mesiac
Štvrtok, 28.3.2024
Meniny má Soňa

Voľný pokec - 

Ďalšia vojna - Irán

Antonidas
Antonidas | 12.3.2012 20:14
Čo myslíte, kedy začne konflikt, vojna Izraela s Iránom?
Je plno článkov o prípravách na vojnu v Izraeli a diplomatických jednaniach izraelských politikov s americkou elitou o začatí vojny s Iránom.
Môj odhad je, že Izrael by mal poriadnu guráž zaútočiť na Irán bez výslovnej podpory USA. A to sa nestane oficiálne pred prezidentskými voľbami v USA koncom tohoto roka. Hoc Izraelu nestojí nič veľké v ceste zaútočiť na svojho úhlavného nepriateľa Irán i bez oficiálnej podpory USA (vo všetkých arabských krajinách ako relevantných spojencoch Iránu sú revolúcie) by som tipol útok na Irán symbolicky 20 marec ( vtedy sa začala ofenzíva proti Iraku 20.marec 2003 )
Izrael by mal tichú podporu USA , a žiadneho nepriateľa, vyhlásenia o vývine atómovej bomby v Iráne by to len urýchlilo....
Alebo druhá možnosť invázie do Iránu...by bola po prezidentských voľbách v USA s oficiálnou podporou USA a asi i NATO.
Takže moje tipy na inváziu sú do 20 marca 2012 alebo začiatok budúceho roka 2013 po prezidentských voľbách v USA.
The truth is out there....
neznámy
neznámy » Antonidas | 12.3.2012 20:22
no pocuvaj stevo ziadna vojna nebude to sa musi vyšustit nejak inak.a invazia mozno bude mozno dajaki mali zeleni alebo kobylecky ti pristanu na dvore potom daj vedet.jana
Antonidas
Antonidas | 12.3.2012 20:27
Dočkaj času ako hus klasu ;) Keby mi zastavili malí zelený na dvore,začnem s nimi paktovať o ovládnutí sveta - diskrétne -ROFL-
Nezabúdaj,že vojna ničí infraštruktúru..a je potrebné všetko opravovať...v dnešnej finančnej kríze sa to šikne na pozdvihovanie a aj ropa navyše...pre západ,ktorá neprúdi len do Číny...je len bonus
neznámy
neznámy » Antonidas | 12.3.2012 21:24
:)-COOL-
chcela som odlahcit tento svet a tvoj prispevok lebo je to strasne.jana.
neznámy
neznámy » Antonidas | 13.3.2012 09:10
podľa mna sa určite niečo zomelie...no neviem, či akurát v tých končinách, kde myslíš. netreba zabúdať, že irán bude mať čoskoro ,,atomofku" a to je trochu zložitejšia situácia pre izrael i pre usa a vlastne celý svet. u tých dvoch by som predpokladal skôr takú ,,studenú vojnu"...skôr by som konflikt hľadal niekde bližšie. stačí sa pozrieť na pretrvávajúcu krízu, nefunkčnosť EU a z toho vyplývajúce nacionalistické postoje. momentálne sme iba kúsok od toho, kde sme boli pred druhou svetovou...už iba sledovať, kto bude druhý ,,hiťas"
neznámy
neznámy | 13.3.2012 16:46
hitas uz nepride, chvalabohu. Ludia su uz urcite natolko vyspeli, ze sa nebudu navzajom vrazdit, podla mna. Ale ked som v detstve robila neplechu, tak som za to nebola pochvalena a nebolo to ani premlcane. Ako sa teraz casto deje. teraz ked niekto povie, system, v ktorom hrstka ludi pracuje na tych, co nepracuju, je nefunkcny, je nacionalista. Alebo, ked ma v srdci svoj rodny jazyk, alebo aj kraj a so smutkom zistuje, ze tento upada, tak je nacionalista. Skutocnym smutkom je, ze cloveku vsetko upada pred ocami a nemoze to pomenovat pravym menom. Lebo by bol nacionalistom.
Ona
Ona » Antonidas | 13.3.2012 22:29
Najma Izrael, ale aj USA hladaju neustale zamienku k tomu, aby mohli zautocit na Iran.

