mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Voľný pokec - 

problémy so susedmi sú obrazom môjho vnútorného ega..................

neznámy
neznámy | 14.8.2011 20:03
Ahojte, som tu nová a zaujali ma všetky Vaše témy, otázky aj odpovede, ktoré tu fičia na fórume. Mám viacej takých otázok, ale všetko sa to točí okolo problémov so susedmi. Moja dobrá kamarátka, ktorá sa zaoberá veštením a numerológiou mi povedala, že to pramení z môjho vnútorného ega. Pred piatimi rokmi sme si postavili krásny nový dom, a keď že som chcela zapadnúť do nového prostredia, tak som sa zvítala so všetkými susedmi. Zrazu sme boli všetci veľkí kamaráti, cez plot sme si podávali koláče, zaváraniny, ovocie a pod. Od dobroty, asi suseda nevedela ako sa mi má odvďačiť, tak mi ponúkla, že si môžme obrať všetky slivky , čo visia nad ich plotom. Keď slivky dozreli, túto skutočnosť som zabudla oznámiť svojmu manželovi, aj deťom a slivky som si neobrala. Suseda, sa asi veľmi nahnevala a poštvala na mňa svojho syna. Ten mi pekne krásne vynadal: ako keby som s ním husy pásla: a bola z toho vojna . TIE SLIVKY SOM SI NEOBRALA PRETO, LEBO SOM SAMA SO SEBOU VNÚTORNE ZÁPASILA : BOLA SOM BEZ PRÁCE, PEŇAZÍ, A SO SYNOM SOM MALA OBROVSKÉ PROBLÉMY V ŠKOLE. TAKŹE NA TIE SLIVKY SOM CELKOM ZABUDLA. Potom so to riešila dosť nelogicky, keďže cez plot si vidíme skoro až do hrnca, kúpila som zelenú clonu na plot, ktorú som sama dávala na plot cez celú noc, aby nikto o tom nevedel. TO SOM SPRAVILA TOTÁLNU BLBOST - na druhý deń som to musela dávat dole lebo susedia si to neželajú. Od vtedy prešli už dva roky čo sa spolu nerozprávame. Cítim sa na svojom dvore dosť zle, lebo ako hovorím , vidí mi až skoro do hrnca, a keďže je už dôchodkyńa tak sedí u seba na terase aj desat hodín v kuse. Najradšej by som sa v tedy videla kdesi v mišacej diere, keď musím prejst po dvore. Kamarátka mi poradila, aby som jej vnútorne odpustila. Aj so to spravila, ale akosi to nefunguje, lebo mám z nej stále zlý pocit, že ma stále sleduje.

Poradí mi niekto čo mám robiť, ako to mám riešiť, či z ezoterického hľadiska niečo nato funguje.

