mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Vlastná tvorba - 

Pôvod ľudského nešťastia

neznámy
neznámy | 1.8.2015 10:29
Jediné čím sa líši človek od zvieraťa je jeho rozvinutá inteligencia. A preto jedine človek na rozdiel od zvierat je chudobný a chorý. Všetky zvieratá v prírode vedia prirodzene čo majú jesť, sú prirodzene zdravé a nemusia poznať pojem bylinožravec, alebo všežravec. Človek, ktorý sa vyvyšuje nad živočíšnu ríšu svojou inteligenciou, tak ani za toho boha nevie čo vlastne je, čo má jesť, ako sa má stravovať a čím sa má vlastne v živote zaoberať. Človek nie je všežravec ani bylinožravec, ale špekulant. Pokiaľ ide človeku o jeho zmyslové potešenie, hrá sa na zvieratko, považuje sa za zviera a dovolí si spôsobovať utrpenie druhým a zabíjať, ale pokiaľ ide o jeho práva, hrá sa na človeka. Dopraje si právo zabíjať, ale odmieta právo byť zabitý. Užíva si benefit intelektu, ale odmieta zodpovednosť za poznanie. Príroda mu dala poriadok, harmóniu a podmienky na zdravý život. Lenže človek začal zneužívať intelekt v prospech svojho ega, zmýlil si kvalitu s kvantitou a začal brať druhým tvorom čo im patrí. Začal vytvárať falošné ilúzie, robiť podvody a podrazy - začal vyrábať pasce na zvieratá, návnady a háčiky na ryby a manipuloval so živými tvormi až tak, že vytvoril choroby aj ostatným tvorom. O zvieratká sa staral vo svojom vlastnom obydlí ako o svoje deti, tie mu dali svoju dôveru a potom ich zabil a zožral. Začal likvidovať prírodu a hovoril tomu, že prispôsobuje prostredie svojim potrebám. Z poriadku vytvoril chaos a zmätok, z harmónie napätie, nekľud a špinu a teraz toto všetko zažíva vo svojej mysli, tele, duši a vo svojom živote, kde hľadá pravdu, čistotu a harmonický systém.

Vegoš Copper Toxic
neznámy
neznámy | 1.8.2015 10:56
Z Tvého pohledu člověka popisuješ své pocity (zřejmě co ti vadí)

Třeba je to všechno jenom vývoj.
neznámy
neznámy | 1.8.2015 11:22
Z toho čo tu čítam jasne vyplýva, ťe človek je horší ako zviera. Zviera zabije najčastejšie z hladu alebo zo strachu. Kdežto človek veľakrát z iných prízemných dôvodov. A že sme vraj pomaly rovní Bohu....... Mne sa zdá byť takýto výrok rúhaním sa.
neznámy
neznámy | 1.8.2015 11:25
Zvíře má své vlastnosti....
Člověk má své vlastnosti...
Kámen má své vlastnosti...
..........
Všechno má své vlastnosti....
neznámy
neznámy | 1.8.2015 11:31
áno aj.
ale myslím, že človek v globály si sám seba v mnohých aspektoch vôbec neuvedomuje. sťažuje sa koľko je nespravodslivosti okolo neho a prakticky denne konzumuje mierne povedané nespravodlivosť z vlastného taniera. za ľudské nešťastie je zodpovedná ľudská bezohľadnosť a stravovacie návyky, ktoré berie automaticky je len jedna z príčin jeho dávneho a dlhodobého chovania
neznámy
neznámy | 1.8.2015 11:34
Treba zosúhlasiť ale teraz som sa pozastavila nad morálkou múdreho človeka ako takého. Určite inteligencia nie je predpokladom dobrého chovania voči ostatným ľudom. skôr to funguje ako zneužívanie svojich znalostí v svoj prospech a v neprospech iných ľudí či zvierat.Zaujímal by ma názor sokratesa 25 na to porovnanie človeka voči Bohu.
neznámy
neznámy | 1.8.2015 11:41
Možno že pud sebazáchovy spôsobil še človek začal loviť aby prežil a už to tak zostalo. Vojny a iné nešťastia spôsobuje človek cielene iným ľudom a neverím. že máme na to, aby sme sa v tomto ohľade zmenili.
neznámy
neznámy | 1.8.2015 11:42
Morálka.....múdrý.....Boh....

