mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Voľný pokec - 

Čo je lepšie, alebo prijateľnejšie?

neznámy
neznámy » lak | 9.2.2015 12:17
Rozdiel je, že si začala uvedomovať a či si to vôbec dovtedy chcela uvedomovať. Orientácia sa podľa mňa nemení len tak, je to o tom, že si to človek v sebe pripustí a prijme, že je taký. A to niekomu veľmi dlho trvá, kým si to presne uvedomí, prizná a vyrukuje s tým aj na verejnosť.Veľakrát je to strach ako to prijme rodina, okolie, v práci... V človeku to proste je od malička ,len je otázne kedy sa to dostane na povrch a čo spustí mechanizmus, že si to naplno uvedomí a chce riešiť, resp. inak žiť.
neznámy
neznámy | 9.2.2015 13:22
Súhlasím,len je otázkou kedy a či si človek opačnú orientáciu uvedomí a prizná...dnes to už nepovažujem za problém,ale v minulosti bola téma homosexuálov a lesbičiek tabu
neznámy
neznámy | 9.2.2015 13:31
To či si to niekto pripustí, alebo dokonca prizná veľmi závisí od toho akú konzervatívnu výchovu mal v detstve doma. Sú ľudia, ktorý si to nechcú pripustiť celý život a preto žijú ako nesťastný a deprimovaný.
neznámy
neznámy | 9.2.2015 14:03
No a práve preto je veľmi dôležité vzdelávanie ľudí o sexuálnej orientácií, rozprúdenie debát , pretože sexuálna orientácia sa nedá "naučiť" ani "odnaučiť" a konzervatívna výchova má vždy za následok buď úplne potlačenie samého seba a prispôsobenie sa , alebo extrémnu reakciu urobiť pravý opak, že človek sa správa ako ""utrhnutý " z reťaze, keď sa stane dospelý a už nie je pod vplyvom a tlakom tejto výchovy.
Pozitívnejšie postoje majú tí, ktorí poznajú najmenej jedného človeka v blízkom okolí s gejskou, lesbickou alebo bisexuálnou identitou. Negatívne postoje voči sexuálnym menšinám sú často založené na predsudkoch a stereotypoch a nie na vlastných zážitkoch a skúsenostiach. Preto si myslím, že my ako majorita by sme mali o tom čo najviac hovoriť, diskutovať a nie tabuizovať.
joulutahti
joulutahti | 9.2.2015 14:17
....dokonca by sa o tom ani nemuselo hovorit a diskutovat, ale brat to ako hociktoru inu vec, proste ako fakt...nechapem ludi, ktorých 'fascinuje' inakost/ mensinovost v zmysle, ze je to brane pre zvysok vacsiny ako nieco skodlive...

niekedy bolo na svk exoticke uzavriet manzelstvo s co len narodnostne odlisnym clovekom , nie to este rasovo ( na bielu zenu s cernochom sa ukazovalo ako na nieco sialene...) teraz je to brane ako ok, normalne...cim chcem povedat , ze mozno o takých 100 rokov uz ani na homosexualne pary (zijuce usporiadanym zivotom) sa nebude ukazovat a o tejto dobe sa budu deti v skolach ucit ako my teraz o dobe z cca dvaciatych rokov minulého storocia...
neznámy
neznámy » joulutahti | 9.2.2015 14:40
Ono je to všetko veľmi pekné brať ako fakt, lenže to nejak nejde bez diskusií. Adolescent alebo ľudovo "puberták" , to veľmi zle prežíva, nevie sa nájsť, hanbí sa, nevie komu sa zdôveriť a či sa zdôveriť, mnohí žiaľ svoju situáciu nezvládajú až tak, že sa rozhodnú pre samovraždu. Naša spoločnosť nie je pripravená nič prijať len tak ako fakt. A na druhej strane diskusia je prejav záujmu.
joulutahti
joulutahti | 9.2.2015 16:12
dajme tomu, ze spolocnost je teraz v procese diskusie ...:D po case to podla mna s vyskou pravdepodobnostou skonci tym, ze sa nad tym uz ani nik nebude pozastavovat.
joulutahti
joulutahti » joulutahti | 9.2.2015 16:18
inak, este na margo toho, ked tu niekto vypisuje veci z biblie..lebo som si vsimla jeden velmi dlhy príspevok, ale nechce sa mi ho docitat...

...ja osobne som tiez veriaca a nie som si ista, ci homosexuali, ak spolu ziju ,tak ako ziju, zaroven nepachaju nieco , co je proti Bohu, ale to nech si uz zhodnotia oni sami, oni sa z toho budu neskor (ak verime, ze neico take ako posl.sud bude) zodpovedat, tak mi pride blbe, ak im do toho niekto zasahuje vyhlaskami z Biblie. Ja neviem,co by som robila, keby som bola inej orientacie...mozno by som sa realizovala inde, mozno nie, ale stale plati, ze mi do toho nema zasahovat niekto iny, len za to, ze je vo vacsine. Nemyslim si, ze gayi nejako specialne narusuju zaujmy spolocnosti (myslim tych normálnych beznych slusnych )
neznámy
neznámy » joulutahti | 9.2.2015 16:48
Tiez si myslim, ze by do toho nemal nikto iny zasahovat... Netreba sa starat...
Jeden moj znamy sa kvoli tomu pred dvoma tyzdnami obesil... Priznal sa rodicom, ze "aky ma problem" a jeho otec ho zacal odsudzovat a spraval sa ku nemu strasne... Chlapec to nezvladol...
Je to cudne... Myslim si, ze aspon ten rodic by mal mat rad (a prijat) svoje dieta nech je uz ja neviem ake...
neznámy
neznámy | 9.2.2015 17:19
Zastávam názor, že rodičov si vyberáme sami ešte pred príchodom našej duše do tela dieťaťa. Ak sme si vybrali niekoho takéhoto, zrejme to má svoj zmysel - máme sa niečo naučiť a je na nás čo a ako zvládneme.
So svojimi rodičmi som nevychádzala, preto som aj veľmi skoro odišla z domu, no myslím si, že nikoho lepšieho, ako boli oni, som si nemohla vybrať ... naučila som sa, ako určite nemám žiť ... som im za to nesmierne vďačná:)
Saffiyah
Saffiyah | 9.2.2015 23:55
Nejspíš to tak bude, každopádně si člověk pamatuje ze všeho nejvíc dětské křivdy a pokud se snaží nepůsobit svým dětem totéž, byla lekce účinná:)
neznámy
neznámy » Saffiyah | 11.2.2015 08:57
Nie, nie ... to neboli krivdy. Ani som netrpela nejakými pocitmi ublíženosti. Išlo o ich štýl rodinného života. Na jednej strane boli obaja ľudia "s obrovským" srdcom a empatiou, na druhej strane, napriek tomu, že spolu prežili celý život, tak nedokázali medzi sebou vychádzať. Proste memento pre mňa, kde a ako si v živote urobiť poriadok.:)
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...