mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Voľný pokec - 

Alexandra - význam mena

neznámy
neznámy | 25.5.2016 09:44
Ahojte, na nete som našla viacero významov na to isté meno.

Pôvod tohto mena z gréckeho Alexandros, čo znamená ochranca mužov.
Býva priveľmi nežná, jemná a citlivá – v živote ju však nečaká mnoho šťastia. Ak sa k tomu pripletie aj detstvo v nie príliš vyrovnanej rodine, tak sa z Alexandry ťažko stane výrazná osobnosť. Preto by sa malo toto meno dať zásadne silnejším povahám, to dokáže pomôcť svojej nositeľke k zvládnutiu tých ťažších úloh v živote a znášať lepšie problémy. Alexandry sú všade obľúbené pre svoju ochotu pomôcť a poradiť, vedia byť dobrými "bútľavými vŕbami", ale dlho potrvá, kým si nájdu toho správneho partnera. Ba často si tak málo dôverujú, že radšej preberú priateľa svojej priateľke, pretože podľa nich práve ona má dobrý vkus a jej chlapec bude určite vhodný aj pre Alexandru. Kvôli tomu bývajú občas neznesiteľne cynické a vypočítavé, no tento stav im nie je vlastný, teda sa časom znovu vrátia k svojmu obvyklému správaniu.

Ženské meno Alexandra pochádza z gréčtiny a znamená "ochrankyne mužov". Jej osobným číslom je 8 – Peniaze. Ich obľúbená farba je tmavomodrá a oranžová, ochranná rastlina puškvorec a ochranný kameň rubín. Nositeľky mena Alexandra sú veľmi zvedavé a majú veselú povahu. Rodičia by mali dievčatko s týmto menom viesť k samostatnosti a vytýčovať jej neustále nové ciele. Mama je jej vzorom a mladších súrodencov rada poučuje a zodpovedá za nich. Na Alexandry si treba však dávať pozor. Vedia totiž dlhší dlhý čas skrývať svoju vlastnú tvár a hrať sa na niekoho iného, len aby dosiahli svoj cieľ. Dokážu sa presadiť v akomkoľvek prostredí, majú veľkú prispôsobivú schopnosť. V láske sú Aleaxandry veľmi otvorené, úprimné a snažia sa splniť svojmu vyvolenému všetky priania. No vždy za svoju ochotu niečo chcú a ak nedostanú adekvátnu odmenu, potom sa vedia kruto pomstiť a zničiť toho, kto ich oklamal. Disponujú priam neuveriteľnou pamäťou. Vždy všetko vedia a ak aj nie, tak sa snažia do danej problematiky preniknúť. Rady sa učia a štúdium im nerobí problémy, keďže bystrým úsudkom si ľahko zapamätá podrobnosti a spája ich do súvislostí. V profesii, ktorú si zvolia, sú precízne a cieľavedomé. Vynikajú najmä v oblasti riaditeľských a manažérskych pozíc. Je to meno vhodné pre akékoľvek znamenie.

Osobnosť
Si silná osobnosť s krásnym úsmevom. Aktívna, komunikatívna a veľmi životaschopná. Prejavuješ snahu vidieť súvislosti. Nikdy sa nevzdávaš a pracuješ na sebe.
Ako premýšľa
Si pohotová, samostatná s túžbou stanovovať si nové ciele a vyniknúť. Zvedavosť a silná vôľa ťa motivujú k rýchlym reakciám. Cieľavedome napreduješ.
Ako cíti
Hľadáš niekoho, kto Ti pomôže otvorene vyjadrovať najintímnejšie pocity a city. Potrebuješ po svojom boku rovnako charizmatickú osobnosť, ktorá ťa akceptuje takú, aká si.
Spoločnosť
Pomáhaš ľuďom, aby boli v obraze, čo sa týka najmodernejších trendov. Rada sa opakovane stretávaš s tými, s ktorými Ťa spájajú spoločné ciele.
Uplatnenie
Životné situácie máš rada pod kontrolou a bystrým úsudkom si podrobnosti spájaš do súvislostí. Vynikneš v manažérskej pozícii, podnikateľskej činnosti a každej plodnej, produktívnej práci.

