mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Voľný pokec - 

K ničomu sa veľmi nepútaj a nebudeš musieť plakať

damara
damara | 7.5.2017 18:18
Tento výrok je z jednej knihy , ale názov už neviem. Zostal mi však v pamäti natrvalo.

Úplne sa s týmto výrokom stotožňujem, pretože život ma túto lekciu už naučil.
A čo vy?.
neznámy
neznámy » damara | 7.5.2017 18:26
Je to jen práce s tendencemi.
Když má někdo sklony k tomu být pořád jen ve vzduchu má naopak potřebu se k něčemu připoutat aby svůj život začal vnímat hodnotněji. Je to dáno poměrem živlů.
neznámy
neznámy » damara | 7.5.2017 20:16
Vůbec se s tím výrokem neztotožňuji. Je mi úplně cizí.
Samozřejmě, kdo z nás tuhle lekci nedostal, ale jaká to musí být nuda, nebrečet, pak se asi člověk i směje na půl úst....
neznámy
neznámy » damara | 7.5.2017 21:20
Plac je ocistujuci ;)
neznámy
neznámy | 7.5.2017 22:04
Řekl bych že je dobré se připoutat ke spásným kvalitám bytí a nespouštět je z dohledu.
neznámy
neznámy » damara | 8.5.2017 11:25
neplakať zväzuje damarka, putá nemusia byť zväzujúce ani zraňujúce ak pomyslíš na to že smiech stejne ako slzy - vyslobodzujú :)
nikav
nikav | 8.5.2017 14:41
Dtto - slzy bolesti a slzy dojatia sú rovnako slané. -HEART-
neznámy
neznámy | 8.5.2017 17:49
Pokud nevisíš za hřebíky na nějaké blbé kládě.
Tak tam to zvládne jenom ježíš a Bryan. :)
https://www.youtube.com/watch?v=jHPOzQzk9Qo&list=RDjHPOzQzk9Qo#t=28
neznámy
neznámy » damara | 9.5.2017 07:44
Páči sa mi popis ku karte Izolace 3 mraky z osho-zen tarotu

"Jsme zoufalí, protože jsme příliš ve své osobnosti. Co to znamená, když řeknu, že jsme příliš ve své osobnosti? A co se přesně děje, když jsme příliš ve své osobnosti?
Můžete být buď v existenci anebo v osobnosti - obojí najednou není možné. Být v osobnosti znamená být stranou, být oddělený. Být v osobnosti znamená být ostrovem. Být v osobnosti znamená nakreslit kolem sebe hraniční čáru. Být v osobnosti znamená dělat rozdíly mezi "tohle jsem" a "tohle nejsem".
Osobnost je právě tato definice, hranice mezi "já" a "ne-já" - osobnost izoluje. A zmrazuje tě - už neplyneš.
Když plyneš, osobnost nemůže existovat. Proto se z lidí téměř staly kostky ledu. Nemají žádné teplo, žádnou lásku - láska je teplo a oni se lásky bojí. Když se jich dotkne teplo, začnou se rozpouštět a hranice zmizí. V lásce hranice mizí; zmizí i v radosti, protože ani radost není chladná.
Osho Zen: The Path of Paradox, Svazek 1, Kapitola 5

Komentář:
V naší společnosti bylo obzvlášť mužům vtloukáno do hlavy, aby neplakali, aby se tvářili hrdinsky, když je něco raní, a nedávali najevo svou bolest. Do této pasti se však mohou chytit i ženy a každý z nás může mít tu a tam pocit, že jediný způsob, jak přežít je uzavřít se vůči všem pocitům a emocím, abychom nebyli znovu zraněni. Když je naše bolest obzvlášť hluboká můžeme se ji dokonce pokoušet ukrýt i před sebou samými. Stáváme se přimrzlí a rigidní, protože hluboko uvnitř víme, že k tomu, aby se bolest znovu uvolnila a začala námi proudit, stačí jedna malá trhlinka v ledu.
Duhově zbarvené slzy na plačící tváři člověka na této kartě jsou klíčem k průlomu z této izolace. Jedině slzy mají sílu rozpustit led. Plakat je v pořádku a vy nemáte nejmenší důvod, abyste se za své slzy styděli. Pláč nám pomáhá pustit se vaší bolesti, umožňuje nám být citliví k sobě a podporuje uzdravování."


