mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Voľný pokec - 

Nový výskum Slovenskej Akadémie Vied

neznámy
neznámy | 7.5.2014 18:43
No ja myslim,ze uz jsi tu dobre.-NOSMILE-
neznámy
neznámy | 7.5.2014 18:44
Podpisujem sa pod Tvoj príspevok a Martinovi Turčekovi prajem, nech sa mu darí v jeho výskume, možno inde, ak nie tu :)
neznámy
neznámy | 7.5.2014 18:47
tiez sa pripajam s prianim, ono to pojde
neznámy
neznámy | 7.5.2014 18:48
Vcetne Martina Turceka jsme to tu volne pokecali.
No a vyzkumuuu neni nikdy dost.-BIGEYE-
neznámy
neznámy | 7.5.2014 19:04
Myslím, že je tu viac protirečiacich nezrovnalostí: mne by bolo jedno, čo by školiteľka, ona nič neskúma a mnohí školitelia ani nerozumejú výskumu, mám pocit, že tá vaša patrí k nim.-LOL- Môj školiteľ mi to zahlásil, keď som ho už nahlásila ako školiteľa a bolo mi trápne to meniť, tak som si na poslednú chvíľu našla ešte neoficiálneho na výskumnú časť. Načo je dobré skúmať, ako by sa ľudia rozhodovali pri nejakých neexistujúcich chorobách, keď v skutočnosti by sa pri reálnych rozhodli pre/proti očkovaniu celkom inak?? Aký to má význam pre reálnu prax?
Ako môže byť náhodná vzorka, ak jej časť pozostáva z astrokomunity, kde sa väčšina ľudí zaujíma o podobné duchovne ladené témy, alternatívy a pod, mnohé vnímajú podobne? To si, mám dojem, výrazne protirečí. Možno väčšinu dotazníkov vám vyplnia ľudia odtiaľto, tak akáže náhodnosť??-CONFUSED-
Pripadá mi to celé ako skúmanie pre to, aby sa zaplnil potrebný počet stránok výskumnej časti DP a pre nič iné.
Ďalší rozpor je v tom, že si nemyslím, že o reálnych chorobách ľudia majú dostatok info, určite nie v celej spoločnosti, možno len v úzkych akademických kruhoch. Prípadné značí skôr, že by to rozhodovanie mohlo prebehnúť, nie že prebehlo. A ak by sa súčasných rodičov dnes dospelých detí pýtali, či by ich dali očkovať na základe dnešných info, veľa z nich by to odmietlo. O povinnom očkovaní rodičia nemôžu slobodne rozhodovať, aby neboli vystavení istým sankciám či nátlaku, takže aké rozhodovanie tu vlastne prebehlo?
Keď už nás tu toľko rozptyľujete, aká je tá téma DP?:)
neznámy
neznámy | 7.5.2014 19:21
Aj detaily môžem prezradiť, ale preferujem cez e-mail: martinturcek@outlook.com

Ako som hovoril, to, že ľudia nevedia presne, čo ich čaká, má svoju dôležitosť, ospravedlňujem sa teda, ale do fóra podrobnosti nenapíšem O:-)

Pokiaľ ide o vzorku, určite väčšinu nevyplnia ľudia odtiaľto. A práve preto, že link na fórach má bohužiaľ s náhodným samplingom málo spoločné, som písal o akej-takej náhodnosti. Náhodnosť je slabá, ale zbytočne ju kompromitovať ešte viac :-)

A rozhodne nejde o naplnenie počtu strán, naopak plánujem na tom vo voľnom čase pracovať aj po deadline na diplomovku, lebo niektoré záležitosti, ktoré v diplomovke byť nemusia, môžu trvať dlhšie.
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...