Rozmýšľam, či má vôbec význam vyberať mená podľa ich významov... Aké Sašky máte vo svojom okolí vy?
neznámy
neznámy | 25.5.2016 10:14
no ja ich zopár poznám,,žiaľ sme si nesadli,,je to také neutrálne ,pre mňa sú nevyspitateľné,ale neriešim to-NOSMILE-
neznámy
neznámy | 25.5.2016 10:18
Poznáš ich natoľko, aby si vedela, ktorá charakteristika sa na nich najviac hodí?
neznámy
neznámy | 25.5.2016 10:54
že si treba na ne dávať pozor,,že vedia na sebe pracovať,že sú milé a chrániace svojich mužov
damara
damara | 25.5.2016 12:54
číslo mena 35/8 - podľa numerologie
Človek s týmto menom sa vyznačuje vodcovskými, organizačnými až autoritatívnymi schopnosťami. Je všestranne nadaný, rozhodný, činorodý, obratný a výrečný. Dokáže veľmi tvrdo pracovať, pretože má rád obdiv a uznanie. Ku svojmu životu potrebuje aj dosť slobody a voľnosti. Druhých vie ľahko presvedčiť a má na svoje okolie značný vplyv. Dokáže byť nestranný. Na negatívnej úrovni sa stále strachuje, je rozptýlený, výbušny, impulzívny, nepokojný a nevie sa na nič sústrediť. Potom je nestály a prelietavý a veľmi vie ublížiť slovom. Má sklony vyvolávať hádky a bitky, rôzne taktizuje, len aby dosiahol svoje zámery. Na jednej strane je na iných veľmi závislý alebo robí iných závislých na sebe. Má sa učiť väčšej osobnej disciplíne, trpezlivosti a nesmie trieštiť svoju energiu do čiastkových projektov.
neznámy
neznámy » damara | 25.5.2016 13:07
Ďakujem veľmi pekne za charakteristiku. Existuje nejaká stránka, ktorá mi toto vypočíta, alebo treba vedieť numerológiu? (ide mi o to vysvetlenie)
Inak keď som počítala numerologiu mena a priezviska "možno Alexandry" podľa dostupných numerologických tabuliek, tak mi vyšlo číslo 59/14/5. Keď som počítala svoje číslo (meno plus priezvisko), tak vyšlo takisto číslo 59. Pritom ide o iné mená i priezviská a nehľadala som numerologickú zhodu.
Dá sa teda povedať, že budeme mať toho viac spoločného ako pri 5 z iného súčtu?
damara
damara | 25.5.2016 14:24
Meno Alexandra obsahuje 5x duševné písmená, 2x fyzické písmená a 2x emotívne písmená a žiadne intuitívne. Prevaha duševných písmen môže spôsobovať v negatívnom zmysle Panovačnosť, náchylnosť k dominancii ale aj potláčaniu seba pri prekážkách, nervové vypätie, rezervovanosť, uzavretosť alebo naopak táravosť a výrečnosť, skrývanie svojich citov, žiarlivosť, agresivitu a impulzívnosť, vzťahovačnosť, samoľúbosť. Málo sebadôvery, slabá predvídavosť, frustrácie, Odlúčenosť, strach, komplexy menejcennosti, žiarlivosť, nespokojnosť, , ľahostajnosť a bezohľadnosť.
V pozitívnom zmysle dáva. Moc a zvládanie úloh, schopnosť presadiť sa a sústrediť, dôveru v život, intuíciu, inteligenciu aj duchovnú múdrosť. Originalita, vytrvalosť a dynamika dávajú predpoklady na postup a výborné výsledky a výkony. Sebadôvera je dostatočná.

Už som v niektorej diskusii písala, že v ideálnom prípade by malo byť číslo osobnosti a osudové číslo ZHODNÉ - tj. súčet celého mena.
je výhodné, keď je číslo osobnosti ZHODNÉ s dňom narodenia alebo duševným číslom či číslom výrazu
každá Zhoda s cestou osudu, fadickým číslom alebo monogramom prináša harmóniu do života
pokiaľ nie je žiadna zhoda, je potrebné uvažovať o zmene alebo úprave mena.
Pokiaľ je osudové číslo 8, alebo deň narodenia 8 a číslo osobnosti, duševné číslo alebo číslo výrazu 4, potom je vhodné uvažovať o zmene krstného mena, aby sa odstránili príčiny a následky – karma. Prejavuje sa to ťažkosťami v duševnom vývoji, závislosťou na hmotných statkoch, na tradíciach, na sebaobetovaní, slabej rozhodnosti a sebarealizácii atď.
neznámy
neznámy » damara | 5.6.2016 17:02
Ďakujem za vyčerpávajúcu odpoveď, ale skôr som to myslela tak, že keď sa mi zapáči iné meno, ako alebo kde by som si vedela zistiť význam.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...