mesiac
Streda, 24.4.2024
Meniny má Juraj

Voľný pokec - 

NOVÁ INVÁZIA MIGRANTOV

Gitus
Gitus | 30.10.2019 11:11
Pre slepeho je aj svetlo tmou...
Ak nevidis, nebudem ti ukazovat.
Nejake vztahy su tu narusene, preto to tu vyzera tak, ako to vyzera.
Par ludi zaklada temy, chce,, diskutovat,,, ale ked niekto s ich nazorom nesuhlasi, chytaju ho za slovicka, pretacaju ho atd.
Mna tieto hry nebavia.
Na druhej strane, je to kazdeho osobna vec, ako diskutuje.Kazdy nesie zodpovednost za seba a nikto nemoze druhemu vnucovat jeho sposob. Takze ak niekoho bavi od rana do vecer sem chrlit svoje neotrasitelne nazory, nech sa paci.
Ja ale mam tiez moznost mu odpisat, tak ako ja pokladam za vhodne, ci uz vecne alebo nie, je to moja vec.

A k teme. Diskusia je o invazii migrantov,konkretne,migratov demonizuju, a moje vyjadrenie k teme bolo, ze aj u nas doma sa ludia takto spravaju, domaci ludia. Mozno by sa mali pozriet okolo seba, mozno aj do zrkadla.
Plus to, ze aj migranti sa vedia zaclenit a byt mozno lepsimi obcanmi ako domaci.
To tu ale nikto nechce pocut,k tejto teme sa mozno vyjadrit zasadne iba suhlasne.
A kedze ja sa tak vyjadrovat nehodlam, zmenilo sa to na osobne utoky, dotahujeme sa uz treti den.
Ked to ty nevidis, s tym ja uz nic nenarobim.
A svetovy mier pekne zhrnula sposob komunikacie levanty. Nevidim v tom skryty utok, slusne jej to napisala,priamo, vecne.
To by sa ti na tom mohlo pacit.


