mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Voľný pokec - 

V tom sú Slováci skutočne jedničky.

lak
lak | 10.7.2017 03:55
ako keby v tomto state neexistovali NAOZAJSTNE problemy.. od lukasa kopaca:

,,Toto dokážu skutočne len Slováci! Tri dni v kuse plačkať nad nespravodlivosťou a spiknutím proti Saganovi. Vyplačkávať kvôli hymne, vyplačkávať kvôli futbalistom a hokejistom... V tom sú Slováci skutočne jedničky.

Nehovorím, že sa neudiala krivda, ale s prihliadnutím na stav Slovenskej republiky je ronenie krokodílich sĺz nad cyklistom s pobytom v daňovom raji Monaku trošku smiešne. Kiežby Slováci vedeli byť takí empatickí aj vtedy, keď sa jedná o ich holé prežitie, o prežitie dôchodcov, slobodných matiek, pracujúcich (!) nevynímajúc.

Kiežby boli takí hákliví a plní hnevu, keď im druhí berú slobodu, keď ich prenasledujú za vyslovenie politicky nekorektného názoru. Kiežby boli takí jednotní v boji proti politickej mafii, ako boli jednotní pri útokoch na usporiadateľov MS v hokeji, ktorí spackali našu hymnu. Priatelia, krivda na našich športovcoch je len mizerné percento z krivdy, ktorá sa deje na našom národe, takže poprosím, venujme sa podstatnejším veciam."
milan08
milan08 » lak | 10.7.2017 05:57
pre kazdeho je ine podstatne.
neznámy
neznámy » milan08 | 10.7.2017 17:43
no veď práve,:) a potom to tak aj vyzerá
Ona
Ona » lak | 10.7.2017 23:04
Športovci sú vyslancami našej republiky a reprezentujú nás pred svetom, preto tak ťažko znášame takúto medzinárodnú krivdu - pretože sa práve ukázalo, za čo nás svet má a ako pred svetom vyzeráme - krivda na našich športovcoch je krivdou na našom národe -WINKIE-
neznámy
neznámy » Ona | 11.7.2017 00:18
Sportovci su vyslancami svojich sponzorov, majitelov (v zmysle klubov/tímov/organizácií), maximálne tak samých seba. Ti popularnejsi a lepsie zarabajuci zvyknu este aj obchadzat danove zakony a zriaduju si "pobyty" v danovych rajoch (momentalne stale popularne Monako).

Ta takzvana krivda moze byt pokojne strategia, aby vyhral "panak" druheho timu a nie ten nas, kedze v sporte ide v prvom rade o penaize.

Samotny sport - obzvlast ten profesionalny a medializovany je sirsia problematika tykajuca sa individualnej vyzretosti ludi/naroda.

Kratky priklad:

Kolektivne sporty (najma futbal a hokej) - priatahuju jedincov, ktori potrebuju niekam patrit, stotoznuju sa s klubom/timom a doslova sa rozpustaju v kolektive. Su to jedinci najlahsie manipulovatelni, bez dostatocnej individualnej zlozky.
Niekedy to zachadza az do takych extremov, ze klub/tim/sport je nadradeny vsetkemu ostatnemu (rodine, praci, priatelom a pod.). V skratke, cim vacsie prezivanie uspechu/neuspechu = tym vacsia kolektivizacia osobnosti.

Fandenie je typicke najma pre mladych ludi, ktori este nemaju dostatocne ukotvenu osobnost, problem zacina byt, ak rovnake ci vacsie "nadsenie" pretrvava aj v dospelom, ci zrelom veku.

Individualne sporty (uz spomenuty Sagana, pripadne tenis a pod.) - predstavuju stotoznovanie sa s idolom (konkretnym sportovcom), pricom platia rovnake zasady ako pri sporte kolektivnom. Negativny efekt povazujem u tejto skupiny mensi, kedze v urcitej obmedzenej forme moze idol stimulovat fanusika k zmene vo vlastnom zivote, akurat je zriedkave, ze by sa takto stimulovany jedinec od svojho idolu nasledne "odpojil".

Majstrovstva/Olympiady (narodny princip) - nie je zvlastne, ze Slovaci (po vacsinu roka prakticky jeden druhemu cudzi), sa pri majstrovstvach, respe. hlavnych sportovych udalostiach zomknu a su zrazu najvacsi kamarati, hulakaju, auta si oblepuju sprostostami, zrazu vedia ako vyzera statna vlajka, a su ochotni sa aj pobit, len aby "uchranili cest" nasho naroda bohom vyvoleneho (alebo vydedeneho...teraz neviem :P )?!?
Dva - Tri dni "PO" je vsetko tam, kde aj bolo...opat nejednotni, opat kazdy hrabe za svoje...naspat na panske, otroci se zenou -NOOO-

Sport by mal byt zabava, pripadne ako prostriedok utuzovania fyzickej kondicie, ci regulacie prebytkovej energie a mal by byt davkovany, ako cokolada...ted v rozumnych mnozstvach s porozumenim negativnych dosledkov....inak lahko sklzneme (a pravidelne sklzavame) do "kalorickeho" prebytku, pricom si vyrabame urcitu "psychologicku" obezitu a teda efekt na nas je zasadne negativny (casto podcenovany, prehliadany ci normalizovany...)
lak
lak | 11.7.2017 01:33
dakujem za analyzu, vidim to rovnako -THUMBSUP- nastastie, nie som ziadna "hejslovenka" a pocas majstrovstiev radsej zatvaram okna.. aj ked tento rok som nemusela :D inak, uplne "milujem" pyrofanusikov, ktori si myslia, ze pyrotechnika patri na stadiony.. a najlepsi su ti, ktori si myslia, ze pyrotechnika patri aj na terasy reastauracii.. minuly rok som ostala vydesena, ked banda "inteligentov" hulakajuc vtrhla na promenadu a hodila na terasu, kde som sedela, nejaku svetelnicu a behom par sekund to tam cele zadymila.. toto sa mi stalo minuly rok v chorvatsku.. ludska tupost je bezhranicna -WALL-
lak
neznámy
neznámy » lak | 16.7.2017 00:08
Tato tema by sa dala dlho rozoberat - o.i. je to iba mala cast vacsieho problemu.
Ti fajnsmerki s pyrotechnikou su dalsia podskupina kolektivnej "hmoty". Kedze kolektiv chrani, mozu realizovat svoje charakterove crty, ktore za beznych okolnosti ukazat nemozu/nemaju odvahu. Ak ich kolektiv este odmeni pochvalou, uznanim, subjektivne to vnimaju ako posun v socialnom rebricku, pricom objektivne padaju este hlbsie, kedze status treba udrziavat....ako som vravel na zaciatku, dalo by sa o tom debatovat dlho ;)
lak
lak | 16.7.2017 01:22
opat - vidim to rovnako..:) pekny vyraz "kolektivna hmota" -THUMBSUP- veru, dalo by sa dlho o tom.. :)

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...