mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Ľudská duša - 

Duchovný materializmus

neznámy
neznámy | 1.5.2019 19:09
odpustit sam sebe je velke porozumenie...asi sa nezhodneme ;)
simetra
simetra | 1.5.2019 19:31
Tiež mi ako prvé napadlo, že to je oxymoron.

Asi záleží aj od toho, kto si čo predstavuje pod duchovnom, nie? V tom videu je duchovno vyjadrené pod nejakými ezovedami..
neznámy
neznámy » simetra | 2.5.2019 05:49
vlastne zazitky medzi nebom a zemou tazko vyjadrit slovami....prip.zdielanie takych zazitkov ale len face to face eye to eye
lak
lak » simetra | 2.5.2019 09:32
pravda
neznámy
neznámy | 2.5.2019 11:25
No ak odpustím sám sebe lebo to pochopím tak zmätok mysle už nie je, ale to je to o čom aj ja píšem. Ja vidím za tým emociu hnevu a akonáhle sa odblokuje nie je dôvod na nič.
neznámy
neznámy | 2.5.2019 20:35
neviem o com pises...o asociaciach ako sa socializovat
Glossfin
Glossfin » simetra | 6.7.2019 14:38
Rozmýšľal niekto odkiaľ sa tie myšlienky berú?
simetra
simetra » Glossfin | 6.7.2019 21:14
1.) Z mozgu?

2.) Z rozumu?

3.) Z ega?

4.) Z Vedomia?

5.) Odkiaľ podľa Glossfina?
Glossfin
Glossfin » simetra | 12.7.2019 00:52
Vyzývaš ma na odpoveď:), dopredu však upozorňujem, že si nenárokujem aby sa so mnou súhlasilo a teda ani nemávam potrebu reagovať, no tu to funguje tak, že sú za to body ...

Ako inak, máš nos na naozaj rozsiahle témy a veľmi nerád píšem dlho. Zostručním. V zásade záleží na človeku, aký má spôsob myslenia, konania, rozprávania a či v globále u neho prevláda materiálny princíp alebo duchovný, doslova! Iba si niečo namýšľať, tu nestačí - ako zvyknem hovoriť - BOHA a seba neoblbneš.
- podľa prevládajúceho princípu ti prichádzajú myšlienky buď deštrukčného charakteru ( iste negatívne ) alebo pozitívneho charakteru rozumieť tomu treba - že prevládajú, lebo každý z nás ešte sa prikloní sem i tam. Nebudem tu rozpisovať rôzne učenia staré tisíce rokov, ale prejdem rovno k veci, že myšlienkové prúdy ( teda okrem tých, ktoré k tebe vysielajú iný ľudia ) prichádzajú vlastne od ega za výdatnej pomoci rozumu ( NIE mozgu ) tu to ale treba odlišovať to tzv. globálne - celosvetový egreror od toho tvojho dá sa o tom veľa rozpisovať, no vysvetľovať komolé pyramídy štyri bytosti - multidimenzionálne projekcie každého z nás (do nedávna o tom vedelo sotva 2% ľudí na planéte, teraz sú už tieto informácie niekoľko rokov sprístupňované ) to písomne nezvládnem, to je na dlhé hodiny rozprávania, len kto by počúval.

- Je ešte dôležité pripomenúť, že ego ako také nie je zlé, je to vlastne tvoj učiteľ. Duša bez ega by vlastne iba stála bez pohybu v bytí a nemusela by si uvedomovať ani samu seba. 3D je vlastne iba škola, kde sa učíme okrem iného aj tvoriť a ako takú ju aj treba brať.
Mne spočiatku ako už tu ktosi napísal pomáhalo v duchu myšlienku ( ak už som nejakej nechcenej venoval pozornosť ) preškrtnúť červeným krížom s príkazom ZRUŠIŤ.
Potom mi môj učiteľ ( len dúfam, že ho tak môžem nazvať )vysvetlil, že od určitého štádia to už tak nefunguje a iba to odsúvam do nevedomia a raz sa im všetkým budem musieť postaviť. Tak si z toho vyber ak chceš.

Postupne ich potom ubúda, až môžu nastať tzv. bezmyšlienkové stavy - áno sú také a potom to, čo k tebe prichádza je už SYNCHRONICITA a to už je o inom ...

Tak aspoň toľko.
neznámy
neznámy » Glossfin | 12.7.2019 17:00
ak myšlienky prichádzajú od ega, kde sídli ego? a kto je ten ego? je jeden, či má každý svojho ega, to by potom ego bol mimo mňa a posielal by mi myšlienky? kto som v tom prípade JA, ktoré má možnosť príjmať či preškrtávať?
simetra
simetra » Glossfin | 12.7.2019 20:19
Ja teda vôbec neriešim v diskusii súhlas či nesúhlas so mnou, ani body, riešim pre mňa zaujímavé podnety, otázky aj odpovede :)

Vieš o tom, že aj synchronicita môže byť klamlivá rovnako ako aj duchovný princíp (ako si to Ty nazval), pretkaný oveľa väčším egom ako tým "len" ľudským?

