mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Ľudská duša - 

Anjel vs. Diabol

neznámy
neznámy | 1.10.2014 10:58
No tak teda napis svoj nazor... Budem len rada... Kazdy nazor sa ceni...
neznámy
neznámy | 1.10.2014 11:13
Zkusim to.Ale zatim to nejde.Jsem "psavje" linej-NOSMILE-
milan08
milan08 » lak | 1.10.2014 11:48
je to jeho ukol zvadzat z cesty spravnej inych ludi,aby mu sluzili a mohol cerpat z nich energiu na prezitie.
neznámy
neznámy | 1.10.2014 12:14
Premyslel jsem o tom pred chvili,kdyz jsem vencil psa.

Na obrazku jsou dva dablove.Ty dablove delaji propagandu.Tato propaganda propaguje vlastne boj,nasili,valku.

BUH =PRAVDA = LASKA.

Buh nemusi bojovat a nepodnecuje k boji.Nema to zapotrebi.

Dabel je jen "prekazka" pri ceste k BOHU.

Pri prekonavani prekazky by se dalo rici ze dochazi k "vnitrnimu boji" ...pokud je boj "ignorovat dabla".....-NOSMILE-

..ale pokud asi ignoruji dabla,pak s nim prece nebojuji....-ROLL-
neznámy
neznámy | 1.10.2014 12:26
To si napisal strucne ale trefne! Dakujem...

Ked si napisal ze, Anjel vs. Diabol no to je asi proste zivot... Tak ma hned napadol tento obrazok... :) Vo mne ten obrazok evokuje akysi "boj" - "dobra a zla"... Cesta zivotom, pri ktorej sa clovek stretne aj s jednym aj s druhym...
neznámy
neznámy | 1.10.2014 12:31
Ten "boj" je asi o tom "odsunout "dabla" (strach) a spravne se rozhodnout SRDCEM-HEART-

Dabel asi velice rad "apeluje" na ROZUM,EGO....-WINKIE-
lak
lak | 1.10.2014 14:03
dakujem tebe aj ostatnym za reakcie :)

