mesiac
Streda, 24.4.2024
Meniny má Juraj

Láska a vzťahy - 

SPOZNÁVANIE - Muži / Ženy ?

neznámy
neznámy | 15.3.2015 21:14
Ahojte, zaujímalo by ma či je pravda to, na čo som v týchto dňoch prišla. (Ak to bude somarina tak ma neukameňujte! :D Chcem len vedieť váš názor.) A to:

1. Muži pozývajú von (na stretnutie) ženy ktoré sa im zapáčia podľa vzhľadu aby ich bližšie spoznali.
2.Ženy naopak chcú ísť von s mužom až keď ho (ako - tak) spoznajú.

Pôsobí to ako prekážka v stretnutí keďže jeden chce to a druhý presný opak. -PUH-

Z tohto hľadiska to pôsobí ako keby boli muži povrchní - napr. na zoznamke je pre nich omnoho dôležitejšie písať si s babou ktorá má fotku, narozdiel od báb ktoré nemajú problém popísať s niekým bez fotky pretože najskôr hľadajú spriaznenú dušu a až potom pozerajú na vzhľad.

Nikoho nehádžem do vreca. Samozrejme existujú výnimky. A zaujímal by ma práve váš názor na toto. Či aj vy to tak máte, alebo ako to vlastne u vás je? -COOL-
neznámy
neznámy | 15.3.2015 22:05
osobne s tym uplne suhlasim

vsimla som si to aj na tychto astro strankach, odkedy nemam fotku tak jedna z prvych viet kazdeho je: posli mi nejaku foto.....vraj len tak aby mali lepsi pocit, ze vedia s kym si pisu....ale skus to pred nimi zahovorit, ze neposles dnes ale zajtra, resp. za par dni, inokedy (lebo uprimne povedane mi to pripada dost divne) a hned uvidis ako zacnu tlacit na pilu-PUH- vlastne zistujem, ze sa uz vacsinovo neda s chlapmi ani len tak nezavazne pokecat bez akychkolvek zamerov, vzdy sa do toho hrabe nieco ine co ja napr. nechapem, jednak som nikdy nenavstevovala webove stranky za ucelom hladania chlapa a je mi aj celkom jedno ako ten na druhej strane vyzera a nazivo si u ludi vsimam ine veci....a rovnako nepatram po jeho planoch do buducna a manifestacii zivotnych nazorov, zial ludia su casto prilis hrr, asi aj preto je velmi uzky pocet ludi, s ktorymi si na nete pisem pravidelne a nie len par viet a dovidenia

samozrejme cest vynimkam, mozno su take aj zeny, neviem

ale zial si myslim, ze vo velkej vacsine pripadov je vzhlad tym hlavnym co dalej navadza na to ci druheho spoznat aj blizsie a zistit ci nahodou ma aj cosi v hlave

je vela ludi, ktori budu tvrdit, ze su s niekym kvoli tomu aky je uzasny, inteligentny, zaujimavy, vtipny ale pravdou je, ze keby nebol zhodou okolnosti aj pekny tak k tomu ci je uzasny, inteligentny, bla bla, by sa ani neprepracovali, lebo by nepresiel "prvym kolom"-COOL-

no a potom je tu este specificka skupinka ludi, ktora vobec nie je zatazena na vzhlad a zda sa teda aku maju uzasne nepovrchnu povahu ale v skutocnosti maju len nejake svoje komplexy vdaka ktorym maju pocit, ze si nemozu dovolit vyberat-PUH-

