mesiac
Utorok, 23.4.2024
Meniny má Vojtech

Ľudská duša - 

Karma

neznámy
neznámy » Saffiyah | 25.1.2018 15:58
Jo, mám s tím také zkušenosti:D
neznámy
neznámy » Saffiyah | 25.1.2018 16:01
Lenže ja neriešim nikoho, dokonca ani fiohattu nie, netreba ju predo mnou obhajovať.
Len sa tu otvorila téma priamo v reále, na príklade osobného hlbokého ľudského utrpenia. Tak som vyjadrila svoj postoj a to, čo som v živote videla.
Občas sa to dá nazvať aj hyenizmom a nepíšem o nikom odtiaľto zo zverokruhu, ale o téme ako takej.
neznámy
neznámy | 25.1.2018 16:35
Vyjadrila som sa nepresne.
Nie spláchnutie, ale vyrovnanie sa.

Nie trest, ale zmierenie.
Nie súdenie, ale pochopenie.

A áno, je to viera, ktorá pomáha.....
neznámy
neznámy | 25.1.2018 18:34
Občas rozmýšľam nad príčinou nespravodlivosti, ktoré sa mi v živote dejú. A vtedy mi na um príde slovo karma a môžem povedať, že mi dosť často pomohla, aby som prekonala pocit krivdy a prijala siuáciu. Pretože ak cítete krivdu, neobyčajne to človeka vo vnútri rozožiera.
Ak po dôkladnej sebaanalýze prídem k tomu, že to čo mi robia iní ľudia, by som ja v živote nikomu neurobila, viem že sa mi to na tomto svete udialo, pretože mám v tejto oblasti poslanie. Napríklad niekoho niečo vo svojom živote naučiť - svojím príkladom, svojím postojom, myšlienkami, ktoré vysielam.

Verím, že karma existuje, ale nikdy som to nevzťahovala na druhých ľudí. Je zvláštne, že karmu berieš ako pocit viny a nelásky, karma má byť predovšetkým o poučení a zmene myšlienok. Odsudzovaniu a kritike , nielen iných, ale aj seba sa snažím vyhýbať, myslím že to mojím poslaním určite nie je.
neznámy
neznámy | 25.1.2018 19:16
Je rozdiel prijať karmu, tak ako to vysvetľuješ, ak sa ti ešte nikdy nestalo nič tak tragické, že to žiadnou karmou nevyvážiš. Vtedy je určite nesmierne ťažké ak nie nemožné, necítiť vinu, pretože cítiš trest, ktorý presahuje všetko predstavitelné.
A je rozdiel premýšľať o karme vo vzťahu k sebe,
a nie tak, že iní vysvetľujú to, čo sa ti stalo tvojou karmou.
Je utrpenie a Utrpenie. To prvé si môžeš rôzne zdôvodňovať aj sa utešovať ako píšeš.
Ale ani v tom prípade ti nepridá ak sú to iní, kto rieši tvoju karmu.
Všimla som si, že v tejto téme akosi neviem vyjadriť, čo chcem, aby to bolo pochopené, tak ako píšem.
Bol tu spomenutý bulvár, že sa často živí na nešťastí iných. A práve bulvár je dobrým zrkadlom toho, o čom píšem, pretože bulvár dáva len to, čo je žiadané. Funguje na väčšinovom záujme.
Takže v tejto téme nepíšem o svojom chápaní karmy, ja píšem o úcte pred Utrpením. Ani na pohreboch tragicky zomrelých nikto nerozpráva o karme a o tom ako funguje.
neznámy
neznámy | 25.1.2018 21:59
Nuž ja si to ani neviem predstaviť, že by som riešila karmu niekoho iného. A v takom kontexte tvoje slová dávajú zmysel. Želám ti aby si stretala takých ľudí, ktorí ti budú dodávať energiu a budú ťa posilňovať. Hľadanie vinníka (aj v podobe karmy alebo minulých životov) nikomu nikdy nepomohlo.
Saffiyah
Saffiyah | 25.1.2018 22:26
V širších souvislostech nám karma nebude připadat jako "trest za hřích",
jenže teď a tady, pokud nás postihla tragická ztráta, se vždy ptáme PROČ... PROČ NÁS TO POTKALO, PROČ SE TO STALO PRÁVĚ NÁM, máme dokonce i pocit křivdy...
Možná by bylo vhodnější ptát se, čím jsme se o to zasloužili...

