mesiac
Štvrtok, 28.3.2024
Meniny má Soňa

Voľný pokec - 

Skúsenosť u reiki liečiteľa

neznámy
neznámy | 9.11.2015 00:04
Dobrý deň. Na tomto fóre sa už vyskytli témy o reiki, lenže sa týkali tých, ktorí prejavili záujem liečiť druhých, prešli zasvätením a rôznymi stupňami. Nedočítala som sa o skúsenostiach tých, ktorí sa liečili u niekoho, kto im posielal reiki energiu (či priamo alebo na diaľku), či im to pomohlo, posunulo ich to v ich životoch, či by to mohli alebo nemohli odporučiť.
Pýtam sa preto, pretože som sa dočítala, že reiki pomáha liečiť chronické ochorenia ako astmu, alergie a že vraj pomáha pri zvýšení sebavedomia. Aké máte skúsenosti s reiki liečiteľmi? Ďakujem za príspevky a za podnetnú diskusiu.
martinbd
martinbd | 9.11.2015 09:05
ahoj, ja liečim s reiki roky, tie výsledky sú rôzne, nie každému zaberie energia a u niekoho sa dejú zázraky. Asi to závisí od toho, kde sa ten človek nachádza. Podľa mňa je to dobré kombinovať s inými prírodnými liečebnými postupmi. Liečenie reiki pôsobí na telo i dušu, ľudia sa často lepšie cítia, dobre sa vyspia, alebo majú veľa energie. Liečiť sebavedomie pomocou reiki sa dá, mám to odskúšané. Učiteľ reiki nám vravel, že reiki nelieči, ale spúšťa samoliečiaci mechanizmus, takže telo, alebo človek sa uzdraví sám. Každopádne, dôležité je pátrať po príčine vzniku choroby, v tom môže tiež pomôcť reiki, že sa človeku vyplavia nejaké potlačené pocity, spomienky. A je dôležité aj niečo v živote zmeniť. Ale určite by som reiki nepreceňoval, je to podľa mňa dosť individuálne, či to zaberie.
neznámy
neznámy » martinbd | 9.11.2015 09:33
Ďakujem za odpoveď. Jeden liečiteľ, ktorý pracuje s reiki a srt, mi robil diagnostiku a zistil mi, že na mňa pôsobí niečo, čo ma ženie do záhuby, že chcem, aby sa veci pokazili, a napísal mi práve to, čo vy: že sa dajú pomocou reiki spustiť mechanizmy, ktoré mi zvýšia sebavedomie a že to niečo zlé ma už nebude ovplyvňovať. Práve preto som založila túto diskusiu, pretože mám pred týmito vecami rešpekt. Napíšte mi viac o tom, ako ste klientovi zvýšil sebavedomie a ako na to reagoval.
martinbd
martinbd | 9.11.2015 10:09
Tak ja som schválne nenapísal že zvýšiť sebavedomie, ale liečiť. Liečenie reiki pracuje s myšlienkou, ak liečiteľ zadá, že má energia liečiť sebavedomie, tak bude liečiť sebavedomie, môže to ešte posilniť špeciálnym symbolom, ktorý sa používa na emocionálne liečenie. Zhodou okolností som liečil sebavedomie u jednej dievčiny nie pomocou reiki, ale pomocou karuny, to je nadstavba reiki, a výsledky boli celkom dobré, hoci ona si to asi s tým liečením nespájala, práve o to ide, že to spustí mechanizmus samoliečenia, takže asi si už našla svoju cestu. Aj na sebe som to skúsil pomocou reiki a fungovalo to, cítil som zlepšenie v tom smere. V podstate to môže vyplaviť nejaké emócie s tým súvisiace, takže prvá reakcia môže byť práve opačná. To je práve rozdiel medzi alternatívnou medicínou a modernou, že moderná sa snaží bojovať proti chorobám a potláčať ich a alternatívna ich vyháňa z tela a duše, ale tým pádom si človek niečo musí odžiť.
neznámy
neznámy » martinbd | 9.11.2015 10:25
Ďakujem.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...