Bola by to obrovska skoda - najma nenahraditelnych niekolko tisic rokov starych historickych pamiatok, ktore by takto znicili. Iran - to bola kedysi znama Perzia.
O nevinnych ludskych obetiach ani nehovorim.
neznámy
neznámy | 13.3.2012 22:38
a ja si myslím, že sa bude vraždiť. zem je preľudnená. dochádzajú zásoby pitnej vody, ropu už ani nechcem spomínať. podľa mna, ešte príde k veľkému sťahovaniu národov. možno som blázon, ale verím tomu, že svet má určité cykly, ktoré sa pravidelne opakujú. nevravím, že príde určitý dátum a bum, ale je možné, že nastane nejaký vážny problém s nedostatkom niečoho životne dôležitého a spustí pud sebazáchovy. každý človek, ktorý nie je samovrah, dokáže byť vrah :)
neznámy
neznámy | 13.3.2012 23:08
no ale sme dobacovali s takouto prognozou. Podla mna sa radsej ludia vratia k malemu rolniceniu akoby sa mali vrazdit, ja by som to tak urobila urcite akoby vrazdit za ropu-WALL-
neznámy
neznámy | 14.3.2012 00:12
Nevedela by som za seba povedať, ako by som sa zachovala, keby sme dospeli k nejakému potravinovému nedostatku, ale tiež si neviem ani len predstaviť násilie, nie to ešte vraždu.
Ale keď sa tak nad tým zamyslím, veľká časť populácie by pod tvrdým nátlakom (ako napr. nedostatok vody, jedla, ale to by už bolo naozaj kritické) asi začala radikálne okresávať svoje hodnoty a postupne by z nich od vrcholku uberala. Správanie ľudí by bolo podľa mňa v určitom zmysle rovnaké, ako celé storočia predtým, rozmanité a nejednotné, ale v hraničnej situácii by najskôr vyústilo do krajností. Takže keby nám zostávala napríklad možnosť hladovať či kradnúť, iba skutočne ťažký idealista by sa rozhodol hladovať.
Reálna stránka veci je proste taká, že drvivá väčšina ľudí by sa možno prvý raz pozrela na svoj tieň a musela by svoju hlbokú duševnú podstatu konfrontovať s hlbokou podstatou ľudskou. V takej chvíli by asi nemusela dlho premýšľať nad morálnymi a etickými hodnotami, ale na vlastnej koži by okúsila, aká veľká je naša odolnosť voči "negatívnym" spoločenským javom aj to, či naše prísne hodnotenie "negatívneho" nebolo len prázdnou nádržou.
Ale zase by som netvrdila ani to, že v takejto situácii môžeme dospieť len k poznaniu "ničotných" síl, niekto možno v sebe objaví inú, kvalitnejšiu silu. Napr. taký Diogenes. Ten musel fungovať asi na plyn-WINKIE-
neznámy
neznámy | 14.3.2012 12:03
ahoj atena no k tomu hladomoru skor ci neskor pride aj k tomu ze pitna voda bude na pridel az vtedy mozno ludia pochopia ze ropa im je na prd.
esteze mam taku ,,vysoku davku,, ID ze to skusam kazdy mesiac nejak vyzit a s tocky mi ide voda zadarmo.takze sa pomaly pripravujem.j.:)-CRY-
neznámy
neznámy | 14.3.2012 22:21
dakujeme ti za nazor a sme si vedomy ze sa ti nieco v zivote nedary a robis kroky na nespravnom poli mozno o tyzden zmenis nazor a budes sa tomu co si dnes napisal znovu smiat takze nic sa neboj zem a vsetko je v harmohii to len tvoj pohlad je drsny,chyba ti odvaha najst si spriaznenu dusu a prezit s nou krasny pribeh,ale najprv si ho treba vediet predstavit,ze by si stratil fantaziu alebo hras vela bojovych hier a nosis v sebe hrdu nenavist ktora ta zaslepuje vidiet cisty svet taky ako je alebo si sa nechal zmiast negativnou kampanou Goliasa ktory sa snazi takych hlupich ako si ty stiahnut na svoju stranu aby za pomoci zlej energie ovladol duse ostatnym,tak to sa u nas nechytas ,my sme presvedceny ze nasa laska a motlitby za druhych vyrovnavaju tuto energiu.
neznámy
neznámy | 14.3.2012 22:37
-THUMBSUP-
neznámy
neznámy | 14.3.2012 23:15
ty si seres do huby tu pises to a v druhej diskusii uplne ine somariny.co pozivas.
neznámy
neznámy | 15.3.2012 00:17
no jantchi. si ma prekvapil :)) za prvé tvojou gramatikou, za druhé tvojim bezbrehým optimizmom a za tretie, odvahou tvrdiť niečo o niekom, o kom nemáš ani šajnu ani slychu. myslím, že zatvárať oči pred skutočnosťou nepatrí do tohoto sveta, tak isto, ako nepatrí táto realita do tvojich ilúzií. takže...pred tým, ako čokoľvek o niekom napíšeš, skús s ním podebatovať cez správy, chat, to je jedno. môžme si vymeniť aj t. čísla, ja sa nebojím rozprávať :) ...možno o chvíľu zmeníš názor na dotyčného človeka a keď nie, tak si buď zadubený vo svojom svete, so svojou spriaznenou dušou.