Slovní základ slova morálka je ORÁL
Slovní základ slova múdrý je ÚD
Slovní základ slova Boh je OH

Ta slova jsou pornografická -NOSMILE-
neznámy
neznámy | 1.8.2015 11:44
Napadlo mne, že aby jsme udrželi rovnováhu, měli by jsme pojídat lidi - slabší jedince.
dodo41
dodo41 | 1.8.2015 11:47
Nemyslim si, ze zvierata nemaju rozvinutu inteligenciu, ba naopak, skor to bude tym, ze ludia ju nemaju na takej urovni ako zvierata :)
neznámy
neznámy | 1.8.2015 11:49
-THUMBSUP- Odmítáním protikladů jsme došli k pokrytectví a teď máme "plné ruce práce", abychom tu naši cestu ke zkáze alespoň byli schopni pochopit
neznámy
neznámy | 1.8.2015 12:06
No, tak ja to vezmu z jineho uhlu pohledu, protoze si myslim, ze "inteligence" nam byla dana k nasi ochrane (k preziti), protoze s tim telem a zuby bychom tady jenom na zaklade instinktu asi dlouho nepobyli. Z druhe strany samozrejme vse co prochazi lidskymi zivoty je zneuzitelne, prave diky zminovane "inteligenci" a casto dost alibistickym zpusobem (tak jak to popisuje Vegos). Clovek bude intelekt zneuzivat tak dlouho, dokud sam nepochopi jak nesmyslne to je. Je to vyvoj, ktery nas bohuzel muze stat vsechny zivot... ale jinak to nejde, vyvoj neuspisis, neporucis mu, musi se vyvijet postupne ... na zaklde uvedomeni.
neznámy
neznámy | 1.8.2015 13:21
Predpona "m" a slovný základ z kusa jednoslabičného slova :D ... no, ale aspoň je jasné, že si všetko prispôsobuješ na svoj obraz :D
neznámy
neznámy | 1.8.2015 13:25
Súhlasím, ibaže si myslím, že ten koniec aj keď nie pre všetkých je asi nevyhnutný aby si tá drvivá menšina uvedomila že o čom to naozaj je, pretože iba prežiť, znamená pochopiť.A aj cez toto poznanie pôjde vývoj o ktorom píšeš ďalej.
neznámy
neznámy | 1.8.2015 13:30
Výraz drvivá menšina sa mi veľmi páči.
neznámy
neznámy | 1.8.2015 14:18
v rámci živočíšnej ríše je ľudské vedomie všeobecne na najvyššej úrovni uvedomenia. najnižšie biologické druhy si neuvedomujú svoju vlastnú existenciu. vďaka inteligencii môžme vedomie cielene rozvíjať ďalej. buď smerujeme svojim myslením a jednaním k jednote - bohu, kde si nakoniec uvedomíme a zažijeme svoju skutočnú podstatu - boha, alebo smerujeme k oddelenosti, individualite, egu. hneď v astrológii je to jednoducho vykreslené v polarite 3.-9. domu / merkúr-jupiter. myslenie (3) je nevyhnutne spojené s názormi, ideami, svetonázormi, ideológiami a vierou (9). keď si niečo myslíme, neznamená to, že to vieme, ale v skutočnosti tomu iba veríme. skrz myslenie vzniká naša filozofia života, ktorou žijeme a nemusí to byť nevyhnutne viera v boha. my sa rozhodujeme ktorou cestou pôjdeme. v prípade, že pôjdeme duchovnou cestou, budeme sa pomaly približovať k bohu svojim vedomím aj schopnosťami. ak podľahneme "gravitačnej sile" ega a nebudeme prekonávať nepoznané, nezmúdrieme, ale ešte viac stratíme súcit a keď nedajbože začneme využívať duchovné sily a mágiu pre uspokojovanie svojho ega, tak v sebe rozvíjame priamo démonické kvality
milan08
milan08 | 1.8.2015 14:21
nie vzdy je zato vinny clovek.
neznámy
neznámy » milan08 | 1.8.2015 14:25
niekedy je to bohužiaľ jeho karma
neznámy
neznámy | 1.8.2015 14:36
Myslím, že prírodu a zvieraciu ríšu vidíš až príliš idealisticky.

