mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Voľný pokec - 

Burknini! Lekcia mravnosti nemravnej Európe!

smilan
smilan | 6.10.2016 16:09
Burkini sú celotelové plavky moslimiek, ktoré sa najmä na francúzskych plážach stali jednou z najhorúcejších tém tohto leta. Reportérka Mathilde Cousinová bola napríklad svedkom ponižujúceho pokutovania ženy za to, že nemala oblečenie „rešpektujúce dobré mravy a sekularizmus“. Vyzeralo to dosť násilne, keď traja policajti obkolesili dotyčnú ženu, pričom jeden z nich držal prst na spúšti slzotvorného plynu.

A nakoľko ide naozaj o dosť radikálny postoj, akým sa súčasná moderná Európa rozhodla chrániť „dobré mravy“, pozrime sa bližšie na celý problém práve z hľadiska mravnosti a morálky. Z hľadiska toho, čo je naozaj mravné a čo nemravné, bez ohľadu na to, či ide o islam, alebo európske hodnoty.

Zámerne nepoužívam pojem kresťanstvo, pretože súčasná Európa už žiaľ nemá so skutočnými kresťanskými hodnotami takmer nič spoločné. A je nanajvýš paradoxné, že z hľadiska problému burkín sa islamský pohľad na vec a skutočné kresťanské hodnoty absolútne zhodujú.

Poďme však priamo k veci. Žena v islame chodí zahalená preto, aby mužov neprovokovala k zmyselnej nečistote. Aby muži ženu prvoplánovo nevnímali iba ako objekt svojich zmyselných chúťok, ale aby v nej na základe absencie všetkej vonkajšej zmyselnosti boli nútení hľadať hodnoty vyššie. Hodnoty duše a ducha. Žena v islamskom svete chodí teda zahalená preto, aby chránila muža od zla a nízkosti, ale zároveň aby chránila od nízkosti zmyselných pohľadov i samu seba.

S veľkým prekvapením však zistíme, že najvyššia autorita kresťanstva, samotný Ježiš Kristus má na vec úplne rovnaký názor. V tejto súvislosti totiž riekol: „Kto žiadostivo vzhliadne na ženu, už s ňou scudzoložil vo svojom srdci. Ak ťa teda zvádza tvoje oko na hriech, vylúpni ho a odhoď od seba, lebo lepšie je ti vojsť s jedným okom do života, ako skončiť s obomi očami v zatratení“.

Ak by sa teda Európa doposiaľ držala kresťanských hodnôt tak, ako tomu bolo v minulosti, európske ženy a dievčatá by sa nemohli promenádovať po plážach a kúpaliskách tak, ako sa po nich promenádujú dnes, provokujúc mužov k zmyselnej nečistote.

Ale dnešná realita je iná a tento druh všeobecne akceptovanej nemravnosti, vzdialenej od pôvodných kresťanských hodnôt je v súčasnosti naopak považovaný za tradičné európske hodnoty a za „dobré mravy“, ktoré treba chrániť. Hoci aj násilím, pokutami a hrozbou použitia slzotvorného plynu.

A tak dochádza na francúzskych plážach k zvláštnemu precedensu, keď sa práve moslimky vo svojom plážovom odeve snažia hájiť skutočnú mravnosť, ako i skutočné kresťanské hodnoty. Tým však zároveň nepríjemným spôsobom nastavujú zrkadlo nemravnosti dnešnej Európy a jej odklonu od vlastných, tradičných kresťanských hodnôt. A naša takzvaná moderná Európa reaguje tak, že represívnym spôsobom útočí na prejavy skutočnej mravnosti a násilím sa snaží presadzovať takzvané „dobré mravy a sekularizmus“, ktoré sú však v skutočnosti nemravnosťou a otvoreným výsmechom pravej mravnosti.

Uvedomujeme si vôbec, v akej dobe to dnes vlastne žijeme? Žijeme totiž v dobe tak neuveriteľne pokrivenej a pomýlenej, v ktorej je čierne považované za biele a biele za čierne. V dobe, v ktorej je sankcionovaná snaha o mravnosť a naopak, nemravnosť európskych žen na plážach, ale aj mimo nich v podobe mini módy je považovaná za „prejav dobrých mravov“.

Je očividne evidentné, že Európa sa vzdialila a stále viac vzďaľuje od tej najelementárnejšej mravnosti a morálky. Avšak morálka a mravnosť patria medzi základné duchovné hodnoty čo znamená, že vzďaľovaním sa od nich sa zároveň vzďaľujeme od hodnôt ducha, čím nevyhnutne duchovne upadáme. Duchovne sa prepadáme do hlbín, v ktorých už ani nie sme schopní rozpoznávať čierne od bieleho, dobré od zlého a mravné od nemravného.

V otázke mravnosti stojí teda súčasná Európa proti hodnotám ducha. Avšak naše univerzum, v ktorom žijeme povstalo z Ducha! A preto má v ňom budúcnosť iba to, čo sa o hodnoty Ducha opiera a čo ich rešpektuje. Naopak všetko, čo tieto hodnoty ignoruje sa dobrovoľne vydáva na cestu úpadku.

