mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Ľudská duša - 

vyklad sna

lak
lak | 5.1.2016 08:29
dobry den vsetkym ludom dobrej vole :)

chcela by som sa s vami podelit o moju nocnu moru.. nakolko sa to tu len tak hemzi freudovcami, myslim, ze som na spravnej adrese -LOL- prave sa mi dosnivalo, ako si to valim mpr-kou po rychlostnej ceste.. nikde nebolo ziadne ine auto, bola hlboka noc, tma ako v rohu.. zrazu sa z tmy vynorila postava znama z dopravneho servisu - chodec v tmavom bez reflexnych prvkov a za nim - asi s 10 metrovym odstupom - podobne vystrojena skupina tiezdarcov.. boli vetchej telesnej konstrukcie, zhrbeni, ako by ich nieco tazilo a zjavom pripominali skor matohu, nez cloveka.. vsetci vyjadrovali jasny zamer - skrizit mi cestu.. kto jazdi, vie, ze tmave objekty na tmavych cestach je mozne spozorovat len na poslednu chvilu a ubrzdit sa rovna zazraku.. myslela som teda, ze s neborakom a jeho kamosmi uz bude koniec, ked som sa zrazu cela vystrasena prebudila.. co by ten sen mohol podla vas znamenat?



ctenym prispievatelom dakujem-FLOWER-
neznámy
neznámy » lak | 5.1.2016 09:09
Hovorí sa, že sen z ktorého sa človek prebudí, má veľký význam, lebo to čo sa odohráva v podvedomí má takú intenzitu, že to prenikne na povrch do vedomia ako apel a zobudíme sa, aby sme si to uvedomili.
Podľa jungiánskych výkladov si stretla svoj vlastný perzonifikovaný tieň/tiene.
To že sa ocitli ako prekážky na tvojej ceste a boli hrozbou, že havaruješ, znamená, že v tejto fáze tvojho života tieto tiene vychádzajú na povrch a snažia sa zviditelniť.
Máš aj počas denného vedomia taký nepríjemný zvláštny pocit v nejakých situáciách? Taký neidentifikovatelný pocit nepohody? Ak áno, tak pri týchto pocitoch sa pokús zastaviť, spozornieť a počúvať sa. Sledovať situáciu, v ktorej sa to odohráva, čo to spúšťa. Možno sa ti podarí aj vedome zachytiť o čo ide. Potom sa ti to nebude musieť premietať cez snové obrazy.
lak
lak | 5.1.2016 09:15
Zuzka, dakujem ti velmi pekne :)-FLOWER- take pocity mavam, ale su vagne, neviem, k comu ich priradit.. dakujem ti, skusim nacriet do svojho vnutra :D mozes mi, prosim, povedat odkial si nadobudla info ohladom vykladov snov?:)
neznámy
neznámy » lak | 5.1.2016 09:46
Toto je taká moja základná kniha o snoch, kde je vysvetlený taký základ jungiánskeho pohľadu na sny. Mám tú knihu už veľmi dávno, je zodratá a obchytkaná :D, vidím ale že ju SAV-ka ešte stále ponúka za horibilnú sumu 50 centov.
Sú tam aj výklady jednotlivých symbolov, ale nie je to také obšírne ako Medo. Ale ako základ k poznaniu funkcie snov je tá kniha na nezaplatenie.
Tu hľa :)

https://www.veda.sav.sk/kniha/puskarova-maria-kto-ma-v-rukach-nevedomie
lak
lak | 5.1.2016 10:18
-LOL- ta cena je fakt strasna, este, ze sedim -LOL-

dakujem :) kto je medo? :D
neznámy
neznámy » lak | 5.1.2016 10:34
Medo je / bol veľmi obsiahly dobrý snár na webe, ktorý bol volne prístupný. Ale už nie je. Momentálne sa dá už len kúpiť.