Zabudol si na emócie, tie sú často mocnejšie ako rozum :)

Ja by som mozog až tak neodsúvala. Ono vraj aj to ego má svoje sídlo v mozgu, v hypofýze, vraj :)

Podľa mňa pochádzajú myšlienky z Vedomia a potom pod to spadá všetko ostatné...mozog, rozum, ego atď..všetko nejak dohromady nám vytvorí myšlienku, prevzatú z Vedomia.

Bezmyšlienkový stav, stav meditácie. Nad tým som premýšľala práve v súvislosti s tým, čo spomínaš. Keď sa človek snaží odohnať nepríjemné myšlienky, sám si ich zakáže, kam miznú? Čakajú na úder zrejme. Alebo sa stavom meditácie navždy stratia? Ty píšeš, že najskôr ubudnú a až potom môže nastať stav meditácie, ale ako ubudnú? Prežitím toho, čomu sa vyhýbame, čo vlastne vytesňujeme, pochopením, prijatím. Čo sa deje prirodzene samo.
simetra
simetra » Glossfin | 12.7.2019 20:21
A ešte...čo je to duša? :)
neznámy
neznámy » simetra | 12.7.2019 21:45
tak to hej ego vie človeka riadne prekabátiť (prekabátiť je podobne trefné slovo ako to, čo som nenapísala, lebo sa nepatrí byť vulgárna na fóre)
Ego (hoc už mám zmätok v tom, čo to vlastne je) vie dokonca presvedčiť nositeľa o tom, že sa ega zbavil....


ja neviem, či je vlastne možné Ego jednoznačne definovať, toto slovo používajú rôzni autori v rôznom kontexte a význam býva jemne posunutý, niekedy sa prekrýva s inými pojmami, inokedy nie...
kto umiestnil ego do hypofýzy a prečo? (myslím tým odkiaľ máš tú informáciu či skôr domnienku, nie že mi povieš že Boh :D)
simetra
simetra | 12.7.2019 22:15
Vraj...neviem ako to je :)
Počula som to v Procházke turnovým hájem (Pjér a Radkin Honzák).
Spomínajú tam Majkla Polana, jeho nejaké dielo...kde je to uvedené.
Ale Radkin Honzák to vlastne potvrdzuje, čo ma zaujalo.
neznámy
neznámy | 13.7.2019 09:43
Podľa mojich zdrojov ego nie je v hypofýze, ale v slepom čreve. A nemajú ho len ľudia, ktorým bolo slepé črevo operačne odstránené, všetci ostatní ho majú. Tak sa nenechajme klamať!
Glossfin
Glossfin | 13.7.2019 23:44
Ahoj, Nuž ego získavaš v momente, keď ešte ako malý štupeľ po prvý krát povieš JA! Čo to je a kde sídli? Ak si naozaj niekto myslí, že v hypofýze, ruke, nohe a pod, nemá zmysel pokračovať v tejto debate.
Ak sa stotožňuješ s týmto telom, a myslíš si, že to je celý človek, som zlý učiteľ a neviem ťa už nič naučiť.
ego to tvoje, - nie to veľké, ktoré sa snaží ovládnuť všetko je celý súbor " vecí " a sídli v prvej až piatej čakre človeka - vlastne ich ovláda !!!!
Písomne vysvetľovať čo to je atď, keď sa povie A, musí sa aj B, C, D, .... lebo uvedomte si, že chcete niekoľko tisíc ročné skúmania vyjadriť v niekoľkých vetách, - to ja nedám a neviem, či vôbec niekto a potom sa to zvrhuje na bezobsažné mlátenie prázdnej slamy v kaviarni, či pri pive toto je o inom a vlastne ani nemusím písať niečo, čo už niekto celkom slušne spracoval do niekoľkých videí -treba si ich pozrieť.
Ak nezvládneš tie videá, potom nedokážeš stráviť ani to, čo by som musel písať ďalej, ak by som to aspoň trochu seriózne chcel popisovať.

