mesiac
Štvrtok, 28.3.2024
Meniny má Soňa

Voľný pokec - 

Ako byt menej znechutený zo systému? školstvo, zdravotníctvo, politika atď.

neznámy
neznámy | 27.10.2014 23:44
ocením nehumorné rady
granko
granko | 28.10.2014 05:28
ignorácia nepomôže Tebe ani druhým.. boj môže nadchnúť avšak nie je z osobného hľadiska dlhodobým východiskom, pretože sa výhry nemusíš dožiť.. aj dezilúzia je v podstate priznaním záujmu..
takže navrh: záujem posíliť, zúžiť, skvalitniť a až potom keď príde hlbšie pochopenie súvislostí, historie i vlastného pozície v nejakej ťaživej spoločenskej spleti, že zodpovední sú často sami obeťami, až potom môže prísť skutočné vyrovnanie, s empatiou.. o citlivosť na neprávosť neprídeš, až to by bolo potom nešťastie.. naopak miesto emocionálneho odsudzovania budiaceho nespokojnosť, môže potom vyústiť do adekvátnych činov, ktoré prinesú radosť.. hoci.. kopu vecí čo sa dejú, o ktorých vieme, pekne naserú.. a nechcime si predstaviť tie, o ktorých sa nedozvieme..
neznámy
neznámy | 28.10.2014 18:31
Najspoľahlivejším spôsobom je prestať im venovať svoju pozornosť a zamerať sa na dôležitejšie veci.
neznámy
neznámy | 28.10.2014 20:13
sorry ak rypnem, ale dolezitejsie veci? podla mna prave to, co sa deje minimalne na narodnej urovni je dolezitejsia vec ako nase sukromne "serepetičky" alebo problematika mensieho okruhu, lebo sa dotykaju vacsieho mnozstva ludi a mala by sa na ne praveze upriamit nasa pozornost....a zaroven zodpoviem otazku zakladatela: menej znechuteni zrejme budeme len ak sa aktivne pricinime aspon o mensie zlepsenie systemu a skusime zit viac komunitne ako len rodinne
neznámy
neznámy | 28.10.2014 20:21
Pokial som si to všetko všímala,často som sa rozčulovala a zbytočne....proti vetru sa cikať nedá.........teraz si hrabem na svojom piesočku,nič si nevšímam,starám sa o seba a svoju rodinu a mám všetko v paži...v konečnom dôsledku si treba uvedomiť na koho sa dá spolahnúť a to si opatrovať-systém to určite nie je-COOL-
nikav
nikav | 28.10.2014 20:44
Ako Vodnára ma komunity oslovujú, ale som presvedčená, že v skutočne ťažkých situáciách majú výhodu šťastlivci v dobre fungujúcich rodinách, než členovia komunity ľudí žijúcich single. Vylepšovaniu sa samozrejme medze nekladú, ale akosi chýbajú inšpirácie.
neznámy
neznámy | 28.10.2014 20:46
no v tom som tiež za! ale aj nie :/ mám v sebe rozporuplný názor...ja tiež odporúčam nevenovať pozornosť veciam ktoré nám berú energiu a venovať čas rodine, sebe a pod. ale na druhej strane by som rada zmenili to čo sa deje v našej krajine, pretože sa to stáva čoraz neznesiteľnejším..ale na to musí byť asi človek silnejšia osobnosť..a teraz čo? babo raď! ;)
neznámy
neznámy | 28.10.2014 20:50
Proc jsou ty veci dulezite? -WINKIE-
neznámy
neznámy » nikav | 28.10.2014 21:19
nehovorim o ziti single/verzus rodine.....ale o starani sa aj o svoje okolie, nielen o svoju rodinu
neznámy
neznámy » nikav | 29.10.2014 03:52
Presne moje slová,mám roky odrobené na miestach,kde som mala možnosť pochopiť,ako je dôležité mať v poriadku rodinné vsťahy a okolie -ROFL-
neznámy
neznámy | 29.10.2014 09:06
jo, jo zmeň seba, zmeníš svet ...
neznámy
neznámy | 29.10.2014 10:09
Tak proto zeny chodi s natackama a bilou pletovou maskou.-WINKIE-

