mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Ľudská duša - 

Kto je bez viny, nech hodí kameňom

neznámy
neznámy | 14.3.2014 14:59
Po včerajších príspevkoch na moju adresu, som sa rozhodol ukončiť pôsobenie na tejto stránke, kde vládne iba nedôvera a podozrievanie na kohokoľvek nového, kto navštívi túto stránku. Pripadáte mi tu ako tí, ktorí odsúdili Ježíša a teraz sa snažili odsúdiť v symbolickej rovine Judáša. Nech je Vám zem ľahká...
neznámy
neznámy | 14.3.2014 15:06
Nejdriv tu nabidnes zadarmo psychologickou poradnu a den potom se tu nechas psychologicky zdeptat.-CONFUSED-
dodo41
dodo41 | 14.3.2014 15:08
Ty si Ten, ktorý ponúkal služby s dlhoročnou praxou, a to všetko zadarmo ohladne psychických problémov či problémov v medziľudských vzťahoch?

Ty si Ten, Judáš?

Kokoz sak rozmyslaj, nalozis si nick Judas, co ma same o sebe vysoku vypovednu hodnotu a ches aby sa ti ludia zdoverovali sukromne do posty???

Sak toto uz co je? Panenka skakava, sak kde je tu zdravy rozum, sudnost a pod.???

Inak mi je to fakt luto ze odchadzas, skutocne luto... normalne budem cely vikend asi plakat a kajat sa... prosim ta vrat sa, budeme seci smutny isto a nebude kto mat riesit nase psychicke problemy a medziludske vztahy!
neznámy
neznámy | 14.3.2014 15:16
-ROFL--LOL--LOL--LOL- trefný
neznámy
neznámy | 14.3.2014 16:07
Toto si napísal včera:
Už dlhšie pozorujem u ľudí, ktorí majú myšlienkové asociácie spojené s historickými osobami ako som úmyselne prezentované tu v podobe môjho nicku. Zatiaľ sa tomu venujem laicky, čiže súkromne - bez toho, aby som napísal o tom článok. Je pre mňa veľmi zaujímavé vidieť ľudí a ich reakcie na podobné podnety. Nič viac a nič menej.
..............

Tuším Ťa tie reakcie odrovnali rýchlejšie, ako si čakal
neznámy
neznámy | 14.3.2014 20:14
Odisli viaceri, posledny koho som si vsimla bol Budha, vtipny a nekonfliktny clovek, ktoreho poznam roky takeho. A zrovna v ten den som sem nahliadla. Nezalogovana.
neznámy
neznámy | 15.3.2014 13:47
judas plus jeho vina zostava v rovine vonkajsiej takisto ako odsudenie Jezisa a vina vseobecne. Vezmuc do uvahy, ze Jezis objavil pramen vecneho zivota a vlastne zije vecne, co je pre nas tazko predstavitelne, je vina ostatnych bezpredmetna, kedze jeho sa smrtelnost netyka, lahko sa vsak operuje s ponimanim viny, dobraa a zla v roznych systemoch a tak pretrvava zacarovany kruh, ktory nie nie sa dopatrat jadra veci. V ramci mocenskosti je to vsak nastroj ktory je ucinny vo vsetkych smeroch. Ak sa ta dotkli reakcie alebo dotknutie predstieras, zostavas ajtak v tom svete vonkajsom.takze ja ako samozvana autorita mozem povedat, ze vyjadrit sa k veci adekvatne moze iba ten, co je za vodou. Brum
neznámy
neznámy | 15.3.2014 13:49
peticia za spisanie presumpcie neviny v pripade budha:))
neznámy
neznámy | 15.3.2014 15:22
:) podľa mňa na tejto stránke nejde primárne o nedôveru alebo upodozrievanie. Skôr ľudia do určitej miery majú tendenciu prenášať svoj stav spokojnosti do života, v ktorom žijú a ak sa viac orientujú na život virtuálny, tak očakávajú, že im tento život sčasti dá to, s čím nie sú spokojní, po čom túžia alebo čo im podvedome chýba.
Nikoho tým nechcem uraziť, hovorím skôr o vlastnej skúsenosti. Aj keď astrológ by v mojom prípade mohol argumentovať tým, že mi jupiter prechádza 7. domom.
Boli obdobia, kedy som trávila väčšinu času za počítačom, a to prevažne sledovaním debát na zverokruhu, sledovaním tém, konfliktov, do ktorých som sa zapájala alebo som ich aj iniciovala. Rástlo vo mne akési napätie a vnútorný konflikt, nepokoj. Virtuálny svet nie je skutočný a základné ľudské šťastie najskôr nikdy nenenaplní, pretože ľudský svet spočíva vo vytváraní, rozvíjaní a trasformácii vzťahov.
Ako náhle som si uvedomila, že vlastne nie som spokojná a začala som v skutočnom svete hľadať niečo, čo ma naplní, uvedomila som si, že možnosti webu v podstate do takejto miery nesiahajú, že je to len apatia, neviera a vlastná otupenosť, lebo ľudia rastú tým, že sa stavajú veciam čelom a nie sedia zadkom na stoličke otočení tvárou k webu. Web, to je akurát dobrý informačný prostriedok, kde sa dajú rady, informácie či motivácie nájsť lacno a rýchlo. Kým predtým som konflikty mnoho ráz aj vyvolala, stačila zlá nálada, ktorú nevidieť, lebo net mi robil partnerskú spoločnosť, posledné mesiace ma nezaujímalo, či niekto na môj príspevok môže útočiť alebo nie, ani som to pravdu povediac nesledovala, hľadala som motiváciu k príjemnému filmovému večeru, alebo nejaké astrologické teórie, ktorými sa naozaj rada zaoberám.
Nejde ani tak o to, že neterba mať v živote očakávania, ako skôr mať alebo poznať vedomie ne-spokojnosti, inak sa nedá zistiť, kde to napätie väzí a nedá sa s tým nič reálne robiť. Stratiť rovnováhu a žiť prevažne týmto životom znamená vlastne unikanie od riešenia nepríjemných vecí, ktoré nám však obyčajne prinášajú za odmenu rast a pohyb o krok vpred.
Ťažko sa to priznáva, ale ani chýbajúcu pozornosť, ani pocit úspešnosti či uznania a už vôbec nie pocit ľudského tepla nijaká diskusia nenahradí, lebo ľudia nie sú stroje. Tí, ktorí odchádzajú, podvedome reagujú na to, že táto webová stránka im vytúženú spokojnosť nepriniesla a najskôr to neboli len informácie, ktoré tu hľadali a pre ktoré tu boli prihlásení.
neznámy
neznámy | 15.3.2014 15:34
dovolim si nesuhlasit, vdaka webu by som bola chudobnejsia o niektore vztahy, napr. s tebou a inymi ludmi takisto. Vsetko moze byt jedom ale i liekom, najst ten spravny pomer je zahadou. A casto to je aj tak, ze reagovanie na webe casto odzrkadluje reagovanie v realnom zivote, aj predstierane reagovanie:))
neznámy
neznámy | 15.3.2014 16:02
:) to som nechcela povedať, že ma teší, že sme sa spoznali...Tomu sa teším veľmi.

