mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Vtipy a haluze - 

v zdravom tele zdravy duch

neznámy
neznámy | 13.12.2010 01:01
dneska dieta pocuvalo pesnicku kde Bambulka spieva o tom ako treba cvicit pre zdravie lebov zdravom tele zdravy duch.po skonceni maly zadre:to bolo o duchovi.:-)
neznámy
neznámy | 13.12.2010 09:15
Túto pôvodne latinskú sentenciu som čítala a počula v rôznych jazykoch. Niekoľko si ich pamätám:
Mens sana in corpore sano. (latinská verzia) In einem gesunden Korper ist ein gesund Geist. a i...
A som vždy rozmýšľala, prečo je všade taká obľúbená, pre deti aj pre dospelých. Aj môjho syna zaujala a naučil sa ju ako osemročný po latinsky naspamäť.
Tak ma napadlo vzhľadom k tej vete, ktorú povedalo dieťa, (keďže "deti sú ako nepopísaná tabuľa" a vidia realitu čistejším pohľadom), že toto príslovie nám odkazuje, ako sa starať o svojho ducha...že sa treba strať o zdravie, o život. Deti sú často múdrejšie ako dospelí. :-)
neznámy
neznámy | 13.12.2010 14:26
hej no a su niekedy hodne vtipne jak si nasu realitu vykladaju po svojom.dalsia hlaska v poslednych dnoch bola ked kukal pana prstenov tak jeho oblubena postavicka bol Gloch,strasne sa na nom rehotal a lubil sa mu,lebo celu dobu tancoval break dance:-)musim uznat ze Gloch ma ako breaker fakt vcelku zaujimavy crew:)))
neznámy
neznámy | 22.12.2010 08:12
mne sa latinciny paci tento: per aspera ad astra, pres nesnazi ke hvezdam, alebo cez prekazky ku hviezdam...v nemcine by to mohlo byt aj lustig Feuer froher Mut dann gerat das Kochen gut...v preklade kde sa dobre vari, tam sa dobre dari alebo to bolo naopak? ale aj surova strava je dobra, lebo je zdrava a chutna....a v slovencine napokon nieco od Michelangela Buonarottiho, dokonalost spociva v malickostiach, aj ked dokonalost sama o sebe nie je malickost...sice nepovedal to slovak, ale perfekcionista naslovovzaty:)
neznámy
neznámy | 22.12.2010 08:13
z latinciny, ach ten merkur retrogradny:)-LOL-

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...