mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Ľudská duša - 

Modlitby a prosby za iných. Áno či nie.

damara
damara | 5.1.2017 14:23
Ja si myslím, že určite by sme sa nemali za nikoho modliť bez súhlasu dotknutej osoby, pretože nevieme akú duchovnú cestu si tento človek zvolil, čo na nej má vykonať, čo sa má naučiť a ako ďaleko už na tejto ceste pokročil.
Možno, že práve našimi modlitbami ho môžeme zo správnej cesty odsunúť i keď samozrejme, že sa modlíme a prosíme za neho s najlepším úmyslom.
neznámy
neznámy » damara | 5.1.2017 14:50
Pokud tomu druhému nepřejeme něco zcela konkrétního tak ho nemůžeme odsunout z jeho cesty.
Přání štěstí lásky a přízně osudu určitě nikoho nepoškodí. ;)
neznámy
neznámy » damara | 5.1.2017 16:14
-FLOWER-
Nie.
neznámy
neznámy » damara | 5.1.2017 16:37
Nemyslím si, že by sme mali takú moc niekoho modlitbou vmanipulovať do osudu, ktorý mu nepatrí ani keby bolo v tej modlitbe omnoho viac túžob ega ako čistého úmyslu.
Modlitba vytvára spojenie s vyššou neosobnou mocou a to cez ego nejde.
Ak sa človek dokáže prostredníctvom čistej lásky spojiť s touto silou, neexistuje spôsob ako by druhému človeku ublížil. :)
neznámy
neznámy » damara | 5.1.2017 16:54
Já myslým že ano. Pokud mi jde o podporu zdraví a štěstí, tak to si přeje snad každý.
lak
lak » damara | 5.1.2017 17:47
to je dobra otazka :) ja si myslim, ze su v poriadku, ak o umysel poziada dana osoba.. a ak je jej osud v rozpore s tym, za co sa modlim (alebo za co sa modli ona sama), tak ju aj tak nakoniec -bez ohladu na modlitby- neminie
neznámy
neznámy » damara | 5.1.2017 17:50
Čudné zamyslenie sa, nepáči sa mi.
Ak sa Ti napríklad narodí choré dieťa, tak mám premýšľať o tom, či mu mojimi modlitbami neuškodím?
To je dôsledok toho, že si človek privlastňuje slobodnú vôľu a myslí si o sebe, že je viac ako Boh.
Saffiyah
Saffiyah | 5.1.2017 19:07
Naprostý souhlas. Od nepaměti lidé žádali "vyšší síly" o přízeň. Konkrétně v křesťanství hromadnými modlitbami, konaly se mše a dodnes konají, nejen zádušní, ale i za živoucí rodiny.
Saffiyah
Saffiyah | 5.1.2017 19:11
Možná že jen neví, co je to správná modlitba.

Modlitba je prostředek pro komunikaci s Bohem, znamená: být s Bohem v důvěrném rozhovoru, kdy on mluví k srdci. Náš dialog s Bohem má být upřímný, stálý, moudrý, plný důvěry, lásky a naděje. Tak nás ponese ke kontempalci Boha a k jeho chvále, protože on je Stvořitel a Otec. Bohu můžeme říci všechno, co máme na srdci v každém okamžiku a situaci: o našich starostech, trápeních, touhách a přáních - i o těch nejmenších.Tímto způsobem poznáme, s jakou láskou a milosrdenstvím nám Bůh nadlehčuje tíhu kříže, který neseme. To je možné právě tehdy, když vše svěříme do modlitby s pravou důvěrou a nadějí. Když se úplně svěříme Bohu, on nám zjeví svou vůli , záměr, který Bůh má s každým z nás . „Otče, ne má, ale tvá vůle se staň“(Lk 22/42).Je velmi důležité doufat v Jeho pomoc a být si vědomi toho, že on naslouchá každému našemu slovu a že pro něj je možné všechno.“ Proste, a bude vám dáno, hledejte a naleznete, tlučte a bude vám otevřeno.