To je vsetko co mam ja k tomu, Dakujem za pochopenie
Gitus
Gitus » hrabeti | 30.10.2019 11:13
To sa ale asi nestane tak skoro, ze.
Vyzera to este na dlhe skumania, mozno aj bolestive, samych seba a spolu navzajom. Aj s migrantami.
neznámy
neznámy » hrabeti | 30.10.2019 11:40
toto nie je zlý nápad... choďte! žehnám vám! :)
neznámy
neznámy » Gitus | 30.10.2019 12:48
V poriadku. Hneď v prvej vete "Pre slepeho je aj svetlo tmou... Ak nevidis, nebudem ti ukazovat." si bola v nadradenej pozícii, povedal by som, že si bola až jemne arogantná. Lebo si to celé uzavrela tak, že ty vidíš a ja slepý nie. Nie je to pozícia, z ktorej by bolo cítiť otvorenosť k dialógu. A ak máš za potreby označovať ma za slepého, tak niečo nie je v poriadku. Človek, ktorý by cítil, že má na svojej strane pravdu, by ju jednoducho vysvetlil. Nemal by potrebu druhého zhadzovať.
Ďalej "Par ludi zaklada temy, chce,, diskutovat,,, ale ked niekto s ich nazorom nesuhlasi, chytaju ho za slovicka, pretacaju ho atd." Slová sú predsa dôležité, ak nejaké úmyselne vynecháme alebo prehliadame, môže na to niekto poukázať. Slová tvoria vety a dávajú povedanému význam a vytvárajú obraz. Ak by na nich nezáležalo, tak si nemusíme písať. Ak sa argumentuje tak sa prikladá povedanému dôležitosť a človek si za tým čo povedal a čo opomenul musí stáť. Inak je vo svojej argumentácii nestály a nevie svoju myšlienku obhájiť. Samozrejme, že je to tvoja vec.
Skús mi teda opísať nejaký ten útok, nech sa niekam pohneme. Zatiaľ si totiž myslím, že je to len o slabej otvorenosti pri rozhovore. Ak jedna strana poukazuje, že nelegálna migrácia nie je cesta, tak má dôležitú časť pravdy, ktorú je nebezpečné prehliadať a ignorovať. Ako som už napísal, tak tá legálna migrácia, pri ktorej sa každý človek podrobí dôkladnému procesu, tá je v poriadku. Tam sa vlastne oddelia tí ľudia, ktorí tu vedia žiť a prispôsobiť sa (sama očividne máš nepriame skúsenosti s tou legálnou). O tej legálnej migrácii ale nie je táto téma, ak som to správne pochopil. Preto mi pripadá správne, že sa kládol dôraz na tú nelegálnu migráciu a nebezpečenstvo s ňou spojené. Nerozprávali ste o tej istej téme.
Prosil som o interpretáciu jeho správy, a dostal som tvrdenie, že je v poriadku. Čo bolo v tej správe vecné?
neznámy
neznámy » hrabeti | 30.10.2019 12:50
Ano do afganistanu jedte napred ja mam jenom bicikel dojedu za vami.
neznámy
neznámy | 30.10.2019 12:58
Nelegalni migrace je nelegalni. Co je na tom k zvazovani a diskusi?
To je jako by jsi chtel uvazovat a diskutovat o tom jestli je jizda v protismeru normalni jaka ma rizika a jestli by se mela anebo nemela.
Vyplyva z merita veci ze neni zadouci.
Nebo ne?
Gitus
Gitus | 30.10.2019 13:05
Je prislovie arogantne?
Pre slepeho je aj svetlo tmou...
V tomto vidis utok na teba? To uz je presne ten styl debaty, o ktory ja nemam záujem....
A presne z toho dovodu som aj napisala ze ti nebudem nic vysvetlovat, lebo sa chytas nepodstatnej vety a beries ju ako utok na teba, co je dost vtipne, a neriesis pointu.
Takze mam nulovu sancu vysvetlit ti uplne cokolvek...
Prepac, toto ja nemusim.
Invazia zlych migrantov. O tom sme sa bavili. Ja sa bavim o tom, a fakt neviem o com ty...
neznámy
neznámy | 30.10.2019 13:08
Áno, jazda v protismere a nelegálna migrácia sú vlastne o narušení bezpečnosti. Sú principiálne podobné. Neviem či som ťa dobre pochopil.
A čo sa týka diskusie, tak tá nebola, Merkelová to proste spravila, bez pýtania. A keďže doteraz sú ľudia, ktorí v tom chcú pokračovať (myslím všeobecne) tak sa o takej samozrejmej veci musí hovoriť aby sa nejako došlo k zdravému riešeniu a postoju. Do roku 2014 to pokladal každý za správne, že sú nejaké pravidlá, ktoré musia platiť, zrazu to nie je také zrejmé pre všetkých.
neznámy
neznámy » Gitus | 30.10.2019 13:23
Čiže ak napíšem, že iniciatívny blbec je horší ako triedny nepriateľ, tak to nebudeš brať ako aroganciu? Len kvôli tomu, že je to príslovie a nie preto, že som ho arogantne použil? :-) Dávam to ako príklad. Nemyslím to s tým blbcom vážne. Však predsa nemôžem iba tak niečo napísať a potom povedať, že som to nemyslel vážne alebo že to druhý zle pochopil. :-) Skús mi teda vysvetliť ako si to myslela. Aj tých náckov, vymyté mozgy, sekty. Lebo sa podľa mňa teraz len vyhýbaš tomu, prevziať za svoje slová zodpovednosť. Ale však možno sa to dalo pochopiť aj nejako pekne a mierumilovne.
Stoj si za svojimi slovami a neodbíjaj to "chytaním za slovíčka". :-) Na čo tie slová potom vravíš? A podľa čoho ťa mám vnímať, keď nie cez tvoje slová a myšlienky? Podľa fotky? Dátumu narodenia? Alebo ako? :-)
Alebo potom píš trochu viac tolerantne a buď otvorená-rozvážna. Slová ktoré ľuďom daruješ majú svoj význam a keď zbytočne ubližuješ, znižuješ úroveň debaty a ubližuješ aj sama sebe. Nehovoriac o tom, že ľudia majú potom tendenciu vracať to čo dostali. Vo všeobecnosti si do značnej miery ty sama nastavuješ prostredie a spôsob reakcie od druhých. Ak niekomu hovoríš, že je vymytý mozog a sektár, akú odpoveď čakáš? Myslím si, že ti odpovedali ešte pekne, predsa len dá sa to keď sa chce.
Gitus
Gitus | 30.10.2019 14:18
Myslim ze zrovna ty vies, ako ma mas vnimat...
Ja som to myslela vazne.
Pre slepeho je aj svetlo tmou.
Kedze ty to nechces vidiet, co sa tu deje, tak ja ti to nemam sancu opisat. Nevidis to objektivne... Odkial si si zase vymyslel ze nepreberam zodpovedost za svoje slova? Nejako si nerozumieme. Mozno su nase duse aktualne v nejakom blbom aspekte.
neznámy
neznámy | 30.10.2019 16:51
Pokud vim tak merkelova se prave drzi v prijimani uprchliku nemecke ustavy.
Ja si myslim ze ty i hanga i zakladatelka diskuse mate nazor zcela jasny, neni tedy dale o diskusi, ale o presvedcovani ostatnich, tech co jsou vuci imigraci tolerantni na svoji stranu. Jen se porad branite se otevrene sami vyjadrit.
Protoze i z tve vety vyplyva jednoznacne ze zdrave reseni a postoj je imigraci netolerovat. O slovicka se s tebou tahat nebudu. Nejspise tim zlem myslis prerozdelovani.
Tak nevim proc se tomu tak branite otevrene vyjadrit svuj nazor a rict nahlas co si myslite, sami za sebe.
Ze tady zadne islamske imigranty nechcete. A uz vubec zadne muhamedany. To by bylo ferovejsi nez jen mlzit sve prave postoje.
Je to furt jen o podstrkovani negativ ktere imigrace prinasi.
A proto to cele pusobi velmi manipulativne.
Na mne kdyz nekdo zacne vystrkovat clanky a rozhovory o tom jak je to zle a co vsechno spatneho sebou imigranti nesou aniz by sam jednoznacne vyjadril svuj postoj, co chce, pricemz je to dokola jednostranne a evidentne tendencni, tak z toho couha prachsprosta propaganda. Manipulace. Min vy tri tady nevedete ve skutecnosti diskusi, ale propagandu. A vysledek je prave opacny.
simetra
simetra | 30.10.2019 17:01
Ja teda veľmi nerada, ale musím súhlasiť, lebo aj na mňa to celé začalo po určitom čase pôsobiť naozaj kontraproduktívne.

