mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Voľný pokec - 

Celoplošné testovanie

neznámy
neznámy » simetra | 26.10.2020 18:38
Nechápem, prečo sa to pýtaš mňa :-). Ja ani len neviem, koľko z tých pozitívnych má chrípku a rinovírus. Nie to ešte koronavírus a v percentách.
Sú vraj, .... z kade máme istotu, že to nie je recidíva? Či ako sa tomu nadáva. :-) Môžeš rátať aj s opätovnými nakazeniami, ale nemáš v tom počítaní už bordel aj bez toho? Pozitívni, negatívni, falošne negatívni, falošne pozitívni, úspešnosť testu, tunajší testovaní, prišelci, PCR test, AG test, .... toľko premenných :-D neviem či ti pomôže započítať opätovné nákazy a čo ti to dá? A ako to započítaš? Netuším.
simetra
simetra » dodo41 | 26.10.2020 18:41
Len technická - z tých 5 594 je cca 1400 falošne pozitívnych, ak zoberieme do úvahy len zmluvne deklarovanú 99% špecificitu.
simetra
simetra | 26.10.2020 18:44
Bol si prvý po ruke, preto Teba :p
dodo41
dodo41 » simetra | 26.10.2020 19:23
tak rataj, do 42 to je daleko
dodo41
dodo41 » dodo41 | 26.10.2020 19:25
zo sveta to uz nevymazu, najskor si tym prejdeme kazdy, je to loteria kto to da, kto nie

snazia sa to spomalit len, kvoli nemocniciam

to je cele asi, ci?
Ailin
Ailin » simetra | 26.10.2020 20:39
Bolo na výber buď úplný lockdown, alebo testy. Ten kto si vyberie lockdown, zostáva doma, kto sa rozhodne pre testy, Tak musí riskovať aj vysokú špecificitu.
simetra
simetra » Ailin | 26.10.2020 21:09
K Tvojej pôvodnej otázke o výpočte, ktorú si zmazala...to je to jedno percento z celkovo otestovaných.


No, ja už sa poddávam ísť v sobotu sa dať testovať, chcela som sa vyhnúť prípadnej nákaze, kvôli dcére. Ale keďže kvôli práci (lebo veď vieme, že to testovanie je dobrovoľne povinné) musia mať výsledky testov ostatní, s ktorými som v jednej domácnosti, takže je to jedno už, či tam pôjdem tiež.


Lenže ja tu celú dobu riešim niečo trošku iné. Snažím sa vnárať do toho hlbšie, ako len mať pred sebou dve možnosti...ísť či neísť na test a tomu sa prispôsobiť potom, všetko v súlade s tým, ako to nastavila vláda.


A tak :)
marcie
marcie » simetra | 27.10.2020 07:43
ja sa už tiež pomaly zmierujem s tou myšlienkou, keďže do práce potrebujem chodiť ... ešte rozmýšľam o zakúpení toho druhého testu, je to tuším 76 eur, syn sa tak rozhodol, že sa dá otestovať sám
simetra
simetra » marcie | 27.10.2020 08:18
A aká je "čakačka" na vyšetrenie PCR testami? Vraj je o ne veľmi veľký záujem a dlhá čakacia doba.

Teraz som si prečítala tento komentár a teda už asi fakt tu ničomu nerozumiem...:

"Na jednej strane nechcú umožniť pretestovanie AG pozitívnych cez PCR, čo sa dá pochopiť vzhľadom na kapacity PCR, na druhej však, o to absurdnejšie, tých pozitívnych ľudí nie sú ochotní po 10 dňoch pustiť z karantény bez PCR, to znamená, že PCR nutne skolabuje, ale až o 10 dní, a pozitívni ľudia budú musieť byť aj s rodinami v karanténe 2 a 3 týždne namiesto 10 dní kvôli kapacite PCR... Je to veľmi nedomyslené."


Netuším ale, či je to tak, ako to píše tento človek. Vie niekto, ako to vlastne je?
Predpokladám, že akonáhle si pozitívny, hlásiš sa u obvodného a ten vystaví PN. Ktorú ukončí zrejme po potvrdenom negatívnom PCR teste? A na ten objednáva zrejem už lekár, čiže je zadarmo?
Ailin
Ailin » simetra | 27.10.2020 10:58
Vzápätí do 5 minút som si ten vzorec našla, takže som to zmenila, len sa chcem spýtať, napísala si niekde, že u "vás v DSS podávate starým ľuďom vitamíny" . Neviem, či tam pracuješ, ale ak áno, myslím, že DSS majú oddelený režim testovania, a zamestnanci sa otestujú priamo tam a platí im to. Takisto nemocnice.
Ailin
Ailin » simetra | 27.10.2020 11:04
Tu je to vysvetlené:
https://www.health.gov.sk/Clanok?covid-19-16-10-2020-postup-ochorenie.

