mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Voľný pokec - 

Konšpiračné teórie

simetra
simetra | 27.1.2021 06:40
Prečo nás ovládli konšpiračné teórie?

https://youtu.be/wa01UNsgqcc?t=449
Magnician
Magnician » simetra | 27.1.2021 20:42
ja možno aj pre to,,,že sem tam sa žiaľ aj konšpirácia niekedy vyplní,,ináč dík za príspevok
milan08
milan08 » simetra | 29.1.2021 08:56
kecy kecy,nemusim pocuvat
elenalaukova
elenalaukova » simetra | 9.2.2021 13:07
Ovladli nas konspiracie?????Alebo sa ludia zacinaju dozvedat hole fakty a pravdu???
joulutahti
joulutahti » elenalaukova | 9.2.2021 21:25
treba zvolit cestu ,,zlaty stred,, a logika...tak ako nemusi byt pravda v tzv. mainstreamovych mediach, tak nemusim byt pravda ani v alternativnych...len ludia maju akosi v tejto dobe zafixovane ze to co ide v spravach nie je zasadne pravda a vsetko co sa docitaju z inych zdrojov /alternativnych webov/ pravdou zasadne je. Ono najlepsie je necitat radsej nic, ak ma clovek problem s pochopeni a rozlisenim...

a mimochodom, podla najnovsich dat su prave ludia v dochodcovskom veku najvacsimi siritelmi hoaxov a konspiracii...prostrednictvom socialnych sieti..
marcie
marcie » joulutahti | 10.2.2021 08:11
s tou cestou zlatého stredu absolútne súhlasím !
elenalaukova
elenalaukova » joulutahti | 10.2.2021 12:46
:):):):):):):):),skoda,ze este nie som na dochodku.To znamena,ze senilna nie som.Co sa tyka toho,ze ""dôchodci"" siria konspiracie.....no,ani za uvahu to nestoji.Ti ludia postavili tuto vlast vlastnymi mozolmi,milovali a miluju ju a ono sa to takto posralo???To,ze zverejnia pravdu ,to su konspiracie??Fungujem na soc. sietach,ale tento nazor nezdielam,hoci vylucit (ojedinele) sa to neda.Ale to by bolo na dlhsie....
joulutahti
joulutahti » elenalaukova | 10.2.2021 17:07
nemyslela som to konkretne na vas...

uz v prvej vete mate logicku chybu - to ze nie ste na dochodku neznamena automaticky ze nemozete byt senilna (alebo nie vy, ini ludia ). Cudovali by ste sa kolko ludi v aj preddochodkovom veku uz kognitivne nestaci na vykon prace alebo naopak, existuju napr. lekari 80 rocni ktori este ordinuju a su jednoznacne senilni....

pandemia nie je problem tykajuci sa len nasej vlasti a tych ktori ju vybudovali ..toto je celosvetovy problem a zhorsuje sa nejednotnymi nazormi a opatreniami/len na slovensku je toho akosi este viac/ ...uz vobec sa netyka ludi ktori su aktualne na dochodku , to je generacia, ktora sa ma, povedala by som, vlastne najlepsie...ak zazili vojnu, tak maximalne len ako deti, kedy si to plne neuvedomovali, za socializmu boli socialne istoty, sice sa zilo skromnejsie, ale byvat kde mal kazdy, pracovat sa muselo...generacia ludi v produktivnom veku sa ma jednoznacne horsie, mnohi skrachovali, na byvanie maju hypoteky a dlhy a buducnost je velmi neista a nejasna....
Gitus
Gitus » elenalaukova | 10.2.2021 17:09
Prepáčte, ze som sa narodila az v roku 83 a nemohla som sa natom podieľať.
Akoze doba sa tak nepredstavitelne zmenila, ze vecsina ludi v dochodkovom veku(samozrejme su aj výnimky) absolutne nechape ze to co je napisane na fb a zdiela to aj keby milion ludi, moze byt totalna blbost. Neviem prečo to tak je, ale su uplne mimo. Veria vsetkemu. Druha skupina su hlupáci. A tretia su ludia ktorí majú z týchto konspiracií osoh.
simetra
simetra » joulutahti | 10.2.2021 19:34
Lenže problémom je, že taký človek nevie, že má problém s pochopením a rozlíšením.

Ja si myslím, že ak človek začne urputne cítiť, ako stráca nejaké svoje istoty, chytá sa niečoho, čo mu tie istoty nejakým spôsobom a formou nahrádza.

Vtedy sa aj zo zdanlivo predtým mierumilovného, vyrovnaného človeka stáva dravá bojujúca šelma, ktorá vyťahuje pazúre na všetko okolo, čo mu kradne jeho slobodu, ktorú ale nemal ani predtým - logicky, mal len podmienky, v ktorých si velebil sám seba.


Nedokážem si ani len predstaviť, ako mohli prežiť ľudia vo vojnách, však to muselo byť príšerné vtedy žiť a my sa tu ideme zblázniť z toho, ak máme niečo urobiť (čiže vzdať sa komfortu + pozrieť sa do tých svojich tieňov z bližšia). A to všetko s plnými bruškami a v teplých domovoch.


Ale chápem, že sme všetci už veľmi unavení, už nevládzeme, chápem to. Nevládzeme nielen psychicky, nevládzeme mnohí už ani ekonomicky.

Tu už treba vo všetkých mediach psychológov a ich príhovor k ľuďom.
simetra
simetra » simetra | 11.2.2021 13:33
Večera s Havranom .... o konšpiráciach a iných spoločenských fenoménoch.

https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/14084#1104

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...