mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Ľudská duša - 

Sharing - něco k zamyšlení

lak
lak | 1.12.2016 20:32
-LOL- a toto prosim ta ako suvisi so mnou? -LOL-
neznámy
neznámy » lak | 1.12.2016 20:39
:) nijako, to som nasla v momente, ked si odpovedala elipsovi, tak ma to rozosmialo, ze ake priznacne a aspon som sa konecne naucila davat sem obrazky.

touto cestou dakujem Mr. Boschovi :)
neznámy
neznámy | 1.12.2016 20:41
Už chápu co znamená "najít si kořena"-ROLL-
lak
lak | 1.12.2016 20:41
aha :) no tak uz budes vediet :D
neznámy
neznámy | 1.12.2016 20:45
pouzitelny aj ako barla :)
neznámy
neznámy | 1.12.2016 21:48
fasa lampy.
neznámy
neznámy | 1.12.2016 22:23
Ručne vyrobené svietidlo z brečtanového dreva. Pôvod je z Klobušického parku, kde tento brečtan obrastal odhadom 200 - 230 ročný agát.
Lampa je aktuálne vystavená v Diva reštaurácií pri Synagóge na Mierovom námestí v Trenčíne.
neznámy
neznámy | 2.12.2016 14:32
Ano to sú velmi šťastné porody, ked pesonal nema na rodicku cas :) nahoda neexistuje, deje sa nám to co chceme a potrebujeme -FLOWER-
lak
lak | 2.12.2016 14:38
tak :) preto pisem, ze to zvladla, lebo bola vychystana to dat tak, ako to dala.. nebola to nahoda :)
neznámy
neznámy | 2.12.2016 14:44
:)
Porod do vody je jednou z mozností ako zazitok zrodenia umocniť, podstatné vsak je podporovať (a nie len pri porode a nie len zeny) doveru v mudrost stvorenia,. múdrosť vlastneho tela, seba, ze naozaj kazdy clovek ma vsetko co potrebuje stale pri sebe, v sebe... zena vie porodit dieta, jej telo presne vie co ma robit, porod je komunikacia, radostný rozhovor matky s dietatom, nie je k tomu treba ziadnych prekladatelov a dalsich recnikov, matka sa rovnako vie postarať o svoje dieta od prveho nadychu sama, ved kto iny by mohol vediet lepsie? Kto iny by mohol poznat dieta a jeho potreby lepsie ako jeho matka co s nim uz cele mesiace zije a travi vsetok cas :)
neznámy
neznámy | 2.12.2016 14:48
Možno. Tiež som mala taký prvý pôrod. Uprostred noci sama, na posledných 20 minút prišiel lekár, čo vypadal ako medik. Sestra bola celý čas zatvorená v sesterskej izbe a pozerala štedrovečernú televíznu ponuku.
Tak hej, nikto sa do mňa nestaral, to je pravda, ale útulne tam teda nebolo. :D
Zato mi dali dieťa ihneď po pôrode k prsníku, hoci to bolo pred 22 rokmi asi dosť nezvyklé. :)
neznámy
neznámy | 2.12.2016 14:53
Skoda ze ten rok nebol lepsi silvestrovsky program... by prisiel medik a uz len videl ako sa syncok prave sam doplazil k prsniku :)
neznámy
neznámy | 3.12.2016 08:36
velmi s tebou súhlasím a asi sa tu uďakujem k slzám))) a tu niečo domo-rodé :)
https://www.youtube.com/watch?v=2nt0VouRaYU
Gitus
Gitus | 3.12.2016 09:59
Nie su tie nazory na porod trosku prehnane?ked som bola tehotna ja, absolutne som sa nezaujimala o nic a nikoho,prezivala som to prirodzene bez strachu, bez roznych protichodnych informacii co mam a nemam robit,co mam a nemam jest. Bolo to celkom davno..Na sone som bola jeden krat pocas celeho tehotenstva.
Momentalne su to same zeny ktore si to komplikuju, citaju vela blbosti,robia vela blbosti.... Navzajom sa vo svojich blbostiach podporuju a zdielaju ich na mamickovskych strankach,dokonca sa zgrupuju a slepicia sa.Podla mna je to skor na skodu.
V jedno rano som proste vedela ze dneska porodim,a bolo to o dva mesiace skor,vedela som ze dnes uz musim, a aj tak bolo.Moje telo a aj sabina vnutri vedela ze musi vyjst von..Hned ako sa narodila mi ju vzali a postarali sa o nu,dalsi mesiac sme lezali v nemocici a ja som ju strazila pri inkubatore a krmila z mini striekacky.
Zdravotnictvo je institucia, ktora aktualne hlavne zaraba,ale chvalabohu su tam v drvivej vecsine ludia ,pomahajuci a na spravnom mieste.
Vzdy je to iba o cloveku.A uz vobec som nepocula o tom, ze by doktori preferovali sekcie. V zdrav.pracujem a dokonca mam sedem kamaratok,ktore teraz nedavno rodili.Sekcia sa robi ako posledna moznost,ked to naozaj nejde.Zeny si same ublizuju ze to vsetko moc riesia,a potom ked uz k tomu pride,sa boja,aj ja som sa bala ,ale je to prirodzena vec,priviest na svet cloveka, ak bysme pocuvali hlavne same seba,bolo byt to urcite lahsie..ak budem, raz , rodit , tak to bude nemocnici,pre pripad ze by prislo nieco necakane..a ak by ma niekto v nemocnici do niecoho nutil,alebo ma chcel niekam vmanipulovat,urcite bysom pocuvala seba a pripomenula bysom mu o com jeho povolanie je. Treba sa len ozvat,najlepsie vtedy ked treba.
granko
granko | 3.12.2016 10:03
tak predovšetkým, komunizmus je iba určitý veľmi široký ideologický koncept - nikdy, nikdy nebol nikde zavedený do života.. a myslím, že v zabavovaní majetku - zoštátnením, až tak jeho podstatu prvý komunardi nevideli.. majetok, nech už je to čokoľvek sa zabavuje odjakživa, za posledných 100 rokov asi najviac a to nezávisle na geografii či zmocňujúceho sa subjektu: štátu, súkromných spoločností či jednotlivcov, netreba ani ideologické či stranícke direktívy, deje sa to... netreba priamej vojny a už vôbec nie triednej, na to dielo stačí medzinárodný obchod, bankový systém a pod... takže tej poznámke absolútne nerozumiem, je mimo...

