mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Vlastná tvorba - 

Pôvod ľudského nešťastia

neznámy
neznámy | 1.8.2015 15:29
no ale kým inteligenciou vyvinul prvé zbrane, čím sa živil? a ako bylinožravec, aby strávil mäso, musel najprv objaviť oheň. a až potom ako chamtivec ochutnať aj niečo iné ako plody a semená
neznámy
neznámy | 1.8.2015 15:33
a je otázne, či mali zvieratá rakovinu vždy a v akom rozsahu v porovnaní s dneškom. dnes už na zameguli neexistuje miesto kde by nemašli toxickú látku. už iba asi pôvodné ľadovce
neznámy
neznámy | 1.8.2015 15:41
To, že človek robí proti prírode príšerné zásahy, je fakt. A tiež si myslím, že to jedného dňa nedopadne dobre.

Chcela som sa však vyjadriť k povahe zvierat a človeka a k tomu kontrastu nevinnosti a viny - že to tak nevidím. Človek sa o zvieratá stará od nepamäti, veľakrát nie zo zištných dôvodov, ale len tak z lásky. A človek zvieratá od nepamäti loví a zabíja. Ja v tom vidím istý druh rovnováhy. Vždy to bolo tak, že jeden je korisť a druhý lovec..a často je korisťou práve človek a lovcom zviera.... Keby v dobách dávno minulých človek nezapol rozum a "nevynašiel luk", príroda a zvieratá by ho zabili a vyhynul by.

Najvyššiu moc má na svete tak či tak príroda sama... čiže ani človek, ani zviera. A ak nastane koniec ľudstva, tak skôr kvôli nejakej prírodnej katastrofe.. že nás to tu všetkých zmetie ako muchy z povrchu zemského.
neznámy
neznámy | 1.8.2015 15:44
Probuzená mysl nepotřebuje hodnotit,
stačí ji pozorovat a chápat
neznámy
neznámy | 1.8.2015 15:45
Človek tak či tak raz vyhynie, prečo sa Ti to zdá byť negatívne?
Čo zlé by sa stalo a komu, keby ľudstvo vyhynulo?
To isté platí o zvieratách.....a okrem toho, ľudstvo sa zatiaľ stále nevyhubilo, naopak, je nás viac, ako kedykoľvek predtým a ani planéta nie je zlikvidovaná. Zbytočne panikáriš.
neznámy
neznámy | 1.8.2015 15:55
Co myslíš - je záměrem kvantita na úkor kvality (v počtu obyvatel) a jak se s tím člověk vypořádá nebo se člověk množí díky vývoji "neřízeně"?
neznámy
neznámy | 1.8.2015 16:04
Milan, a ty odkedy hovoríš po česky?

moja myseľ je ešte v štádiu: "myslím, teda neviem"
neznámy
neznámy | 1.8.2015 16:13
s tým čo si pôvodne napísala som sa nehádal. beriem. ale to bolo len na dokreslenie pointy o človeku. človek kvôli intelektu dostal aj náročné úlohy a prostredníctvom intelektu by si mohol uvedomiť napríklad aj to, že existujú vyššie zákony a že ak neexistuje náhoda, tak ak zabije, bude zabitý a je na ňom či sa mu chce byť zabitý. že nesie zodpovednosť za to čo urobí. a vďaka tomu poznaniu sa môže vyhnúť utrpeniu
neznámy
neznámy | 1.8.2015 18:38
Co když se někdo narodí, aby např. v dospělosti zabil ( je součástí mince, jehož první strana je "lidumil") . Je v zájmu vyšších zákonů, aby si něco uvědomoval?
neznámy
neznámy | 1.8.2015 20:37
tvoja otázka zahŕňa aj odpoveď
Saffiyah
Saffiyah | 1.8.2015 20:55
sokrates25:
"v rámci živočíšnej ríše je ľudské vedomie všeobecne na najvyššej úrovni uvedomenia"

Víš, o čem zpívají velryby? Nebo proč jsou odedávna známy případy, kdy delfín zachránil tonoucího člověka?
Lidský mozek je jedinečný. Ale ne až tak jedinečný. Abychom porozuměli zvířecí mysli a našemu místu mezi živými tvory, měli bychom sami sebe přestat považovat za středobod všeho dění.
neznámy
neznámy | 1.8.2015 20:56
V rámci vyšších zákonov má mikroorganizmus, baktéria, vírus, rovnakú hodnotu ako vyšší živočích, zviera, či človek.
Ak sa ti zdá normálne zabiť mikroorganizmus v tele človeka napríklad antibiotikami, potom aj ty rešpektuješ zabíjanie.
Tým samozrejme nechcem hlásať kravinu v štýle "Zabijeme vírus, zabime aj človeka", len chcem povedať, že zabíjanie patrí k životu a vždy k nemu patriť bude.
neznámy
neznámy | 2.8.2015 08:10
áno, ale v rámci vyšších zákonov človek, vrátane mňa, žijúci vo fyzickom tele na zemi si robí karmy každým maličkým a často aj nechceným zabitím. väčšie, alebo menšie ublíženia, všetko sa nám počíta. ale človek dostal rozum, aby nemusel trpieť jak zviera.

