mesiac
Streda, 24.4.2024
Meniny má Juraj

Voľný pokec - 

V prípade, že veríme v znamenie, sami seba limitujeme...

neznámy
neznámy | 12.11.2014 13:05
"Ako môžeš tvrdiť, že rozhoduješ na základe slobodnej vôle, keď vzápätí napíšeš, že sa k rozhodnutiu prikláňaš nevedome???"

No to je právě to .. ze svého místa tohle tvrdím, protože to tak vidím. Mám svobodnou vůli prožít svůj život a hledám způsob, jak vyzrát na různá omezení. Souhlasím s Tebou, že svoboda vychází zevnitř člověka. Umožňuje mu dívat se na vše jiným pohledem, než je-li v zajetí strachu. To vnitřní omezení nejdříve potřebuje objevit a k tomu je potřeba svobodně se rozhodnout, že to tak chce. Je jasné, že je mnoho různých daností z různých úrovní pro každého člověka jinak namíchaných, to všechno není v našich možnostech vypozorovat. I když jsme spolu, každý jsme "na jiném místě", a proto je zajímavé pozorovat různorodost názorů .. i podobné se zdají rozdílné ;)

"Podľa mňa slobodná vôľa práve nastáva až vtedy, keď konáme úplne vedome. Čo je pre človeka takmer nedosiahnuteľný stav. "

Myslím si, že až člověk dosáhne úplně vědomého konání, svobodnou ani jinou vůli nepotřebuje, protože pak už jen je konáno a on je v tom konání. Tedy nemusí volit mezi tím či oním. -FLOWER-
neznámy
neznámy | 12.11.2014 13:23
Áno, presne a v tom ja vidím slobodu. Sloboda v súlade s bohom (vedomím).
nikav
nikav | 12.11.2014 14:43
-FLOWER- "...PAK UŽ JE JEN KONÁNO A ON /človek/ JE V TOM KONÁNÍ." -HEART-:)
neznámy
neznámy | 12.11.2014 20:47
Ako byť slobodný podľa J. Dušeka :)

https://www.youtube.com/watch?v=_Qw5BPpy0ks&feature=plcp
neznámy
neznámy | 12.11.2014 21:17
.. no a to, co jsme si tady odkývaly, je naše představa, jak by to asi mělo být. Nikdo z nás to neprožil, máme načteno, nastudováno, naposloucháno a vnitřně nějak cítíme, že tak nějak by to mohlo být. Netvrdím, že bychom neměly nasávat informace, to ne, od toho tady jsme, ale vždy je potřeba se vrátit zpět k sobě. Pan Icke obrací pozornost a důraz na mimozemské vlivy, dobře, chce je tam mít, je to jeho realita, ne moje. Přijde mi to podobné, jako když člověk varuje před zkázou lidstva, aniž by věděl, kde to lidstvo je.

Když to vezmu do důsledku - až člověk dosáhne naprostého souladu s vědomím, bude potřebovat tělo, přátele, zážitky, Zemi? -CONFUSED--SHAME-
neznámy
neznámy | 12.11.2014 21:58
Zdá sa, že ten stav úplného vedomia vnímaš stále ako oddelenosť, ak dávaš takú otázku. Ja na tú oddelenú dušičku jedného človeka neverím.
Čítala som Ťa a pohľad mi padol vľavo na článok, ktorý som teraz čítala prvýkrát, napísal ho Jozef Komoň a určite stojí za pozornosť.
Citujem Jozefa a pripájam link na jeho článok tu na tomto webe:

"Naše tiene sú teda opak svetla a takisto hrubé múry nášho poznania. Týmto svetlom sa vlastne zotiera oddelenosť od pôvodného svetla a jednoty. Rozpúšťa sa to čo predstavuje lunárny princíp ako polkruh - symbol duše – oddelenosti od jednoty – ego. Všetky naše negatívne pocity, strachy a smútky sú iba nepoznanie toho, kto v skutočnosti sme a zdrojom nášho nešťastia je ego, ktorému rozumieme väčšinou len z malej časti. K poznaniu skutočnej lásky neprídeme v laboratóriu, nenadobudneme z kníh, ani z vonkajších skúseností. K poznaniu lásky prídeme otváraním srdcovej čakry a rozširovaním schopnosti vnímania srdca. Až začneme v sebe vnímať lásku, tak VIEME čo je láska. Každou čakrou sa nám otvára určitá úroveň poznania skutočnej pravdy. Ale racionálny rozum vždy špekuluje o tom čo je pravda, hoci sám nemá kapacitu pravdu nikdy pochopiť. Poznanie nešpekuluje, poznanie vie. Z toho sa dá usúdiť, že skutočnú objektívnu pravdu sme schopní vidieť jedine subjektívne vnútorným zrakom a preto sa nedá zdieľať slovami, ale iba dlhou cestou poznania. Rozdiel medzi myslením a poznaním je tiež v polarite. Myslenie má v tomto prípade polaritu jang – je to dyamický proces a pohyb zameraný na vonkajší svet. Myslenie by mal byť nástroj na hľadanie pravdy (jediná vec čím sa človek líši od zvieraťa) a poznanie, je cieľ, pokoj – nehybné vnútorné poznanie – jin."

http://www.zverokruh.sk/astrologicke-clanky/paradox-objektivnej-pravdy-a-reality/
neznámy
neznámy | 13.11.2014 13:07
.. nevím :)-FLOWER-
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...