mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Voľný pokec - 

Prečo je mi ľúto očkovaných?

marcie
marcie » Ailin | 7.1.2022 07:46
vďaka, mám veľmi podobný názor :D
Adriana 72
Adriana 72 » Ailin | 14.1.2022 12:34
:-)
fiohattu
fiohattu » smilan | 15.2.2022 11:47
Zomrela moja známa, mama mojej kamarátky, lebo verila takýmto bludom ako tu zdieľate,
pozerala videá, čítala "rady" odborníkov, ktoré kolujú po nete ... a nedala sa zaočkovať :(
simetra
simetra » Ailin | 15.2.2022 12:26
Moje skúsenosti, fakty okolo seba....jedna domácnosť, dvaja dvakrát očkovaní (rodič a jeho dospelá dcéra), necelý týždeň ležali, horúčky, kašeľ. Dvaja trikrát očkovaní (rodič a dospelá dcéra), rodič mal príznaky také, že 4 hodiny bola meraná teplota 37,1, potom bez teploty a veľmi, veľmi mierna bolesť v krku, ráno veľmi mierne upchatý nos, čo bolo zanedbateľné. Dcéra ostala v našej prítomnosti negatívna.



Centrum sociálnych služieb pre dôchodcov....piati pozitívni, dvaja s tromi dávkami bez príznakov, traja bez tretej dávky mali horúčky, kašeľ.



Takže mám inú skúsenosť ako Vy.
Paaaulieee
Paaaulieee » smilan | 15.2.2022 14:01
V tomto videu: https://www.youtube.com/watch?v=5ecgOOfsPr8&ab_channel=JurajMravec je zachytený ako jeden zo zdravotníkov aj môj otec a lži to teda ani náhodou nie sú. Inak poznala som jedného 30 ročného chlapca, s názormi ako vy, dnes keď sa mu pozriem na profil, tak tam je za posledný rok kopu antivaxerských článkov a ako posledný príspevok uverejnený niečo pred mesiacom, je tam Smútočný oznam z jeho fotografiou. Uverejnila ho tam jeho frajerka... Zomrel na covid a to bol úplne zdravý chalan predtým.
Ailin
Ailin » simetra | 15.2.2022 20:04
Každý, absolútne každý, kto sa chce očkovať, nech sa očkuje. Každý je iný, každý to inak cíti. Ja jednoducho len nežijem v strachu. Verím, že ak by som sa mala z nejakého dôvodu dať zaočkovať, tak mi to Boh povie. Mám k nemu plnú dôveru a som mu vďačná za všetko. To je všetko.
fiohattu
fiohattu » Paaaulieee | 16.2.2022 10:29
Poznám tiež pár príkladov, ktorí nemali strach, a Boh im zabudol povedať, že sa potrebujú
očkovať, a dokonca neverili v covid, ani keď ich zapájali na pľúcnu ventiláciu a odmietali to.
Už nie sú medzi nami...
simetra
simetra » Ailin | 16.2.2022 11:11
Rozumiem.

Nechápem ale tomu, prečo sa stále omieľa o strachu. To nie je o strachu, skôr o úcte k darovanému životu.

Podľa Vašej logiky by sa ani ľudia s rakovinou nemali snažiť o vyzdravenie? Však im Boh dal chorobu a chce teda, aby na ňu zomreli?
lak
lak » fiohattu | 17.2.2022 02:23
pravda
lak
lak » Paaaulieee | 17.2.2022 02:24
co dodat..
Ailin
Ailin » simetra | 17.2.2022 21:43
Úcta k darovanému životu spočíva aj v tom, že si niekto nedá vakcínu ktorej neverí, namiesto toho sa snaží zdravo žiť. Kto jej verí, nech si ju dáva koľkokrát chce. Nechápem, že to toľko ľudí nedokáže rešpektovať.
Každý sa má snažiť o vyzdravenie, každý je zodpovedný sám za svoje telo. Ale nikto nemá žiadne právo vnucovať druhému človeku svoju cestu. Každý má nasledovať svoju intuíciu, svoju vieru. Ak by som videla, že je vakcína účinná, tak by som sa dala zaočkovať. Nesmela by som ale vidieť, že väčšina ľudí z môjho okolia, ktorí majú covid a roznášajú ho, sú zaočkovaní, a vôbec nemajú úplne ľahký priebeh.
Niekto môže povedať, že mňa a moje deti má tá vakcína ochrániť pred ťažkým priebehom. Nuž... ale my sme aj bez vakcíny mali ľahký priebeh. Načo by sme to robili? Jednoducho nás ochránila naša vlastná imunita a som za to vďačná.
emanuel
emanuel » Ailin | 18.2.2022 04:04
súhlasím s názorom,len v praxi som sa stretla s tým že na covid zdravá výživa a viera neplatí,akosi ho divne namixovali bez pravidiel logiky
simetra
simetra » Ailin | 18.2.2022 05:15
Mýlite sa, ja Vás neprehováram na očkovanie a taktiež akceptujem to, že sa očkovať nedáte. Mám x známych, ktorí majú iný názor ako ja a naše vzťahy to nenarušilo.

