mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Voľný pokec - 

chiromantia

neznámy
neznámy | 9.12.2012 14:15
Tiež som mala nejakú knižku, kde boli popisované čiary na dlani, čaira emócií a života a tak...ale požičala som ju a už sa mi nevrátila. Neverím všetkému, ale tomu, že v dlaniach je zapísané veľa a že čiary pribúdajú, to som si všimla. Ruky ma odjakživa priťahovali a fascinovali, myslím ako nástroj komunikácie aj ukazovateľ osobnosti, našla som aj delenie ľudských pováh podľa typu rúk...a tiež nohy.

Ak sa smiem spýtať, ako v tej knihe, ktorú máš, vysvetľujú čiaru života?
Mám ju oproti iným výraznú, ale dosť krátku a v istom mieste vyzerá ako križovatka, z ktorej vedú dve tenké čiarky. Zaujíma ma, či aj čiara života sa podľa teba mení, alebo tá zostáva rovnaká...-CONFUSED- Tá moja je roky nezmenená...
neznámy
neznámy » lak | 9.12.2012 15:02
Ešte ten názor...

Hľadala som mail, ktorý mi kedysi dávno písala jedna priateľka, česká emigrantka v Nemecku, pretože táto baba je pre mňa autoritou, a tých skutočných som stretla veľmi málo. Nie je autoritou nanútenou, ako nanucuje spoločnosť alebo tradícia, ale autoritou, ktorá ma oslovila, lebo bojovala s podobnými vecami, ako ja a prežila aj čosi oveľa oveľa horšie. No a tým všetkým sa prebrodila ako chápajúci, otvorený a skromný človek, žiaden mudrlant.
Pýtala som sa jej vtedy síce na karty, nie na chiromantiu, ale tieto metódy považujem za veľmi podobné...a jej odpoveď som prijala za svoju, pretože ma oslovila svojou jednoduchosťou.
A toto mi Janula odpovedala na otázku, či by verila kartárke alebo veštkyni (kopírujem):

"kocko ja jsem verila kazdymu debilovi, i vlastni matce :-)) ja bych verila inteligentnimu cloveku, ktery dela na me dojem ze zna zivot a lidi, ktery je konstruktivni ale vidi zivot realisticky, ktery na me dela dojem ze mi muze rict jeste neco novyho, prima by bylo kdyby ten clovek mel humor, a potom je mi to celkem jedno jestli drzi karty v ruce nebo jenom pivo :-))

jedna povidka o samanovi ve sahare: pozvala mala vesnice samana aby privolal dest, bylo sileny sucho a dochazela jim voda. saman si nechal prinyst vsechnu posledni vodu. kdyz se ho ptali na co ji chce, rekl ze na vyprani pradla. pradla?? ano, rikal, vzdyt to zname, vzdycky kdyz si cerstve vypereme a povesime na slunicku, zacne chcat :-))

jo tak to byl velkej expert :-)) tomu bych verila kazdy slovo.

cim vic rozdilneho mineni tim vic kreativnich reseni, ale dej na svuj pocit kdyz vyberes podle ceho se budes ridit."

Tak mám podobný názor, aj chiromantia môže poukázať na množstvo kreatívnych riešení:)
neznámy
neznámy | 9.12.2012 15:40
Tak som si všimla ešte jednu veľmi zaujímavú vec súvisiacu s rozdielnosťou. Nie iba čiary sú rozdielne na oboch rukách, ale konkrétne ja sama mám rozdielny tvar rúk. :)
Pravá ruka je širšia a má rýlovitý tvar, ľavá ruka je užšia a tvar je skôr kónický.
A nie je to zaťaženosťou rúk tým, že by som ako praváci, alebo ľaváci používala prednostne jednu. Som totiž oboje.
Tak ma napadlo, že tá rozdielnosť v čiarach a iných tvaroch rúk musí vychádzať z rozdielnosti hemisfér.
A aj mi to sedí. Pretože od ľavej racionálnej hemisféry je tvarovaná pravá ruka a od pravej hemisféry zase ľavá ruka.
Podľa chiromantie mám pravú ruku v tvare symboliky Slnka a Marsu a ľavú ruku skôr podľa symboliky Mesiaca a Venuše.
Myslím, že to dosť výstižne vyjadruje skutočnosť, že som sa musela naučiť tvrdosti a odolnosti na racionálnej strane sveta, aby som vôbec mohla prežiť aj na tej intuitívnej. Je to ako symbolický pancier na duši.

