mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Ľudská duša - 

telo ako dar

neznámy
neznámy | 24.1.2015 16:05
ale co sa tyka registracie darcovstva pri havarii trebars je take nieco aj u nas ze dostanes o tom nejaky preukaz co som ja videla inde a nosis ho pri sebe aby ,,sa vedelo ze ano tohoto mozeme pouzit,, blbo napisane ale pravdive.
rozumies ked je nahodou clovek sam kto da za neho suhlas k odobratiu organov vlastne moje by neboli vhodne ale tak vseobecne.-COFFEE-
Putes
Putes | 24.1.2015 16:12
No holka, tak na pohřeb si musíš šetřit, to dnes není žádná sranda. I ten nejobyčejnější.-BIGEYE- A naopak pohřební hostiny si já vždycky užívám, konečně se sejde celá rodina a je tam vždycky srandy kopec. Chovám se vždycky naprosto nepatřičně a něco mě nutí, abych ostatní pozůstalé bavila. Kupodivu se mi to velmi daří.-ROFL-
neznámy
neznámy | 24.1.2015 16:36
ako som pisala - v pripade smrti ti proste organy odoberu ak to bude potrebne a nedavas k tomu ziaden suhlas, je to nastavene opacne - si darcom ak nevyjadris nesuhlas, na tento ucel sluzi potom register nedarcov, oni dostanu karticku s registracnym cislom, ze odmietli darovat organy
neznámy
neznámy » Putes | 24.1.2015 16:39
Ale to je v poriadku, všetci ste boli živí. Písala som o transplantácii orgánov z "mŕtvych". :)
neznámy
neznámy | 24.1.2015 16:58
Ó áno, šanca to je, to máš pravdu. A aj v tom, že sa to dá právne ošetriť a je každého osobná vec, či a ako sa rozhodne.
Hovorím o najhlbšej etike v každom z nás, v príjemcovi orgánu, nie o jeho poskytovateľovi.
Písala som o problematike v širšom merítku - nie o darcovstve len na Slovensku, kde je to ešte ako-tak v norme, ale čo taká Ukrajina . je verejným tajomstvom, že po bojoch nabehnú lovci orgánov a je jedno, či by ten človek žil, ak by ho dali do nemocnice, ale vyrežú z neho všetko, po čom je dopyt a zaživa ... prečo je tak obrovské percento neúspešných transplantácií, napriek kompatibilite orgánov?
Myslím, že toto je veľmi háklivá téma, tak radšej už prestanem:)
neznámy
neznámy | 24.1.2015 17:00
prosim, nezatahujme konspiracne teorie do kazdej temy

"Hovorím o najhlbšej etike v každom z nás, v príjemcovi orgánu, nie o jeho poskytovateľovi." - takze umierajuci clovek ma organ odmietnut?

a predsa stale plati, ze je kazdeho osobna vec ako sa rozhodne, nikto ti nebrani aby si nepodpisala hned dnes nesuhlas
neznámy
neznámy | 24.1.2015 21:01
ano takto bolo moj zaujem o nazor od vas mieneny , ide mi o vase pocity a nie o to co kde ako mozno.berme to tak ze mame moznost volby darovat alebo nie najhorsie asi je ked je niekto uz vlastne v nemocnici a rozhodnut musia trebars rodicia .neviem keby pytali odo mna suhlas ako by som sa citila vzdy som si napr. pri filmoch kladla tuto o otazku co by som v danom okamihu urobila
neznámy
neznámy | 24.1.2015 23:53
Moje tělo by mohli vystřelit do vesmíru,bych si ho tam našla a šla prudit na nějakou jinou planetu...
Ale patrně o tom někdo rozhodne..co se s ním přihodí...tak nechť je směna lidí,kteří mě budou někde přenášet bez duše pozitivně naladěná,páč budou mít co dělat...
neznámy
neznámy | 25.1.2015 09:45
Prave pri nahodnej okamzitej smrti-najma ak ide o mladeho cloveka-sa organy odoberaju najviac. Suhlas ale musia dat najblizsi.
neznámy
neznámy | 25.1.2015 14:37
Jen bych podoktnul že větu "Tělo jako dar" chápu tak ,že tělo je úžasný dar,který byl poskytnut hlavně mne osobně.Mněl bych si tohoto daru vážit a patřičně se o něj i starat.
Za svůj život jsem se například setkal s lékaři,který se k mému tělu chtěli chovat ,jako by mi nepatřilo.Od takovýchto doktorů jsem ihned odcházel.Třeba i s akutním problémem formou podepsaného reversu.

Myslím,že pokud jsem se o čemkoliv nerozhodl předem a nedal to na vědomí co se týká mého těla po mé smrti,pak nikdo by neměl s mým tělem manipulovat tím způsobem,že ho rozebere a rozdá.
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...