mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Voľný pokec - 

Ukrajina.

granko
granko | 2.3.2014 12:12
k téme..

podstatou problému nie sú extrémisti, ani skorumpovaní politici /paradoxne v tomto jednotní naprieč farebným spektrom/, dokonca ani pomery na Ukrajine ako také..

tou podstatou bude geopolitická šachovnica a tá hovorí, že Rusko jednak "sedí" na zdrojoch, a za posledné roky sa ekonomicky zotavilo a iniciovalo ideu ekonomickej eurázie /nezávislej na doláre a obchode so západom: prehlbovanie partnerstva s čínou, stanovisko k iránu atd./ čo samozrejme ohrozuje primárny záujem katostrofálne zadĺženého usa - prežiť, keďže napríklad dolár a vôbec pomerne gargatuovskú spotrebu na svetovej produkcii a vlastne tým pádom i zdrojoch, udržuje pri živote napríklad aj práve čína nákupom federálnych či komunálnych obligácii; a všetci čo sú nútení obchodovať v dolároch ako rezervnej mene - zatiaľ..

rusko je globálnou veľmocou, veľkým hráčom.. a tu nejaké romantické predstavy musia ísť stranou.. doktríny medzinárodného práva opierajúce sa o prirodzené právo nepredstavujú žiadne záruky, nech by boli sebeviac legitímne.. každá zmluva v sebe zahŕňa príležitosť ju porušiť a aj "západ" ju už mnohokrát i v nedávnej dobe využil.. jedine sila podporuje reálne suverenitu..

predstavme si situáciu, že rusko koketuje dajme tomu s mexikom.. všelijako na neho tlačí, líška sa, lobuje.. podporí ústretovejšiu opozíciu aby sa dostalo k moci.. aby podpísala akýsi čudesný druh bližšej spolupráce, partnerstva.. najprv ekonomického a potom.. až napokon dostane povolenie od mexika pre svoje vojenské základne.. myslíte si, že by usa nechalo takto rusko jednať? pár stoviek kilometrov napríklad od californie? nato - ukrajina - krym vice versa..
neznámy
neznámy » granko | 3.3.2014 13:56
Je to smutné, ale máš pravdu :(
milan08
milan08 » granko | 4.3.2014 07:54
mam taku otazku.kedy si vsetci uvedomia ze ti zijeme spolocne na jednej planete a ze jej nicenie k nicomu pozitivnemu nevedie ani zabijanie sa medzi sebou.
neznámy
neznámy » milan08 | 4.3.2014 12:45
Výrok z nemenovaného filmu: "Neexistuje dobro a zlo. Existuje iba moc!"
Dosť silná droga pre niekoho - nie?
Koho zaujíma, že ľudia umrú bez dôvodu? Absolútne nikoho dovtedy, pokiaľ to nezačne zaujímať masy - ale samozrejme iné, nie tie slovenské, na ktoré keď XY spravia bu bu bu, tak masy sú okamžite pod stolom - dovolím si tvrdiť, že len minimum z nás má odvahu povedať svoje stanovisko, takže aj nesie následky.:D
milan08
milan08 | 10.3.2014 07:13
aj suhlasim,ved obycajny ludia pridu nato,ze budu musiet este viac posluchat ako pod Moskvou.a zase budu len profitovat len vodcovia,ako v minulost Timosenkova.ze ju zavreli to nebol len dovod politicky ale pravny,tiez okradala vsetkych,vsetci to tak robili.
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...