Úpadok ducha, morálky, mravnosti a spolu s nimi taktiež napríklad zmyslu pre česť, spravodlivosť, ušľachtilosť a iné vyššie hodnoty, takýto druh všeobecného úpadku však so sebou zákonite a nevyhnutne prináša úpadok materiálny. Úpadok ducha, totožný s vnútorným rozvratom osobnosti so sebou automaticky prináša rozvrat vonkajší.

Vnútorný hodnotový rozvrat súčasnej Európy teda celkom zákonite spúšťa najrozličnejšie rozvratné procesy a priam k sebe priťahuje najrozmanitejšie rozvratné živly, ktoré sa majú stať vonkajším, fyzickým a teda reálnym vykonávateľom tohto rozvratu. Jedným z takýchto činiteľov môže byť trebárs i súčasný prílev imigrantov a spolu s nimi prílev islamu v jeho agresívnej, netolerantnej a stredovekým spôsobom krutej podobe.

Zastaviť rozvrat je možné jedine návratom k skutočným hodnotám! K hodnotám ducha! K hodnotám skutočnej a pravej mravnosti, morálky, cti a spravodlivosti. Ak toto Európa nepochopí a nedokáže, je stratená. Bude musieť byť vo svojej súčasnej podobe absolútne rozvrátená, pretože jej vonkajší rozvrat sa stane nevyhnutným a zákonitým dôsledkom jej rozvratu vnútorného a hodnotového. Lebo natrvalo jednoducho nie je možné žiť bláznivom blude, že čierne je biele a biele čierne. Že dobré je zlé a zlé je dobré. A že práve európska nemravnosť je tými „dobrými mravmi a tradičnými hodnotami“, ktoré je treba chrániť. Lebo ako povedal Kristus, jedine mravnosť je cestou do života, zatiaľ čo nemravnosť cestou do záhuby.

PS. V čitateľoch môže vzniknúť oprávnená otázka, na akých pozíciách to vlastne stojím, ak na jednej strane vyzdvihujem prístup islamu k plážovej móde, avšak na druhej strane hovorím o islame ako o agresívnom a stredovekým spôsobom krutom náboženstve.

Osobne sa vždy snažím stáť na pozíciách skutočnej mravnosti a skutočných duchovných hodnôt bez ohľadu na akékoľvek náboženstvo. Pravdou totiž je, že pravá mravnosť a skutočné duchovné hodnoty tvoria zdravý základ všetkých náboženských systémov, zatiaľ čo to scestné, pomýlené, agresívne a netolerantné do nich z najrozličnejších dôvodov vniesli iba ľudia samotní. Tak boli ľudskou rukou skrivené a dehonestované všetky náboženstvá. Avšak pravá mravnosť a skutočné hodnoty ducha sú nezničiteľné a nemožno ich nikdy sprofanovať.

http://kusvetlu.blog.cz/ v spolupráci s M.Š.
neznámy
neznámy » smilan | 6.10.2016 21:39
já chodím zásadně na nudapláž.
zahalovat tělo mi přijde nemravné.
vyznávám náboženství čistoty v podobě bohyně párvatí, bývá zobrazována nahá oděná jen šperky. je to symbol čistoty.
naopak v zahalenosti spočívá nečisté když je co skrývat a hlavně komu.

třeba staří řekové uznávali podobné principy otevřenosti a krásy těla.
co je na tom nemravné, krása božského stvoření?
koukni v kolika náboženstvích je nahota přirozená. a co z ní učinil člověk? hřích.

tvůj náhled se mi jeví zvrácený, ale s touto větou souhlasím:
"Tak boli ľudskou rukou skrivené a dehonestované všetky náboženstvá. Avšak pravá mravnosť a skutočné hodnoty ducha sú nezničiteľné a nemožno ich nikdy sprofanovať."







neznámy
neznámy | 6.10.2016 21:43
Nemám moc rád nudapláže. Nejsem zastáncem "buď všichni a nebo nikdo" radši mám smíšené. Kdo chce je v plavkách a kdo chce je nahý.-ROLL-
neznámy
neznámy » smilan | 6.10.2016 21:48
Sprostá slova, oblečení a mravnost...myslím že mezi křesťanama bylo a je tolik úchylů, že z toho všeho vznkla mravnost. A co z toho je? Většinou zapařená píča, čůrák i prdel.-ROLL-
neznámy
neznámy | 6.10.2016 21:49
já neřeším co dělají ostatní. nevyhledávám striktně nudapláže ale smíšené nebývají k dispozici. takovou jsem vlastně nikde ještě neviděl akorát myslím na mácháči.
když jedu k moři jdu bokem od klasických slunečníkových pláží kde jsou plavky drescode a ty odlehlejší části jsou v řecku skoro všude, pobývá se tam bez plavek ale někteří zůstávají vplavkách. nijak mi nevadí. plavkáči. ale vadí mi být v plavkách v moři a pak vylézt a mít to mokré na prdeli dlouho to schne a jsou z toho nemoce.
neznámy
neznámy | 6.10.2016 21:49
..a smradlavý nohy...-WINKIE-
neznámy
neznámy | 6.10.2016 21:50
-LOL-...šmarjáááá.......až ták? :)
neznámy
neznámy | 6.10.2016 21:50
-LOL-..ach jo...-LOL-
neznámy
neznámy | 6.10.2016 21:51
Tak podobně to mám já. Pro jistotu mám sebou plavky, abych neohrozil mravní výchovu!!!!-NOSMILE- Nejsem přítel míst kde je hlava na hlavě a vždy si dokážu "privát" najít. Pokud jsem sám v přírodě, tak jsem také často nahý. Je to škoda být oblečený....-ROLL-
neznámy
neznámy | 6.10.2016 21:57
Tak třeba sprostý slovo "hovno". Má skutečný slovní základ od slova "hovět" ....ulevit si. Kdo ho zesprostil?