mozno som tvrda ale no....smola-PUH-
martinbd
martinbd | 16.3.2015 06:10
Tak som počul, neviem či je to ľudová múdrosť, ale vraj muži milujú očami a ženy ušami. Myslím že na tom niečo bude. Keď som začal študovať fyziognómiu, čítanie z tváre pochopil som, že to sú dve strany tej istej mince. To aký človek je sa manifestuje cez telo. Takže napríklad silný hrudník, alebo široká tvár môže znamenať sebavedomie. Veľké oči úprimnosť, plné pery citovosť a podobne. Akurát, že vzhľad sa dá oklamať do istej miery, potom vonkajšok a vnútro celkom nemusia korešpondovať.
neznámy
neznámy » martinbd | 16.3.2015 08:11
Nesúhlasím. To aký človek je sa nemanifestuje cez telo, alebo len minimálne. To je genetika. To by dvojičky museli byť povahovo mimoriadne zhodné a vieme, že to tak nebýva.
To aký človek je sa manifestuje jemnejšími signálmi ako je telesná podoba. Pohľad očí, gestikulácia, mimika, intonácia hlasu...
Toto nijaká fotka neukáže. Fotky sú navyše častokrát veľmi zámerne manipulované, upravované za účelom dosiahnutia efektu, umelé pózy, umelé úpravy...
Fotky sú len okamih, záblesk v čase a to poriadne skreslený.
Viackrát som zažila, že človek ktorý na fotografii vypadal veľmi dobre, v skutočnosti bol úplne iný a nejaké čaro niesla fakt len tá fotka.
A opačné príklady, ked bol človek nefotogenický, na fotografiách nezaujímavý, skutočnosť bola iná.
To, že idú vo väčšine muži po fotkách, po telesnom vzhľade, možno hovorí akurát to , že na rozdiel od žien sa pohybujú emočne a pocitovo viac po povrchu.
Ale to zase len paušalizujem. Píšeme tu predsa len o tom, čo prevažuje, nie čo je zákonom.
martinbd
martinbd | 16.3.2015 08:22
Takže fyziognómia nefunguje? Všetky tie knihy napríklad od Dhalkeho a staré čínske (aj Európske) umenie čítania z tváre a tela nefunguje? Hmm, tak nie som až taký v tom zbehlý, mne to zatiaľ celkom fungovalo, keď som to aplikoval, ale neviem rozhodnúť, či to funguje úplne dokonale. Aké sú dvojičky to neviem posúdiť, ale majú podobný horoskop, takže ani astrológia nefunguje? Čo som poznal dvojičky, tak boli dosť podobné, niekedy až tak, že dve telá, jedna myseľ. Ale tiež nemám dostatok skúseností, aby som vedel posúdiť, či majú dvojičky viac podobné, ako rozdielne vlastnosti. No a za časť tela, to ako človek vyzerá si môže sám svojím životom, držanie tela, mimika, vrásky. Súhlasím s fotkami, naozaj klamú a preto je aj ťažké čítať z tváre cez fotky.
neznámy
neznámy » martinbd | 16.3.2015 08:36
Dobre, kompromis , nemám pravdu v tom, že som svoj príspevok napísala tak ako som napísala. :)
Do určitej miery to aj pre mňa funguje, ale viac funguje to, čo som opísala ja. Percentuálne tak 40:60. Niekedy 30:70.
Je fakt, že povaha sa prenáša do telesných znakov, hlavne časom a vekom.
Ale je tu niečo, čo je nad tými jednotlivosťami ako je mimika, alebo držanie tela a podobne.
Je to vyžarovanie. A to je súbor takých jemných signálov, ktoré vedome ani nezachytíš ako myšlienku, niečo, čo môžeš racionálne pomenovať. Len sa to dá cítiť.
A toto dáva celému vzhľadu úplne nový rozmer.
martinbd
martinbd | 16.3.2015 08:43
No áno, vyžarovanie, hlavne oči sa berú do úvahy pri čítaní z tváre, ale tu sa zasa vraciame k téme, že muži, teda neviem či všetci, vnímajú okrem fyzického vzhľadu, teda konkrétnej formy tela aj to vyžarovania. Preto niekedy žena, ktorá nemusí mať ideálne tvary môže pritiahnuť pozornosť mnohých mužov.
neznámy
neznámy | 16.3.2015 08:46
Ja, naopak, súhlasím s Martinom v tom, že povahové vlastnosti človeka, charakter, sa manifestujú cez telo.

Bol raz jeden "typológ" v Ba, všeobecne považovaný inak za podvodníka, u kt. som dostala konzultáciu ako poďakovanie za jednu službu. Všetko, čo mi povedal o mne, o mojich životných tendenciách, sedí. Keď jeho výklad porovnám so svojim radixom, detto. Ibaže on analyzoval moju tvár, postoj, telo.
Jeden z jeho názorov bol napr. ten, že Kráska a zviera je len mýtus, rozprávka. Na počkanie mi vyvrátil názor, že vyslovene škaredý človek môže mať zlaté srdce.

Podľa mňa súhlasí, aké črty tváre máš, taký charakter, povahu, tendencie si do vienka dostal. Ako kto s týmto naloží, je individuálne. Súhlasím aj s tým, že v priebehu života sa črty tváre menia podľa toho, akým si v tom období človekom. Rozpoznať to dokážu asi len ľudia, ktorí dokážu nakresliť perfektnú karikatúru. ja nie :)

Podľa mňa, keď chce muž vidieť fotku ženy, nemusí to hneď byť prieskum, či je pekná, sexy. Možno chce vedieť, či sa v nej "uvidí". Ak teda vylúčim tú skupinu mužov, ktorý potrebujú sexuálny stimul a o nejakú podstatu im nejde.

Osobne nepotrebujem vidieť fotku človeka na to, aby som vedela posúdiť intelekt, úroveň, čo je pre mňa podstatné. To, ako vyzerá, s tým nič neurobí. ALE podstatná je pre mňa upravenosť, čistota, zanedbanosť - pokiaľ to nie je práve "jeho štýl" ma totál odradí.