takto nejak vnímam výrok, ktorý si predložila, myslím že neprípútanosť nemusí znamenať chlad
-FLOWER-
neznámy
neznámy | 9.5.2017 21:15
-YES-
neznámy
neznámy » damara | 9.5.2017 21:21
Ku vsetkemu mat 0 emocie znamena aj 0 dostat tak ked chces ostat sama v zabudnuti je to 100%pravda.
neznámy
neznámy | 9.5.2017 21:27
Nepamatam sa kedy som plakal poslednych 30r. isto nie zeby mi to ubralo na citovosti alebo ze som bezcitny sa uz vonkoncom neda povedat.
neznámy
neznámy » damara | 9.5.2017 21:50
Ale každá minca má predsa dve strany. Ja beriem obe...radosť i plač...život treba žiť, občas niečo risknúť a nie ho len prežívať:)
damara
damara » damara | 10.5.2017 13:03
každá z reakcií na tento príspevok je správna, no aj tak musím dať moje ponímanie tohto výroku do správnych koľají. Plakať v tomto zmysle má ten význam, že sa nejedná o doslovný plač, ale o vyhnutie sa rôznym zbytočným sklamaniam, zradám, podrazom, ktoré majú súvislosť s pripútaním sa k niečomu či niekomu. Tento výrok podľa môjho názoru nie je o ľahostajnosti, bezcitnosti, nevšímavosti či úplnej odtiahnutosti sa od života a ľudí, majetku, citov či iných záľub, ale je o tom, aby človek so sebou nevláčil zbytočné bremená a balast, ktorý mu je v skutočnosti nanič. Takáto záťaž spôsobuje v konečnom dôsledku iba zdravotné, psychické a emočné problémy, choroby, smútky apod.
Poznala som ženu, ktorá v návale smútku za smrťou manžela si doslova vyplakala oči a zabúdala na to, že má povinnosti voči svojim deťom i sama k sebe v tom zmysle, že má zostať zdravá a veselá. TOTo je pripútanosť, ktorá škodí nielen dotyčnému, ale aj jeho okoliu.

Dúfam, že som tento výrok ako ho chápem ja dostatočne vysvetlila.
neznámy
neznámy » damara | 10.5.2017 14:01
Chápem ako to myslíš-FLOWER-
Všetko je ale damara správne...aj to čo robila tá žena, mala si tým prejsť. Nám neprináleží súdiť ju...každý ideme svojim tempom:)
neznámy
neznámy » damara | 10.5.2017 14:57
:) pteto sa mi tak pačil text tej karty, hlavne ten Oshov citát, dáva za pravdu tvojmu výroku rovnako ako reakciám v diskusii
damara
damara | 10.5.2017 15:54
Chcela som tým iba povedať, že Pripútanosť tejto ženy na manžela / mimochodom z rodiny / spôsobila to, že jej deti sú stále emočne aj fyzicky veľmi labilné a takisto majú tendenciu iných citovo vydierať - rôznymi skutočnými či vymyslenými chorobami, problémami atď. .
Matkina Pripútanosť takto siaha až do mnohých pokolení .

Podľa mňa takisto pripútanosť na majetky, peniaze, úspech apod. spôsobuje mnoho rozbrojov a konfliktov v rodinách a ba dokonca až vojen. História aj súčasnosť je toho plná.

Ja verím na inkarnáciu a preto som sa už Možno poučila v minulých životoch, že priveľké puto na niečo alebo niekoho sa nevypláca. Preto sa vám môže zdať,že pôsobím chladne a ľahostajne, ale to nie je pravda. Som iba nad vecou a snažím sa udržiavať si odstup od všetkého, čo by ma mohlo zbytočne zaťažovať. To je všetko.
neznámy
neznámy » damara | 10.5.2017 16:31
Dobré je taky nepoutat se k nepřipoutanosti.
neznámy
neznámy | 10.5.2017 19:02
A taky si myslím že je rozdíl jestli jsme kolečko v soustrojí anebo uřízlá haluz.
Dávám přednost tomu kolečku.
Což je jinak vyjádřeno "nepoutat se k nepřipoutanosti".
neznámy
neznámy » damara | 10.5.2017 20:58
Ano chapem, ked sa nas to bytostne netyka, tak sa nam lahsie vyjadruje k problemu, no ak ide napriklad o blizkeho, tak sa nam uz neda s cistou hlavou...naozaj viem co si chcela vyjadrit-FLOWER-...ucim sa byt takou
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...