Celkom by ma zaujímali tieto pravo-ľavostranné odlišnosti u iných ľudí, pretože sa mi zdá, že odzrkadľujú nejaký "boj", alebo "mier" na dvoch odlišných póloch seba samého, ktoré sú vyjadrené odlišnými funkciami hemisfér mozgu.
A zrejme sa to neodzrkadľuje len na rukách, čiarach, ale aj v tvárach ľudí.
Videla som už ľudí, ktorí mali tváre silne asymetrické a vlastne má to každý z nás.
Keby sme mali odfotenú len pravú, alebo ľavú polovice tváre a doplnili by sme jej zrkadlový obraz, výsledok by bol niekto iný a vypadal by čudne.
Takže aj keď niekto pôsobí veľmi symetricky, tak takýto test rýchlo odhalí, že to tak nie je.
neznámy
neznámy » lak | 9.12.2012 16:07
Raz ma odchytila jedna pani,ale bolo to dávno už si nič nepamätám....podla nej som mala mať dve deti a mám iba jedno,pohnutý život -s čím aj súhlasím,mám ho pestrejší......najviac som sa smiala na jej tvrdení o umeleckých sklonoch a trafila sa,ale objavila som ich naozaj ako skoro 36 ročná....navigovala ma k niekomu vraj odbornejšiemu,ale nešla som.....a ešte som zabudla dve veľké lásky,jednu som našťastie prežila a tá druhá je dúfam omyl,tak ako druhé dieťa:D
neznámy
neznámy | 9.12.2012 16:27
neznámy
neznámy | 9.12.2012 18:47
Diky, to je asi tim, ze mame neco spolecneho ;-)

Reklamace se neprijimaj :D To je prave to, to spolehnuti se na sebe....
A jak jsem rekla, podle me vse zalezi na lidech kteri tu danou metodu vyuzivaji. Pokud je tam snaha o hlubsi pochopeni podstaty zivota a cloveka pak k tomu vyhrady nemam. Mam jen vyhrady k tem "sdelovacim" vykladum, ktere cloveka prakticky nikam neposouvaji...

No ja nevim recept :D k nejakym svym poznatkum jsem se dopracovala lety metodou pokus-omyl.
Osobne jsem kdysi hodne vykladala (to jsem neco praskla, ze? :D) sobe i druhym a totalne jsem po nejakem case ztratila kontakt se svou prirozenou intuici a instinktem. Rozdala jsem karty, kameny, vsechny andelickove veci a zacala jsem se cvicit v intuici. Poslouchat ji aniz bych se musela koukat do karet, nekoho ptat. To neznamena, ze kdyz chci rozsirit obzory a s necim si nevim rady tak ze se neptam, to ne... Sama vyuzivam astro a human design... Ale vseho s mirou...

Intuici a vnitrni hlas je podle naprosto stezejni, protoze jedine tak budes TY SAMA vedet co je PRO TEBE dobre, protoze ti to prijde bezprostredne a da ti to sebevedomi a duveru v to, ze delas spravnou vec.
Obcas clovek radu potrebuje, ale nemelo by se to stat pravidlem. ;-)
Nevim jestli to je to, co jsi chtela slyset, ale nic jineho me k tomu nenapada, zvlast kdyz mam jeste porad na cem na sobe pracovat...
Kdybys vedela co vsechno me zmobilizovalo, radsi by ses mozna ptala na recept nekoho jineho-ROFL-
neznámy
neznámy | 9.12.2012 18:54
Krásny príspevok, vďaka -BOW-
lak
lak | 9.12.2012 18:57
co znamena ak sa lava ruka diametralna odlisuje od pravej? :D idem si proti svojmu osudu? ak vobec existuje nejake predurcenie...
lak
lak | 9.12.2012 18:57
dakujem, ceknem to :)
neznámy
neznámy | 10.12.2012 08:50
Nereklamujem, iba potvrdzujem-YES-

Zo skúseností viem, že ľudia, ktorí toho kritického prežili viac (napr. tá moja česká kamoška v Nemecku), dokážu viac oceniť možnosť voľby a možnosť regulácie vlastného života.
Že by som sa radšej spýtala na recept niekoho iného...pochybujem! Tak čo ťa mohlo zmobilizovať - myslím, že si to živo dokážem predstaviť. Aj keď to bude subjektívna predstava, viem, aké situácie doháňali k radikálnym zmenám a mobilite mňa - kritické, hraničné, kde sa prekračovala hranica stanoveného normálu, kde hrozili riziká...
Ponímanie astrológie sa mi javí v súčasnej dobe natoľko pokročilé, že asi nezostáva veľa naivných ľudí, ktorých by naprogramoval nejaký vygenerovaný novinový horoskop. Hádam ani nepoznám nikoho, kto by to bral vážne. No a pre tých, čo sa astrológiou začnú zaoberať, je dostupné množstvo kvalitnej literatúry, ktorá neobsahuje definitíva typu: stane sa, príde to alebo to, je taký, bude taká a pod. Literatúra vždy vplývala na utváranie nejakého všeobecného, spoločenského ponímania určitého oboru. Takže o tom to podľa mňa bude, že kvalitnej literatúry, ktorá cestu neurčuje, iba vytvára priestor, je pri iných metódach menej. A možno ani nie sú tak preskúmané, v skratke, tiež preferujem astrológiu a HD ma zaujal podobne:)