Ale súhlasím s tebou, fotka ako taká, vôbec nemusí pravdivo odzrkadliť daného človeka. A pre mňa je z tohto dôvodu úplne zbytočná :)
martinbd
martinbd | 16.3.2015 08:53
len poznámka, v jednej knihe o čítaní z tváre bolo popísané, ako sa mení tvár počas života. Napríklad čelo ustupuje dozadu, nos a uši sa predlžujú, oči padajú hlbšie do jamiek. Ale tiež som počul od jednej skúsenej čitateľky tváre, že ak sa človek zmení vnútorne, tak sa zmení aj jeho tvár, vraj jednotlivé kosti v tvári nie sú úplne na pevno, preto je možnosť do istej miery meniť aj kostru tváre prácou na sebe. Ale napríklad ústa sa dajú meniť dosť rýchlo, sú ľudia typu :), a potom :(. ale aj :I. A tam je hneď vidieť emocionálny stav, aj dlhodobý, na ústach. Podobne aj oči sa môžu dosť rýchlo meniť, ak sa napríklad niekto zamiluje, tak oči vraj vylúčia nejakú látku a potom sa lesknú.
neznámy
neznámy » martinbd | 16.3.2015 08:56
K tým očiam niečo :) V istom období v Taliansku, si ženy kvapkali do očí výťažok z ľuľkovca zlomocného, ktorý rozširuje zreničky a spôsobuje ten lesk zamilovanosti.
Latinský názov rastliny je Atropa Belladona. Bella dona ako pekná pani.
Takže už mali vymyslené aj to ako ošialiť pohľadom. :D
neznámy
neznámy » martinbd | 16.3.2015 09:03
Presne :) vystihol si podstatu lepšie ako ja. Ak sa človek mení vnútorne, mení sa aj jeho tvár. To som chcela povedať. Súhlas.
martinbd
martinbd | 16.3.2015 09:06
áno, poznám.
neznámy
neznámy | 16.3.2015 09:06
Az mne u toho napadlo,ze muzi jsou krasny vsichni a zeny ne.-NOSMILE-
neznámy
neznámy | 16.3.2015 09:13
S Tvou profilovou fotkou se tu nemuzes divit nicemu.
V kazdem oku mas dva ........-NOOO-
neznámy
neznámy » martinbd | 16.3.2015 09:24
Osobně se domnívám,ze soudit povahu či sklony podle rysů a tvaru tváře je hodně krátkozrake,jen tak mimochodem já četla,ze široký obličej značí materialistickeho cloveka : ), úzký obličej mají údajně filozofické typy a duchovní typy mají trojhranny ksichtik,nahoře širší,brada napadne užší .......no nevím.
S čím souhlasím,ze stav cloveka odzrcadluje vyzarovani,dobracka tvar podle mne nemusí mít zádné dokonale rysy,ale jednoduše působí na druhé prijemne .
Takže bych to shrnula,ze z tváře lze snad vyčíst vyzarovani a jak člověk působí.
martinbd
martinbd | 16.3.2015 09:41
ok, to je názor, samozrejme dôležitá je pravda, ja sám nemám také skúsenosti, aby som vedel, do akej miery a čo všetko sa dá vyčítať z tváre, ale sú ľudia ktorý sa tým zaoberajú roky a z toho čo som naštudoval mi to príde dosť presvedčivé.
neznámy
neznámy » martinbd | 16.3.2015 09:53
Možna tam naky sklon k něčemu bude,ale když už tak bych to neviděla černobíle,ale to je jak se vším ....:):)
neznámy
neznámy | 16.3.2015 13:44
To asi není až tak velký objev. Muži jsou "povrchní" z důvodu zachování lidského rodu. Kdyby se jim líbili nehezké ženy, dávaly by se běžně dohromady se starými a neplodnými, čemuž evoluce chtěla zabránit.
Ženy v sobě ale mají také narozdíl od mužů povrchnost, která se projevuje tak, že jim obvykle záleží na úspěšnosti partnera, jeho sociálním postavení, tím, jak ho přijímají ostatní..Typický muž tohle většinou neřeší, miluje ženu i kdyby byla na společnském dně, což se o ženách zrovna říct nedá.
dodo41
dodo41 | 16.3.2015 14:59
Toto vsetko je vysoko individualne, nejaky kluc, ci schemu v tomto nenajdes, nech hladas akokolvek.. Poznam aj takych, aj take...
neznámy
neznámy | 16.3.2015 15:17
Tkz. typickému muži bude pravděpodobně spíše vyhovovat žena starající se o děti a domov,nežli karieristka a takový muž asi bude spokojen,že on je ten chlebodárce a ochranitel..... : ) ovšem u mladší generace už budou nejspíš geny zmutovány : ) a bůhví co si představují pod Klasický či typický muž....
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...