Čo je škoda.
neznámy
neznámy | 30.10.2019 17:56
nikoho o ničom nepresvedčujem, nič nepropagujem a nikým nemanipulujem, na to si tu odborník ty :)

do diskusie s názvom invázia migrantov som nadviazala na príspevok zakladateľky a vložila video o skúsenosti dánskeho psychológa s integráciou

neriešim kto a či si ho pozrie

nikomu nebránim diskutovať
neznámy
neznámy | 30.10.2019 19:19
No ale nepropagujes velmi vydatne a nejen ty hlavne teda levant. :-)
A to nejen v tematu imigrace ale i gender lisabonska smlouva putinovska hybridni vojna spatnost eu spatnost nato spatnost brusel spatne liberalni zakony o interrupci na zapade zly kapitalismus zla usa chudak putin zla caputova svobodny vysilac a takto furt je to s vama dokola.
Tak pokud nekde radi mladeznicka uderka pak docela dost aktivne "nepropagujete" vy dve na tomto webu. Myslim ze je skoda ze na ukor "normalnich" temat.
Teda ne ze byste na svoje nazory nemely pravo.
Ale tak trochu se z nej stava diky tomuto vasemu pricineni radio sputnik.
Oni taky nemanipuluji neagituji ale rikaji jen fakta a pravdu. Presne v duchu vasi rusofilni doktriny. :-)
Ovsem neber to jako ohovarku, spise bych byl radsi kdybys takovouto skatulku nosila jako rad, vyznamenani, hrdost, at je videt kam nazorove patris a nemusis se schovavat zapiranim podstaty svych nazoru.
Ja se za sve prozapadni smysleni taky nestydim. Jsem kavarnik slunickar i kdyz k definicim techto pojmu mam vyhrady, jsem smysleni pravicoveho coz uvedene celkem i popira, vyznanim panteista riznuty ateismen coz se dobre doplnuje dle potreby a nalady, a myslim si na rozdil od bratricka ze soros dela i dobre veci. Ten je taky pro homogenni spolecnost bez multikulti k cemuz nemam zatim nejak vyhraneny postoj.

