Zdravie a výživa -
ALERGIE
Vyliečil sa neliečením a tým, že sa nevyhýbal alergénom. Ja som sa podobne spontánne vyliečila z chronického zápalu obličiek.
Mám pocit, že občas je najlepším liekom považovať sa za zdravého. :-)
Nebo alespoň snížit příjem krátkých cukrů (mono a disacharidy) a nahradit polysacharidy.
V našich krajích je častou příčinou alergií laktóza. Nadměrné podávání jogurtů a mléčných výrobků dětem navíc se směsi se sladkým.
Vždy se jedná o nízké agni.
na tukovém spalování jede velmi málo lidí.
naopak kvalitní tuky se dneska berou jako základ zdravé výživy.
takže ten pojem 5 bílých jedů je skoro už přežitek. označení jedy je nadsázka min příjem sacharidů je 35g/den a soli 3,5-5g/den(doporučeno).
za cukr jako jed se považuje jednoduchý cukr (mono a disacharid)
naopak polysacharidy jsou do značné míry žádoucí zčásti obilniny a zčásti zelenina ovoce luštěniny
cukr jed - řepný třtinový sladidla typu sirupy med ovocné šťávy a skryté cukry v polotovarech ty jsou skoro ve všem.
je ale pravdou že tuky ve stravě vůbec nepotřebujeme (kromě esenciálních které získáme stravou ryby semena..)
tuky jako takové (separáty máslo sádlo olej) nejsou ve stravě vůbec zapotřebí. stačí přírozený tuk ze stravy. to může protialergickou dietu velmi zefektivnit.
hlavně se doporučuje hlídat tuk u metabolického syndromu.
pro lidi s nízkou váhou je cukr celkem prospěšný sacharidový režim je pro ně výhodný neboť zvyšuje inzulín a ten otevírá bránu živinám do buněk. tak lze udržet přijatelnou úroveň vyživování systému tělo-mysl s čímž souvisí životní spokojenost energie k dosahování cílů atd.. Diety nejsou vhodné ani pro mnichy. Třeba já jím to na co mám chuť. sportovci mají vysoký příjem cukrů potřebují ho takže o univerzálním receptu tady nikdo ani nemluví.
Myslí se bílá mouka pšeničná anebo s lepkem či přemíra obilnin.
myslí se přemíra solí což je dnes spotřeba nad 7g/d
myslí se krátké mono a disacharidy což je rafinovaný ale i nerafinovaný cukr a sladidla typu šťáv sirupů melas medů..
na laktózu má většina našich národů celkem slušnou toleranci cca do 150ml/d
tuky jsou celkem velká kapitola a ani dnes nepanují jednotné názory ale celkem se dá říct že tuky jsou ok jenže když jíš například lněný olej a nemáš opravdu čerstvý bo v těch flaškách je obyčejně půlka éček aby se nezkazil je velmi nestabilní tak jíš většinu transMK což je u omega 3 horší než bys jedl přepálený palmový tuk na vietnamském tržišti. a takovou "zdravou" lahvičku koupíš často už od 300kč za dvě decky. Neboť takové transMK dělají v těle na buněčné membráně ten největší nepořádek. Hodně lidí si v dobré víře za velký peníz škodí. Přitom stačí sníst jednou dvakrát týdně kousek ryby. Nebo požvýkat lžičku lněných semínek. Ale není jisté jestli i to není jen mýtus. Neboť mnohé národy nemající přístup k omega3 žijí neméně zdravě jako my ba co více. Netrpí ani tolik chorobami kterými by dle teorie nedostatku omega 3 trpět měli.
máj li ji zdecimovanou například antibiotiky tak se pak spravuje pomalu
gaps diet je od toho vykrmit ty správné střevní bakterie je o trávení čímž se zlepšuje zdraví celkově
není zapotřebí jít do extrému ale jen tím směrem a podle výsledků pak přichází i motivace
jsem limitování né tak ani technicky ale hlavně psychologicky
i když bychom věděli co přesně přijmout k vyléčení obyčejné na to nemáme dostatek odhodlání vůle atd což je poukazem na to co nás řídí
a tak není ani podstatné co jíme jako spíše toho koho v nás tím krmíme
jedno s druhým samozřejmě úzce souvisí