http://www.modlitba.cz/o-modlitbe/modlitba-co-to-je/modlitba-jako-vztah/
neznámy
neznámy » Saffiyah | 5.1.2017 19:15
Samozrejme, inak by človeka ani nenapadli také (manipulatívne) myšlienkové pochody ohľadom "modlitby".
neznámy
neznámy » Saffiyah | 5.1.2017 21:26
raz som sa spätne dozvedela že v rámci nejakej spoločnej modlitebnej akcie v kostole bolo zmienené aj meno mojho syna (svojho času v potiažoch) a nemala som z toho dobrý pocit, totiž tí ľudia v kostole sa modlia často zo zvyku alebo zo strachu a kvôli sebe a často je to len davová psychóza kresťanov to modlenie sa nahlas ......

nejaké tety a ujovia čo nepoznajú príbeh konkr človeka a modlia sa za neho ani nevedia čo činia, pretože úprimná modlitba vychádza zo srdca a vychádza potichu a je smerovaná k Bohu na krídlach emócie! neviem si dosť dobre predstaviť akú asi "emóciu" cítia neznámi ľudia ak sa modlia za neznámeho človeka, podla mňa žiadnu a je to len verklikovanie

keď myslím na konkr človeka v potiažoch tak mi až tryskajú slzy a modlitba mi odlieta zo srdca k Bohu celkom spontánne, za neznámych ľudí o ktorých nič neviem sa nemodlím pretože to nie je úprimné
neznámy
neznámy » damara | 5.1.2017 21:40
Mne osobně připadá pojetí tématu "ezotericko vážné a suché" . Mohla by se vedle kostela zřídit kancelář, kde se bude vydávat "plná moc" , která bude opravňovat se za dotyčného, co poskytne plnou moc mluvit.

Co je vlastně motlitba pro "druhého" ?
Není to třeba podobné jako přání k narozeninám?..
..aj...

Myslím si že každý se může modlit za koho chce. Nepřipadá mi to nebezpečné.-ROLL-
neznámy
neznámy | 5.1.2017 21:41
Nedávno sa odohrala nešťastná udalosť, mladý chlapec, dobrovolník zo združenia, ktoré sa venuje oprave jedného starého kláštora, spadol z veže kostola a utrpel ťažké zranenia.
Keďže mám sama syna v podobnom veku, ktorý sa venuje dobrovolníctvu pri záchrane iného hradu, tak ma samozrejme táto udalosť zasiahla a myslela som na toho chlapca aj som sa za neho modlila.
Ľudia, ktorí sa podieľajú na záchrane kláštora sú prevažne veriaci a konali spoločné modlitby za uzdravenie toho chlapca.
Vypadalo to beznádejne, chlapec padol z 20m výšky a zdalo sa, že neprežije.
Už je doma z nemocnice a uzdravuje sa vraj veľmi dobre. :)
neznámy
neznámy | 5.1.2017 21:43
Měl štěstí že opravoval klášter.-ROLL-
neznámy
neznámy | 5.1.2017 21:45
To asi áno. Môj syn dobrovolníči na hrade, ktorý dal vypáliť jeho posledný majiteľ, okultista. -BIGEYE-
neznámy
neznámy | 5.1.2017 21:47
Asi měl v hradní kuchyni rezaté mravence.-ROLL-
neznámy
neznámy | 5.1.2017 21:49
Tak mal vypáliť kuchyňu, nie? -ROLL-
neznámy
neznámy | 5.1.2017 21:51
Asi to neuměl. Byl to okultista.-WINKIE-
lak
lak | 5.1.2017 22:22
ja som sa vyskytla na jednej akcii veriacich, na konci bolo mozne vhodit do kosa listky s modlitbovymi umyslami, neskor sa za tie umysly veriaci modlili.. vsetko, co som na listky napisala, sa vyplnilo.. nahoda? nemyslim si :D
neznámy
neznámy » lak | 6.1.2017 00:35
verím,,skupinová myseľ robí zázraky:)
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...