Tak..muzeme se bavit o svych nazorech, pokud se k nim jsme schopni i otevrene priznat a hlasit. Pak to znamena ze i nejake nazory mame.
Jinak je to jen propagace nejakych prevzatych pravd ke kterym se defacto sama nehlasis, protoze o nich jen diskutujes, avsak ve skutecnosti lze cist jedny a tytez myslenky, jako kdyz je vystrihnes a multiplikujes pres kopirak z proruskych webu.
A to pak muze budit dojem ze zde clovek nediskutuje s realnym clovekem, ale s robotem ktery ma za ukol multiplikovat propagandu. A jediny rozdil je pak v tom ze ty na rozdil od robora umis odklikat hydranty mosty auta a kopce.
Vsak neboj se vystup se svymi nazory i ven, prihlas se k nim, myslim si to a to, nejen ze ten napsal a mysli si to a to a "vy" o tom diskutujte.. a ja jsem neutral.
Pak se te nekdo muze zeptat proc si to myslis a muze se odvijet argumentace a diskuse.
Ja ti muzu pak sdelit treba..ale spolecna evropa ma i pozitivni stranky ktere prevazuji.
No ale kdyz jedes permanentne v linii ze zapad je spatny diktatura za zapadu svedsko zle atd a zas furt dokola papousek sputnik svobodny vysilac tak to je jako kdyz se bavis s nekym kdo je v sekte mormoni amisi svedci jehovovi etc. Pouvazuj jestli ti to je zapotrebi. Jestli ano ok, nic se nedeje svet se nezruti. :-)
neznámy
neznámy | 30.10.2019 23:35
Usilovne opakovane naprieč diskusiami prekrúcaš moje príspevky a podsúvaš mi túto tvoju predstavu o mne. Zásadne neodpovedáš mne, ale tejto predstave, čo si tu vykreslil a upevňuješ

takže hor sa do normálnych tém, zakladaj, diskutuj
neznámy
neznámy » Gitus | 31.10.2019 09:44
Áno viem predsa, ak niečo napíšeš, tak to mám brať tak, že si za tým stojíš, teraz si to potvrdila, čiže aj tie vymyté mozgy a iné invektívy, ktorých sa dopúšťaš.
Ak ti pripomínam tvoje vlastné slová, tak nemôžem byť neobjektívny. Však ak za ne preberáš zodpovednosť, tak to nemôže byť problém.
neznámy
neznámy | 31.10.2019 09:50
"Nelegalni migrace je nelegalni. Co je na tom k zvazovani a diskusi?"
"Pokud vim tak merkelova se prave drzi v prijimani uprchliku nemecke ustavy."
Tak je nelegálna alebo v súlade s ústavou? :-) Ak je v súlade, vieš mi citovať kde v ústave je to možné? :-)

"Tak nevim proc se tomu tak branite otevrene vyjadrit svuj nazor a rict nahlas co si myslite, sami za sebe. Ze tady zadne islamske imigranty nechcete. A uz vubec zadne muhamedany. To by bylo ferovejsi nez jen mlzit sve prave postoje."
Toto je čisté podsúvanie toho, čo odomňa chceš počuť. Viackrát som sa veľmi presne vyjadril k nelegálnej aj legálnej migrácii, len si si nevšimol.
Často tu ľuďom vravíš o podstrkovaní. Nečudujem sa, že to všade vidíš :-). Ak je niečo pravdivé a pokladáš to za propagandu, je to len tvoja chyba. Čo odmietaš vnímať sa ti aj tak neskôr vráti a vráti ťa to do skutočnosti. Propaganda je len ďalšia nálepka aby si nad tým nemusel uvažovať.

https://www.youtube.com/watch?v=MCYNxgU-fCY
hrabeti
hrabeti | 31.10.2019 10:46
Treba rozlišovať medzi nelegálnymi migrantami a utečencami, z hľadiska medzinárodného práva je to rozdiel.
Neviem, či je to v ústave, ale myslím, že podľa medzinárodného práva sme povinní prijímať vojnových utečencov, respektíve oni majú právo na azyl a posúdenie svojej situácie.
Otázka je, ako od seba rozlíšiť nelegálnych migrantov a reálnych utečencov.
neznámy
neznámy » hrabeti | 31.10.2019 11:13
Myslím, že tam je ešte aj podmienka v tom, že utečenec nemôže byť ten, kto prešiel predtým krajinami kde vojna nie je. Ak ten človek už uteká do konkrétnej vzdialenej krajiny tak to nie je útek pred niečím ale útek za niečím (peniazmi, životnou úrovňou, ...). Ekonomický migrant. A ten môže byť legálny alebo nelegálny. Skutoční utečenci sa nachádzajú v krajinách okolo Sýrie, napríklad. Ak sa už pohnú z takého Turecka ďalej, tak už neutekajú pred vojnou, lebo v Turecku nie je.
hrabeti
hrabeti | 31.10.2019 11:18
Áno, niečo také tam určite je - utečenec prestáva byť utečencom, ak sa presunie z prvej bezpečnej krajiny ďalej.
Stránka:
< 3 4 5 6 7 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...