mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Ľudská duša - 

Jste tam, kde jste v životě být chtěli?

jana799
jana799 | 7.1.2014 16:04
Zajímá mě, jestli vás vaše přání a představy opravdu zavedly v životě tam, kam jste chtěli. Říká se, že co si opravdu člověk přeje, to se mu opravdu splní.
Mě se to ale nezdá. Já si svůj život tak jak se mi vyvíjí nikdy nepředstavovala, někde je chyba. A když už se něco trochu plní, tak nějak divně, pokroucně..-WINKIE--CONFUSED-
neznámy
neznámy » jana799 | 7.1.2014 19:28
Neboj sa všetko príde...ja som nikdy moc nevedela čo chcem,ale rokmi začínam byť spokojná s tým kde som a vlastne aj sama so sebou....doladím ešte pár detailov a je to-COOL-
neznámy
neznámy » jana799 | 7.1.2014 21:32
Přáni si můžem také brzdit, že přemyšlíme nad tím co také nechceme, také strachem a jinými negativními myšlenkami. Ne všechno co jsi přejem se nám zákonitě vyplní a je to tak dobře, jelikož nevidíme širší souvislosti do budoucna. Já osobně jsem spokojená, tam kde jsem a jaká jsem.
lak
lak » jana799 | 8.1.2014 01:02
mne sa to plni... asi az prilis :D skus the secret, tam je vysvetlene, ako byt tam, kde chces :)
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka » jana799 | 8.1.2014 05:27
U mňa je to tak nejak primerane. Niečo sa mi naplnilo, niečo ešte čakám, čo sa udeje. Kedysi som mala menšie túžby,o ktorých som ani neverila, že sa udejú a udiali, takže som nabrala nádej, že to ide, keď je človek disciplinovaný a je presvedčený o sile vôle. Teraz už ale nebojujem s tým, či sa veci dajú, lebo viem že sa dajú, teraz bojujem s prioritami. Nedá sa byť na dvoch miestach naraz a venovať sa plnohodnotne obom veciam tak, aby jedna neboa ochuobnená. Takže áno som spokojná, ale niečo ma ešte ženie tak verím, že aj o rok o dva budem spokojná.
jana799
jana799 » lak | 8.1.2014 10:58
Tuto knihu mám přečtenou tak 10x :)
Myslím, že u mě je jedna z příčin v tom mým vládci ascendentu Neptunovi, co mi sedí na MC a v kvadrátu na Saturn (to je zas moje planeta Kozoroha).
Jaksi mám ty moje cíle stále v mlze a když už, tak je neumím asi moc realizovat.
neznámy
neznámy » jana799 | 8.1.2014 12:24
Nevím, jestli tam kde bych chtěla, ale určitě tam kde právě potřebuju být :-)
neznámy
neznámy » jana799 | 8.1.2014 14:45
Zatím úplně né, ale doufám, že tam postupem času dojdu.........;)
neznámy
neznámy » jana799 | 8.1.2014 14:50
Ja jsem tam, ( o čem se mi ani nesnilo)

Jeste že přání mne většinou přejdou...
huŽvak
huŽvak » jana799 | 8.1.2014 17:11
Neviem kam som sa chcel dostat, ale tam kde som, som spokojny. Par veci ktore som chcel sa udiali. Treba brat do uvahy aj nase podvedomie a to moze pritahovat veci o ktorych netusime :-), rovnako brzdit ci odhanat veci ktore vedome chceme.
adelaida
adelaida » jana799 | 8.1.2014 19:37
Čím jsem starší tím jsem spokojenější a uvědomuji si, jak moc dobře se mám...nemá to ale nic společného s představami a přáními...taky je mám, ale beru to tak, že můžou, ale nemusí být naplněny...když ano, tak mám radost, když ne - nevadí.
neznámy
neznámy » jana799 | 9.1.2014 11:13
Ch. Bukowski by povedal: "...bude ďaleko horšie, než je. a taktiež ďaleko lepšie. ja si počkám." Čiže samotná nespokojnosť z toho ako sa máš teraz, neznamená, že to bude platiť zajtra, o mesiac, o rok. Otázkou ostáva, či sa to posunie "dopredu" alebo "dozadu". Tak si radšej "vychutnávaj" tento stav, kedže nikdy nevieš, že môže byť aj horšie. Toto sú slová zarytého optimistu.
neznámy
neznámy » jana799 | 9.1.2014 19:58
Opravdu nevím, jestli jsem si kdy přála svůj současný stav, ale dílčí splněná přání v něm vidím. Je zajímavé (a pro mne přínosné) zjištění, že člověk dosáhnuvší vysněného cíle najednou chce víc, říká si : "Proč jsem si nepřál/a víc nebo jinak?". Když je člověk např. v zimě bez domova s topením a teplou vodou, ze všeho nejvíc si přeje toto a když se mu to splní, je překvapen, proč si nepřál vše i s postelí a peřinou:)
Tak jde život a jsem ráda, že současný stav není konečný. Hledáme cestu ke své maximální spokojenosti a jde to líp, když si to dovolíme-FLOWER--FLOWER-
neznámy
neznámy » jana799 | 18.1.2014 11:48
kazdy si robi svoju buducnostm ,dobru alebo zlu,zalezi na nom
jana799
jana799 | 18.1.2014 12:50
To máš naprostou pravdu.
Jsem momentálně v procesu, kdy hledám, kde se stala chyba, že to nechodí, jak jsem si přála. Bude to asi také tím Plutem, co mi jde už dlouho přes Merkur v 11. domě přání.
neznámy
neznámy » jana799 | 18.1.2014 13:32
Je to trochu zvláštne, ale na túto otázku by som nevedela odpovedať celkom jasne.

