mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Voľný pokec - 

Všetci sme potomkovia prisťahovalcov

neznámy
neznámy | 24.6.2015 20:37
Ani ja si nemyslím, že by som si mala vyberať telo, do ktorého idem.
Len verím na zákon príťažlivosti, teda v to, že sa neocitám na miestach a v situáciách náhodne. Takže vlastne verím na zmysel a boží poriadok. :)
neznámy
neznámy | 24.6.2015 21:30
Súhlasím, je načase, aby sa tento národ už konečne začal zdokonaľovať -PUH-
Doteraz bol nastavený akoby na prežitie, v tom zmysle, že sa potreboval prispôsobovať, aby vôbec prežil, čo sa síce podarilo, ale zanechalo na ňom rôzne následky (nedostatok pravej hrdosti, pravých vzorov, absentujúca vízia národa a štátu, morálny aj materiálny rozvrat).
Je pravda, ako Rudi píše, že sme sa mali v poslednej dobe tak dobre, ako nikdy predtým. Ale bol to pokrok hlavne v oblasti materiálnej (v porovnaní s nízkou materiálnou úrovňou v minulosti, nie v porovnaní s materiálne rozvinutými západnými krajinami). Keď sa pozrieme na úroveň našej politiky, súdnictva, školstva, zdravovotníctva, kultúry... vidíme aj úroveň svoju vlastnú. Jednoducho, máme to, čo sme my sami, čo si zaslúžime.
V 90-tych rokoch sme sa nadýchli slobody- doteraz si pamätám ten úžasný pocit- a mysleli sme si, že odteraz bude už len dobre. Namiesto budovania zmysluplnej, sebavedomej spoločnosti sme si nechali vytunelovať, rozkradnúť krajinu. Volili sme si autoritatívnych aj pragmatických politikov s pochybnými praktikami a kriminálnym pozadím. A pokračujeme v tom ďalej...
Za najväčšiu chybu považujem to, že za morálnymi chybami minulosti sme urobili hrubú čiaru. Nerozobrali sme ich, nestrávili sme ich, nezobrali sme si z nich poučenie. Fašistická minulosť, komunistická minulosť, mafiánska prítomnosť... to je jeden jediný veľký hrniec s gulášom, plným rozvarenej cibule, neidentifikovateľných kúskov mastného, ťažko stráviteľného mäsa a poloplesnivých zemiakov.
Budeme útočiť na Maďarov (odsudzujem Orbánovu fašizoidnú politiku), Rómov (uznávam, je to veľký sociálny problém), imigrantov (....) a neviem-na-koho-všetkého, ale nepozrieme sa pod vlastnú pokrievku. Preto sme na tom tak, ako sme...

Kiežby ste mali pravdu, Rudi aj Sweetie, a tie hviezdy by priniesli poriadnu transformáciu... Aby naše deti chceli žiť v tejto krajine. Lebo moje nechcú-NOOO-
granko
granko | 25.6.2015 12:22
nič sa tu nedoťahuje do konca..

nič sa cieľavedomo, vizionársky nebuduje.. na slovensku sa žije kampaňami.. vyrovnanie sa s bývalou nomenklatúrou, referendum tradičnej rodiny, homosexuáli, váhostav; teraz tu máme napríklad avizované prisťahovalecké vlny.. pritiahnutá pozornosť - ľudia sa s tým chvílku zžijú - veselo o tom švitoria, niktorí sa škriepia či hromžia.. no témy sa menia, kampane prichádzajú a odchádzajú.. a nič zásadné sa nemení.. naša spoločnosť sa nevie nijak zásadne mobilizovať a zjednocovať v prospech niečoho.. je taká ťapákovská takže v zásade JE spokojná aj keď väčšinou sa iba šomre.. ľudia majú čo jesť čo vypiť kde spať šťastnejší aj robotu aj ako sa zbaviť a to im v zásade stačí.. lenže aj tých šťastnejších čo toto majú ubúda a ubúdať bude lenže to si zatiaľ neuvedomujú..
neznámy
neznámy | 25.6.2015 19:56
Za najväčšiu chybu považujem, že sa zvieratká množia.
neznámy
neznámy | 27.6.2015 11:13
tiež si myslím, že by to mohlo byť inak, ale asi to tak bude
neznámy
neznámy | 27.6.2015 15:27
Ty sa, prosím ťa, nemnož.;)
neznámy
neznámy | 27.6.2015 15:29
Bude, ako nebolo.:D