Karma, nebo-li karmický dluh, je něčím, čeho se lidská duše usiluje zbavit, čehož lze dosáhnout jenom pozemským prožíváním, neboť jedině na zemi se duše karmou obtížila. V mezidobích mezi jednotlivými vtěleními se duše na „onom světě“ nebo chcete-li v jemnohmotnosti na tento svůj pozemský úkol připravuje a vybírá si místo a rodiče, kde by po vtělení nalezla nejlepší podmínky pro odčinění svého karmického dluhu. Netřeba zdůrazňovat, že odčinění karmy bývá spojeno s prožitky veskrze nepříjemnými, někdy až tragickými, jež vždy odvisí od závažnosti karmického dluhu, který dotyčná duše na zemi odčiňuje. Byť toto prožívání může být sebebolestnější, je to ku prospěchu té které duše a ona sama si to tak před svým vtělením přála, třebaže nyní na zemi to možná vnímá jinak, majíc své přání uloženo v podvědomí, k němuž se dosud nepropracovala. S přijetím hrubohmotného těla se totiž veškeré duchovní vědomí přesouvá do podvědomí, jež posléze probleskuje coby tušení nebo intuice a záleží na člověku, jak moc mu dokáže naslouchat a zbavit se všech hrubohmotných bariér, mezi něž patří i přemrštěný rozum, které mu v tom mohou bránit. V okamžiku trpkého prožívání člověk zřídkakdy rozpozná, že právě tohle musí zažít, aby vyrovnal svůj karmický dluh, rozpozná-li to však, pak udělá velký krok k duševní očistě a k naplnění smyslu svého pozemského života. Vede-li těžká životní zkouška k poznání, že člověk při ní zpravidla prožívá právě to, co v některém z minulých životů jeho přičiněním prožívali jiní a nyní se mu to dle zákona zvratného působení vrací,aby to pocítil na vlastní kůži a díky tomu prozřel, pak je tento konkrétní karmický dluh odčiněn a už se více nevrací. V případě, že by to nevedlo k prozření a člověk by to vnímal jako nespravedlnost, jako neopodstatněnou „ránu osudu“, bude se karmické zpětné působení vracet tak dlouho, dokud k prozření nedojde. Nikdo karmě neunikne, „každý dluh bude splacen do posledního haléře“.

http://zivotni-energie.cz/karma-a-karmicky-dluh.html
neznámy
neznámy | 27.1.2018 08:29
Karma je veľmi racionálne uvažovanie.
Vždy si tam, kde máš byť a vždy sa udeje to, čo sa udiať má, neovplyvníš, nezmeníš to vôbec nijako, iná možnosť totiž neexistuje.
Čiže ak poviem, že to bola karma, vyjadrím tým, že sa sa udialo presne to, čomu sa nedalo vyhnúť, nebolo kam a ani ako. V tom nie je žiadne súdenie ani bezcitnosť. Navyše týka sa to aj príjemných situácii v živote, nielen tých nepríjemných a tragických.
neznámy
neznámy | 27.1.2018 12:49
vážne racionálne?
Saffiyah
Saffiyah | 27.1.2018 14:03
Karma nám daná /našimi minulými životy/ je spravedlivá a neúprosná, trvá tak dlouho, dokud nepochopíte lekci a nebo něco nezměníte (ve svém přístupu k dané situaci). Projevuje se tak, že způsobuje člověku utrpení v tomto životě, a poukazuje na to, že nikdo z nás vlastně není nevinný. Špatná karma je někdy jako prudký náraz, který nás zpomalí a donutí nás více dávat pozor na naší životní cestě. Je to zkušenost, kterou si každý z nás prožije jiným způsobem. Jejím smyslem je - naučit se řešit problémy jinak, tak, aby se naše duše rozvíjela a získala k tomu potřebné zkušenosti. Karmické dluhy, nezmizí, dokud nepochopíme, co děláme špatně . . .

