mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Voľný pokec - 

Celoplošné testovanie

simetra
neznámy
neznámy » simetra | 29.10.2020 13:58
Kade tade behám :-).

Pozrel som si prvých 10 minút. Matematiku mám rád, no mám skôr výhradu k niečomu inému. Tam hneď na začiatku robí podľa mňa chybný krok vo výpočte. To číslo R0 má vyjadrovať koľko ľudí dokáže nakaziť jeden človek, on ho počíta ako podiel pravdepodobností, čím získa ďalšiu pravdepodobnosť. Ale podľa mňa je to inak, R0 nemôže byť určené tým či skôr vyzdravieš ako to roznesieš ale tým, koľko ľudí behom infekčnej fázy dokáže infiltrovať ten vírus, ktorý roznášaš. Nemá to byť určené vlastnosťou tvojho organizmu odolať chorobe ale vlastnosťou vírusu byť roznášaný. Možno sa mýlim. Neviem. Teraz momentálne nemám čas dopozerať do konca.
neznámy
neznámy » simetra | 29.10.2020 14:46
Myslím si, že čím ďalej tým viac je jasné, že testovanie je hlúposť, trvalo to len dlhšie kým sa ozvali aj tí ustráchanejší odborníci. Nehovoriac o tom, že je to krytie rozkrádania štátnych financií. Koalícia chráni zlodejov :-) a núti občanov a porušuje ústavu a zákony. Proste mafia. Teraz sa už dá ozaj povedať, že sme mafiánsky štát, pretože platí že majú na svojej strane aj ozbrojené jednotky, ktoré vyberajú výpalné a zatvárajú ľudí (aj keď len do domáceho väzenia). :-) Ja som to vravel, keď sa tancovalo na hroboch, detičky prídu tam väčší hajzli ako boli. Ale keďže bolo treba skákať až do omrzenia tak tu je rozklad štátu a dôvery. Darmo, byť uvedomelý Slovák to nie je držanie paľčekov pri hokeji ale cieľavedomá uvedomelá činnosť, ktorá vedie vyššie a nie k nenávisti, nadávaniu a emočným stavom nepríčetnosti. Byť občan, to znamená si byť vedomý toho čoho som súčasťou a vedieť čo chcem budovať. Potom aj hádzanie volebného lístka vyzerá inak. Taký človek nebude experimentovať, áááá skúsim toho, je s ním sranda. Tak sa teda smejme :-).
Magnician
Magnician | 29.10.2020 16:07
veľmi smutné a boľavé,,no výstižné-WALL-
simetra
simetra | 29.10.2020 16:56
Napíš k tomu rozkrádaniu....to píšeš k tým nákupom testov z Trnavy?