Čo s tým? Kašľať na to? -WALL-
neznámy
neznámy | 27.6.2015 15:38
Ja som uvedomelý sebanemnožič ;)
Ono paradoxne sa najviac množia tie najmenej hodnotné typy a vice versa.
neznámy
neznámy | 27.6.2015 15:42
No teda, no toto... -NOOO-
neznámy
neznámy | 27.6.2015 16:29
Máš pravdu....vlastne v tom žiadny paradox nie je, je to logické -FLOWER-
neznámy
neznámy | 27.6.2015 16:37
Nie, nie, iba ty máš pravdu.-WALL-
A ešte trollovia.-FLOWER-
neznámy
neznámy | 27.6.2015 18:06
Ale čoby, už som sa párkrát aj mýlil.....a poviem Ti, čudný pocit to bol....
neznámy
neznámy | 27.6.2015 18:17
uhm chápem
neznámy
neznámy | 27.6.2015 22:37
Ak by si sa narodil v inej kultúre, pravdepodobne by si sa správal presne tak ako oni. Nie je tak ľahké byť výnimkou, zmeniť svoje správanie, mať iné ciele ako väčšina ľudí okolo. Oni nemajú iný vzor. Nedokážu si ani predstaviť, že by mali mať iné ciele, ako uspokojiť svoje fyzické potreby.
Jediným spôsobom získavania akej - takej energie je pre nich sex. K antikoncepcii nemajú prakticky žiadny prístup a ak aj tí bohatší prístup majú, nemajú o ňu záujem. Ak sa dostanú do Nemecka alebo Francúzska majú sa tak dobre ako nikdy predtým, a preto vôbec nepociťujú potrebu korigovať svoju pôrodnosť.
Žena v moslimských krajinách prakticky nemá žiadne práva, jediným spôsobom ako by mohla obmedziť svoju plodnosť, by bola pre ňu odmietnuť sex. Ak to urobí, podľa koránu ju môže manžel k sexu donútiť.
Pre ľudí na západe sú dôležitejšie iné veci. Dôležitejšie je mať výborne platenú prácu, auto, dom, cestovať, a mať čas na svoje koníčky a na dieťa už zväčša nezostane v ich živote miesto. Zarábanie peňazí je na prvom mieste. Keďže pôrodnosť v našej kultúre neustále klesá, je veľká pravdepodobnosť, že v ďalšom živote sa už narodíme ako "menej hodnotné typy" ako ich ty nazývaš. Mnohí z náš nenašli tú správnu rovnováhu, správny spôsob ako žiť, za všetok egoizmus budeme musieť zaplatiť.

Možno v budúcom živote dostaneš šancu, aby si sa narodil ako jeden z nich a bude len na tebe, či ustojíš tú skúšku, aby si ukázal , že sa nebudeš správať ako "zvieratko".
neznámy
neznámy | 27.6.2015 22:47
Ešte by som doplnila, že neutekajú zvieratká, ale nešťastní ľudia, vyhnaní zo svojich domovov. Mnohí z nich sú kresťania, mierumilovní šíti, sú medzi nimi aj ľudia vzdelaní, stredná trieda, ľudia, ktorí o všetko prišli a majú iba holý život. Takí ľudia ako my. Alebo aj lepší ľudia ako my, lebo keby sme my boli na ich mieste, pomohli by nám a nesprávali by sa egoisticky ako teraz my.
Mnohí z týchto ľudí, keby neutiekli, už by asi nežili.

Viacerí tu písali v minulosti, že sa chystajú za prácou do zahraničia. Takže tiež migranti. Ekonomickí. ;)
neznámy
neznámy | 28.6.2015 08:57
Ak by som sa narodil v inej kultúre, nebol by som to ja.

Tým ľuďom, ak už máte pocit, že im treba pomáhať, je nutné pomáhať tam, kde sú.
Ako bolo vysvetlene v tom videu.....
Ľudí, ktorí sa majú zle je veľmi veľa a všetkých prijať nemôžeme.
Z týchto krajín utečú najmä tí schopnejší, ktorí dokážu získať financie na útek a zorganizovať si ho. Čiže tí, ktorí by možno dokázali presadiť nejakú zmenu, keby ostali. Čiže prijímať utečencov je zlé. Zoberieme elitu z krajín, odkiaľ utekajú a aj tak tam 99 percent trpiacich ostane so stále menšou nádejou na zmenu....a tí, ktorých príjmeme, nakoniec spôsobujú nestabilitu v našich štátoch.

No a ja urobím všetko preto, aby žiadny budúci život a rodenie sa do neho nebolo.
A to nielen pre mňa ale pre všetkých, na tom jedinom záleží ;)
neznámy
neznámy | 28.6.2015 09:01
To kto Ti do hlavy natlačil rozprávku o tom, akí dobrí ľudia to sú a ako by nám pomohli, keby sme utekali my k nim? Ty si, zdá sa, typický produkt multikulti mediálnej masáže.....
Fakt, samý jadrový fyzik a neurochirurg sa to k nám hrnie z tej Afriky na ľodiach...

neznámy
neznámy | 28.6.2015 10:40
Súhlasím s tým, že by sme predovšetkým mali pomáhať v krajinách, kde tí ľudia trpia najviac. Ale aby sa zlepšila ich situácia musela by nastať zmena v ich myslení, museli by si uvedomiť, že niečo nie je v poriadku v ich spôsobe života, a to je len utopická predstava, tak ako je utópia, aby si svoje chyby uvedomila celá konzumná západná Európa a severná Amerika. Môžeme začať len u seba, oslobodiť sa napríklad od pýchy a pocitu nadradenosti.

A súhlasím aj s Boen, tí ľudia tam neskutočne trpia, keď sa pozriem, čo robí islamský štát so Sýrskymi kresťaňmi vidím presne to, čo čaká časom nás ak nezabránime islamizácii Európy.
Ak si však myslíš, že si lepší ako oni, len preto, že si sa nenarodil v krajinách tretieho sveta, veľmi sa mýliš.
... A mám pocit, že ťa čaká viac životov, ako tento jeden, kým to pochopíš.
neznámy
neznámy | 28.6.2015 10:52
Myslím si, že my už tú skúsenosť, ktorou oni teraz prechádzajú, máme za sebou.
Sme ďalej a to je nepopierateľné. Nie je to naša zásluha, je to jednoducho tak.
neznámy
neznámy | 28.6.2015 11:07
Keď už tak radi hovoríme o jednote, tak môžeme odvrhnúť svoj tieň jednoduchou vetou "nechcem ich tu" ?
Povedať, že my sme si týmto už prešli, tak nech sa spakujú, lebo my si chceme užívať čo sme dosiahli?
Alebo si povieme čo? Že sa nám deje nespravodlivosť, keď sem prichádzajú?
Lebo veď tu je to naše a zaslúžime si svoj kľud? Či ako?
Stránka:
1 2 3 4 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...