mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Ľudská duša - 

ŤAŽKÝ ŽIVOT SENIOROV v zariadeniach

nikav
nikav | 21.7.2018 16:47
A o ten mravný zákon v človeku práve ide. O to, že mravnosť už nejaké roky upadá, čo
odzrkadľuje realita v mnohých smeroch. Niektorá známa osobnosť v dávnej histórii vyriekla myšlienku, že spoločnosť, ktorá si neváži starých ľudí, speje k zániku. A história aj potvrdila, že tá myšlienka je pravdivá.-NOSMILE-
neznámy
neznámy » nikav | 21.7.2018 18:46
Péčí o seniory, o historické památky to začíná...prodejností národní hrdosti jako poslední šlapky to končí.
Zemědělství, výroba, školství, zdravotnictví...hanba blít.
A to je jen špička ledovce.

Je to cílené a je v tom záměr.
nikav
nikav | 22.7.2018 08:44
Nech nám všetci svätí pomáhajú pri voľbe nového prezidenta, treba konečne "prehodiť výhybku". Slovensko má aj múdrych ľudí. -HEART- Ešte prežiť ten cirkus do volieb. -WINKIE-
Magnician
Magnician » nikav | 22.7.2018 14:57
-YES-
Magnician
Magnician » Magnician | 22.7.2018 15:21
hlavne nech tí vhodní kandidujú
Aiwi
Aiwi » nikav | 22.7.2018 21:58
Neviem sa vyjadriť k uvedenému článku. Ale niekde sa stala chyba no najmä na strane zriaďovateľa.
Každý z nás si môže vybrať, čo urobí s časom, ktorý mu bol daný. Ľudia, ktorí nastúpia do zariadenia pre seniorov sú zvyčajne donútený z nejakých dôvodov. Zvyčajne sa o nich nemôžu, alebo nechcú starať príbuzní, keď už nevládzu. No aj v zariadení sa môžu rozhodnúť, ako strávia čas.
Netreba však zabúdať, že človek sa vekom mení a niektoré črty sa zvýrazňujú, najmä tie negatívne.
neznámy
neznámy » Aiwi | 23.7.2018 20:22
Na druhej strane je psychicky aj fyzicky veľmi náročné starať sa o nevládneho starého človeka. Hlavne ak je len ležiaci, má napríklad problémy s dýchaním, v noci sa dusí, a vy sa pri ňom nevyspite ani dve hodiny v kuse, ma vyvod, nemoze normalne jest, že všetko vyvráti, a vy mu musíte všetko mixovať... kolegyňa sa musela starat o ťažko chorú svokru, a bola z tých pár mesiacov, úplne zničená.Vtedy je skutočne smrť vykúpením aj pre chorého ale aj pre rodinu.
Aiwi
Aiwi | 23.7.2018 23:17
A ak to trvá roky?
neznámy
neznámy » Aiwi | 24.7.2018 15:29
Ak človek svoju prácu robí so súcitom a láskou a vydrží to roky, alebo aj celý život, taký človek má moju veľkú úctu. Moja sestra pracovala niekoľko rokov so starými ľuďmi, časom smrť brala ako prirodzenú vec, veľmi prirodzenú, pretože s ňou bola neustále konfrontovaná. Ale aj tak, na takúto prácu musí byť človek psychicky veľmi silný. Ale ako vidieť, dostanú sa k nej aj slabší jedinci a potom to dopadá takto ako je v tom článku.
nikav
nikav | 24.7.2018 16:20
Pomôže aj horoskop dostatočne poznačený Škorpiónom, Marsom a tiež Lunou v Koz,
ako mám ja.;)-COOL-
milan08
milan08 | 6.8.2018 06:28
to si nenaplanujes ako ty chces.
milan08
milan08 | 31.8.2018 06:46
niekedy si to klienty aj sami zapricinuju,pouzivanim alkoholu!
neznámy
neznámy | 31.8.2018 07:33
Áno tak by to ľudia mali brať. Mne čo hrozne vadí v zariadeniach je to že tam príde mobilný človek bez plienok a po mesiaci je už s plienkami a ležiací a ma predpísané množstvo psychiatrických oblbovakov. Mám to naozaj z viacerých zariadení a od kompetentných. Taký je teraz štandart, len čo príde do ústavu ihned dostane lieky na ukľudnenie a lieky na spanie a je jedno v akom je stavr. To je pre mňa obludné, lenže je čas sa zastaviť a porozmýšľať či naozaj ten starý človek už nie je potrebný v žiadnej domácnosti? Predtým sa bral ako silná súčasť rodiny, kým vladal postrážil vnukov či pravnukov a každý vedel že sa musí prispôsobiť. Teraz chceme mať všetko a hlavne slobodu a ak máme peniaze zariadime aj drahý domov dôchodcov a potom zistime že sa ani tam dobre nestarajú ale my už nechceme mať žiadnu príťaž. Lenže kým dietko vyrastie, - čo robia rodičia, - zatvoria oči a budú sa tváriť že im je dietko na príťaž?