možno tie antibiotiká sú naozaj proti prírode aj proti zákonom, pretože v tele máme mnoho patogénov, o ktorých nevieme a stačí len ak zmeníme vo svojom tele prostredie na také aké tam má byť a tie mikroorganizmy, podochnú aj prirodzene bez umelého zabíjania. ale so zabíjaním organizmov, ktoré nemajú ani nervovú sústavu by som si až takú ťažkú hlavu nerobil.
neznámy
neznámy | 2.8.2015 14:27
Kdyby to bylo tak jednoduché, je lidstvo harmonická společnost na požádání.
Podobně je to s lidumilem, který si není schopen přiznat, že by byl za určitých podmínek schopen zabít. Je brán jako pozitivní člověk, ale nepřijal z nějakého důvodu svou druhou polaritu, možná proto se mnohdy stává terčem všelijakých "živlů". Z těchto důvodů vznikají udivené věty : " Takový to byl hodný a obětavý člověk, a takový měl hrozný život ".
Napadá mne, jaké síly drží člověka v jedné polaritě, že není schopen se odklonit nebo vyvážit druhou stranou? Asi mi odpovíš, že by si měl uvědomit, že koná zlo, které je viditelné. Co když se ze svého kruhu prostě dostat neumí, neumí si uvědomit a přece je zde na Zemi správně.
Odpovědí na lidské neštěstí bych viděla v tom, aby se každý člověk uměl přijmout se svými zápornými i kladnými vlastnosti souběžně s poznáním, že i ostatní jsou v pořádku takoví, jací jsou. To by možná obrousilo hrany extrému jak z pozitivní, tak té negativní strany a lidstvo by se mohlo harmonii přiblížit
neznámy
neznámy | 2.8.2015 15:04
-THUMBSUP-
neznámy
neznámy | 2.8.2015 16:42
Co když se někdo narodí, aby např. v dospělosti zabil ( je součástí mince, jehož první strana je "lidumil") . Je v zájmu vyšších zákonů, aby si něco uvědomoval?



v zaujme vyššich zaujmov može byt aby mal niekto zabit človeka ?
neznámy
neznámy | 2.8.2015 16:48
no však s tymi antibiotikami - že ničia probiotika kt. su doležite pre imunitu človeka
ana kontrolu histaminu- zapalove reakcie v tele a vela inych funkcii- ja to nevidim z toho pohladu že je zle zabit tu bakteriu spravnu alebo nie je - ale ako to ma dosledky- pre človeka -neviem ja nejako davam doraz na človeka a ked sa človek pozrie okolo seba tak neviem odkial to beriem
neznámy
neznámy | 2.8.2015 16:54
Možná to nejsou "příšerné zásahy" pro přírodu. Ty zásahy tak chápeme my , lidé.
Je to z důvodu, že ty zásahy ohrožují nás samotné. Příroda možná až tak neřeší jestli lidé přežijí a nebo ne. Příroda nás asi nepotřebuje, ale mi potřebujeme přírodu.

Systém nás vede asi k tomu, že více se o svůj život bojíme, aniž by jsme si svého života více vážili.
neznámy
neznámy | 2.8.2015 16:55
ake sily v akej polarite ? však človek ma slobodnu volu

Odpovědí na lidské neštěstí bych viděla v tom, aby se každý člověk uměl přijmout se svými zápornými i kladnými vlastnosti souběžně s poznáním, že i ostatní jsou v pořádku takoví, jací jsou. To by možná obrousilo hrany extrému jak z pozitivní, tak té negativní strany a lidstvo by se mohlo harmonii přiblížit


no však ostatní su v poriadku - a ked mi vadia hentie veci okrem ludi tak to čo znamena ? však ja to tak nechcem mat- no asi mam sa tvariť že mi to vobec nevadí- keby to bolo take jednoduche
neznámy
neznámy | 2.8.2015 17:04
no a ja som to nemyslela tak že nekonam vobec zlo - konam ale vidim aj dosledky zla - lenže toto sa neda niekomu ani vysvetliť lebo to vyzera že sa vyvyšujem lenže to tak nie je - a mne vlastne vadí ta hypersensibilita na všetko - a to vlastne opísala ako sa to prejavuje
Stránka:
1 2 3 4
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...