mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Oznamy a akcie - 

Suvisí s 3. otazkou na referende

neznámy
neznámy | 31.1.2015 15:31
Tie linky tusim nejdu otvorit.
neznámy
neznámy | 31.1.2015 15:35
Tych vyše 300 slovenskych odbornikov si rod. ideologiu- gender tiež vymysleli?
Tam nejde ani o sex, že by niekomu niečo zavideli, tam ide o sex. identitu.
neznámy
neznámy | 31.1.2015 15:39
tak ich proste vyzvali na zamyslenie sa nad rozdielmi v pohlaviach.....ci si myslis, ze na zaklade takej otazky zmenia dietatu podstatu a zrazu bude chciet zmenit pohlavie??? lebo im ucitel povedal aby si predstavili, ze sa im nieco snivalo a ako na to budu reagovat? resp. aki by v sne boli a co by robili?....je to len lamanie drobnych psychologickych barier, ze chlapci sa maju hrat s autickami, dievcata s babikami, chlapci maju byt taki a dievcata take, ze sa skratka ocakava urcite rodove spravanie a tiez snaha o pochopenie druheho pohlavia a zistenie ako to deti vnimaju....ale preboha, nerobte z toho nejake sociologicke snazenie zamerane na zmenu pohlavia dietata, skor sa snazia vyjst detom v ustrety ak by take pocity v sebe mali, aby sa necitili ako nenormalni ked inklinuju ako chlapci k niecomu co sa povazuje za dievcensku zalezitost alebo naopak

a hlavne vobec nevidim suvis medzi tymto a sexualnou vychovou
neznámy
neznámy | 31.1.2015 15:42
Už si pripadam ako samozvany sexuolog:)

Ina kamaratka ma synovca, ktory bol predtým neter.:) Vidím tú bytosť (dúfam, že to nevyznieva ironicky, je to výstižné) raz do roka na lyžovačke. Takže vidím tak nejako ostro tú postupnú premenu z nešťastnej ne-ženy na nesmelého, neistého, ale čoraz šťastnejšieho a otvorenejšieho mladého muža. A fandím mu. Nemá to jednoduché. Obdivujem jeho odvahu.

Najdu sa v partii aj ľudia, ktorí ohrňaju nos. Ja si myslím, že nik nemá právo súdiť. Tí ľudia to nerobia z roztopaše, sú to hlboko nešťastné bytosti. A keď im vie veda pomôcť, prečo nie? Nemajú to jednoduché, ten proces je náročný, psychicky, fyzicky, finančne... Neodsudzujme nikoho na základe predsudkov.
neznámy
neznámy | 2.2.2015 23:25
Plne s tebou súhlasím.
My sme mali suseda, ktorý bol ženatý a mal s manželkou 2 deti. Mali okrem bytu aj záhradu, kde mali malú obývateľnú chatku. Pánko sa tam nenápadne presunul bývať a sem-tam chodil domov na návštevu. Keď išiel vo výťahu s chlapcami - pubertiakmi, tak ich akože susedsky hladkal a potľapkával. Toto je pre mňa omnoho odpornejšie ako keď sa niekto verejne priznáva k tomu, že je odlišný ako väčšina. Ono tieto odchýľky u ľudí (a aj zvierat) sú od nepamäti. A keď budeme akože zatvárať oči, tak to jednoducho nezmizne. Mám k určitým veciam výhrady, ale my nie sme spasitelia. Každý má nárok na svoju slobodu vo všetkých smeroch !!!
neznámy
neznámy | 3.2.2015 08:02
Mne to celé pripadá ako niečia propaganda - zahltiť pozornosť ľudí nepodstatnými vecami, aby sa nezaoberali dôležitejšími. Vznikajú spory kvôli "prkotinám", ktoré sa kľudne dajú vyriešiť kompromisom, a každý by bol spokojný. Ale to asi nie je cieľom. A na druhej strane, ľudia sa radi škriepia a presadzujú si to svoje.
Ja nie som za žiadne radikálne riešenie. Nikomu by sa nemalo nič z toho vnucovať, ale ani zakazovať - mať to v zálohe ako voľbu na výber v rámci skupiny voliteľných predmetov.
Čo sa týka toho dotazu, že učitelia v škole povedali deťom, aby sa vžili do úlohy opačného pohlavia, nerozumiem, v čom je tu problém. Skôr to vidím ako jeden zo spôsobov, ako u nich rozvíjať empatiu voči ostatným. V tom veku okolo 10-tich rokov bývajú dievčatá s chlapcami navzájom znepriatelené kvôli tlaku ich rovesníkov, ktorí sa posmievajú chlapcom, ktorí sa kamarátia s dievčatami, a naopak. Často sa posmievajú aj deckám, ktoré "vybáčajú z radu" iným spôsobom, napr. invalidom, lebo im nerozumejú. A úplne najhoršie je, ak im časť tejto vlastnosti ostane aj v dospelosti a stále sa nevedia vžiť do problémov a situácie toho druhého. Potom im vznikajú problémy aj v partnerstvách, lebo nechápu druhú stranu...
V konečnom dôsledku mi vychádza, že by také cvičenie mali absolvovať častokrát aj dospelí, nielen deti...
Gitus
neznámy
neznámy | 3.2.2015 16:35
Áno súhlasím s tým, aby sa rodičia, alebo ich deti mohli rozhodovať v týchto veciach slobodne bez nejakej manipulácie. (Keď sa tu už toľko toho omieľa okolo právach ľudí.) :-)
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...