mesiac
Štvrtok, 28.3.2024
Meniny má Soňa

Vlastná tvorba - 

Literárne okienko

moon_sun_stars
neznámy
neznámy » moon_sun_stars | 28.8.2011 23:08
neznámy
neznámy | 29.8.2011 06:47
zo slov ludi zostali len prazdne klietky viet? ano aj nie, podla toho ako vnimat sa ti bude cvengot ich chciet, nepochybujem, ze kazda veta ich je uprimna, ved sami pred sebou predstupuju a ta vec je dojemna, ci nam sa to paci a ci nie, nie my sme tym, co sudi a vsetko sam ajtak dobre vie, na sklonku dna ajtak otazka vo vzduchu visi, ty dobry a ty zly si?:)
moon_sun_stars
moon_sun_stars | 29.8.2011 20:41
Výborne zaujímave, že cigaretka len na dva ťahy, život ti skráti, vezme ti, Iný ti nedá, všetko sa stratí ...
moon_sun_stars
moon_sun_stars | 29.8.2011 20:42
dobrá odpoveď ,,,.:-)
neznámy
neznámy » moon_sun_stars | 29.8.2011 21:16
No neviem teraz komu skôr odpísať:), ale asi ste tú báseň uchopili obe rovnako, tak týmto odpovedám obom...
To čo som chcela napísať, je vlastne dosť odlišné od odpovede, ale som rada, že môžem spoznať aj iný zmysel tých slov. Je to asi normálne - všetci môžeme myšlienku uchopiť individuálne, podľa vlastného vkusu, estetického cítenia, myšlienkových pochodov...
Predsa však by som rada napísala to, čo bolo mojim podnetom (čo Platón nazval manínia extáza). Prostredníctvom tej básne som chcela uchopiť túžbu po zastavení v dynamike života. Princíp, ktorý nám pri chode života umožňuje prostredníctvom rozličných udalostí meniť seba. Že sa možno stačí na chvíľu vzdialiť od vlastných ideálov, slov a viet do vnútorného ticha, uvedomiť si v ňom ich pominuteľnosť, to, ako ubieha náš život a tiež to, že ho môžeme vždy meniť bez ohľadu na to, kto sme.
neznámy
neznámy | 30.8.2011 05:35
ano, pozerame sa na seba, aj ked kracame, kracat, bez takehoto ponoru nema zmysel, ako nema zmysel zahlbit sa a stat ako solny stlp:)
moon_sun_stars
moon_sun_stars | 30.8.2011 20:11
Tak som to myslela, aj ja v mojej vete, že všetko sa stratí, utečie pomedzi prsty. Zmeniť sa dokážeme či nedokážeme_?
neznámy
neznámy » moon_sun_stars | 30.8.2011 20:48
...a všetky slová, ktoré niekam posunú, časom prestanú mať pre nás význam, hoci ho v istom okamihu mali:)
Nehodiace sa vyškrtni... máme možnosť voľby smeru, nech sme na akejkoľvek lodi (len nech nie je deravá:D), dokážeme zmeniť svoj smer, ale či svoju podstatu, to neviem-CONFUSED-
V slexe je identita definovaná ako ľudská podstata. Identita je z hľadiska sociálnej psychológie chápaná ako vnímavosť k svojmu Ja - Jávstvo, ap. to, že človek zostáva sám sebou, hoci sa fyzicky a psychicky vyvíja, a toto Jávstvo má súvis s prvým vnímaním Ega v období 2-3 roka života. Sociálna psycholgia však považuje Ego za riadiacu zložku v našom živote, ale podľa mňa to tak nie je a dá sa nad ňu vystúpiť skrze vedomia.
Takže z môjho pohľadu sa dokážeme zmeniť vtedy, ak nekorunujeme Ego za pána nášho života-CONFUSED-
neznámy
neznámy | 30.8.2011 22:52
Dokážeme sa zmeniť vtedy, ak nekorunujeme Ego za pána nášho života.

To je také presné a pravdivé, že som si to potrebovala stučniť a napísať zvlášť. :)
neznámy
neznámy | 2.9.2011 20:54
mna by napriklad zaujimalo, aky je rozdiel medzi Bytostnym Ja a Egom, lebo ak sa rodime s Bytostnym Ja a Ego sa vyvija postupne, v sebauvedomovani si sameho seba, kam sa potom podeje Bytostne Ja?:0)
neznámy
neznámy | 2.9.2011 21:12
Zrejme nikam, všetko je to o rovnováhe. Aj ego je potrebné k prežitiu, bez neho sa nedá. Nekorunovať ho kráľom, ako napísala aténka, ale nechať ho slúžiť pre prežitie. Ako nutnosť.
Potom sa bytostné ja nevytratí a má priestor na vlastnú existenciu.
Ale ja neviem, píšem, len čo si myslím. -CONFUSED-
neznámy
neznámy | 5.9.2011 14:42
...ale aj tak tomu az tak uplne nerozumiem, lebo ak sa rodime s Bytostnym Ja a prebudzame sa postupne v sebauvedomovani do Ja, naseho Ega, kam sa potom podeje to Bytostne Ja, kedze ono sa rodi pod slnecnym znamenim, nie nase Ego, terajsie Ja, to sa vyvinie az neskor...o ktorom Ja potom rozprava cely horoskop?:)
moon_sun_stars
moon_sun_stars
neznámy
neznámy » moon_sun_stars | 20.9.2011 09:49
a hviezdy ked vidiet prestali
hodiny na vezi s nadychom zastali
ten okamih trva vecnost:)
moon_sun_stars
moon_sun_stars | 20.9.2011 12:42
dobre ;)

dala by som že trval namiesto trva, iank super
neznámy
neznámy » moon_sun_stars | 20.9.2011 14:24
on este stale trva, ten sucasny cas priebehovy som tam dala naschval a tusim vyzdvihuje vyznam povedaneho a momentalne prezivaneho:)
neznámy
neznámy | 20.9.2011 14:48
chcela som tym povedat, ze keby som tam dala minuly cas, naoko bezvyznamna zmena, tak by som podmienila vnimanie krasna alebo spriaznenost s vyssou volou osudu ci schopnost prezivat svoj zivot naplno.To by znamenalo, ze tieto schopnosti v urcitych situaciach vznikaju a v niektorych zanikaju. zatial co ja si myslim, ze vnimanie predurcenosti zavisi na nas, na nasoch prezivani a na nasom slobodnom vybere, kazdu chvilu tento vyber prebieha a takto chvilka ku chvilke si vyskladame cely zivot. A z tejto skladacky mozeme potom vidiet, ze ako sme ho prezili, ci sme boli svojim slobodomyselnym rozhodnutim ochudobneni o jeho prezivanie alebo nie. To vsetko zalezi na nas. Ak by som tam dala minuly cas, znamenalo by to, ze cakam na chvilu, kedy sa moje zmysly znovu odkryju a ja mozem znova vnimat to, co mi bolo zakryte, ak vsak toto nepodmienim, krasu mozem vnimat stale a kdekolvek, bez ohladu na okolnosti, lebo co je vecne, je nepodmienene/nami, nasimi poziadavkami, tuzbami, atd./:)
moon_sun_stars
moon_sun_stars | 20.9.2011 18:46
Už som to pochopila, ďakujem za vysvetlenie. Máš pravdu v rozdielnosti minulého a prítomného času. A ešte raz vďalka
Stránka:
< 1 2 3 4 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...