https://rudolf.blog.sme.sk/c/546371/ako-sme-obstarali-miliony-antigenovych-testov.html
hrabeti
hrabeti | 29.10.2020 17:04
Toto môže napísať len prísamfakt prijebaný človek alebo niekto, kto profitoval z predošlých vlád zlodejov a skutočných mafiánov a želá si ich návrat.
Súčasnej vláde môžeme vyčítať všetko možné, aj diletantizmus a premiérovi hystériu, no vždy je to (zatiaľ) lepšie, ako predošlé garnitúry...
Chaos okolo covidu mi tiež vadí, ale je to čokoľvek, len nie mafiánske maniere.....títo ľudia nemajú mafiánsku a klamársku mentalitu ako právnické esá z okolia Fica, Harabina a podobných.
Omnoho viac ma teší, že sa postupne sťahujú z obehu stále väčšie svine a parazitné pijavice prisaté na tento štát.
Akože tebe fakt stačí, že sa zákerný, odporný zločinec verejne pobúcha do hrude a povykrikuje, aký je on hrdý Slovák a stane sa pre teba idolom, napriek všetkým tým klamstvám a zlodejinám?
To je mentálna subnorma toto......
Ale prosím, ak chceš budovať kaštiele Zoroslavom Kollárom, skladať sa na vily Počiatkov, jachty Kočnerov, hodinky a luxusné apartmány Ficov, Kováčikov, Glváčov..... a vo svojom mozočku si to zadefinuješ ako uvedomelú, cieľavedomú, občiansku činnosť....tak potom si stratený prípad.
simetra
neznámy
neznámy » hrabeti | 29.10.2020 18:55
Myslím si, že toto sú čisté emócie človeka, ktorému nevyšiel tip keď volil a teraz sa urazil. A potrebuje sa vyzúriť :-). Natoľko, že mu to zatemňuje mozog a stále situáciu považuje za lepšiu ako bola. Mafia sa takto správa, že hľadá hocijaké možnosti aby ťa donútila urobiť to čo od teba potrebuje urobiť a neváha pri tom využiť ozbrojené zložky a vydieranie.
A mýliš sa aj preto, lebo si to pochopil ako obhajobu predošlých vlád a nezamyslel si sa vôbec nad tým, že som to myslel tak ako som to napísal a ako som to vravel aj pred dvomi rokmi. Nejde o Fica ale o spôsob akým sa to robilo - prevrat. Iba voľby sú dobrá cesta. Ale to už odbočujeme. Len toľko k tomu strieľaniu od boku, čo si predviedol. Stratený prípad je pre mňa skôr ten, čo čaká na smrť lebo je tu náhodou :-). Samozrejme že tie mená ma vôbec netrápia, čo si spomenul, to je tvoje peklo v hlave.
neznámy
neznámy » simetra | 29.10.2020 19:01
Toto je do inej témy, ale keď chceš, tak môžeme. Kočner - Sulík, Jankovská - Kočner, Zoroslav Kollár - Bugár, tých ostatných nepoznám. Čakal by som iné mená v spojitosti s Ficom, že tam budú. Lebo ja čo viem tak Brhel, Sabol a podobne sú výstižnejšie. Len to sa tomu čo robil obrázok nehodilo, lebo zatiaľ nie sú vo väzení.
Gitus
Gitus | 29.10.2020 19:05
Tebe co sa stalo?
Gitus
Gitus | 29.10.2020 19:08
Ved ty sa nemusis dat testovat, ked uz si odhalil vsetky konspiracie tohto vesmiru....
Ale keby ta ten covid nahodou napadol, tu mas liecbu.

https://www.facebook.com/beznenavisti/videos/450407855927457
neznámy
neznámy » Gitus | 29.10.2020 19:23
:-D Nie nemusíš sa o mňa báť, som v poriadku. Len sa mi nepáči že niekto vydiera mojich rodičov, ktorí majú dôležité vyšetrenia budúci týždeň a nemohli by tam ísť keby sa nešli otestovať cez víkend. Plným právom to nazývam mafiánskymi praktikami. Nehovoriac o tom, že vyšetrenie sa kvôli nekompetentnosti odsúva už mesiace, lebo slovami odborníka na Fica: "niekto je tu prije.aný." Ozývajú sa prví ľudia z Oravy, ktorí majú horúčky po tom čo navštívili odberové miesta, som zvedavý ako im budeš vysvetľovať, že si mala pravdu a mali tam chodiť. A čo potom keď niektorí začnú umierať? No to už fakt neviem, keď imunitu netreba riešiť ale rúška áno.
Gitus
Gitus | 29.10.2020 19:36
Stat ma riesit imunitu? A moje účty platit nebude?
To ma mrzí, ze sa vysetrenie odsuva... . Mozno keby sa ludia spravali zodpovedne a nosili ruska, tak by nase poddimenzovane a vykradnute zdravotnictvo zvladalo napor chorych a nemuseli by rusit a odsuvat.
Ale zato veru nemoze matovic. Ale ludia. Ti ktori opakovane volili fica aj ked to tu cele rozkradol, a aj ti, ktori sa teraz spravali nezodpovedne voci ostatným.
neznámy
neznámy » simetra | 29.10.2020 19:52
To som už dávno čítal. Vieš, sú tam medzery v tých vysvetleniach. Značné. To, že UVO dal firmu na zoznam a ich to nemusí trápiť to je také vysvetlenie .... ako to povedať, ako pre hlupákov. Je jasné, že keď sa s tou firmou dohodli, že ak narýchlo doplatia 17 000 eur do soc. posiťovne tak dostanú kšeft za 43 000 000, tak sa im oplatí expresne doplatiť. Narýchlo zaplátali dlh aby podvodne mohli byť ďalej na zozname a hneď podpísať zmluvu. 12teho ešte mali nedoplatok 17teho už mali podpísanú zmluvu, takže tam musela byť súhra všetkých zúčastnených už len kvôli tomu, že sú tam tri strany zahrnuté (SŠHR, UVO, firma).