http://medo.cz/jaromir/kniha_snar/" rel="nofollow" target="_blank"> http://medo.cz/jaromir/kniha_snar/
nikav
nikav | 5.1.2016 10:56
Ešte sa tam dá prepašovať cez tento link

http://snar.jimdo.com/b/
lak
lak | 5.1.2016 11:06
dakujem-FLOWER-
neznámy
neznámy » nikav | 5.1.2016 11:32
Pozrela som si ten link, ale to je iný snár. Taký klasický, nie podľa psychológie.
Nič lepšie ako bol Medo som na nete ešte nenašla.
nikav
nikav » nikav | 5.1.2016 12:38
Overovala som si to na hesle "nôž" /Medov výklad si pamätám/ a som smutná, že máš pravdu. Medo vysvetlí najskôr základný tvar, až potom jeho odvodeniny a Medo je myslím v českom jazyku. Jimdo som ešte nepoužila, potom by som prišla na môj omyl. -SAD-
milan08
milan08 | 5.1.2016 12:47
nechcel by som byt v tvojej kozi po prebudeny!
neznámy
neznámy » lak | 5.1.2016 13:38
Ten sen by ti mal indikovať, aby si sa toľko nenáhlila a trochu spomalila.
To čo je predkladané vo sne môže mať inverznú logiku vzhľadom na to, čo je treba realizovať v živote. Je to spôsob vyrovnania a tiež upozornenia, aby sa predišlo tomu, že chaos nastane v reáli.
neznámy
neznámy » milan08 | 5.1.2016 13:46
Asi myslíš po prebudení. :)
Ale veď jasné, na čo by si sa trepal do mojej kože, veď máš vlastnú. Pred, alebo po prebudení.
lak
lak | 5.1.2016 14:26
dakujem ti, Martin :)-FLOWER-
neznámy
neznámy » lak | 5.1.2016 14:41
čo je to mpr-ka, sím ťa ..
neznámy
neznámy » lak | 5.1.2016 15:10
ako si sa pri tej jazde citila? bola to jednoducha jazda, nikde nikto, nuda....alebo si mala pri jazde problem - kedze tma, nic nevidis...?-PUH-
lak
lak | 5.1.2016 15:24
bolo to vyborne :) milujem nocnu jazdu, lebo ma nik a nic neobmedzuje :) problem su len ti chodci, alebo zver.. minule som sa nemala kde vyhnut (v ramci svojho pruhu) :( nieco obrovske lezalo na ceste, vyzeralo, ze este pred chvilou to zilo.. zaberalo to cely moj jazdny pruh.. a tam, kde by to nik necakal - usek bez lesa, stromov, hned za mestom.. este ze oproti iduce auto bolo natolko vzdialene, aby som to mohla obehnut..

ako si ten sen vykladas? :)
neznámy
neznámy » lak | 5.1.2016 15:45
Mne napadlo iba, ze citis, ze sa niekto snazi nenapadne sabotovat nieco co robis rada ale to je hodne zjednodusene :-) pripadne ta tlaci do toho aby si sa toho vzdala
lak
lak | 5.1.2016 15:47
:D to by sedelo, jedneho sabotera mam v okoli, ale nedam sa -LOL- dakujem ti-FLOWER-
neznámy
neznámy » lak | 5.1.2016 16:41
skúsim aj ja. Cesta autom to je jednoduché, predstavuje náš život, Dobrým znakom je, že si ty šoférovala a mala si z toho dobrý pocit. Tma je opak dňa, nevedomie a vedomie, skryté a na očiach, tma môže aj značiť naše pocity, duchovný, vnútorný život...tí neosvetlení ( správne je byť ale osvetleným) boli zjavne tvoje prekážky v živote, asi v duchovnom živote. Sen ťa upozorňoval asi na nejakých "hlupákov", čo Ti budú na prekážku a môžu Ti vyrobiť problémy.
Stránka:
1 2 3 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...