mesiac
Štvrtok, 18.4.2024
Meniny má Valér

Príroda a zmysly - 

Temperament a charakter

nikav
nikav | 14.2.2017 11:32
" Temperament sa podľa mňa nemení :) Ak je niekto besný tak je besný až do smrti :)"

"...a umiera nasratý." - vypožičaná citácia.
damara
damara » damara | 15.2.2017 09:51
Ľudia sú v podstate všetci rovnakí - pretože sú všetci Človek, ale sú jedineční v tom, ako riešia rozpory svojej existencie - tým v podstate vytvárajú svoj Osobnosť a jedinečnosť.

Práve v tomto je rozdiel medzi temperametom, ktorý v podstate je výsledkom dedičnosti, nadania a už danými psychickýmii kvalitami človeka a charakter je výsledkom a ukazovateľom toho, ako človek úspešne či neúspešne rieši svoje ľudské problémy. Je to vlastne spôsob chovania človeka v určitých situáciach.

Každý z nás rieši ten istý problém inak.
Napr. lakomosť - niekto je lakomý , pretože sa sporenie a hromadenie majetku stáva jeho životnou prioritou a nemá v podstate žiadny logický dôvod - je samoúčelné. Iný človek zase sporí preto, že je predvídavý a zabezpečuje sa dopredu na tzv. staré kolená. Ďalší zase preto, aby ich mohol použiť a zveľadiť neskôr atď.

A týmto spôsobom sa človek dostáva do vzťahov s okolitým svetom a ten ho potom podľa tohto charaterizuje.
neznámy
neznámy » damara | 15.2.2017 22:03
Skus Grecku fyziognomiku je to veda na odhalovanie povah cloveka z telesnych znakov.Tak ako sa meni telo meni sa aj jeho dusevne schopnosti postoje a v nemalej miere i temperament.Samozrejme su vynimky no da sa podla toho dost presne na prvy pohlad identifikovat povaha dotycneho.
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...