mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Voľný pokec - 

Kočkomilové a jejich mačky - pro a proti

neznámy
neznámy | 21.4.2016 11:28
Zakládám tohle téma, protože mám velké dilema: zamluvila jsem si odrostlé kotě Norské lesní kočky a jelikož celé roky (kromě dětství, kdy jsme měli venkovní kočky) chovám jenom psy, mám obavy, jestli dělám dobře. Moc dobře si uvědomuju pozitiva i negativa, 19 let žiju se psy, takže to znám, co je to dlouhodobý úvazek....samozřejmě u psa vynahrazený oddaností, láskou, radostí...
Zatím jsem to konzultovala s několika lidmi a je to 5 : 1 (pro a proti). Takže bych ráda znala zkušenosti lidí, kteří kočky mají, měli, nejlépe i tohle plemeno. Proč ano, proč ne...? Díky
neznámy
neznámy | 21.4.2016 11:34
:)
vzdy som bola psia...
a uz 5 rokov mam dve macky
kocur je mainska myvalia, co je podobne tej norskej... chvilku som mala sibirskeho kocurika, ale bol chorucky a umrel :(
pokial ide o oddanost, lasku a radost, tak tieto dve potvory su na mne zavislejsie ako bola moja husky ( boli sme spolu 15 rokov) :)
resp. aj medzi nou a mnou bolo silne puto, ale nechodila vsade za mnou ako tien - macky mi asistuju pri vsetkom :)
marcie
marcie | 21.4.2016 11:37
myslím, že nebudeš ľutovať ... my sme pôvodne chceli psa, potom suseda priniesla zatúlaného kocúrika a dnes máme dve mačky (a momentálne 5 malých mačiatok:) a
odvtedy sme mačkomili (alebo mačkomilovia, neviem, ako je to správne) ... mne sa na mačkách páči ich elegancia, nezávislosť a tiež istá prefíkanosť ... tiež je dokázané, že sú to liečiteľky a údajne dokážu "vyniesť" z domu negatívnu energiu ... pre mňa je to symbol lunárnej energie, ktorú potrebujem rozvíjať .... takže za mňa ÁNO -FLOWER-
neznámy
neznámy » marcie | 21.4.2016 11:47
som si vzdy myslela, ze macky su nezavisle :)
no tie moje dve asi nie su macky :):):)