Ja s Vami diskutujem a pýtam sa, prečo píšete o strachu? Lebo som sa dala zaočkovať? Riešila som to z racionálneho hľadiska a aj zo skúseností z rodiny. Moja postihnutá dcéra, ak by mala ako nezaočkovaná priebeh Covidu ako jej otec, ešte neočkovaný, neprežila by to. Tu mi napadá, ako mi jedna pani radila, však nech jej dávam vit. D a bude ok. Toto sú dezinpretácie od Bukovského. Mimochodom jej vit. D dávam už roky aj bez jej odporúčania, ale určite v tom vitamíne nevidím zázrak a záchranu.

Vy máte svoje skúsenosti, ja svoje, rovnako aj znalosti.

Ľahký priebeh Covidu ešte nezaručuje, že nebudú nejaké následky, že nebude dlhý Covid. A tie sú oveľa častejšie ako vedľajšie účinky po očkovaní. Navyše viacerí s long Covidom hlásia, že po očkovaní sa ich stav výrazne zlepšil.

Ja si myslím, že toto všetko je skôr o viere jednotlivca. Vy máte svoju vieru, plus vieru v Boha a to Vás ženie a dáva Vám smer. Akceptácia.

To, že o tom píšeme, netreba hneď brať ako opozíciu.

Je dobre, že Vy ste tým prešli tak dobre, ale nie každý to tak má. A nejde vždy o ich vieru, mnohí verili tomu čo Vy, aj kňaz, ktorí dával odkazy na príspevky Bukovského, velebil ho a popri ňom velebil aj Boha, ale Covid ho zabil.
Ailin
Ailin » simetra | 18.2.2022 08:20
Nuž uzavriem to takto, každý nech sa rozhodne sám podľa seba, ale nikto nech nie je k tomu nútený, diskriminovaný, alebo naňho nie je robený iný nátlak. Absolútne akceptujem vaše dôvody, ktoré sú úplne pochopiteľné vzhľadom na vaše skúsenosti, chápem dôvody aj ľudí, ktorí sa dali zaočkovať len preto, že služobne museli často chodiť do zahraničia, alebo pracujú v zahraničí, alebo chceli navštíviť svoje deti, ktoré žijú v zahraničí, alebo chceli ísť jednoducho na dovolenku, alebo mladých ľudí, ktorí chceli žiť spoločenský život a chodiť na diskotéky a do reštaurácií, ale aj tých ktorí si mysleli, že ich skutočne vakcína ochráni a oni Covid nedostanú . Len hovorím, že deliť ľudí a jednu skupinu diskriminovať, nie je správne. (Týmto samozrejme nemyslím Vás, že by ste vy osobne niekoho diskriminovali :), to by ma vôbec nenapadlo, hovorím všeobecne )
Paaaulieee
Paaaulieee » Ailin | 18.2.2022 08:49
Prepáčte, ale vy to celé tak zle a zvrátene chápete, že dovidenia.

Vy tým, že sa nedáte zaočkovať ovplyvňujete niekoľko vecí:

1. Priamo ohrozujete ďalších ľudí, oveľa ľahšie nezaočkovaný dostane covid a tým pádom nezaočkovaná populácia nakazí oveľa viac ľudí ako zaočkovaní ľudia.


2. Na ARO oddeleniach ležia skoro výlučne len nezaočkovaní pacienti. Vaša liečba stojí štát, zdravotné poisťovne aj daňových poplatníkov n-násobne viac. Zase na to doplácame my normálni slušní ľudia.
https://www.facebook.com/MinisterstvoZdravotnictvaSR/posts/207484408221872/

3. Vaša sloboda končí tam kde začína sloboda iného človeka.
Prečo musíte šoférovať triezva? Aj keď si vy osobne možno zvážite, že ste dodstatočne v dobrom stave aj s promile alkoholu v krvi, tak je oveľa väčšia pravdepodnosť, že niekoho zabijete pod vplyvom alkoholu.
Prečo nemôžete chodiť na červenú keď šoférujete? Lebo aj keď zrovna nejde žiadny ohrozujúci prvok ani nevidíte chodca, tak by bola druhá strana v práve ak by ste spôsobili nehodu alebo smrť človeka.
A tak by sme moholi ísť dookola a dookola. Prečo deti musia dodržiavať povinnú školskú dochádzku? Prečo sú drogy zakázané? atď atď. Vždy to má rozumný dôvod.
Tak keď si položím otázku: "Prečo by som sa mala dať zaočkovať?" Lebo hoci si myslím, že keď som mladá a zdravá, nechcem stáť štát nemalé peniaze, nechcem ohroziť svoje staršie kolegyne v práci a starých rodičov a tak to je zodpovedné.

