mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Ľudská duša - 

smerovanie súčasnej kultúry

neznámy
neznámy | 25.8.2015 15:15
vsak aj alkohol je droga,
ti slabsi su deti. Deti su cielova skupina. Tam sa zacina a konci rozklad.
neznámy
neznámy | 25.8.2015 16:29
V tom prípade je bránou k tvrdým drogám ilegalita marihuany a nie marihuana samotná!
Keby bola legálna, slabšie jedince by sa k nej dostali legálne a neboli by vystavené pokušeniu širokej ponuky podsvetia.
To je len ďalší argument pre jej legalizovanie.
neznámy
neznámy | 25.8.2015 16:30
To ma opäť vedie k myšlienke, že načo sú deti :)
Žiadne deti, žiadny problém -THUMBSUP-
neznámy
neznámy | 25.8.2015 17:04
Mno ono to s tou i/legalitou u maryši zas tak jednoznačné nie je, že čo je ok.

Jednak zo zdravotného hľadiska ona tá rastlinka funguje síce relaxačne (jak čaj) a uľavuje bolesti (analgetikum) čiže teoreticky by mohla byť v čajovniach alebo v lekárňach, lenže! môže byť spúšťačom psycha a vedľajšie účinky ako salámizmus a strata krátkodobej pamäte tiež nie sú dvakrát YES. No a dvanak oblbováka typu alkohol sú plné regále tak prečo by sa niekto delil o daňový megaprofit s nejakými nažhavenými huličmi, že ?
neznámy
neznámy | 25.8.2015 17:19
Pri abúze čohokoľvek sú problémy.
Nech si ľudia sami zvážia riziká, následky.
Ja by som použil výraz dvak, nie dvanak, analogicky s jednak....čiže dvak, nemyslím si, že alkohol si konkuruje s trávou. Naopak, ak to berieme zo stránky profitu, štát by svoj daňový megaprofit najskôr poriadne zvýšil.
neznámy
neznámy | 25.8.2015 18:03
Však to, abúzus.
Ako dobre vieme analógia alkohol a tráva je v závislosti psychickej, rozdiel je v závislosti fyzickej. U alkoholu skrze fyzickú závislosť nastupuje fyzický deštrukt a nasleduje psycho mentálne (depresie, delíriá). U trávy je fyzično vynechané, fachá priamočiaro skratkou k mentálu (písala som, že čo).

Ľudia by si aj zvážili a aj si zvažujú, mladiství ne e bo sú to decká a ako také sú najzraniteľnejšie. Ono to hulenie mladistvého je v princípe o - patriť niekam.
Je to presne tá sociálna vec, deficit puta emočného v rodine a človek je tlupoidný tvor, skrátka. Však ako inak si vysvetliť, že hulenie trávy začína v kolečku - ten čo sa vyzná zmotá a potom pekne z ruky do ruky, od úst k ústam. Až neskoršie ide o sólo relaxáciu, no to už psychická závislosť naberá na obrátkach ...........

(dvak kvak) si vymeň ikonu pls. normálne z toho trpím -NOSMILE-
neznámy
neznámy | 25.8.2015 18:41
Ako podľa Teba naberá psychická závislosť pri hulení na obrátkach, to by ma naozaj zaujímalo :)
Lebo čo poznám ľudí, ktorí v mladosti hulili, tak väčšinou s tým skončili a žijú klasické životy.

Ak niekomu v súvislosti s trávou vzniknú takéto problémy, má to v sebe a skôr či neskôr by ho to čakalo aj bez nej....a tak potom možno radšej skôr....nech sa to skôr začne aj riešiť.
neznámy
neznámy | 25.8.2015 19:05
Áno skončili s tým, pretože ten salámizmus nedovoľuje normál plnohodnotne žiť, sa tak nejak človeku začne furt nič nechcieť a v kombinácii s výpadkami krátkodobej pamate začne byť život dosť nepraktický to zabúdaš čo si vlastne .. doprd ... chcel, načo si tu kde si, strácaš informácie (čo si sa večer našprtal na skúšku o deň dva si nespomenieš ..) človek začne byť nezodpovedný (zabudne na stretko, zavolať, dodržať dohodu a tak, stráca kamarátov) a fakt "super" na tom je, že ti to začne byť lauter fuk)))

Toto ti nikto z exhuličov nepovie a tiež ti nepovie, že to skončenie nebolo ľahké!
nie pre závislosť fyzickú ale pre šarm rituálu, pre ten pocit. Ono je v bubline fajne, akurát si v nej časom sám a život ťa míňa, jaksi a kto nestratil súdnosť chce von.

