mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Voľný pokec - 

Shiba inu - má niekto takéhoto psíka?

neznámy
neznámy | 3.1.2017 15:27
Uvažujem nad tým, že si zaobstarám shibu. Máte niekto osobnú skúsenosť s chovom týchto psíkov, alebo poznáte niekoho, kto ich má?
neznámy
neznámy | 3.1.2017 15:32
prečo toto konkrétne plemeno, čím ťa oslovilo ?
neznámy
neznámy | 3.1.2017 15:43
Goro byl též Shiba. Seriál tvého mladí, Reiko byla moje televizní Láska s píšťalkou.
neznámy
neznámy | 3.1.2017 15:48
Okrem toho, že sa mi veľmi páči vzhľadovo, píše sa, že na nich nefunguje výcvik a dril, že majú mačkovitú nezávislú povahu a rešpekt sa u nich dosahuje inak ako drilom, na telesné tresty reagujú tým, že ten kto trestá, rešpekt stratí.
Nemám rada psiu podriadenosť takže toto je prvé, čo ma oslovilo.
Ďalej napríklad, že sú veľmi čistotné, nemajú typický psí pach a veľmi neštekajú.
Viem si predstaviť klasického psíčkára, že by mi takéhoto psa asi vyhováral, ale psíčkári bývajú dosť zúfalí aj z mačiek, z ich svojvolnosti a nezávislosti.
Mne sa to páči. :-)
Chodievam sama na prechádzky do kopcov, tak by som mala spoločníka.
neznámy
neznámy | 3.1.2017 16:24
Čítam:

"Treba dať ale pozor na zver a mačky, vtedy Shiba „ohluchne“, pretože má silný poľovný pud.

V lese sa však neodporúča Shibu púšťať na voľno, je to riskantné aj vzhľadom na podobnosť s líškou."
neznámy
neznámy | 3.1.2017 16:35
no na tých prechádzkach v kopcoch si šibu moc neužiješ, ide si svoje je nezávislý...
no môžeš mať s ním blízky vzťah vtedy ak sa on! rozhodne že ho bude mať s tebou
:)

mala som kríženca s akitou a toho "japonca" v ňom bolo poznať a zrovna včera šiel film s gerem hačiko a som si popláááákla teda, aj keď to že chodil na stejné miesto 9 rokov bolo po rokoch už len o zvyku nie o srdceryvnosti, hafu takto nepremýšľa

šiba je troška iná jak akita, každopádne rátaj s tým že aj v rámci plemena je každý jedinec individuálnej osobnosti, že šteniatko je treba vychovávať - spolužitím, noa v puberte sa láme chleba))) ak nemáš v sebe prirodzenú autoritu nevezme ťa a bude mu fuk čo si ty myslíš ..... ak nemáš so psami skúsenosti tak odporúčam fenku nie samca, u feny ovšem rátaj s istou mierou "náladovosti" v rámci cyklu no feny sú obecne k človeku priľnavejšie

zájdi si trebárs v praxi na nezávislú návštevu do chovov a pozri ich viac!! nenechaj sa zvyklať kecami (chcú predať no) sama si navnímaj tú povahu a hlavne! mysli na to že roztomilé je každé šteniatko tak sleduj dospelákov a celé to prostredie plus ako sa chovajú k psom domáci skrátka celé zloženie "svorky" skade by si šteňa brala, daj si záležať čím zbrklejší výber tým neblahejšie následky, pes je parťák na roky a aj keď kvázi mačacia povaha je to furt pes - potomok vlka :)

PS: každý pes má svoj osobitý pach a ak nešteká tak vyludzuje zvuky, je to živý tvor zviera tak to vieš
neznámy
neznámy | 3.1.2017 17:05
Mám dojem, že Goro byl Akita inu - větší plemeno. Shiba je střední velikosti.

