mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Voľný pokec - 

má na vás vplyv spln?

milan08
milan08 | 18.2.2014 08:09
u mna je pravy opak,tesim sa na spln i nov vtedy sa poriadne vyspim a som v klude.
neznámy
neznámy | 26.3.2014 07:31
Stáva sa to aj mne a trvá to i dve tri noci a zaberie mi na to polovička stilnoxu,a to mi odporučila a napísala recept obvodáčka s tým že taký istý problém má aj ona.tak teraz si to dopredu pozriem kedy vychádza spln a pre istotu si zoberiem tabletku.Len pozor rýchlo zaberá do 20 min. spím jak bábetko a ráno po siedmich hodinách som jak rybička.Stilnox totiž neoblbuje druhý deň ani neviem že som zobrala tabl. na spanie
neznámy
neznámy | 26.3.2014 11:20
Ahoj :).
Nič v zlom, ale po prečítaní tvojho príspevku ma až zamrazilo.
Vieš o tom, že Stilnox je určený na krátkodobé užívanie a doba liečby by nemala prekročiť štyri týždne a že tento liek sa radí medzi veľmi silné hypnotiká a pri dlhodobom užívaní tohto lieku môže dochádzať aj k závažnému a trvalému poškodeniu pečene?
Keď sa nejedná o závažné alebo trvalé poruchy spánku, tak by som ti rada poradila, aby si viac ten liek už neužívala.
Je omnoho viac iných liekov, prírodných, ktoré by ti mohli pomôcť. Aj keď na druhú stranu ťa chápem, lebo ja mám podobný problém.
Tiež nemôžem počas splnu Mesiaca zaspať a poznám aj také chvíle, keď som chodila do práce na totálku nevyspatá.
Ja to riešim tak, že počas splnu Mesiaca sa snažím zo seba vydať tú najväčšiu energiu (behaním, plávaním a cvičením) tak, aby som sa poriadne unavila, lebo viem, že keď to neurobím, tak noc je moja :).
neznámy
neznámy | 26.3.2014 11:40
Hrnek horkého mléka s lžičkou medu do postele a knížka,to mi pomáhá při nespavosti kdykoliv.:)
nikav
nikav | 26.3.2014 11:53
Toto som pre vás našla:
Zmena lunárnych impulzov už pár hodín pred splnom a pár hodín po ňom, má vplyv na chovanie ľudí, zvlášť žien, detí, ale i zvierat, sú nepokojnejšie. Súvisí to i s mesačným reprodukčným cyklom. Mesiac v splne zvyšuje nervozitu, hádky, dopravné kolízie, či stres. Intenzitu a energie splnu však veľmi ovplyvňujú energie znamenia, ktorým práve vtedy Luna prechádza.

Zhoršený spánok pri splne Mesiaca

Spln Mesiaca vplýva na kvalitu spánku, zväčša ho u citlivých jedincov zhoršuje. Ťažšie sa zaspáva a častejšie sa i budíme. Pri splne sa aktivita mozgu spojená s hlbokým spánkom zníži takmer o tretinu a klesá aj hladina hormónu melatonínu. Lunárny cyklus ovplyvňuje spánok ľudí aj vtedy, keď Mesiac nevidia a nevedia, v akej fáze sa práve nachádza.

Počas splnu sa odporúča držať jeden deň pôst, lebo práve v tento deň telo veľmi dobre prijíma všetky látky. Je to najnevhodnejší deň na operácie. Rany dlhšie a silnejšie krvácajú a priebeh liečby je zdĺhavejší ako inokedy. Termín očkovania by sa tiež mal zvoliť radšej minimálne tri dni pred splnom. Zvyšujú sa i ťažkosti so žlčníkom a obličkami. Na počudovanie výskumy nemocníc však preukázali spln ako dobrý deň na operácie srdca.


Čítajte viac: http://www.moneo.sk/lunarny-kalendar/#ixzz2x44VF1kA
neznámy
neznámy | 1.4.2014 18:47
Ja to tiež neriešim, väčšinou to skôr pretrpím a zabijem čas nejakou neužitočnou aktivitou ktorá ma úplne odpútava od toho, ako sa cítim. Ale inak vplýva - nespím dobre, v noci sa budím, som agresívna a dokonca mám aj krátkodobé paranoické stavy - akože si niečo nahovorím a začnem tomu veriť a potom to vyženiem do extrému v priebehu 24 hodín :D
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...