Ďakujem za odpovede.:);)-PUH--LOL--YES-
neznámy
neznámy | 14.8.2011 20:46
astrologicky to suvisi s aspektom Merkura so Saturnom a tiez z analogiou tychto aspektu, napriklad u teba postavenim Saturn v merkurskom znameni Blizencov...
celkovo tema Merkur/Saturn hovori o lekciach sposobenymi susedmi, surodencami, bratrancami a proste blizkym okolim...je to hlavne preto, lebo prave s tymito osobami sa ucime komunikovat a ucime sa prvym kontaktom s okolim...ucime sa otukavat...a prave Saturn je o koncetracii, svedomitosti, diplomacii, sebaovladani...teda ty si toho Saturna podcenila a takto sa ti to vratilo...mozno tato situacia ta ma naucit, ze sa nemas nechat rozptylovat okolim (Merkur kvadratura Saturn) a svoje myslienky (Merkur) zamerat na nejake dolezitejsie veci (Saturn) ako klebetenie so susedmi...
neznámy
neznámy | 15.8.2011 06:50
tak mozem ti, vevericka mila, potvrdit, ze trampoty so susedmi su tie najhorsie ake clovek moze mat a to najhorsie co ti niekto moze zelat je mat zleho a nepodareneho suseda...ale v tom ma rudi pravdu, ak sa mas cas zaoberat tym, ze suseda sliedi a je nepodarena, tak nie je problem suseda, ale to, ze sa nad tym zamyslas(merkur) a svoju drahocennu energiu by si mohla vyuzit ovela produktivnejsim a krajsim sposobom a hlavne prinosnejsim(saturn), takze v konecnom dosledku treba svoju energiu venovat tomu a tym, co to ocenia a z coho ma clovek prinos, aby len burina v zahrade nerastla ale to, co sme chceli, aby tam bolo,aby clovek sa mal z coho tesit a mal z toho uzitok:)
neznámy
neznámy | 15.8.2011 09:59
Tak môžem potvrdiť, čo napísala Vanda o susedských vzťahoch, ale je z toho cesta von.
Skús sa odpútať od svojich vlastných pocitov a nieže odpusť svojej susede, lebo to je isté gesto nadradenosti, ale skús sa vžiť do jej pocitov, čo vyvolalo jej reakcie, prečo reaguje tak ako reaguje.
A kľudne vyjdi na dvor, usmej sa na ňu, pozdrav ju a potom sa venuj svojmu, jej až ked ťa osloví.
Myslím si, že je veľmi málo ľudí, ktorí majú skutočne záľubu znepríjemňovať život iným. Obyčajne sú sami zranení a ich reakcia je len obranná.
Ja bývam v paneláku, kde je 44 bytov a to ti poviem, boli časy, keď to tu bolo poriadne husté. Mali sme tu chlapíka, ktorý robil dôverníka a bola to hotová katastrofa pre medziľudské vzťahy. Ku koncu jeho pôsobenia fičali anonymné listy, vypaľovali sa schránky hrubo sa nadávalo a ľudia sa vzájomne osočovali.
No a samozrejme na riešenie normálnych vecí už nebol priestor.
Som rada, že toto píšem v minulom čase.
Všetko sa dá zmeniť a možno si čoskoro budete zase podávať zaváraniny cez plot.
Prrajem ti to. :)
neznámy
neznámy | 15.8.2011 17:33
Milá ZuzankaK, veľmi pekne si to napísala a myslím si , že je v tom obrovský kus pravdy. Už dlhší čas to nejako tak cítim, tak ako si to napísala, len nejde to zo mňa akosi von. Musím sa o to pokúsiť pri nejakej príležitosti, dúfam , že sa mi to podarí. Díky moc za Tvoju odpoveď. :)
neznámy
neznámy | 15.8.2011 17:42
Vanduška 777 díky moc za Tvoju odpoveď, ktorá ma presvedčila, že sa nemám toľko zamýšľať nad susedou či po mne pokukáva, alebo nie, ale svoj čas venovať niečomu čo mi prinesie radosť aj úžitok. Díky. :)
neznámy
neznámy | 15.8.2011 17:56
Rudinko díky moc za Tvoju odpoveď, ktorá ma tiež zaujala. Ešte raz díky. :)
neznámy
neznámy | 15.8.2011 20:39
Ahoj veverička.

Začni u svojej kamarátky. Zvaliť zlého ducha u susedy na tvoje ego je absurdita a brutalita nevedomosti. Nepomohla ti, zaťažila ti svedomie nezmyslom, nabúrala sebavedomie. Hlavu hore. Nepočúvaj hádačov a vykladačov, zo Zlého su ich túžby...

Kamaratke odcituj zjavenie Jána: " Blahoslavení su tí, čo si perú rúcha, aby získali prístup k stromu života a vošli bránami do mesta. Vonku zostanú psy, čarodejníci, smilníci, vrahovia, modloslužobníci a každý kto miluje a pácha lož"

Co sa týka susedy a jej podareného synka. Maš už skusenosť. Spomína ju Šalamun vo svojej knihe prísloví. Napísané je: " Nenavštevuj príbytok blížneho svojho príliš často, aby sa ťa nepresýtil a neznenávidel ťa..."

Ak to budeš dodržiavať, budeš žiť v pokoji so susedmi.

Co je však dôležité, je Duch ktorý sa vo vašich vzťahoch objavil. Bud pozorná. Všimni si ako všetko začalo naoko "dobrom", ale zrazu, kôli hlupemu detailu, blbé slivky, objavila sa zloba, svár a hnev.

Tu už si treba dať veľký pozor, pretože maš v susedstve Zlo. Nemá to nič spoločné s tvojim egom, nič spoločné s Merkurmi a neviem čím ešte, je to Zlo. Zlo zakorenené v neukojenej a žiadostivej duši starého a nespokojného človeka.

Začni si chrániť vlastný príbytok a vlastnu rodinu. Maš možnosť naučiť sa čeliť Zlu. Budeš mu čeliť celý život, pretože je tu a stále bude. Ak sa to raz naučíš, budeš to zvladať bez burania sebavedomia a sebaobvinovania.