no a pospolu to veru dobre znie, vzletne, idealisticky, odkaz na nejakú hlbokú podstatu, pravdu, tie slová nesú a to treba pochváliť.. privlastnenie, násobenie a zadržanie sa stalo motorom života mnohých existencii a ukotvilo sa v spoločenskom povedomí ako faktor prežitia.. kvalita a právna povaha vlastníctva, nekalý a defektný prvok výmeny peniaze, sú jeho nástrojmi, v ktoré ľudia uverili ale ktoré práve kladú mocné prekážky spoločenského oceňovania práve toho zdielania.. nebáť sa zdielať, schopnosti, informácie, nápady, objavy a úplne zadarmo, to je ešte predtým, na začiatku.. až vtedy bude chod vecí ľudských spravodlivejší, keď bude spoločnosť oceňovať práve tých, ktorý jej najviac dávajú a nie tých, ktorý najviac vlastnia.. keď bude cnosťou tvorba a nie spotreba, status a dedičstvo.. a mier je sporný pojem, hoci oprávnená požiadavka.. vojna prebieha stále, len si to ľudia v istých oblastiach sveta neuvedomujú, takže asi z tohto pohľadu ozaj budúcnosť nemáme.. na druhej strane vojna je tu odjakživa a ľudia sú s ňou spätý natoľko, že tá nevlastná matka im priniesla aj istý pokrok, vývojové možnosti i kondíciu.. teda tým čo sa nestanú jej obeťmi..
neznámy
neznámy » Gitus | 3.12.2016 10:18
Je smutné že mnoho dostupných a běžných služeb má člověk jen díky tomu že se "ozve". Všichni nemají náturu se ozvat.-ROLL-
Gitus
Gitus | 3.12.2016 10:22
Hovorim ze sa mas ozvat,ked natrafis na debila.zas to neprekrucuj -ROLL--ROLL--ROLL-
neznámy
neznámy » granko | 3.12.2016 10:30
Mne připadá že jsme příliž fixovaný na historii a stále na něco co někdo někdy napsal.
Proto se točíme v kruhu. Stále opakujeme historické (hysterické) děje. Stále a stále budujeme hysterii. Pocit že nežijeme stále ve středověku nám dává "pokrok" technologií.
A hystorií i zdůvodňujeme proč něco nejde.

My se ale vlastně jen chováme jako opice která našla kazetový přehrávač a nebo samopal...aj.

"na druhej strane vojna je tu odjakživa a ľudia sú s ňou spätý natoľko, že tá nevlastná matka im priniesla aj istý pokrok, vývojové možnosti i kondíciu.. teda tým čo sa nestanú jej obeťmi..
"

...no a toto je to točení v kruhu v tom našem středověku.
neznámy
neznámy » Gitus | 3.12.2016 10:33
Já to píšu úplně normálně. A myslím že to tak často i funguje.
Myslím že na příspěvek navazuji. Tvůj názor ti neberu.

Prostě to že je někdo neprúbojný, hodný, pomalejší je zneužíváno.
Myslím že to co píšu do této diskuze patří.
neznámy
neznámy » Gitus | 3.12.2016 12:10
Netuším co pokladáš za prehnané, nepíšem nič iné ako ty -FLOWER-
Stránka:
1 2 3 4
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...