Ďalej sám Rudolf v článku priznáva, že všetky firmy boli prihlásené už do prvého verejného obstarávania po 23. septembri (500 tisíc testov) - nechtiac sa asi priznal k porušeniu zákona. Vtedy ešte nešlo o zrýchlený nákup :-) Ostáva sa teda spýtať, prečo UVO dalo firmu na zoznam aj keď tam byť nemala a kto to zariadil. :-) A prečo to SŠHR nevadilo? Alebo si to nezisťujú? Ale on tam píše, že to minimálne teraz zisťovali. Tak ako to je? Tvrdenie, že to bolo utajené aby im nevyfúkli testy a že to bolo utajené tri týždne. 17-teho už bola tlačovka, že bude celoplošné testovanie. 9-teho dostali v SŠHR príkaz zabezpečiť kúpu testov, tie zvyšné dva týždne nesedia, najmä ak Sulík vraví, že sa o tom vôbec na vláde nejednalo. Proste to nesedí.
neznámy
neznámy » Gitus | 29.10.2020 19:57
Tak neviem, hráme sa na to, že chceme aby štát urobil správne kroky k potlačeniu nákazy alebo to myslíme vážne? Ak to chytíš, budeš riešiť v posteli imunitu alebo sa spoľahneš že vypotíš vírusy do rúška? Správna odpoveď je A. :-D Za opatrenia nemôže nik iný ako ten kto ich prijíma. Žiadne ďalšie presúvanie zodpovednosti nebude.
Ailin
Ailin » Gitus | 29.10.2020 20:28
Neviem Gitus, ale rúška sa myslím nosia všade, ja nevidím, nikoho bez rúška ani vonku ani v obchode, veď by tam toho človeka sbskár ani nepustil. Sedí tam v ruke tablet a odčítava ľudí, koľkých môže pustiť. Každému jednému nastrieka dezinfekciu, nikto okolo neho neprejde aby sa nevydezinfikoval. Tie rúška asi nie sú zazračné. V Rakúsku rúška ľudia skoro nenosia, a sú na tom lepšie ako my - dokonca aj bary a reštaurácie majú ešte otvorené. Ja ho síce nosím, nemám žiadne príznaky, ale nemôžem si byť istá, že nemám koronavírus, to nemôže byť nikto. Ako som počúvala, tak to čo zažívame teraz je obraz toho, ako sme sa správali pred 14 dňami. Od 15 boli uzavreté reštaurácie, welnes, sauny, divadlá kiná, uzatvorili kostoly nad 6 osôb, športové podujatia a nariadené nosiť rúška vonku ale počet nakazených vôbec neklesá. Tak uvidíme, čo nám to má priniesť, aké poznanie.