marcie
marcie | 31.8.2018 07:36
tak to je ... kam sme dospeli v našej "vyspelej" spoločnosti ... -NOSMILE-
milan08
milan08 » milan08 | 1.9.2018 07:00
a spravani ako v chlieve....
neznámy
neznámy | 1.9.2018 08:12
Je to určite strašné, ak to je takto v domovoch dôchodco. V prvom rade by sa mala postarať o človeka rodina, ale v dnešnej dobe pri predlžovaní dôchodkového veku, to jednoducho môže byť nad sily napríklad 60 ročnej pracujúcej ženy, ktorá môže už mať sama zdravotné problémy, a popritom by sa mala starať o 80 ročných rodičov. Nie je to ako predtým, keď ľudia išli do dôchodku po 50 tke ešte v dobrom zdraví. A tých vnukov ktorých by mohli starí rodičia strážiť je oproti minulosti veľmi málo, stačí sa pozrieť na náš demografický vývoj. Keď boli moje deti malé a potrebovala som súrne, aby mi ich niekto postrážil, mamka si musela vziať dovolenku. Pritom ak by to bolo ako predtým, bola by dávno na dôchodku. V tomto je veľký rozdiel medzi svetom teraz a svetom pred 20 - 30 rokmi.
neznámy
neznámy | 1.9.2018 08:20
Ja viem, lenže vezmi to takto. Sú ľudia ktorí majú peniaze a teda nemajú problém zaplatiť aj dve opatrovateľky a ja si takých ľudí vážim lebo napriek pracovnej vyťaženosti predsa sú s tými rodičmi viac ako keby ich dali do ústavu. Lenže poznám aj takých ktorí platia drahý ústav matke ale stále sú nespokojní a maju obrovský dom ale mama nemôže bývať s nimi.
Minule som sa ocitla iba tak mimochodom v jednom dome kde spolu žijú Starí rodičia - rodičia a ich syn s rodinou a tromi deťmi. Veľmi nezvyčajné na túto dobu a funguje to tak ako niekedy. Rodičia syna robia všetko na záhrade, chodia ešte do práce. Starí rodičia sa starali o vnúčatá ale tiež o hydinu a všetko čo v dome chovajú kým ostatní boli v práci.
Mladí sú zamestnaní, neriešia ked deti ochorejú. Hovorili sme aj o tom že nech bude ako bude ale vynasnažia sa aby mohli oplatiť rodičom a starým rodičom to čo im dali. Takže nie všetko skončilo.
neznámy
neznámy » milan08 | 1.9.2018 08:24
No ty musíš mať veľmi zlé skúsenosti so seniormi. Myslím že s takými si veľmi rýchlo dajú rady, nasadia veľmi silné oblbovaky a je na posteli. Myslím že tie časy kedy mnoho seniorov zo starobinca chodilo po krčmách sú už preč.
neznámy
neznámy | 1.9.2018 09:33
Myslím, že to záleží od stavu v ktorom senior je. Ak už o sebe nevie, odíde z ničoho nič z domu, na ulici sa začne vyzliekat lebo si myslí, že je na záchode... Ten človek potrebuje celodennú starostlivosť. Nieto, aby ešte strážil deti. To by skôr asi deti strážili jeho. Ak sú starí rodičia vitálni, a vedia o sebe čo robia, je to skutočne super. Tak ako v prípade rodiny o ktorej píšeš. Ja len chcem napísať, že nikoho neodsudzujem nech sa rozhodne tak, či tak, určite to nie je ľahké rozhodnutie.
milan08
milan08 | 30.11.2018 06:51
vecsinou zijeme v komunite v ktorej sme zili i v minulych zivotoch,len pomer sa meni,brat sestra,manzel,striko a podobne.
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...