"Clovek ma obrovskou schopnost urcovat si sam zivot. Pokud uprimne hleda odpovedi, nedikutje sobecky zivotu JAK to ma podle neho byt, ale snazi se prijit na to PROC se mu urcite veci deji, pak se zakonite zivot zmeni k lepsimu."

Tieto tvoje slová si ako pripomienku zväčším a pripnem na chladničku.
neznámy
neznámy | 10.12.2012 09:55
S tou reklamací to byla sarkastická reakce na to jak píšeš: ... a kam to isť potom reklamovať :D... nebo něco takového jsi psala.

No vidíš, sama to víš, skrze kritické situace. Jedině to asi dokáže vybičovat člověka k nějaké změně. K jinému přístupu...;)

Ööö dokonce na ledničku :D Jsem poctěna-BOW-
neznámy
neznámy | 10.12.2012 11:11
Podla knih je prava ruka pritomnost a lava minulkost,buducnost.Ja skor to vnimam,ze lava je nase podvedomie a prava je nasa rozumu.Preto su rozdielne.To vsdetko zalezi ako je clovek vyrovnany.Ked ma vnutri harmoniu a aj navonok tak je to rovnavaha aj tie obe dlane su rovnake aj ciary.Ja som to uz davno studovala.Napriklad som teraz si pozerala moje ciary a zacinaju byt rovnake ako na pravej a i na lavej.Len ciara srdca na lavej mi vychadza z osudu,hlavy su spojene.Na pravej strane ju mam az hore ku pahorku jupitera a saturna.
neznámy
neznámy | 10.12.2012 11:17
Oprava ciara srdcova na lavej mi vychadza zo ciary zivota a hlavy.Osudova mi ide dalej
neznámy
neznámy | 10.12.2012 11:19
Davam do pozornosti knizku od Johann Ciocki-ho, Ruky hovoria, ISBN 80-7094-260-6, ktora sa venuje tejto problematike a cital som ju asi tak pred dvoma rokmi. Nasiel som ju v miestnej kniznici.
neznámy
neznámy » lak | 10.12.2012 18:58
Táto veta mi prišla veľmi čudná. Ísť proti svojmu osudu. Dá sa to vôbec, keď zoberieme do úvahy, že osud a predurčenie existujú?
Veď nech človek robí čokoľvek, vždy napĺňa svoj osud.
Alebo nie? :)
neznámy
neznámy | 10.12.2012 19:11
Aj keď sa to berie podľa rozdelenia hemisfér, tak sa to dá zjednodušene nazvať tak ako píšeš.
Pravá ruka riadená ľavou hemisférou - cesta rozumu a sveta.
Ľavá ruka riadená pravou hemisférou - cesta srdca a duše.

Ja mám čiary na rukách rozdielne aj ruky ako som už písala.
A pochybujem, že by som dokázala nájsť medzi svetom a svojou dušou taký súlad ako píšeš, že by mal byť. Nejakú tú rovnováhu.
Podľa môjho názoru veľa záleží napríklad od toho aký človek je. Ak je prevažne zemský, pragmatický typ, tak sa mu aj zosúlaďuje ľahšie a nejaké tie veľké rozdiely tam nie sú.
Ja vnímam veľký rozdiel medzi svetom aký je, na čo je zameraný a medzi sebou.
Nedokážem splynúť, dokážem sa len chrániť. Takým tým pancierom zdanlivej tvrdosti a tým, že pod ten pancier skoro nikoho a nič nepúšťam.
Iste to nie je ideálne riešenie, ale v mojom prípade iné ani nevidím.
neznámy
neznámy | 10.12.2012 20:06
Moja dlho som uz sa tomu nevenovala a ja som to len okom pozrela na moje dlane.Urcite mam tam odchylky,len tie hrube vyrazne ciary som porovnavala.To je najlepsie je ich vytlacit na biely papier a potom je to porovnat a tak citat.
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...