mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Ľudská duša - 

Paradoxy života

Putes
Putes | 16.8.2015 09:44
To je velmi ušlechtilé chtít přestat kouřit, ale hůře se to uskutečňuje. Sama jsem přestala už asi 100x a vždycky se mi podařilo úspěšně začít znovu. I tak ti držím pěstičky-WALL-
neznámy
neznámy » Putes | 16.8.2015 10:51
Cigy sú mentálna vec, tiež :)

Cigarety sú v princípe chuť zabiť sa, len človek nemá "gule" sa odstreliť, tak sa zabíja pomaly o to systematickejšie. Dobrá ciga nie je zlá, ak sa pojme ako rituálna vec - zakuriť si občas, príležitostne. Ale aby človek vypaloval zobáčik vkuse, tak to je krutá chuť zabiť sa, prázdnota, nuda, zlozvyk, akokoľvek.
O tomto je každá závislosť - ako taká.

Ja si občas zakurim a abstinenti mi tiež nič nehovoria, najviac smiešno mi je z ľudí tzv. čistých, takých čo by akože muche neublížili, nemajú neresti a tak to už aby im narástli anjelské krídla a odpálili sa stadeto. Maslo na hlave má úplne každý a stejne tak má každý nejakú neresť, a trápeníčko z ktorého si uľavuje (či už jedlom, cigaretou, pálenkou, dokonca aj také extrémne športy nie sú o ničom inom pretože pri nich človek riskuje život) akurátže sú ľudia čo to priznajú a potom sú tí - iní.

Takže kľudne kur naďalej, len jedno treba mať na pamati a to to, že všetko čo sa robí pravidelne dlhodobo nesie následok, je to niečo ako cvičenie vo fitku - pravidelnou dlhodobou fyzickou drinou narastú svalíky. Toto je betón.

Kto chce skoncovať so závislosťou na cigách, nedoporučuje sa to tlačiť! čím vačší tlak tým vačší protitlak. Zakur keď máš chuť, no vedome pestuj sebadisciplínu, nahraď všetky rituály pri ktorých ti ruka šmatrá po cige za rituály iné, chviľočku to trvá kým sa mozog - preprogramuje, ale dá sa to.

Každopádne, je to voľba, ako všetko.
-FLOWER-
Gitus
Gitus » Putes | 16.8.2015 11:20
moja mama fajcila od 15r krabicku denne...a po 35 rokoch fajcenia sa rozhodla ze s tym sekne lebo cigy velmi zdrazeli.odvtedy nefajci,a haluz je ze jej kamosky ju navsetvuju a vyfajcuju pred nou a ona je v pohode..keby si ale zapalila co i len jednu...drzim palce nech sa to podari-BYE--FLOWER-
neznámy
neznámy | 16.8.2015 11:37
Moja skúsenosť...žiadna voľba...dozretie do štádia, že už nie je potreba, zmysel toho, význam.... :)

Ak sa s tým bojuje, tak sa tomu dáva energia. Mám za sebou pár závislosti, ktoré odišli "samé". Prípadne stačil len malý ťuk a potom tá žiarovka nad hlavou...prepnutie..
Moja matka fajčí celý život a veľa. Pred šiestimi rokmi bola na operácii žlčníka. Potom povedala, že je to niečo strašné, lebo jej už ani nechutí cigareta, ale premohla sa, vyfajčila jednu na trikrát a potom hrdo zahlásila..."dostala som ju!!!!" :)
A tak si spokojne fajčí ďalej.

Svokor pil kávu celý život, minimálne dve šálky denne turka, žiadna slabota. Jedného dňa prišiel domov, sadol si a povedal... "mne tá káva už nechutí" a tak prestal.

Neviem o čom sú závislosti na tvrdých drogách, tam to musí byť poriadny záhul a som vďačná, že som túto skúsenosť nepotrebovala.
Saffiyah
Saffiyah | 16.8.2015 11:43
Hlásím se dobrovolně, jediné halucinace jsem zažila vlivem horečky 41°C. Přiznávám, alkohol znám dokonale, stačilo :D
neznámy
neznámy | 16.8.2015 12:24
No tak niekto do toho dozrie len mesiac pred smrťou, ako moja mama.
(fajčila celý život a keď som jej núkala cigu na smrteľnej posteli lebo však čo už už je to fuk, tak povedala: mne to nechýba)

Niektorí ľudia vravia, že čo z toho života, že majú aspoň tie cigy. No ale to je len barlička marazmu pomalého umierania v prázdnote ....
Jak si človek naplní život, zrazu sa dostaví ohromné chcenie žiť! a všetok ten humus z človeka opadá jak suché blato.

S tým čo si napísala o boji absolútne súhlasím.
A čo si mala ty, ako sa to prihodilo, podeľ sa prosím, možno to niekomu pomože čo to tuná číta, však vieš jak to je (niektorí sú tu stále len stoja jak sa vraví "u zdi" a mnohí len čítajú len ich nevidno) teda ak chceš, pravdaže.
-FLOWER-


S tvrdými skúsenosť nemám a ani nechcem! mala som problém s cigami a viem čo to stojí námahy, takže pred tvrdými rešpekt tyvole-ROFL-
Stránka:
2 3 4
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...