Nebo třeba různý nahatý kmeny, které žili v pohodě. Než je misionáři oblékli a naučili křižování......-WINKIE-

Pochybuji že Ježíš byl takový úchylák jak tu popisuje smilan.-ROLL-
neznámy
neznámy | 7.10.2016 04:06
hovno nemá vztah k hověti, ale k havěti a k ohyzdnosti (aspoň podle Holub/Lyer)

souhlasím s tím, že křesťanská morálka je perverzní, ostatně každé náboženství je koncentrovaná zvrhlost, ten text nahoře mi to jen potvrzuje.
Saffiyah
Saffiyah | 8.10.2016 00:25
A co je vlastně skutečná mravnost? Zde se nabízí na výběr mnoho pohledů známých spisovatelů a filozofů na mravnost, počtěte si :)

http://feuerteufel.blog.cz/1507/nova-porce-mravnosti
Saffiyah
Saffiyah » smilan | 8.10.2016 00:33
S veľkým prekvapením však zistíme, že najvyššia autorita kresťanstva, samotný Ježiš Kristus má na vec úplne rovnaký názor. V tejto súvislosti totiž riekol: „Kto žiadostivo vzhliadne na ženu, už s ňou scudzoložil vo svojom srdci. Ak ťa teda zvádza tvoje oko na hriech, vylúpni ho a odhoď od seba, lebo lepšie je ti vojsť s jedným okom do života, ako skončiť s obomi očami v zatratení“.

Žena v islame chodí zahalená preto, aby mužov neprovokovala k zmyselnej nečistote



...jinak by byla spousta mužů oslepených.
neznámy
neznámy » Saffiyah | 8.10.2016 00:59
Žena v islame chodí zahalená nie preto, aby mužov neprovokovala k zmyselnej nečistote, ale aby nikdo neočumoval majetek jejího manžela a pána.
neznámy
neznámy | 8.10.2016 09:31
ono v psychologické rovině to v našich krajích není o moc jiné.
neznámy
neznámy | 8.10.2016 09:43
biologie se prostě bouří
neznámy
neznámy | 8.10.2016 09:58
mám kamaráda araba z maroka, studoval v německu jeho děd byl příslušník královského rodu a jeho harém(dědy) čítal přes sto žen.
jeho vlastní chování k ženám bylo ale vždy na vysoké úrovní, nikdy žádný mačismus ani žádné takové úchylárny co nám o arabech podsouvají média.

dnešní protiarabská propaganda je manipulativní a záměrně nepodává o islámu celý obraz. mnohé naše ženy by se cítily v takovém prostředí méně sexuálně zneužívány než v naší společnosti kde sexismus je druhem výměnného obchodu, nejen v reklamě. spousta žen v manželství vlastně prostituuje.
neznámy
neznámy | 8.10.2016 10:51
-YES-
Ja som zažila z blízka pár rokov s Arabmi-študentmi, keď som ešte sama bola v doznievajúcej puberte a na prahu dospelosti. Oni mali k našim ženám oveľa vyhranenejšie vzťahy ako tunajší muži. Tie vzťahy boli založené buď na úcte, alebo pohŕdaní. Dokonca sa mi stalo, že keď bol jeden z nich ku mne nepríjemný a začal ma obťažovať, bol drsne spacifikovaný ostatnými, proste schytal od kamarátov a už nikdy viac si ku mne nič nedovolil.
A ja sa im ani nečudujem, keď v súčastnosti to pohŕdanie voči našej kultúre u nich je.
A tým pádom aj správanie. Aby to bolo pochopitelné, museli by sa dostávať na verejnosť iné neskreslené informácie o tom ako funguje moslimský svet a ešte by musela byť snaha o pochopenie z oboch strán. My si myslíme, že bohvieako ďaleko sme pred nimi a na akej úrovni.
Pohŕdame nimi a oni pohŕdajú nami. To asi nebude najlepší spôsob ako sa vzájomne pochopiť.
milan08
milan08 » smilan | 8.10.2016 10:56
aj do postele by mala ist zena oblecena aby neprovokovala zmysli muzske.
milan08
milan08 | 8.10.2016 10:58
nebol som na nuda plazi ani potom netuzim,chodi s vesiakom na odev.....
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...