Zažil som niečo podobné kôli plotu. V prvom rade neodpovedať v zlom. Ak ťa poobvinovali a vyvolali spor, ostaň v tichu. Už žiadne debatky a bratríčkovanie. Pozdrav a to je všetko. Ak maš plot, to je všetko čo potrebuješ. Pozdrav cez plot, aby si nemysleli že si sa urazila a to je všetko. Ak začnu debatu v zlom alebo znova svár, nereagovať. Nechaj, nech hulakaju....neodpovedať. Mlčať, chviľu to trva, Zlo sa začne dusiť samo a vráti sa k pôvodcovi.

Ak v pokore zvladneš všetky ich výpady a nechaš Súd tomu, komu patrí pomsta, ten trest príde a bude hrozný....

Môj príbeh s plotom trval dva týždne. Znášal som výpady, krik, nadávky. Po dvoch týždnoch sused skončil na psychiatrii, o tyžden na to dostal astmu a ked sa vratil po troch týždnoch zo špitálu, chodí potichu, je na tabletkách a milo zdraví....o plote už ani reči....
neznámy
neznámy | 15.8.2011 20:50
Lavondyss,,, jeden z naj komentov (odpovedí) aké som tu čítala. -THUMBSUP-
neznámy
neznámy | 15.8.2011 21:55
moji susedia sa menili neustale, ale susedia mojich rodicov zostavaju stale ti isti, mozem posudit, ze z vyse dvadsatrocnej perspektivy je susedsky vztah plny neustalych zmien a vyvoja, predsa len, su to ludia, ktori naozaj vidia nielen pod pokrievku ale vedia o nas vselico:))) a ked si uvedomujem, ze su v niecom komicki, tak to iste musi platit aj o mne ci o nas z ich uhla a cloveku niekedy lezu poriadne na nervy, najma, ked susedovie pes znezdajky skoci do cloveka a zreve ako dive zviera, az ide clovek dusu vypustit, este stastie, ze je medzi nami susedsky pro forma plot, alebo ked sused ked sa zveceri a clovek sa chysta na nocny odpocinok zacne pilit drevo na dvore, to je tiez trochu nelogicke...alebo ked su tuhe dazde a sused si urobi jarok na odtok vody zo svojho vyvyseneho pozemku hned do nasho dvora, to je tiez strasne nenapadne:)), no a v case este nefungujucej kanalizacie sme mali take odpadove jamy, ktore sa vyprazdnovali na kazdeho naklady osobitne a nas sused si tu svoju vyprazdil do krasnej zahrady ineho suseda:)))
neznámy
neznámy | 15.8.2011 22:44
Tu už si treba dať veľký pozor, pretože maš v susedstve Zlo. Nemá to nič spoločné s tvojim egom, nič spoločné s Merkurmi a neviem čím ešte, je to Zlo. Zlo zakorenené v neukojenej a žiadostivej duši starého a nespokojného človeka.

