mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Voľný pokec - 

5 tibetanov a čakry

neznámy
neznámy | 8.7.2014 00:14
Vie niekto niečo o vplyve 5 tibetanov na čakry?Dakujem.
neznámy
neznámy | 8.7.2014 08:39
Na čakrách som nespozorovala na sebe priamy vplyv tohto cvičenia (ale to neznamená, že nevplýva, len ja to ešte nie som schopná vnímať :)).
No harmonizujú sa tým jednotlivé orgánové meridiány. Ten kto tie cviky vymýšľal, vedel presne akú zostavu cvikov vynašiel, lebo sú tam zahrnuté všetky energetické dráhy orgánov. Preto aj keď niekto nemá vôbec šajnu o nejakej energetike a cvičí to čisto mechanicky, aj tak mu to pomôže napr. zharmonizovať rozhádzaný hormonálny systém, alebo mu odídu niektoré dlhodobé bolesti.
No myslím si, že keď sa aktivujú a spriechodnia meridiány, dovolí to tej energii voľne prúdiť, rozpustia sa hlavné blokády a tým by sa mal upraviť aj tok energie cez čakry, aby neboli ani príliš zatvorené, ani príliš otvorené.
neznámy
neznámy | 8.7.2014 08:56
Je to tak ako píše PAWS...moja priateľka,astrologička Vilma Jamnická ich cvičila ešte ako 100 ročná.Pracovala veľmi aktívne a to ako bola čiperná do svojej smrti,si ešte možno niektorí pamätáte.Vždy tvrdila,že 5 tibetanov s tým jednoznačne súvisí...pridávala k tomu aj svoj elixír života,pravidelne jeden kalíštek-HEART-
neznámy
neznámy | 8.7.2014 11:12
To je uzasne, myslela som ze cvicila jogu, ale nie špeci práve 5 tibetankov. Ale super vec. ASi to trebas robit pravidelne dlhodobo aby sa dostavili nejake ucinky vsak? Cvicila som to asi dva tyzdne kazdy den a celkom intenzivne , taku svalovicu som nemala ani po noci tancovacky :D Bolo to fajn, ale v podstate ma to prestalo bavit, ta rutina stale to iste. Mozno sa donutim zas.
A poznas vilmin recept na jej špeci elixírik? podelís sa s ním ak jo?
neznámy
neznámy | 8.7.2014 11:31
...na začiatku je dôležité nesiliť,postupne pridávať a neskôr je to super asi tak cca 20 min. denne.Recept mám a keď sa k tomu dostanem tak ho sem dám.Musím trošku hľadať,lebo elixír si nevyrábam.
neznámy
neznámy | 8.7.2014 11:42
Jeeej si zlata. Mnohi ti asi budeme vdacni .
neznámy
neznámy | 8.7.2014 12:34
a myslíš,že sa to dá naučiť a bez učiteľa?z knihy trebárs?je to zložité?-FLOWER-
neznámy
neznámy | 8.7.2014 14:40
Myslíš tých 5 cvikov, alebo spustiť energetické dráhy? :)
Prvé ide podľa knižky, druhé pri pozorovaní seba. Je to úplne prirodzená podvedomá záležitosť, len si ju treba uvedomiť. Aby som to trochu priblížila, uvediem príklad: keď ráno vstávame, je pre nás prirodzené naťahovať ruky dohora, vytiahnuť sa v chrbte a zívať. Večer je niečo také pre nás nepríjemné, radšej sa útulne posadíme do kresla a sedíme zhrbení.
Cieľom týchto energetických cvičení by malo byť naučiť človeka tieto dva stavy striedať "na želanie". Aj v joge aj v tých tibeťanoch treba ísť len do takých krajných polôh, v ktorých sa ešte cítime príjemne a nevzniká svalový kŕč, a vnímať pocit, ktorý zanecháva ten daný cvik na našich rukách/nohách/tele. Takto si postupne uvedomíme: "aha, našla som nejakú dráhu, ktorá ide .. odtiaľ sem".
Takto sa učia čínski majstri akupunktúrne body - nájdu ich vnútorným hmatom na sebe. Keby sa ich všetky mali učiť z knižky naspamäť, to by bolo o nervy...
neznámy
neznámy | 31.7.2014 20:06
Ďakujem za odpovede, a neviete či sa 5 tibetanov može cvičit aj dvakrat denne-napr . rano a večer?
neznámy
neznámy | 2.8.2014 09:38
Áno, môže sa cvičiť niekoľkokrát denne.
Po mojich dlhoročných skúsenostiach s týmto cvičením však odporúčam dodržať časový režim aspoň u jednej série - mne napríklad najviac vyhovuje raňajšie cvičenie medzi 5,30 - 6,00. Už po 1 mesiaci sa dostavia citeľné zmeny a netreba sa ľaknúť niektorých fyzických prejavov, ono sa všetko časom upraví tak, ako má byť.

A ešte niečo - niektorí "moderní jogíni s certifikátmi" sa pokúšajú vylepšiť pôvodné cvičenie a odporúčajú, aby ženy 1. cvik vykonávali točením doľava - nerobte to! Čakry sa totiž točia rovnakým smerom u všetkých živých bytostí. Ja som to len tak zo žartu skúšala a po týždni som začala úplne bez dôvodu denne zvracať.
neznámy
neznámy | 2.8.2014 09:42
Nie je to zložité Beí, len si zožeň staré vydanie od Petra Keldera, nie od iných autorov - volá sa Dávne tajomstvo prameňa mladosti Päť "Tibeťanov"
milan08
milan08 | 2.8.2014 10:43
da sa aj z knizky,pekne postupne.
milan08
milan08 | 2.8.2014 10:45
po dosiahnuti vsetkych upnych cvikov som musel ubrat nevedel som co s energiou,ktora sa vo mne nahromadila.
neznámy
neznámy » milan08 | 2.8.2014 11:22
To by sa nemalo. Mne trvalo 2 roky, kým som sa naučila energiu odvzdať, no sú to také silné zážitky, že na to nikdy nezabudnem. A človek sa ľahko dostáva aj do zmenených stavov vedomia:)
neznámy
neznámy | 4.8.2014 00:18
vďaka za tip-BOW-
tak už ju mám objednanú-aj keď nie túto ,lebo ju nemajú,ale od tohto autora.
neznámy
neznámy | 4.8.2014 08:34
dakujem za informaciu.
ja mam energie nedostatok, mozem si ju takto zvysit?
neznámy
neznámy | 4.8.2014 08:35
dakujem aj ja za elixir vopred))
neznámy
neznámy | 4.8.2014 08:58
No jasné-FLOWER- - aj Milan píše, že sa mu hladina energie zdvihla :) cvičenie však treba robiť denne a dlhodobo, nielen pár mesiacov a dosť.
Len fakt sa netreba vyplašiť, keď sa po pár týždňoch začnú diať fyziologické zmeny. Všetko sa znormalizuje. A ešte niečo - v niektorých knižkách sú aj náhradné cviky pre tých, ktorí niektoré pôvodné cviky nezvládnu. Som za to, že radšej menej a dôkladne, ale pôvodných cvikov.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...