To, že vyžadujeme od ľudí aby boli zodpovední, empatickí a rozumní tak neznamená, že ich diskriminujeme.
simetra
simetra » Paaaulieee | 18.2.2022 10:19
Často vnímam, že ľudia pod slobodou chápu svojvôľu, robiť si čo chcú, nezasahovať do ich komfortnej zóny, len oni a ich práva sú najpodstatnejšie...

Ak už nejaká sloboda existuje, tak pod ňou vnímam hlavne zodpovednosť. Aj voči iným.

Človek chce byť šťastný a spokojný. Je rozšírený nešvár, že nie sme za nikoho zodpovední. To je nebezpečné. A duchovný dríst.

Pretože ak už idem za svojím šťastím, ako sa môžem cítiť šťastná a spokojná, ak moje šťastie spôsobuje nešťastie iného?
fiohattu
fiohattu » Ailin | 18.2.2022 11:22
Len jedna otázka, ostatným vakcínam veríte? napr. tým, ktorými ste očkovaná ako dieťa, čo Vaše deti?
Na základe čoho neveríte tej vakcíne a iným áno? čítala ste zloženie? :D
emanuel
emanuel » Paaaulieee | 18.2.2022 12:38
poopravím na ARO neležia len nezaočkovaný pacienti moje posledné pracovisko bolo infekčná JIS tak viem od kolegýň....ja sama som zaočkovaná,ale mám dosť príležitostí sledovať obe skupiny a ruku do ohňa nedám ani za jednu,ono by asi stačilo keby nezaočkovaný zámerne neohrozovali ostatných,mám tu v okolí borcov čo si robili testy doma a aj pozitívny behali medzi kamarátov aj do roboty a podobne....
Ailin
Ailin » fiohattu | 18.2.2022 13:34
Samozrejme im verím, doteraz na tie choroby proti ktorým sme boli všetci zaočkovaní ako malé deti nikto koho poznám neochorel. V tom je ten veľký rozdiel od týchto vakcín proti kovidu vytváraných podľa médií veľmi veľa rokov (aby sme si nemysleli, že len tak narýchlo boli zbúchané) na vírus, ktorý sa objavil pred dvomi rokmi. V podstate mám ešte averziu voči vakcínam proti chrípke, nakoľko som sa dala ňou zaočkovať cca pred 20 rokmi a bola som z toho chorá niekoľko týždňov, musela som brať antibiotiká a ešte niekoľko mesiacov, až do jari som kašľala, spávala som skoro po sediačky a jednoducho už nikdy by som si to nedala. Mám dosť dobrú imunitu a nebývam vôbec chorá. Nie som vôbec pojedač antibiotík a ani som nebola ale tá vakcína mi dokázala tak oslabiť imunitu, že to neprajem nikomu.
Ailin
Ailin » Paaaulieee | 18.2.2022 13:56
Prepáčte ale vy to celé neskutočne zle chápete.
1. Nezaočkovaný dostane oveľa ľahšie kovid ? To kde ste počuli ten blud? Akože zo štatistík kde uverejňovali že nezaočkovaní sú pozitívny napr. 65% a plne zaočkovaný 35%. Uvedomte si, že tí nezaočkovaní sa každý jeden týždeň museli povinne testovať. V mojom okolí sú teraz pozitívni len tí zaočkovaní a sú to prevažne ľudia po tretej dávke.

2. Moja liečba niekoľko rokov, možno aj desaťročí nestojí Vás "slušných" ľudí ani cent, nakoľko vôbec nebývam chorá. Len neustále pracujem a prispievam do zdravotných poisťovní ale nečerpám. PN som čerpala len v čase keď som musela byť s Kovidom v karanténe. Tú som čerpala, ale nie preto, že by som chcela vykorisťovať Vás slušných ľudí, ale preto že som nemohla vyjsť z domu. A aj preto, že som do systému niečo prispela a aspoň zlomok v prípade potreby si snáď môžem vybrať.

3. Nuž triezva otázka znie. Ak som zaočkovaná , môžem dostať Kovid? odpoveď "áno"
Ak som zaočkovaná, môžem Kovid roznášať ? odpoveď "áno"
Ak som zaočkovaná môžem skončiť na áre? odpoveď znie tiež "áno" A môže to byť aj s Kovidom aj bez neho

To o tej slobode je už tak neobyčajne staré, to platilo v čase leta, keď Sabaka presviedčal všetkých ľudí, že Kovid určite po vakcinácii nedostanú. https://www.youtube.com/watch?v=lu2XhCj_tfE

A ešte poznámka: Nikomu som nešťastie nespôsobila. Hneď ako som si urobila antigén a zistilasom , že som pozitívna, izolovali sme sa s celou rodinou a prečkali sme doma 10 dní.
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...