http://akita-inu.hafici.cz/

http://siba-inu-shiba.hafici.cz/
neznámy
neznámy | 3.1.2017 17:10
Takže ho chceš na čo?
Aby ti robil spoločnosť pri vychádzkach?
A čo ak náhodou nebude taký, ako si predstavuješ?
Čo ak bude zrovna ten tvoj štekať, alebo sa správať podriadene?
Smrdieť?
Budeš ho reklamovať?
neznámy
neznámy | 3.1.2017 17:18
Dávnejšie, pár rokov dozadu k nám na chatul chodil pes - fenka od susedov, taká zmeska, ale pripomínala špica. S ňou, keď sme niekam šli, tak sa občas popletala popri nás, ale keď videla srnu, alebo zajaca, tak sa len zaprášilo a už jej nebolo na dlhšie. Jej majiteľ hovoril, že si uloví občas bažanta alebo niečo menšie.
No a práve v tomto mám dilemu. Mne nevadí ak by nebola sústavne pri mne, práve naopak, ale bála by som sa o ňu. A zase stále ju viesť na vôdzke, to by mi jej bolo ľúto a nemali by sme radosť ani ja ani pes.
Takže toto je určite veľké proti.
Ako píše Insomnia, určite by som chcela aby to bola psička, nie psík :)
Naše mačky by za poľovnú zver nepovažovala, to určite nie, členovia rodiny sa nelovia. :-D
Ale u nás je veľa divožijúcej zvery a občas vidím aj poľovníkov. Toto ma teda naozaj odrádza. -SAD-
neznámy
neznámy | 3.1.2017 17:34
Zájsť do chovu mám v úmysle pred tým ako by som urobila rozhodnutie, kým by som sa definitívne rozhodla, musela by som dlho zvažovať, nerozhodujem sa emotívne.
Čo sa týka individuality, tak to je každé zviera, nemyslím si, že tie opisy sú nejaký zákon a nemám naivné predstavy.
S tým šťekaním je rozdiel medzi rasami, vidím čo robia čivavy, alebo pudle, tá prevažujúca črta sa nezaprie. Takže opis plemena určite dáva taký hrubý náčrt aj čo sa týka návykov.
Možno by som už dávno mala psa, keby tak nebola tá podriadenosť. Neviem zaobchádzať so zvieraťom štýlom Sadni! Zostaň! Ľahni! Výcvik a podriadenosť mi nejako nesedia. Asi som si pri mačkách príliš zvykla, že to ide aj inak.
neznámy
neznámy | 3.1.2017 17:43
Inu je to možné :) každopádně je tam ten špicl inu šmrnc :) Inu je vlastně Japonsky pes v překladu
neznámy
neznámy | 3.1.2017 17:48
bála ? o psa sa nebojíme, môžeme si robiť starosti (tak trochu) nesmie to byť z nás ale cítiť, nijak! pretože z autority razom pestúnka slúžka onuca a to pes nemá rád!

ak by si ju aj mala v lese na šnúre, tak pri prvej možnej príležitosti zdrhne po svojom, inštinkt proste

s mačkami si nebuď istá, iná vec je ak vyrastá šteňa a mačiatko od začiatku spolu a iná jak príde do teritória "nový" (vec sa hodne šmodrchá ak je v partii kastrát)

... ak velmi túžiš po psíkovi, nájde si ťa to :)
neznámy
neznámy | 3.1.2017 18:07
:)
neznámy
neznámy | 3.1.2017 18:14
Ty určitě nebudeš muset vychovávat psa povely nebo křikem, nebude tam ta podřízenost.
Měli jsme celej život psy, vždycky jsme si dlouho vybírali štěně, než se "to stalo" - a pak to štěně rostlo do velkýho moudrýho psa v takové poklidné radostnosti, v symbióze, a pokud bylo třeba něco učit, všichni naši psi se učili rádi a cítila jsi z nich osobnost, stejnou, jaká je u koček. není to jenom o psech, je to o lidech a psech.
A taky jsme dvěma psům přivedli kastráta kocoura a byli to nejvěrnější kamarádi. Když starší fenka ležela s obvazy po operaci, nehnuli se od ní, olizovali oba okolí rány... Byla to skvělá trojka.:)
neznámy
neznámy | 3.1.2017 18:17
podriadenosť nie je absolútna u žiadneho psa, hodne dévotný je klasický vlčiak ale to iba preto že je to pracant a spraví čokolvek len aby volačo robil! inak mentálne hnije

nie som psíčkar naopak, ide o to že plemeno má naškicované vlohy šlachtením ale tam je velmi vela vstupov že čo z jedinca nakoniec v dospelosti je že ako napokon tá indivindi osobnosť krištalizuje stabilizuje, toto je velmi rozsiahla a aj obsiahla téma a bežný psíčkar nemá ani páru ........

štekavosť ani agresivita ani žiadne poruchy chovania nie sú dané plemenitbou ale socializáciou jej nedostatočnosťou a predovšetkým výchovou, na niektoré psy sadni lahni platí a to presne na tie ktoré majú radi mäso v kešeni))))