Link na ne som už myslím pridával do nejakého príspevku, ale skúsim ho ešte raz skopírovať a dúfam, že sa to podarí. Ak to bude na teba veľa, proste nechaj to tak - všetko má svoj čas a ani v škole nekričíme na deti, keď ešte nevedia riešiť rovnice o viacerých neznámych, ak sú ešte v niektorom z nižších ročníkov
Tu je ten link, neviem či sa bude dať pripojiť priamo, či si ho musíš skopírovať. V tých videách môžeš nájsť odpovede na zopár svojich otázok, ale nerob to nasilu - to je odporúčanie.

https://www.youtube.com/playlist?reload=9&list=PLbc3KRK2HCQ1BAJ_yV-vljucVUClWYcuc&feature=edit_ok

Budem zvedavý na tvoj názor v takom, či onako prípade.
Glossfin
Glossfin » simetra | 14.7.2019 00:12
Ahoj, Vo svojich príspevkoch ( aspoň na tak vážne témy ako táto ) si dávam pozor, aby boli napísané tak, ako je to správne ( prečo - to je na celý dialóg ) a dokážem si stáť za tým, čo napíšem - i keď sa to nesnažím pred kýmkoľvek obhajovať a preto o tom čo som napísal nepolemizujem ( či správne, či som niečo zabudol a pod. ) rešpektujem, ak má niekto inú vedomosť, či názor a nijak ma to nepoburuje je to jednoducho normálne a ani nebudem presviedčať o svojej pravde ( nepolemizujem )preto sa to môže niekomu páčiť viac, inému menej.

- neviem o klamlivej synchronicite, lebo ak je klamlivá, tak je to niečo iné!!!

- emócie ego veľmi rado používa ako veľmi účinný nástroj

-mozog je len dôležitý fyzický orgán nezamieňať si to s rozumom ako napr. srdce a srdcová čakra apod.

- myšlienky nezmiznú, sú účelovo vyberané z jedného "skladu" a potom vrátené. Tie, ktorým venuješ pozornosť, teda energiu začínajú pôsobiť v tvojom živote, tie ktoré zrušíš si presúvaš " za hrubé dvere" do nevedomia a raz sa k nim vrátiš a vyriešiš - ak si to zaslúžiš, môže sa to odohrať aj na astráli - potom divoké sny a pod.

- Duša pod tým ja chápem ducha + obal z energoinformačných jednotiek minulých životov, ale stretol som sa už aj s relevantným názorom, že duša neexistuje ... tak si vyber ...
neznámy
neznámy » Glossfin | 14.7.2019 09:11
aha tak takto si to myslel, že je potrebné vedomie seba, aby prichádzali myšlienky... no ja som sa zamyslela nad myšlienkami medzitým, a Ego je skôr to čo má možnosť myšlienky prijať či zamietnuť, práve preto, že človek vďaka tej schopnosti uvedomovať si seba samého, má možnosť pozorovať a poznávať a uvedomiť si aj tie automatizmy, programy a zmeniť ich. Poznávaním získava "zručnosť" ovplyvňovať výber myšlienok, ktoré ale podľa mňa ani tak neprichádzajú ako skôr proste
SÚ a výber je v rozhodovaní o tom, ktorej venuje pozornosť.

neurológovia zistili že hypofýza sa v stavoch psychadelikmi podmieneného zmeneného stavu vedomia "vypína". To je dôvod, prečo je s nadsázkou označovaná za centrum ega, lebo keď sa takto vypne vedomie, či skôr kontrola individuálneho Ja, vedomie sa rozširuje za jeho hranice...

no tá podnetná otázka tvoja kde sa berú myšlienky, podľa mňa ani tak nepotrebuje odpoveď ako skôr podnecuje k tomu pozorovaniu vlastných myšlienok, moja skúsenosť je, že myšlienky (ani nie tak v zmysle konkrétnych slov ako skôr akéhosi zafarbenia a smerovania ich prúdu) nie je možné oddeliť od tela telesného prežívania podnetov z prostredia, telesných pocitov, emócií ktoré sa na to viažu a na ktorejkoľvek tejto rovine nastane zmena nastane zmena aj na ostatných a celé sa to dje prevažne automaticky na základe minulými skúsenosťami vytvorených programov...

uvítam ak ma niekto z vlastnej skúsenosti poopraví či doplní, prípadne má úplne iný pohľad
neznámy
neznámy | 14.7.2019 09:13
máš divné zdroje Adam! veď to by človek bez slepáku nemyslel, ak by z ega vyliezali myšlienky! máš ty vôbec slepé črevo? -NOOO-
neznámy
neznámy | 14.7.2019 09:29
Mám ho, furt tam je, kde má byť. Ale mandle nemám, stále mi ich niekto dvíhal, tak som mala prievan v hrdle a museli ich odrezať.
Vieš prečo je ego v slepáku? Lebo je slepé. Hovno vidí. :-)

Myšlienky sú muchy, lietajú a bzučia všade okolo ľudí. No a každý človek má svoju vlastnú mucholapku.
Stránka:
1 2 3 4 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...