No ja neviem, ale ja by som takéto súdy nad človekom, ktorého nepoznám, asi nevynášala.
Zlo si predstavujem inak.
neznámy
neznámy | 15.8.2011 23:15
ano je to trosku jednostranne, ale pri tomto som si spomenula na pribeh z Coelhovej knihy Na brehu Rio Piedra...kde hlavni hrdinovia, muz a zena, chceli navstivit kostol, no pri dverach stal postarsi pan a do kostola im vkrocit nedovolil, vtedy muz povedal zene, aby si ho nevsimala, a vkrocili spolu do kostola aj napriek tomu, ze sa zena velmi bala, pretoze niektori ludia maju vo svojich hlavach dopredu vytvorene scenare a chcu, aby sme hrali presne take divadlo, ake si dopredu vymysleli, a to je zle, ak pristupime na tuto hru, ak sa nechame zastrasit, ak nejdeme za svojimi snami, ak nerobime to, co chceme robit, pretoze nam niekto neustale kladie prekazky alebo si neverime, lebo niekto nam predtym neveril ci neveria niekedy to mozu alebo mohli byt nasi najblizsi...myslim, ze je to take zlo, co preskakuje z inych ludi a moze sa sirit dalej, myslim, ze to zlo znamena to zastrasovanie, obmedzovanie, neprajnicke reci, ktore vsak nemusi mat pokracovanie v nas...verim vsak, ze niektori si radsej vyberaju svet neukojenych vasni, osocovania, nachadzania chyb na druhych a zastrasovania..a od takychto ludi co najdalej, nie v pokracovani ich reci, nie nechat sa zatiahnut, myslim, ze tak to bolo myslene, clovek by si mal hladiet svoje a ist si za tym:)
neznámy
neznámy | 16.8.2011 16:41
Tak ma zaujal tvoj prispevok o tej nadradenosti, ze si dovolim ti oponovat.
Odpustit nie je gestom nadradenosti, odpustis vtedy, ak pochopis, co viedlo druhu stranu k takemu konaniu alebo ak si to nevies zdovodnit/pochopit (rozumom), tak odpustas len s pokorou (srdcom), inak to nejde, si myslim.
neznámy
neznámy | 16.8.2011 16:45
Vevericka, ak mozem poradit z vlastnej skusenosti, skus sa s nou otvorene, uprimne, porozpravat (je to tazke prekonat strach z odmietnutia alebo zlej reakcie, co sa moze na zaciatku stat, ale casom to "povoli"), ale toto sa mi zda, ze funguje,...mnohe konflikty na zivot a na smrt vznikaju bohuzial z nepochopenia a domyslania.
neznámy
neznámy | 16.8.2011 18:05
Ja som mala na mysli tzv. odpustenie a to byva castejsie ako odpustenie s pochopenim. Keby som prejav toho tzv. odpustenia nevidela v medziludskych vztahoch, tak o tom nepisem.
Casto sa stava, ze "odpustajuci" to robi pre svoj pocit, aky je on laskavy a dobry, ale zo srdca to nie je. Az cez pochopenie a prijatie je mozne skutocne odpustenie.
neznámy
neznámy | 16.8.2011 18:24
ono je to s tymi emociami v najblizsich medziludskych vztahoch velmi komplikovane, a vacsinou clovek naozaj odpusta pre svoj vlastny dobry pocit, podla mna, taka nenavist je velmi zatazujuci pocit a vycerpavajuci...ono naozaj nie je jednoduche byt velkorysym a laskavym, ak niekto pocuva hip hop rano o siestej alebo do noci, alebo niekto sa zacne hadat o tretej rano, alebo ked clovek ide s dietatom okolo miniplotiku za ktorym vyskakuje velka zuriva doga bez obojku...tazko sa tvarit, ze clovek je rozdavajuci a chapajuci, ak musi pracovat, aby si udrziaval svoj pribytok a niekedy ani len to sukromie mu nie je dopriate a svoju energiu musi rozdavat na ludi, ktori si to mozno vobec nezasluzia a ani o to nestoja, oplati sa siat do neurodnej pody?:)
neznámy
neznámy | 16.8.2011 18:37
Prave preto je slovo odpustenie privelke, ak vztahy nefunguju.
Najlepsi liek je ten od vlnky, hovorit o problemoch, vzajomne si vysvetlovat pozicie, ved susedstvo sa neda zrusit tak,ze si ho nebudeme vsimat.
neznámy
neznámy | 16.8.2011 18:50
s niektorymi ludmi sa o probleme hovorit neda cele desatrocia, lebo su na to rezistentni a ma sa clovek kvoli tomu trapit? myslim, ze kazdeho treba brat takeho aky je, a snazit sa o to najlepsie co clovek moze, ak to nevychadza navnivoc a ked vychadza, tak sa nad tym netrapit...vztahy mozu fungovat aj napriek tomu v ramci moznosti, ak sa niekomu podari vybudovat si okolo seba tie najkrajsie vztahy o to je to prinosnejsie:) vztahy vsak nie su iba o susedoch, najma ak sa ti susedia prilis casto menia, potom sa clovek fixuje na ludi, s ktorymi vobec nemusi byt v susedskom kontakte:)
neznámy
neznámy | 16.8.2011 18:54
Ja suhlasim, treba zit vedla seba tak dobre ako sa da, ale kazdy na svojom.
Vsetkeho vela skodi, aj prilisnej blizkosti, aj prilisnej odcudzenosti. :)
neznámy
neznámy | 16.8.2011 19:11
ano, citala som taky pribeh o mnichoch, co fungovali vedla seba dlhe roky a nemali ziadne svary medzi sebou, ze co je tajomstvom ich vzacneho bezkonfliktneho spolunazivania? a ich odpovedou bolo, ze ich snazenim najvacsim je akceptovat sa navzajom a nezasahovat do svojho sukromia...a zase sme v strede, dynamickom, ani ignoracia ani lipnutie, nieco medzi;)
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...