(o výcvikároch čo idú drilom bitkou a lámaním psej psychiky pomlčím lebo nechcem byť ani agresívna ani sprostá)
neznámy
neznámy | 5.1.2017 20:46
Moj kolega ma fenku shiby vola sa Foxie. Je velmi pokojna a pritulna a on si ju navyse vycvicil tak ze ani misky s vlastnym zradlom sa nedotkne kym jej on nepovie "mozes". Ja som len ziral :-)
neznámy
neznámy | 5.1.2017 20:49
Ale je pravda ze vonku mu uz raz zdrhla za mackou a vtedy na ziadne povely nereagovala. Takze na volno ju uz nepusta
neznámy
neznámy | 5.1.2017 20:55
Ďakujem :-)
Tak to mimo domu chce nejaké volné vodítko asi -CONFUSED-
A vedel by si sa opýtať, z ktorej chovnej stanice ju majú?
neznámy
neznámy | 6.1.2017 14:16
Jasne opytam sa
dodo41
dodo41 | 7.1.2017 21:59
Rozmohol sa nám tu ďalší nešvár... :(

V televízii iste mnohí z vás postrehli reportáž o tom, ako sa zvyšuje dopyt po plemene Akita Inu, pretože si ľudia zamilovali film Hachiko. Pre ľudí, ktorým psie plemená naozaj niečo hovoria, je to signál, že sa opäť rútime do „skvelých“ časov. Tak, ako časom vymizli z obľúbenosti dalmatínci z filmu, jack russellovia a yorkovia, ktorí sú teraz kade tade na dvoroch, balkónoch- hryzú, zúria a štekajú ako každý nevychovaný teriér v rukách totálneho laika, to isté čaká aj toto nové „filmové“ plemeno. Lenže akita nie je york, ktorý keď pohryzie, vlastne poštípe. Akita Inu je plemeno určené pre ruky skúsených chovateľov, ktorí majú za sebou roky práce s tvrdohlavými a sebavedomými psami.

Dokonca aj ten známy Hachiko z filmu nebol len jeden, lebo cvičitelia neboli ochotní riskovať s niektorými psami scény, kde by nemali psa pod kontrolou. Ani oni sami nedokázali niektorých vychovať tak, aby pes zvládol to, čo sa mu povie. Samotný herec Richard Gere popisoval, že jeho prvé stretnutie s dospelými psami, s ktorými mal ísť pred kameru, bolo skôr o strachu a bol upozornený, aby s nimi na začiatku ani neudržoval očný kontakt...

Akita Inu je pes, ktorého nesmiete nútiť, vychovávať neodbornými metódami typu „chceme psa od šteniatka, aby sme si ho sami naučili, lebo máme deti“, „ja ho donútim“, „už sme mali ovčáka“. To už zaváňa katastrofou aj pri záujemcoch u nás o obyčajných krížencov. A mnohí viete, akú skutočnú výchovu má 70% sídliskových trhačov od „domácich odborníkov“. Tvrdohlavosť je tiež typickou črtou v povahe a žiadny dedinský macho-traktorista ju z neho nevybije až k poslušnosti. Maximálne to bude v psovi vrieť do dospelosti a potom si majiteľa porieši sám, aby naše média opäť mohli priniesť fascinujúce správy o tom, ako zlý a agresívny pes napadol nevinného človeka.

Kto naozaj pochopil film vie, prečo pes TVRDOHLAVO čakal na majiteľa, ktorý sa už nikdy nevráti. Typická akita- vyberie si sám svojho pána, žije tak ako žiť chce, nedá sa ho nútiť k ničomu.

Prosíme, nedajte sa zlákať rôznymi ponukami od množiteľov z portálov, kde už v nadpise ponúkajú šteniatka Hachiko. To nie sú šteniatka z filmu, to sú časované bomby v neskúsených rukách. Toto už nie je sranda a za rok, dva budeme na uliciach zbierať agresívnych, labilných jedincov tohto plemena, ktorí paradoxne v momente po umiestnení do koterca, stratia šancu na život. Kto z vás si vezme dospelého, veľkého psa s nevyspytateľným správaním? Kto z nás bude mať toľko miesta, aby roky držal v koterci silne dominantné zviera samé? Koľkí „Hachikovia“ za hlúpy rozmar zaplatia životom a to buď utratením alebo vyhodením do lesa, za dedinu, do iného okresu, lebo ten „sprostý“ pes dohrýzol celú rodinu?

Ľudia prosíme, nebuďte ako ovce! Ak sa raz natočí film o chlapcovi a gepardovi, aj takého budete chcieť? Ešteže Hachiko nie je film o kobre kráľovskej! :/

Myslite pred tým, než kvôli rozmaru ohrozíte seba, rodinu a zničíte nejakému psovi život! Radšej si film pozrite ešte raz, poplačte si, uvedomte o čom je príbeh a prepnite na iný program. Možno niekde nájdete film aj o tom, ako Janko a Marienka do útulku na brigádu išli...

P.S. Verných Hachikov sú plné útulky. A každý si tam nájde toho vhodného, len treba hľadať.
Stránka:
1 2 3 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...