Milujem zvieratá, od malička sa o ne zaujímam, či po teoretickej stránke alebo po praktickej. Zhodou okolností poznám tiež ľudí, filmárov a prírodovedcov, ktorí pracujú pre Animal Planet, National Geographic a rôzne iné televízne stanice v súvislosti s výrobou filmov o zvieratách a prírode. A tým chcem povedať asi toľko, že zvieratá nie sú "prirodzene" zdravé a tiež vedia, čo je to "chudoba" a hlad. Veľa zvierat trpí chorobami, od kožných chorôb, zápalov, bolestí zubov, až po rakovinu. Zvieratá vo voľnej prírode sú rovnako choré ako ľudia a rovnako majú emocionálne a psychické problémy. To, že to drvivá väčšina ľudí nevidí a nevie, ešte neznamená, že to neexistuje. Je to len nedostatok vedomostí.

A zvieratá zabíjajú aj zo zábavy. A to je holý fakt. Viacero zvierat v divokej prírode zabíja zo zábavy a hrá sa s korisťou až do jej úplného vyčerpania. Niekedy ju nechá dokonca odísť.. a niekedy ju zabije. Sú rôzne šelmy, ktoré zabijú len preto, aby zabili, nie preto, aby jedli. Stačí si pozrieť novodobé dokumentárne filmy, prípadne podebatovať s ľuďmi, ktorí s tým robia.

Aj uprostred zvieracej ríše panuje krutosť, znásilňovanie, šikanovanie, ponižovanie, zákernosť, nenávisť a žiarlivosť. Takisto sú zvieratá, ktoré sú homosexuálne, čo tiež veľa ľudí vôbec netuší.

Zvieratá nie je treba prehnane vidieť ako symboly nevinnosti a prostoduchej čistoty a ľudí zas ako prehnaný prototyp skazencov a špinavcov, čo im bezbreho ubližuje. Ľudia a zvieratá majú spoločného oveľa viac, ako si mnohí myslia. A ten najväčší rozdiel medzi nimi by som nevidela len v inteligencii, ale skôr v tesákoch, drápoch, rýchlosti, sile a lepších zmysloch zvierat. Ľudia tu jednoznačne ťahajú za kratší koniec, preto im rozvinutejšia inteligencia dovolila vymyslieť "pušky a pasce".

"O zvieratká sa staral vo svojom vlastnom obydlí ako o svoje deti, tie mu dali svoju dôveru a potom ich zabil a zožral."

Toto nemám rada ani ja a mám s tým problém. A vadia mi aj veľkochovy, ktoré mi pripomínajú koncentračné tábory.
neznámy
neznámy | 1.8.2015 15:24
veď keby zvieratá mali rozum človeka a k tomu šikovné prsty a reč, dopadli by podobne ako človek. možno to vidím trochu idealisticky, nehádam sa, ale vždy je to ríša zvierat. človek dostal rozum a má možnosť si to uvedomiť. tie zvieratá nech sú zákerné akokoľvek, nevyhubia navzájom svoju populáciu (aspoň si to myslím) a nezlikvidujú planétu svojou povahou pretože nemajú na to nástroj ako človek. o agresivite, žiarlivosti, pomstychtivosti, bezcitnosti a podobných vlastnostiach sa aj v duchovných naukach hovorí ako o zvieracích. takže musí to niekde vo zvieratách byť. a je to pre nich prirodzené. a keď je niečo v rámci prírody prirodzené, žije si to udržateľným spôsobom. lenže človek žije chybne. robí milión vecí, ktoré sú z dlhodobého hľadiska neudržateľné a stačí keď sa iba jedna z tých vecí nezmení, tak ľudstvo vyhynie. a tomu všetkému je na vine zle použitý intelekt
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...