V podstate sommyslela presne na tú rovnováhu v živote, o ktorej píšeš, a ktorú možno dosiahnuť práve tak, že väčšia časť nášho života nebude orientovaná na webový život, ktorému sú potoom pripísané možnosti, aké nemá. V prvom rade som chcela upozorniť na schopnosť uvedomiť si neprijemné nedostatky a riešiť ich skutočne. Inak sa budú podvedome vynárať ako napätie a potreba konfliktne reagovať, unikať a odhlasovať sa.
To, že sa bude niečo neuvedomované prejavovať tak na webe, ako v reálnom živote je možné, ale v skutočnosti často ide o zanedbávanie, alebo vyhýbanie sa uvedomeniu uritých nedostatkov v živote cez iné oblasti v ňom.

Okrem iného, aby sa to chybne nevysvetľovalo, som nemierila proti webu, práve naopak. Skôr som sa snažila vysvetliť, že veľa ľudí mu asi podobne, ako ja, pripísalo oveľa väčšiu váhu. Čo sa informácii a rozširovania kontaktov týka, to všetko je o.k.
neznámy
neznámy | 15.3.2014 17:08
svet internetu nemoze nahradit realne vztahy, moze nieco obohatit, ale nie nahradit, ale to je ako s alkoholom, alebo so zivlami vseobecne:)
neznámy
neznámy | 15.3.2014 17:25
kazdy svet je skutecny,jinak by prece neexistoval.
milan08
milan08 | 3.5.2014 12:13
neprehanaj,ved zivot je aj o tom.raz prideme k poznaniu ako to vsetko bolo.a ti cobi posledny budu prvy!!!!!!!!!!!1
milan08
milan08 | 15.5.2014 09:00
neviem hadzat kamenom!
neznámy
neznámy » milan08 | 15.5.2014 13:03
Ani po 12-ti denním tréninku??:D
neznámy
neznámy | 15.5.2014 13:04
Proc zrovna 12 dni?

Mas nejaky specialni treninkovy rozpis na hod kamenem -WINKIE-
neznámy
neznámy | 15.5.2014 13:05
15 - 3 = 12 :D
neznámy
neznámy | 15.5.2014 13:07
Tos mela napsad hned,ze behem toho treninku je patek ,sobota,nedele volno!!

Uz to chapu.-YES-
neznámy
neznámy | 15.5.2014 15:30
:D

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...