Meni svet!!!!!!-NOSMILE-
neznámy
neznámy | 29.10.2014 11:21
Každý po svojom:D
granko
granko | 29.10.2014 11:42
už cicero v starom ríme hovoril, že vidieť nespravodlivosť /v spoločnosti evidentná/, značí stať sa jej spolupáchateľom.. tak spravodlivosť, tak sloboda majú nielen pasívnu stranu - nepodnikať kroky proti nej.. ale aj aktívnu - starať sa, udržiavať ich, podieľať sa na nich konaním..

spoločenská klíma však v ľuďoch podporuje pasivitu, atomizáciu.. špinavé ruky máme všetci lebo mlčať a príjmať také aké je sa stalo nie že trendom ale nepísaným zákonom - všetci čo sa vzbúria zaplatia.. a najhorší sú tí, čo odporne zbabelo a malomeštiacky strkajú hlavy do piesku a sú ticho.. mafia čo riadi spoločnosť ich "inšpiruje", že si tiež vytvárajú svoje siete v domnení, že je to správne lebo prinášajú efektívne výsledky.. rodinky a známosti - hovorí sa tomu nepotizmus či nepotikracia.. neuvedomujú si však, že stačí jeden mohutný zásah /ne/predvídateľného a to čo budovali to zomelie aj s nimi ako prvých.. závislých..

a potom -LOL- sú tu ešte takí čo v kvázi duchovnom sebaoblbovaní dôjdu až tak ďaleko, že si vytvárajú nejakú solipsistickú až božskú auru, ktorá vraj zmení..
v Indii bolo hromady cnostných svätcov, ktorý inšpirovali a tradujú sa o nich legendy.. lenže kastový systém, kde vám na ulici jedia otrhané malé decká odpadky z kontajnera majú stále.. a nikomu to nevadí lebo všetci veria, že to taká má byť aj keď najmä tí čo tak žijú v skrytu duše vedia ako sa v skutočnosti má..

moc je ópiom privilegovaných.. sú ňou opitý až tak, že strácajú kontakt s realitou i ľuďmi.. v strachu aby neprišli o svoje výsady, aby si svoje pozície udržali sú schopní podniknúť akúkoľvek bezcharakternosť, bezcitnosť, predávať sa ako prostitútky.. a oni nikdy nepochopia, tam nemá význam edukovať.. tam pomôže iba jednotná sila proti nim.. tej sa boja najviac..

avšak revolúcii bolo stovky, raj na zemi nie je možný.. no ani by nebolo treba.. stačilo by ako to bývalo a snaď ešte niekde býva - že to a to robiť je veľká hanba.. že taký človek sa odpíše sám.. lenže dnes je skoro každému všetko jedno - ľudia majú svoje vesmíry..
milan08
milan08 | 29.10.2014 12:32
niekedy to bez humoru nejde.vediet sa tomu sikovne vyhnut,obist ako vzdy.
neznámy
neznámy | 29.10.2014 12:50
Méně znechucená můžeš být tehdy, když si vytvoříš nadhled a nenecháš se systémem semlít. Jsi ještě mladá, takže si leccos potřebuješ vyzkoušet a zjistit, co Ti vyhovuje a co už ne. Můžeš ale předejít některým chybám, které jsme dělali my dříve narození. -MUSIC-

Z mé zkušenosti mohu uvést, že se nezavazuji bankám nějakými půjčkami a úvěry, stejně tak mám ohlídané všechny platby, aby mne nic nepřekvapilo a pořizuji si jen to, na co mám. Vedlejším produktem toho je improvizace a kreativita .. nedávno jsem experimentovala se zeleninou, jmenovitě brambory, cibule, zelí a zjistila jsem, jaké úžasné variace jídel se dají připravit. Po pravdě - do bramborových knedlíků se přidalo vajíčko, cibulka se smažila na sádle, v bramborová kaši bylo mléko a kousek másla, v zelí nastrouhané jablíčko atd. .. to jen abych nebalamutila :) Za ušetřené korunky jsme jeli na výlet. Takže pro mne jsou peníze dobrými sluhy, nikoliv starosti navíc.