Pokiaľ ide o psychá z trávy hej no, thc možbyť spúšťač aj - schízy!
Takže zakurkať z času na čas kto chce okay, ale frčať na tom ? NO WAY.

ikonka -ZZZZ-
neznámy
neznámy | 25.8.2015 19:15
Nie, väčšina z nich skončila prirodzene, odnechcelo sa im.
A nie pre salámizmus, ja mám podozrenie, že skôr im tráva začala odkrývať určité perspektívy a súvislosti bytia, ktoré naozaj nedovoľujú viesť normálny život.
Pretože ho ukazujú v pravom svetle. A to hulenie im začalo byť nepríjemné, už to nebola taká zábava, buď museli začať brať to, čo sa im odkrývalo vážne, alebo prestať huliť.
Bežný človek radšej prestane....

Píšeš to tak, ako keby žiť normálny život bez trochu hlbšieho sa ponorenia pod povrch, bolo tým pravým....ale také životy, to sú úplne jalové vtelenia....

Strata súdnosti, ako to nazývaš /ja by som to nazval skôr získanie odstupu/, je v určitom okamihu veľmi žiadaná, ba nevyhnutná, ak sa človek chce dostať hlbšie a niečo zistiť...

Ale máš pravdu, že na toto má málokto....preto bežný jedinec radšej nech huliť prestane, alebo ani nezačína.....na fatalizmus treba mať predpoklady :)
neznámy
neznámy | 25.8.2015 19:24
Aj to, ale o tom som radšej nepísala pretože nie je tráva ako tráva! je veľký rozdiel v účinku na mozog ČO z tej rastlinky hulíš a ako TO bolo spracované. V kofišope to vyzerá ako za barovým pultom, možeš si vyberať, druhov na triprdele, skanky...

Ponoriť sa dá, len bacha na hĺbku pretože to človeka vtiahne ani sám nezbadá kedy.

Odstup, lepšie slovo hej.
A s fatalizmom nesúhlasím, striktne -WINKIE-
neznámy
neznámy | 25.8.2015 19:34
Vidí sa mi, že fatalizmus by sme mali prebrať osobne, zdá sa, že v tej Tvojej zarputilosti je skrytý potenciál!
neznámy
neznámy | 25.8.2015 19:40
-ROFL--LOL- magor -WINKIE-
neznámy
neznámy | 25.8.2015 19:42
V "osobní rovině" tě netipuji na fatalistu.
-WINKIE-
neznámy
neznámy | 3.9.2015 02:49
fatalizmus moze znamenat aj neviera v zmenu vonkajsiu ci vnutornu, nenadej a nicivu silu. Aj ked tvorivost nema mat slepu silu ale je to nieco, comu davame zmysel, alebo aj kontrolu. Kontrolu je dobre mat predovsetkym nad sebou, to je ta najtazsia cast, ostatnu kontrolu ma cisty princip stojaci mimo nas. nasa spiritualita. V nabozenstvach Boh. To je ta druha najtazsia cast.
neznámy
neznámy
neznámy | 3.9.2015 09:09
Pekné celé aj s tým tetovaním. :)
neznámy
neznámy | 3.9.2015 10:38
To fatalizmus v žiadnom prípade znamenať nemôže.
Zdá sa, že pochopiť fatalizmus je nad sily väčšiny ľudí.
neznámy
neznámy | 3.9.2015 19:06
To nevadí, důležité je, že ses v tom slovíčku našel Ty ;)
neznámy
neznámy | 4.9.2015 09:32
Tetování má delší historii než jen tetování vězňů, otroků, atd..
Je to především součást "ozdob" bojovníků...
To že se nechá potetovat solární bloncka už je spíš otázka marnivosti...

Mně se tetování líbí pokud má symbol smysl a význam...třeba moje kamarádka má na předloktí, tam kde by mohla být i jizva vytetovaný symbol "světla"...tibetským písmem...

Stejně tak má i delší historii emo kultura...je to taky návrat ke kořenům...samozřejmě v cyklech se obměňuje...

Jinak ke kultuře která nyní je, je jen odrazem doby, ničím jiným. Nemyslím si že by nebyly kvalitní umělci, kteří tvoří odjinud a "Bůh" může být klidně "zdrojem". Ale u většiny je opravdu spíš odrazem doby a já tvrdím bohudík že nemáme diktováno jako třeba v gotice, baroku co jedině smíme vyjadřovat a jak. Ono to taky mělo něco do sebe, ale ta censura byla téměř absolutní...

Hmm a že je v současné době kultura podřízena komerci a moci, to snad bývalo vždycky, jenže hranice se posunuly jiným směrem, takže náboženství a Bůh by v současné době neplnili tak účinnou funkci jako kdysi...
milan08
milan08 | 4.9.2015 12:58
Islamisti nas naucia akym smerom sa pustit.
Stránka:
1 2 3 4
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...