Možno táto veta by bola najvýstižnejšia: Aj keď som v živote nehccela byť tam, kde som chcela byť, bola som tam, kde som chcela byť.

Nemyslím si, že ide o predstavy a priania, ktoré formujú našu realitu. Lebo čím viac v nich žijeme, tým menej vnímame situácie v čistote takej, v akej k nám prichdázajú. Skôr si myslím, že ide o schoopnosť prijať a vysporiadať sa so situáciami, ktoré nastanú. O schopnosť zobrať si z nich to, čo nám môžu dať a nie to, o čo nás ukracujú.
neznámy
neznámy » jana799 | 18.1.2014 16:35
"Daj si pozor na to, čo si praješ, pre prípad, že by sa ti to splnilo."

Táto veta sa mi páči, celkom vystihuje to ako sa so mnou život hrá a ja s ním. :)

Ale inak nie som človek, ktorý si tvorí predstavy o budúcnosti a očakáva, že sa naplnia. A keď sa nenaplnia, príde sklamanie a rozčarovanie.
Ja viac menej žijem stále v tom čo je ako pozorovateľ a čudujem sa ako sa to vyvíja. :D
neznámy
neznámy | 18.1.2014 16:51
To je ako s tou ženou rybára v rozprávke o zlatej rybke. :)
Najprv si priala iba nové koryto a keď ho dostala, nahnevaná poslala svojho muža opäť za rybkou, pretože on hlupák hlúpy nepýtal viac.
Možno čím viac splnených prianí, tým väčšia nenásytnosť?
Asi treba byť vďačný za to, čo je, aj tak je to pre nás to najlepšie. :)
neznámy
neznámy | 18.1.2014 18:07
-YES- V pohádkách je spousta moudrosti. Jeden čas jsem se zajímala o to, proč je se zaujetím sledují děti i dospělí. V dětství nám některé věci moc neříkají, ale s přibývajícím věkem a prožitými zkušenostmi nám přibližují jejich význam. Je velmi zajímavé, že k získávání zkušeností se dopracováváme přes věci a vztahy s ostatními lidmi (alespoň já to takhle mám). Píšeš o nenasytnosti a vděčnosti a s Tvými závěry souhlasím-THUMBSUP-
Je-li člověk schopen uvědomit si vlastní nenasytnost, potřeboval nejdříve projít řadou splněných přání, a přitom došel k poznání, že věci a statky mu štěstí nepřináší. Dále je schopen vidět "obrazovku, na které probíhá hra jménem život" (jak trefně říká jeden zajímavý muž:) ). Až po těchto "uvědomělostech" má možnost vidět prospěšnost svého momentálního stavu a být za něj vděčný. Popisuji tady vývoj podle rčení "sytý hladovému nevěří", ale určitě je možné, že existují lidé, kteří odmala po ničem netoužili a život ve vděčnosti je jejich přirozenost (nikoho takového neznám). Já si procházím tou krkolomnější variantou a mám zprávy i o lidech, kteří si svou nenasytnost nikdy neuvědomí..
Vychází snad z toho, že člověku je již dáno do vínku, jestli si má některé zákonitosti života uvědomit, jak složitou cestu pro své uvědomění potřebuje a nebo si toto uvědomit nemá? Potom tedy aktivita nebo lenost nehrají žádnou roli;)
neznámy
neznámy | 18.1.2014 18:15
zaujimavy nazor
:)
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...