mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Oznamy a akcie - 

Exkluzívny rozhovor na TV Barrandov dnes o 22.45

nikav
nikav | 17.2.2015 20:16
s E.Michalákovou, ktorej boli ešte v r. 2011 sociálkou odobraté dve deti v Nórsku.
lak
lak » nikav | 17.2.2015 20:21
a dovod odobratia..? :)
nikav
nikav » lak | 17.2.2015 20:42
Malicherný. To je ten prípad, čo tu uvádzalo levíčatko, tá relácia bude mať 30 minút. Chlapci sú dokonca od seba oddelení u iných opatrovateľov vzdialených 8O, pričom chlapci boli na seba veľmi naviazaní. Oddelili ich asi kvôli tomu, aby im zamedzili používať materinskú reč. Upútavku na program som videla teraz večer čistou náhodou, lebo TV Barrandov sledujem asi tak 3 razy do roka.
lak
lak » nikav | 18.2.2015 21:51
neviem, co uvadzalo :) ale cekla som cez gugl o co ide.. otec ich vraj zneuzival, ona sa s nim rozviedla a aj tak ich od nej odobrali -NOOO-
nikav
nikav » lak | 19.2.2015 00:24
Na otázky redaktora odpovedala matka, jej sestra čo je v Nórsku vydatá a ich otec. V google som videla veľa rôznych prípadov odobratia detí a obvinenia zo zneužívania sú najčastejšie, kde nútia manželov sa rozviesť, alebo otec musí rodinu opustiť. V škôlke deti vypočúvali, aby našli nejakú zámienku. Deti ráno skoro budili, aby ich pred nástupom do práce odviezli do škôlky. Logicky že deti budíme zo spánku opatrne, dotykom či pohladením a v zápise stálo, že dieťa uviedlo/nie že sa sťažovalo/, že ho otec "šteklil cez pyžamo". Vyjadrenie lekára zneužívanie nepotvrdilo a vzájomný vzťah otca a detí bol pekný, nebol žiadny násilník, povedal starý otec chlapcov. Aj svedectvo riaditeľky škôlky bolo dobré. Keď sa matka po odobratí detí zosypala, radili jej, aby sa liečila, ale branie liekov na psychiku býva práve argument na to, že nie je schopná starať sa o deti, lebo nie je psychicky v poriadku. Ona chodila pritom do práce. Tyrania, šikana, cieľavedomé ničenie detí aj rodičov.
neznámy
neznámy » nikav | 19.2.2015 09:34
Ale toto všetko plní ciele stanovené vyspelou kultúrou Nórov.
Demografický vývoj v Nórsku je mimoriadne zlý Za posledné desaťročie prudko klesla pôrodnosť, takže sa dostali pod 5 miliónov, navyše prudko stúpa počet sterilných párov - čo chceš viac? Deti prisťahovalcov mladšie ako 15 rokov sú pre nich žúžo - super materiál pre asimiláciu.
nikav
nikav | 19.2.2015 13:32
Presne toto povedal starý otec detí, že sa z nich snažia spraviť Nórov a deťom klamú, že rodičia nemajú o nich záujem. Návštevy detí príliš obmedzujú a prebiehajú za prítomnosti dvoch "bacharov" sociálky.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...