p.s. nikdy som nehral žiadnu počítačovú hru. ha
neznámy
neznámy | 15.3.2012 10:26
len by som rada poznamenala, že Zemeguľa nie je preľudnená, že každoročne sa tu produkuje potravín toľko že by sme nakrmili ďalšiu miliardu, s vodou to je už horšie, no existuje aj pomerne jednoduchá technologia ktorá rýchlo a ekologicky vodu čistí, ropu na výrobu energie nepotrebujeme vôbec, na to prišiel už N.Tesla, každopádne sa tu napriek tomu nezmyselne vraždí, a vzhľadom na to že každý den mi v rádiu pripomínaju holokaust a a zaroven sa prezident izraela kazdy den vyhraža utokom na iran, ktory atomovku podla všetkeho vobec nevlastni, asi sa tejto vojne nevyhneme, tiež by som rada verila že koniec cyklu bude vyzerať ako kvantovy skok v ktorom sa ludom sa v sekunde posunie vedomie a razom zmizne všetko zlo, pravdepodobnosť takehoto scenara je však skutočne veľmi, veľmi nízka:D
neznámy
neznámy | 15.3.2012 11:26
nie som žiadny pesimista. som až príliš veľký optimista, preto si myslím, že nech už sa udeje čokoľvek, bude to iba pre naše dobro. veď kto môže povedať, že tie vojny a všetko to utrpenie nie je potrebné?
neznámy
neznámy | 15.3.2012 17:37
po ulici pojde nejaky mne blizky clovek, zrazu k nemu priskoci z polotiena niekto s nozom v ruke a podreze ho. Vrah podide ku mne a povie mi, nie som ziadny pesimista, som optimista, az priliz. Tato osoba tuna vasa blizka sposobila, ze blokovala pracovne miesto a tym podstatnu cast zarobku mne blizkej osobe a tym ma poskodzovala. Nemozete povedat, ze tato vrazda a toto utrpenie nie je potrebne. Je to iba pre nase dobro. Nazdravie.
neznámy
neznámy | 15.3.2012 17:43
nazorne vysvetlenie ako vyzera moralny aspekt vrazdy v kazdodennej praxi, tej nasej.
Ona
Ona | 15.3.2012 23:09
No hrozi, ze s pitnou vodou to vo svete uz zacne byt dost vazne, ale prave my na Slovensku sa nemame na co stazovat - Zitny ostrov je velkym zasobiskom pitnej vody.
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...