ano, tomu rozumiem - na co myslime, to posilnujeme.. ale neviem, ci toto je ten pripad.. myslim, ze ti ludia boli sustredeni na dobro a on k nim zavital aj tak.. aspon tak sa mi to javilo
lak
lak » milan08 | 1.10.2014 14:05
ano, tomu rozumiem, ale podla zakona "podobne pritahuje podobne", by cisti ludia nemali prist do kontaktu so zlom, lebo nerezonuju.. takze je to matuce
neznámy
neznámy » lak | 1.10.2014 14:37
Myslim, ze skôr plati to, ze k sebe nepritahujeme to co chceme, ale to co potrebujeme... Ak potrebujeme zazit nejaku skusenost, ci uz dobru al. zlu, v podstate vsetko je pre nas casom len prospesne, lebo skrz kazdu skusenost sa nasa dusa uci a rastie. Preto zlo netreba chapat ako len ciste zlo, napokon v kazdom z nas ako som uz pisala je nieco z diabla aj nieco z anjela a nikto nie je z nas "duchovne cisty" al. "uplne skazeny", lebo ak by niektori ludia boli taki predduchovneli ako si o sebe myslia, tak by tu uz nemali co robit a boli by uplne niekde inde...len tolko som chcela.
neznámy
neznámy » lak | 1.10.2014 17:50
Ahoj, je to protože on se snaží získat každého, pro sebe prostě pokouší. Nefunguje to tak jak píšeš. Dábel se snaží získat i lidi vysoce duchovně vyspělé na svou stanu. Čím více duše vyspělejší tím má větší sílu. Nestačí mu říct dej mi pokoj,jednoduše ho poslat do sfér kam paří a jednoznačně mu říct že jsi si zvolila Boha Časem dá klid. Nevíme peroč, může to byt i volba duše, že takovou souškou projde.
neznámy
neznámy | 1.10.2014 18:00
Ano, to souhlasí, každy jsme na jiné duchovní urovni a také dle toho máme informace a komunikace. Příklad, duše která je na nízké urovni ( tím myslím mladá duše ) tak má jiné info a napojení než duše jinak vyspělá. Nemyslím tím nic zlého, jih mnohokrát zde vysvětleno. Pokud jsi zde krátce napiš na email bimbulka.j nejde mi dát zavináč.cz )
neznámy
neznámy | 1.10.2014 18:04
Ahoj, vcelku dobře popisuješ , ale dáble nech mě nepomůže, jediná cesta je poslat ho tam kam patří, zvolit s icestu k Bohu a ke světlu a také zpracovat veškeré negativa.
lak
lak | 1.10.2014 18:11
dakujem :) a nezlakla si sa ked ta navstivil? aku mal podobu?
lak
lak | 1.10.2014 18:13
dakujem.. no ja som si tiez myslela, ze ti, co su najvyssi level, tu uz nemaju co robit, ale potom som sa dozvedela, ze su aj duse, ktore si volia sem prist len preto, aby pomahali ostatnym.. preto sem prisiel napr. aj jezis, hoci na to nebol odkazany /kvoli vlastnemu vyvoju apod/.. tolko info, co som kde nacitala :D ale naozaj netusim, kde je pravda..
neznámy
neznámy » lak | 1.10.2014 18:27
ne nelekla, protože jsem věděla , že jsem chráněná. Podoby měl různé od muže z mych pubertálních snů až po jemnohmotné, i jiné. Já mu říkala převlečník
neznámy
neznámy | 1.10.2014 18:29
To máš pravdu. Záleží na tobě , zda si zvolíš cestu světla, nebo temna. Máš svobodnou vůli a bůh ji respektuje.
neznámy
neznámy | 1.10.2014 18:53
To som chcela vediet uz na zaciatku temy... :-)
lak
lak | 1.10.2014 18:59
a ako si vedela co sa skryva za tou podobou? na zaklade coho si ho rozpoznala?
martinbd
martinbd | 1.10.2014 19:10
Ak chápeš pod anjelom duchovné bytosti vo všeobecnosti, tak existuje určitý pohľad na svet, ktorý vidí za každým javom fyzického sveta prejav duchovných bytosti. Aj v starých kultúrach v mytológii to tak je. Napríklad za Slnkom videli duchovnú bytosť, gréci ju nazývali Apolón, v hebrejskej či kresťanskej ezoterike ju nazývali archanjel Michael, atď.... Podobne za nejakou rastlinkou, zvieraťom atď. V podstate astrológia má veľmi blízko k angelológii, alebo dá sa povedať že je to to isté. Takže k stretnutiu s anjelom, v zmysle duchovnej bytosti, dochádza napríklad pri tranzitoch. Ak napríklad niekomu tranzituje Slnko cez nejakú planétu, tak zažíva v duši jas, podobný jasu Slnka v prírode, ale on to zažíva vnútorne. Môžeme teda povedať, že na jeho dušu pôsobí sila tej duchovnej bytosti, ktorá stojí za fyzickým Slnkom, alebo symbolicky, že sa stretol s anjelom. Podobne sa môže stretnúť ale aj s pokušením, pri tranzite napríklad Marsa, môže sa nahnevať, takže sa stretne s padlým anjelom.
martinbd
martinbd | 1.10.2014 19:32
Dovolím si oponovať, a poskytnúť iný pohľad na určitú vec, hoci je to trochu mimo témy, ale zdá sa mi to podstatné a zhodou okolností som nad tým dnes uvažoval, tak preto chcem zareagovať. Nie skrz každú skúsenosť naša duša rastie. Človek sa môže vyvíjať, alebo upadať. Niektoré skúsenosti vedú k úpadku, iné zasa k rozvoju. Napríklad, ak niekto užíva heroín, tak to je skúsenosť, ktorá vedie k úpadku, kladie si prekážky na ceste vývoja. Napríklad Ole Nydahl opisuje vo svojej knihe, že po tom, ako v minulosti užíval drogy, mal problém meditovať, proste položil si vývojovú prekážku do cesty.
Teda aby som to objasnil, ako to myslím, to čo sa človeku stane nie je rozhodujúce, ale to, ako sa k tomu človek postaví, či jedná z lásky, alebo z nižšej prirodzenosti (vášne, žiadosti, egoizmu, ...). Potom aj to, čo bežne ľudia nazývajú negatívna skúsenosť, môže viesť k rozvoju. Napríklad Vitkora Frankela zavreli v koncentráku a tam kde mnohí upadali, on sa rozvíjal a pochopil hlboké veci o človeku. Ale či sa človek rozhodne jednať z lásky, a teda vyvíjať sa, alebo sa rozhodne upadať, zatvrdiť sa, to je už na ňom.
Stránka:
1 2 3 4 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...