To je jen jeden příklad, jak je možné svým konáním to poslat dál (ti nejbližší si určitě všimnou). Není nutné se nechat rozhodit např. tím, že má někdo něco nového, stejně Ti dříve nebo později to, po čem toužíš, přijde do cesty, takže není důvod spěchat.

V poslední době se stále častěji setkávám s tím, že lidé nevlastní ani Tv ani radio a nekupují si ani noviny, aby nenasávali negativní zprávy z domova a ze světa. Já si naopak myslím, že není nutné něco odmítat. Je přece důležité být informován, ale významnější je, jak se s informacemi zachází. Jestli má někdo při každé nepříznivé zprávě "nervy", tak asi potřebuje zpracovat to, co je závažné, co může ovlivnit a co jde nějak mimo něj, protože systém jako celek potřebuje udržovat lidi v napětí a závislosti, čímž je utužována poslušnost. Takže zvážit, zda informace je potřeba v sobě obalovat strachem a zda chceš život přežít nebo prožít -FLOWER-
neznámy
neznámy | 29.10.2014 13:28
Davam ti za pravdu,lebo komunita je kde viac ludi spolocne tvoria tu spolocnost.Keby sme sa zamerali len na rodinu tak aj tak to dotyka.Pretoze praca,skola a zdravotnictvo a spolocnost.Treba sa upriamit na celok.Suhlasim s tebou a takych keby bolo viac tak mozme aj zmenit tento system.Komunita Tvori spolocnost a rodina je len sucast toho celku
neznámy
neznámy | 29.10.2014 13:57
Rozhodni se v prvé řadě jestli ten systém chceš změnit nebo ne.
Když ano, hledej způsoby jak. Když ne, změň ten svůj.
neznámy
neznámy | 29.10.2014 14:06
nie som svatec, nie som politicky aktivna takze tiez som v podstate vinnik ak neratam nejake drobne pociny ale aspon si to uvedomujem a urcite sa musim v tomto zmenit a zapajat sa viac len ma mrzi, ze niekto taky vnutorny nepokoj vobec nepocituje, hrabe si na svojom piesocku a subezne sa sem-tam postazuje, ze sa u nas zije tazko ale nie je ochotny urobit pre to nic, ani drobnost, ani na miestnej urovni, nie este na regionalnej, atd, cakame, ze dostaneme vsetko zadarmo, je to urcita neucta voci predkom, ludia si vazili slobodu, bojovali za nu a my nevieme ani zuzitkovat prostriedky, ktore mame, nie este skusat nadobudnut nieco nove....zjednodusene povedane, akoby problemy, ktore lezia za nasim plotom, uz neboli nasimi problemami.....radsej sa prisposobime situacii, ano, sme neuveritelne flexibilny narod, niekedy na vlastnu skodu....nechceme celit tomu negativnemu, tak to radsej obchadzame, nesledujeme co sa deje aby nas to neznepokojilo...mam moznost odist do zahranicia a zaroven pri predstave odchodu mam neuveritelne vycitky, lebo som zodpovedna za nasu krajinu, ako aj ostatni a nemyslim si, ze budem schopna odist lebo....hm, odchadzaju vsetci, ak kazdy kto ma trochu rozumu, odide prec, co nam tu zostane? to je hrozna predstava a nie som taky idealista aby som verila, ze par ludi moze vsetko zmenit ale aspon male kroky treba zacat robit, aj keby sa hned neukazal vysledok, aj keby slo len o male dobrovolnicke cinnosti v meste, aspon nieco treba urobit lebo my tiez nastavujeme spolocensku naladu
neznámy
neznámy | 29.10.2014 14:46
Moja to je pekne ale nie si povinna a ani zodpovedna za predkov.Milujes svoju krajinu a chces tvorit tu.Mladi teraz potrebuju sa postavit a vediet ako si predstavuju zit a tvorit.Starši uz maju za sebou a skor pozeraju na rodinu.Mozno uz su apaticki a nemaju chut.Sama by som sa postavila k mladym a pomahala by som im.
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...