ale kazdopadne, je to nova skusenost, aj ked ako deti - vzdy sme mali doma skor macky
neznámy
neznámy | 21.4.2016 11:51
To ja si zase neviem predstaviť, že by som mala chovať psa. Zdá sa mi, že to má proti mačkám priveľa nevýhod, takže za seba ti môžem mačku len odporučiť.
Ale hlavne by som povedala, urob tak ako to cítiš ty. Ak si psomil, možno si nebudeš vedieť vytvoriť s mačkou vzťah, to nemusí dopadnúť dobre pre obe strany.
neznámy
neznámy | 21.4.2016 11:54
Za mne už to víš: bez kočky nikdy.
A náš kocour je na nás tak závislej, jak žádný pes snad nebyl.
Komunikace s ním je úžasná, je to léčitel a vůbec - osobnost.-YES-
neznámy
neznámy | 21.4.2016 11:55
Jeeej, norská lesní -KISS--KISS--KISS-
Já jsem kočková, miluju hlavně britské. Britská má charakter, který mi ladí a zas bych nějakou chtěla. Ta norská zní taky dobře, charakter je taky fajn. Ale záleží k čemu máš blíž.
Za mě ANO ANO ANO! -HEART--FLOWER-
damara
damara | 21.4.2016 11:55
Určite odporúčam. Ja mám štyri mačky -síce sú to úplne obyčajné - všetky sú pozbierané na ulici. Viem, že to bolo to najlepšie čo som mohla urobiť pre seba aj pre ne. Sme spokojné všetky.
neznámy
neznámy | 21.4.2016 12:01
Ne, ne, já miluju všechny zvířata, kdyby to šlo a bydlela bych na samotě, tak mám určitě ovečky, kozy, ale jako mazlíky....-LOL- (Venuše v Rybách, no...:D), měli jsme v dětství postupně dva kocoury, ale oni chodili ven i na záchod, nebyla s nimi žádná práce a byli to mazlové.
Já se bojím spíše toho režimu, organizace doma (od jara do podzimu mám otevřený dům), takže pes volně chodí ven - domů, kvůli kočce to asi nepůjde, bojím se, aby neutekla. No a pak taky, když člověk potřebuje odjet, psa beru s sebou, nebo ho někdo pohlídá, ale nevím, jak s kočkou... naštěstí syn je po mně, zvířata má rád, tak snad by občas zastoupil...
neznámy
neznámy | 21.4.2016 12:02
:)...potřebuju se nějak odreagovat z těch blbých událostí posledních měsíců a kočky jsou prý léčitelé...;)
neznámy
neznámy | 21.4.2016 12:20
Jo a kocour je vzdušňák, takže by nás krásně doma doplňoval (já Vodnář, pes Váha, kocour Blíženec)...:D (*15.6.2015, čas nevím), jen doufám, že nebude mimoň, má Lunu v kvadrátu na Neptun....
neznámy
neznámy | 21.4.2016 12:21
JSOU!!! To oba s partnerem můžem potvrdit!
neznámy
neznámy | 21.4.2016 12:26
jj, mně zvířata uklidňují...a prý mi to s nimi i sluší....:)
neznámy
neznámy | 21.4.2016 12:27
Mám dvoch kocúrov, najprv s nami žili v paneláku na sídlisku, teraz sú s nami už tretí rok v rodinnom dome, ktorý je mimo mesto, nie je v domovej zástavbe, okolo nás sú väčšinou polia a pár domov. Kocúri bežne chodia von, ale držia sa len okolo domu, starší sem tam vybehne aj ďalej, ale nie na dlho a nie ďaleko, už doniesol aj ulovené myši. Pri dome sa správa teritoriálne, iné mačky vyháňa.
A obaja sú ako psíkovia čo sa týka spoločenskosti. Sú veľmi čistotní, čo mačky väčšinou, na rozdiel od havkáčov a nie sú hluční.
Mne sú povahovo mačky omnoho bližšie ako psy, takže u mňa jasné.
Keď ideme preč na pár dní z domu, mačky nepotrebujú toho veľa, lebo čas bez rodiny väčšinou prespia. Potrebujú len čisté záchodíky, vodu a granule. Takže ak máš niekoho, kto je ochotný prísť k nim raz za deň, dá sa to zvládnuť aj na dlhšie.
Keď sme boli predvlani dva týždne na dovolenke, starala sa o nich známa tak, že prišla raz denne vymeniť vodu, vyčistiť záchodíky a dať jedlo.
Keď sme sa vrátili z dovolenky, boli úplne v poriadku a strašne šťastní, že sme doma, dávali to najavo podobne ako pes, nie je tak celkom pravda, že mačka je nezávislá. Teda áno, taká čo žije vonku a bez kontaktu s ľuďmi sa prejavuje inak.
Napríklad ak prídem domov z práce a starší kocúr je práve vonku, beží mi naproti ku bráničke s nadšeným výkrikom a chvostom hore ako anténkou. Presne ako nadšený pes, ktorý vidí svojho priateľa. :).
neznámy
neznámy | 21.4.2016 12:42
My sme mali najprv havinov, len ktosi nam prehodil cez plot macku a kocura a momentalne mame doma 9 maciciek (z toho 2 kocurikovia), z toho jedna je z ulice, ktoru sme si osvojili ked ju niekto vyhodil z auta a este do nej aj vrazil schvalne autom.....hoci byvame v dome, su vacsinou vo vnutri, kde maju aj svoje podstielky :) su to nasi milacikovia a nedali by sme ich za nic na svete :D
neznámy
neznámy | 21.4.2016 12:45
sme sa tu riadny zverinec zisli :):):)
neznámy
neznámy | 21.4.2016 12:47
jaj a este som nenapisala ake, tak jedna je mainska cierna, 3 su britske sive, jedna korytnackova, jedna bielo cierna a tie ostatne cierne :) A ked to mam zhodnotit, tak najma ta mainska je velmi inteligentna a mila, aj pri krmeni vzdy necha najprv ostatnych najest a az potom ona a dava vzdy pozor na ostatnych, akoby ich strazila :)
neznámy
neznámy | 21.4.2016 12:48
ja som blazon do zvieratiek :)
neznámy
neznámy | 21.4.2016 12:49
jo, MCO su mudre a take distingvovane... :)
neznámy
neznámy | 21.4.2016 12:50
my sme "posahana" cela rodina co sa zvierat tyka, takze ja to mam v krvi :)
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...