Citujem: "Na ukončenie izolácie sa nevyžaduje negatívny RT PCR test. (U mnohých osôb totiž pretrváva pozitivita testu, ale samotný vírus po uvedenom časovom limite už nie je schopný prenosu z človeka na človeka, teda osoba sa nepovažuje za infekčnú.) O všetkom však rozhoduje ošetrujúci lekár alebo regionálny hygienik."
neznámy
marcie
marcie » simetra | 27.10.2020 12:35
syn telefonoval, povedali, že sú zahltení, že tento týždeň absolútne, už sa potom ani ďalej nepýtal, keďže musíme mať preukázateľný výsledok nejakého testu už v pondelok ... myslím, že tieto odberné miesta skolabujú, lebo si neviem predstaviť ako "vyššia vrstva" čaká zopár hodín vonku na celoplošné testy 2 víkendy po sebe + do toho pacienti od lekárov, a ak je pravda, čo ty píšeš, tak skolabujú veľmi rýchlo
simetra
simetra » Ailin | 27.10.2020 14:29
Áno, ďakujem.
simetra
simetra » Ailin | 27.10.2020 14:36
Ale zas....

Ak niekto nechce ísť na plošné Ag testy a chce PCR, tak tam platí, že sa akceptujú len negatívne testy vykonané po dátume víkendového plošného testovania, skôr nie.
Lenže ak nestihneš cez víkend súkromne PCR test, v pondelok už nemôžeš ísť bez negatívneho nejakého výsledku nikam.

Vyzná sa v tom niekto? Ja sa v tom už strácam.... A asi nie som sama :)





Aha, takže na PCR test sa môže ísť aj po víkende, ale kým nepríde negatívny výsledok, tak treba byť v karanténe.
simetra
simetra » Ailin | 27.10.2020 19:00
Nie, nepracujem tam, moja dcéra navštevuje to zariadenie už dlhé roky, denný pobyt. Je to DSS pre deti aj dospelých. DSS-ky nie sú len pre seniorov.

Sme už dlhšie doma, nechodíme tam, takže neviem nič zatiaľ, ako to tam je s testovaním a či by to testovanie spadalo aj pre tých, ktorí tam nie sú celoročne, ale len v dennom pobyte. To si zistím koncom týždňa, teraz ešte nikto nič poriadne nevie.


Lenže ona by ten výter aj tak nezvládla a DSS je zatvorený, tých 10 dní po testovaní bude ešte určite tiež. A nemá prejavy choroby, tak zatiaľ nesilím nutnosť testovania aj u nej. Viem, že výnimky sú autistické deti, ale o fyzicky a mentálne postihnutých som sa nejak nikde nedočítala.
Ailin
Ailin » simetra | 27.10.2020 19:13
Ja si pravdepodobne vyberiem nejaké vonkajšie testovacie miesto ak to bude možné. Ale zasa verím, že nakaziť sa nie je až také ľahké. Respektíve ak sa mám nakaziť tak to sa takisto ľahko nakazím aj v obchode. Škoda len, že nezvolili lepšie testy, aspoň také, ktoré by nám povedali, koľko ľudí to už prekonalo, to by bola podľa mňa dosť veľká pomoc pri hľadaní riešenia alebo východiska, a vedeli by sme aspoň na čom sme.
simetra
simetra | 27.10.2020 20:43
Kde si? Kde si? Niečo tu mám, aj pre Teba! K tej imunite, ale trošku inak, ako by si čakal, počúvaj, je to zaujímavé, Richard Kollár je macher!

https://www.youtube.com/watch?v=sOAdfdPuPXA&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2B2EpE1Uk2cJJdJZYAvMYUWi8-hWEuQ12ttDN-d_kr1abTcgPQAOb3go8
Ailin
Ailin » simetra | 27.10.2020 22:06
Ja som si to vypočula, ale pre mňa to , že sa to na jar nešírilo a začalo to až po lete, vôbec záhada nie je. Na jar - niekoľko mesiacov, drastické opatrenia - zavreté školy, firmy obchody, kultúrne podujatia, žiadne svadby, nič. Kde by tak mohol človek roznášať do júna vírus? V lete sa všetko otvorilo. Prečo nestúpali nakazení, ľahká odpoveď:bolo výborné počasie takže dostatok vitamínu D a tak všetci mohli budovať imunitu, čo znamená bezpríznakový priebeh u veľkej väčšiny. A epidémiu samozrejme brzdili aj prázdniny. Ľudia boli na dovolenkách deti nechodili do škôl. V septembri sa školy otvorili a nastúpilo horšie počasie a ľudia už mali plné zuby všetkých opatrení z jari, takže žiadne obmedzenia na svadbách a oslavách, žiadne obmedzenia stretávaní. Existuje jednoducho neobyčajné kvantum bezpríznakových ľudí, ktorí to dokážu poroznášať. Prípadne sú aj príznakoví ale až po niekoľkých dňoch, ale infekční môžu byť už skôr. Ale pekne to vysvetlil, dúfam, že si sadne aj k dátam, ktoré sa získajú pri celoplošnom testovaní a uvedie na pravú mieru čísla, ktorými nás doteraz kŕmia.
simetra
simetra » Ailin | 27.10.2020 22:13
Ako ma potešilo, keď som ich dnes videla stáť za prezidentkou, po dvojhodinovej debate.
Visolajský, Čekan, Klempa, Richard Kollár a aj dobrodej Krčméry :)

Mohlo by to pomôcť. Tu je ich vyhlásenie


https://www.peticie.com/spolone_vyhlasenie_slovenskych_vedcov_k_aktualnej_epidemickej_situacii_na_slovensku_27102020
Stránka:
< 9 10 11 12 13 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...