Ak chceme byť zodpovední, tak skúsme byť zodpovední v najbližší mesiac predovšetkým k svojím starším najbližším, a ak sa o nich doslova nemusíme starať, tak sa s nimi radšej porozprávajme cez skype alebo cez telefón, nákup im nechajme pri dverách a posuňme zodpovednosť týmto smerom. V rúškach už zodpovednejší byť nemôžeme.
hrabeti
hrabeti | 29.10.2020 21:50
Ehm, čože?
O akom nevýjdenom tipe píšeš?
Asi už z teba píšu nanoroboti :)
Situácia samozrejme je lepšia ako bola.
To by si ešte videl tie kšefty, čo by tu frčali, keby ostala pôvodná zostava....keď už ti nestačí rozhovor Sakovej s Pellegrinim, ktorý zachytili mikrofóny....
A samozrejme, určite by nebola vo väzbe Jankovská, Kollár, Kováčik.
To ti garantujem, že Kováčik by ešte veselo úradoval a Kočner by už dosť možné bol vonku aj s Jankovskou.
Pokiaľ viem, žiadny prevrat tu nebol, boli riadne voľby.....daj si očistnú kúru od nanobotov, lebo píšeš z cesty.
Podľa tvojho videnia sú vlastne mafie v podstate takmer všetky vlády na svete, je tak?
Lebo takmer všetky zavádzajú viac alebo menej prísnejšie opatrenia.
Tie protesty proti opatreniam, čo boli pred nejakým týždňom, dvoma, keď ich tak porovnáš s tými, čo kritizuješ spred dvoch rokov, tie už ti prídu asi v poriadku?
Keď rodičia nahovárajú deti, aby do megafónu vyprávali vulgarizmy?
To nebol pokus o prevrat?
Nebuď prijebaný, kámo :)
hrabeti
hrabeti | 29.10.2020 21:53
Kočnera môže so Sulíkom spájať len blbec, ktorému to vytrvalým opakovaním implantovali do mozgu súdruhovia zo Smeru a skupinka okolo neprávoplatne odsúdeného vodcu :)
Keby si netrpel závažným konfirmačným biasom, videl by si, ako to reálne bolo.....
neznámy
neznámy » hrabeti | 29.10.2020 22:43
:-) milé. Kočnera so Sulíkom môže spájať každý, kto videl ich video zo skrytej kamery.
neznámy
neznámy » hrabeti | 29.10.2020 23:02
Písal som o spôsobe volenia a o tom, že niektorí skôr tipujú ako volia. Podľa toho čo počúvam okolo :-). Neviem o akých robotoch píšeš, to bude už asi paranoja. Neviem či má zmysel vyvracať dohady o tom čo by som videl keby :-D. A dohady o tom kto by kde bol alebo nebol. Netreba mi nič garantovať. Ja nemám dôvod rozoberať strany a ich pletichy, ja som narážal na čosi úplne iné, čo zostalo bez pochopenia, písal som o uvedomelom správaní voči štátu a emočnom vypätí pred dvomi rokmi čo trvalo až po voľby a vlastne dodnes, len sa menia témy a ľudia sú stále v napätí a rozhodujú sa emočne.

Podľa môjho videnia je mafiánsky štát ten, ktorý uplatňuje represiu na ľudí v oblasti základných ľudských práv ako je právo na súkromie, zdravotnú starostlivosť, ochranu pred trestnou činnosťou a podobne. Teda ak im cez políciu a protiústavné zákony znemožňuje uplatňovanie týchto práv. Môžeme tomu hovoriť aj policajný štát ale to by nezahrnulo všetko. Lebo k tomu patrí aj obmedzovanie ľudskej slobody a pohybu a tak ďalej. Snáď také dôležité veci nemusím vysvetľovať. Nie, nerobí to každý štát, treba sa trochu rozhľadieť. Nakoniec premiér sa stále chváli, že sme prví na svete, či nie?

Nie, nevnímam ich ako v poriadku, to násilie na oboch stranách bolo zlé. To ale samozrejme nebol prevrat, takže neviem ako to súvisí. Asi sa treba pozrieť dva roky dozadu alebo do iných krajín, kde prevraty boli aby si to vedel porovnať, lebo toto bol taký dosť zvláštny argumentačný pokus :-). Tá snaha zdehonestovať nadávkami, neviem, asi si myslíš, že to funguje, ale mne to skôr veľa vypovie o tom s kým sa rozprávam a že má slabé argumenty tak používa barličky. Nie som tvoj kámo. :-)

Odbehli sme od témy, takže späť k celoplošnému testovaniu.
Stránka:
< 11 12 13 14 15 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...