Více zde: https://www.osud-podle-kabaly.cz/karmalogie/karma-a-karmicky-dluh/
neznámy
neznámy » Saffiyah | 27.1.2018 15:57
ach,,,,keby mi tak niekdo prekopíroval,,alebo poslal link ,,,,ktorý by súvisel s názorom ,okultistov,,,ťažko sa chápe,,že utrpenie ,,hladomor,vojna,choroby, zločiny na nevinných,sú vlastne zaslúžené a spravodlivé,,to sa ja môžem radšej opiť rožkom ako chápať takéto ezotáraniny,,nuž pracujem na sebe ,,ale toto nie,,prosím...ale chápem,že za chyby sa platí,,čo zaseješ budeš žať....atď.
neznámy
neznámy | 27.1.2018 17:14
Práca na sebe pod nickom démona, ktorý predstavuje niečo zlé, satana, diabla, ale to dá asi zabrať, nie?
neznámy
neznámy | 27.1.2018 17:17
Vypadá to tak, že tzv.racionálne poňatie človeka sa zúžilo len na fyziku, akcia-reakcia, alebo ekonomiku má dať-dal.
Keby mal byť Boží zámer len takto jednoduchý, tak by sme neobsiahnutelnosť Božskej prozretelnosti mali dávno spracovanú spolu s inými fyzikálnymi zákonmi v nejakej učebnici.
A kde potom ostáva miesto pre srdce? -NOSMILE-
lak
lak | 27.1.2018 17:29
a fakt.. toto som nevedela, musela som guglit.. az mi zle prislo -NOOO-
neznámy
neznámy | 27.1.2018 17:56
Predsudky?....vedz ,že aj Belial je dielom Stvoriteľa,,pojmy Satan,zlo, diabol ,je už len Tvoja fabulácia...a áno dáva mi to zabrať,,bez ohľadu na nick,,tiež ťa neposudzujem keď sa pozerám na Tvojho škorpióna
neznámy
neznámy | 27.1.2018 18:22
A čo nie je dielom Stvoriteľa?
neznámy
neznámy | 27.1.2018 18:27
vieš čo nepolemizujme,,,,,,,lebo sa zbytočne sekneme.....to nikam nevedie,,,predpokladám,že obe sme tu k vôli astrológii,,,,porúčam sa
lak
lak » lak | 27.1.2018 18:46
neda mi nezastat sa Ally, pretoze bola narknuta z fabulacie.. takze, jednoducho povedane: ak niekto tvrdi, ze satan je stvorenie bozie, potom aj utrpenie (ako produkt zla) by podla tohto zvrateneho zmyslania bolo dielo bozie..
neznámy
neznámy » lak | 27.1.2018 19:45
teoreticky,,, Satana si vyfabulovala predovšetkým cirkev,, Biblia hovorí,,že Boh stvoril Anjelov,,niektorí sa vzbúrili a padli,,jedným z nich je Belial,,,,,nevidím dôvod prečo by niekto posudzoval mňa alebo môj nick,,podľa Satana,či ja neviem koho ešte.
lak
lak | 27.1.2018 19:53
zlo si vyfabuloval kto?? veria nan aj ateisti; kazdy normalny clovek vie rozlisovat medzi dobrom a zlom.. takze, otazka je: je utrpenie produktom dobra alebo zla?

ako sa mozes cudovat, ze sa niekto cuduje, ze sa nazves po satanovi?? alebo povodcovi zla, ked uz mas problem s pojmom "satan" -ROLL- uznavam, posudzovat nieci nick neni v tejto teme predmetne, ale je prinajmensom cudne, ked sa niekto pomenuje po zle, potom sa vyjadri, ze odsudzuje utrpenie a nakoniec to zaklincuje tym, ze belial (rozumej povodca zla) je dielo bozie, ale utrpenie nie.. odporujes sa v kazdom prispevku

ed

dala som sem link k pojmu "belial", ako ho uvadza urban dictionary.. nie je to niecia "fabulacia", ako to nazyvas, ale prosty fakt
Stránka:
1 2 3 4
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...