mesiac
Štvrtok, 28.3.2024
Meniny má Soňa

Oznamy a akcie - 

clanok o prepojeni vedy a tarotu, i-tingu a astrologie

neznámy
neznámy | 12.2.2015 15:28
tu davam do plena jeden novy clanok pre narocnejsich, kde autor sa snazi dokazat, ze vedecke vnimanie sveta nie je az tak daleko od vnimania tarotu, i-tingu a astrologie...prajem prijemne citanie-FLOWER-

Hľadanie zmyslu tam, kde nie je a nehľadanie tam, kde je

http://www.zverokruh.sk/astrologicke-clanky/hladanie-zmyslu-tam-kde-nie-je-a-nehladanie-tam-kd/
neznámy
neznámy | 12.2.2015 17:07
Vďaka za všetky dobré odkazy.

K článku : iba v závere
" U I-ťingu človek nepotrebuje mať toľko vedomostí ako je to u tarotu a u tarotu nepotrebuje mať toľko vedomostí a poznania ako je to u astrológie. Samotné vedomosti reprezentujú naše racionálnu časť. Avšak intuícia je..."

tu ťažko prijímam, že jedno od druhého sa dá oddeliť tak striktne.Práve z týchto ,
"techník" považujem I- ťing za najnáročnejší. Vlastne žiadna katartická metóda nie je "nenáročná". Alebo je to len moja ješitnosť-LOL-?
neznámy
neznámy | 12.2.2015 18:02
Tipovala som, že aj ty si ten článok prečítaš. :) Tiež by som povedala, že ak má I-ťing v "niečích rukách fungovať", tak to nemôže byť len tak "hocikto". Na to musí mať človek veľkú múdrosť a pokoru. Inak veľmi dobrý článok, Diky Rudi.
dodo41
dodo41 | 12.2.2015 18:47
I-ting pouzivam uz peknych par rokov. Vedie ma k pokore a trpezlivosti predovsetkym. V poslednej dobe, uz len potvrdzuje to, co mam v plane sam. No niekedy prekvapi, a pozitivne, naleje energiu :)
LoveIsTheLaw
LoveIsTheLaw | 14.2.2015 10:44
Najprv by bolo dobré prečítať si článok od začiaktu až do konca, ako iga skonštatovala. :) Ja som o obtiažnosti vôbec nepísal, ale dvoch modusov vedomia (racionálneho a intuitívneho), ktorými sa môžes dostať k požadovanému výsledku(napr. správnej predpovedi). Ako som napísal, každá divinačná metóda má svoje pravidlá a zákonitosti. To, že faktom ostáva, v astrológii potrebuješ mať viac, poviem nahrubo načítaného ako je tomu u I-ťingu, neznamená, že je niečo ľahšie alebo ťažšie. Oboje, racionálne a intuitívne, sú si rovnocenné, len na západe je hodnotnejšie to prvé a na východe to druhé.:)
LoveIsTheLaw
LoveIsTheLaw | 14.2.2015 10:45
Ďakujem ti za reakciu.:)

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...