mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Voľný pokec - 

Všetci sme potomkovia prisťahovalcov

neznámy
neznámy | 28.6.2015 11:20
Lenže my pomáhame, hoci väčšina o tom nevie. Predsa časť peňazí, ktoré platíme do EÚ ide aj na sanovanie svinstiev, ktoré v Afrike a na iných kontinentoch spôsobili bývalé koloniálne mocnosti a v súčasnosti spôsobujú amíci. Lenže veľa z finančnej pomoci sa takto preleje do vreciek skorumpovaných vlád jednotlivých štátov (?) a na miesto určenia dorazí zlomok z toho, čo sa zaplatilo.
neznámy
neznámy | 28.6.2015 11:51
Nakoniec sa stane to, čo sa stať má....vyjadrovanie sa k tomu, odmietanie, prijímanie....všetko je súčasťou procesu. Môj ľudský postoj je taký, že ich tu nechcem, áno.
Ale nemám slobodnú vôľu, ako ju nemá nikto a viem, že sa stane, čo sa stať má. Ak tu majú prísť, prídu, ja ako človek by som uvítal, keby to tak nebolo.
Ak prídu a budú chodiť stále ďalší, budem sa s tým vysporiadavať spôsobom, akým mi bude dané.
neznámy
neznámy | 28.6.2015 12:59
A aký je tvoj neľudský postoj?
neznámy
neznámy | 28.6.2015 13:03
Že utrpenie má očistnú moc a čím viac a rýchlejšie budú všetci trpieť, tým lepšie.
neznámy
neznámy | 28.6.2015 13:18
Najväčší problém je tom, že nie je prisťahovalec ako prisťahovalec a u týchto je oprávnené obávať sa, že to nebudú prisťahovalci, ktorí budú mať záujem o život v Európe podľa zaužívaných pravidiel, pracovať?, nedá sa vedieť čo od nich možno očakávať a môžu spôsobovať nemalé problémy, ako som čítala, že už aj spôsobujú napr. v Maďarsku.
neznámy
neznámy | 28.6.2015 13:47
Viem o tom, veď bývam 10 km od hraníc. Netuším ako je v iných hraničných pásmach, ale hlavne po tej vzbure imigrantov majú ľudia v Hu strach a aj o tom verejne hovoria.
Mrzí ma, že u nás nikto nepovie verejne ľuďom pravdu, ako v HU. Tí sa neboja povedať celej EÚ, že viac utečencov nepríjmu a že nedovolia, aby sa z ktoréhokoľvek štátu EÚ vrátil k nim čo i jeden človek (tuším že toto je porušenie Dublinskej dohody o utečencoch). Jasne povedali, že musia chrániť svojich.
neznámy
neznámy | 28.6.2015 14:08
1. Ak sa odvolávaš na zákony karmy, môže sa ti v inom živote (ak nie ešte v tomto) pokojne stať, že práve ty budeš medzi prenasledovanými. Never tomu, že to máš za sebou. Ak by to tak bolo, výsledkom by bol minimálne súcit s utláčanými.... Niežeby som ti to želala, nikomu to neželám.

2. K svojmu tvrdeniu, že medzi utečencami nie sú jadroví fyzici, prikladáš fotografiu lode s utekajúcimi ľuďmi čiernej rasy. Má slúžiť ako dôkaz tvojho tvrdenia? Na základe čoho vylučuješ, že nikto z tých ľudí nie je jadrový fyzik? Na základe subjektívnej domnienky? Alebo na základe subjektívnej asociácie s klietkou v zoologickej záhrade? .... Takéto uvažovanie, milý neznámy, sa nazýva rasizmus.

3. Slovenskí migranti v zahraničí pracujú prevažne v iných profesiách ako jadroví fyzici, to mi ver... Ale možno ten post čaká na teba.;)

4. Zopakujem svoj obľúbený citát z biblie:"... každý, kto sa povyšuje, bude ponížený, a kto sa ponižuje, bude povýšený.“
neznámy
neznámy | 28.6.2015 14:14
To ma neprekvapuje. Egocentrické jednanie, úplne v intenciách orbanovskej fašizoidnej politiky. Ale nezabúdajme, ze má v programe aj veľmocenský sen o Veľkom Maďarsku.
neznámy
neznámy | 28.6.2015 15:36
Ty si taký ten slniečkový, korektný a nepredpojatý človek.....ak je na tej lodi jediný jadrový fyzik, tak ho ubytujem u seba doma :)
A hej, usudzujem tak na základe veľmi nízkej pravdepodobnosti limitne sa blížiacej k nule, že medzi utečencami z Afriky je človek, ktorý vie viac ako čítať a písať.


Pokojne sa môže stať, že medzi prenasledovanými budem. Ale bude to iná skúsenosť, ako prežívajú oni, pretože ja som iný než oni.

Medzi rasami sú rozdiely. A je fakt, že ľudia čiernej pleti sú viac ovládaní pudmi, než rozumom. Ak je toto rasizmus, tak potom som asi rasista.
Zlož si ružové okuliare......

Citát je pekný, ale konštatovanie faktov by som za povyšovanie nezamieňal.
neznámy
neznámy | 28.6.2015 15:53
Nuž, poznám jeden konkrétny prípad. Rodina z Líbye. Žena Slovenka, jej muž a tri deti. Najstarší syn vyštudoval medicínu.
Žili dlho v Líbyi, deti tam vyrástli, vyštudovali. Vlani prišli ako vojnoví utečenci na Slovensko.
Nie sú to zvieratká zvieratkovitejšie ako ty, hoci jadrový fyzik medzi nimi nie je.
Ani medzi nami nie je veľa jadrových fyzikov, keď si tak všímam.
neznámy
neznámy | 28.6.2015 16:04
Milý potenciálny jadrový fyzik:),

ty nevieš, aký som ja človek, rovnako ako ja neviem, aký si človek ty.

Ty môžeš mať akurát tak subjektívny dojem z toho, ako sa ja prezentujem na tomto fóre. Rovnako ako ja môžem mať subjektívny dojem z toho, ako sa ty prezentuješ na tomto fóre.

Môj dojem nie je pozitívny. To je všetko, čo na túto tému napíšem. Nebudem ťa nijak hodnotiť, lebo ťa nepoznám a ani nemám záujem akokoľvek ťa hodnotiť.

Buď aj ty ..... (sem si doplň, čo sám chceš) a zachovaj korektnú hranicu v komunikácii.

A ako sa tu stalo zvykom, na záver po tebe hádžem kvetinou.-FLOWER-
neznámy
neznámy | 28.6.2015 16:35
No veď práve si ma subjektívne zhodnotila, že máš nepozitívny dojem zo mňa :)
A to je v poriadku, žiadna korektná hranica pre mňa neexistuje.
Ale ak Ty chceš nejakú dodržiavať, možno to zosmiešňujúce, úvodné oslovenie už bolo za ňou.
neznámy
neznámy | 28.6.2015 16:39
Priplávali na lodi?
Ako ilegálni imigranti?

Páči sa mi imigračná politika Austrálie.....kto do Austrálie pripláva na lodi a bez víz, musí preč.
neznámy
neznámy | 28.6.2015 16:45
Alebo taký nápad....aby sa zabránilo utrpeniu, ok, prijmime ich s podmienkami.
Budú sterilizovaní, bez možnosti mať deti a budú musieť pracovať.
neznámy
neznámy | 28.6.2015 16:56
Nie, nehodnotila som ťa. Nepísala som o tebe, aký si, lebo ani neviem, aký si. Písala som o svojom dojme, lebo ten viem, aký je.

Ako je to teda? Si jadrový fyzik alebo nie?
Inak, máš pravdu, ako vždy. -WALL- Ešte kvetinka.-FLOWER-
neznámy
neznámy | 28.6.2015 17:20
To je také uhýbanie, aby si nemusela napísať rovno, že ma hodnotíš negatívne, to slniečkoví ľudia robia.
Lebo na základe čoho je ten dojem?
Na základe hodnotenia mojich príspevkov....a keď napíšeš, že je nie pozitívny, tak viem, že ma hodnotíš nie pozitívne, a podľa diskusie viem aj prečo.
Všetci hodnotíme....vždy a všade.
Pre mňa dojem je hodnotenie.
neznámy
neznámy | 28.6.2015 17:51
Pippi Dlhá Pančucha na ostrove Kurrekurredutt zachránila Tommyho pred žralokom. Hodila žralokovi do hlavy kokosový orech. ( Ani by ju nenapadlo miešať kokosové orechy napr. s vlašskými.)
Potom sedela a usedavo plakala, lebo "úbohý žralok nemať večeru."
Nad ryšavou švédskou hlavou jej pieklo tropické slniečko. Mimochodom, Pippi bola černošská princezná. A mala veľmi rada černoškov.

Na kvecinu. -FLOWER-
neznámy
neznámy | 28.6.2015 20:10
Vidím, že si sa v Pippi úplne našla....
Švédi celkovo majú radi černoškov /nie je to trochu pejoratívne?/.
Ale neviem na ako dlho ešte....keďže každé druhé znásilnenie v Nórsku, a v Švédsku je to podobné, je spáchané imigrantom....čo vzhľadom na pomer pôvodného obyvateľstva a imigrantov o niečom dosť vypovedá.
Ty si však kľudne ži v ilúzií o úbohých, dobrosrdečných černoškoch...

http://www.liveleak.com/view?i=bf5_1378821043

https://www.youtube.com/watch?v=a56EqUPwyFQ
Tu máš tiež nejakú rastlinu s okvetnými lístkami -FLOWER-
neznámy
neznámy | 28.6.2015 21:11
No ja neviem-NOOO- Trochu som pobudla v Skandinavii kedysi davno, ale znasilnit ma nikto nechcel -NOOO- iba pretiahnut zopar Europanov,-SHAME- aj jeden moslim ako bonus navyse... Pamätám si, bol velmi plachy a bolo mi ho trochu luto-SADLEY-

Zato rodoľubí slovenskí mládenci tu u nás doma... uhm... dva pokusy o znásilnenie, raz dokonca o dvoch statočných dohromady (ešteže sú aj neľahostajní ľudia, ako ten milý šofér trolejbusu), inokedy "šarmantný" mládenec s fľašou nedopitého lacného vína v ruke a "vľúdnou" vetou: Pod so mnou, lebo ta zabijem!!.... Ja neviem, ale nikto z nich nevyzeral ako moslim alebo černoch-NOOO-

Nemám k tomu viac čo dodať. Iba ak to, že kokosovým orechom do hlavy dostali od Pippi aj Jim a Buck (obaja belosi). A vieš prečo??? Chceli zabiť Pippinho koňa a ukradnúť malým černoškom perly, s ktorými sa hrali. Uznaj, že to bolo od nich škaredé! -ROLL-

Na kvecinu.-FLOWER-
neznámy
neznámy | 28.6.2015 21:42
Kľúčové slová v Tvojej reakcii sú - kedysi dávno -ROLL-
Že k znásilneniam dochádza....nikto nepopiera. Keby si si pozrela videá, ktoré som sem dal, tak by si vedela, že došlo k enormnému nárastu znásilnení v tamojších zemiach a že páchateľmi sú práve imigranti.

Nič už nedodávaj, argumentovať vymyslenými príbehmi z rozprávky je zúfalé -FLOWER-
Stránka:
1 2 3 4 5 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...