mesiac
Štvrtok, 28.3.2024
Meniny má Soňa

Láska a vzťahy - 

POLYAMORY - nový přístup k vztahům

neznámy
neznámy | 1.4.2015 10:25
No ta profilovka je kraaasnaaa.-HEART-
Neni to takovata klasicka blondyna kterych je vsude mraky.
Ty oci jak ji ladi k vlasum,ten vyraz...
neznámy
neznámy | 1.4.2015 15:58
-THUMBSUP-
adelaida
adelaida | 1.4.2015 17:13
Tak to asi néni pro mě...ale ostatní ať si dělají co chtějí :D Prý že to není kvůli sexu...to určitě:D...to ať vykládají holubům..
neznámy
neznámy » adelaida | 1.4.2015 17:19
Ještě tam chybí guru Jára -WINKIE-
adelaida
adelaida | 1.4.2015 17:23
Máš tam překlep...Myslíš promrhat? Jedno malé písmenko "h" nebo "d"... nechceš jen tak p....hat jako "hatit", p....dat jako "dáti"...takže ty jsi vlastně lakomý :D
neznámy
neznámy » adelaida | 1.4.2015 23:13
S tím nemůžu souhlasit .. lakomý člověk by ani necek (aby náhodou neporadil někomu víc, než původně chtěl) a tady se "ceká" tedy dost. Myslím, že se zveroelipsa nechce zaháčkovat, tedy být chycen, uloven a .. nedejbože sežrán (víckrát za sebou) :D
adelaida
adelaida | 2.4.2015 19:25
Nejspíš si uhodila hřebíček na hlavičku-YES- :D
neznámy
neznámy | 2.4.2015 23:35
Co sa na tom nezda pravdive? Ano,existuje viac foriem lasky,ci uz chceme alebo nie, spolocnost nas v nej vnimani sakra ovplyvnuje. Samozrejme ze existuje "velka, univerzalna, vseobimajuca laska" ale vztahy su uz nieco ine. Na to narazam, ze si treba urobit poriadok v tom, co moze dlhodobo fungovat a co nie. Jak sa nici dualita vesmiru? Jednoducho...Troma ludmi vo vztahu ktory ma fungovat na jednotnom zaklade?Fakt si niekto mysli ze tieto idey su realizovatelne?
neznámy
neznámy | 2.4.2015 23:38
:)-BLUSH-

a to cakala ze tu so mnou niekto zacne viest nejaku plodnu diskusiu, ale potesila som sa a poohriala sa v tomto usnezenom svete:)
dakujem
neznámy
neznámy | 3.4.2015 07:57
No,bylo to spíš nešikovně zformulovaný,teď už chápu,jak to myslíš....
Já osobně taky nejsem přesvědčená,že vztah třech lidí bude trvalý,aspoň nikoho ze svýho okolí neznám,kdo by to postupně nepokrátil na dva :D

Ale pro mne je tohle o něčem jiným.Pořád se tu snažíme definovat lásku...první láska,osudová láska,bezpodmínečná láska.....
Neustále se snažíme lásce vymezovat nějaký hranice,ve kterých by nebyla nepatřičná...a tohle podle mne nejde.
martinbd
martinbd | 3.4.2015 09:32
Tu sa nejedná o lásku, ale o vzťahy, láska môže byť bezhraničná, tak ako slnko vysiela svoje lúče všetkým, bez rozdielu, bez rozdielu pohlavia, rasy, prírodnej ríše. Ale tu sa jedná o sexualitu. Vzťah muža a ženy bez sexu je priateľstvo, takže je jasné o čo tu ide. O také niečo sa usilovali už hippies a komunisti, ale výsledky zdá sa že neboli uspokojivé, ale keď chcú opakovať históriu, nech sa páči.
neznámy
neznámy | 3.4.2015 12:04
To je ale všechno dost omezené vnímání, takže tady asi těžko mluvit o pravdivosti, ale spíš o názoru.
Já osobně si myslím, že vztahy jsou přesně takové jakou "lásku" do té své omezené ohrádky vpustíš. A bylo by dost alibistické se schovávat za vliv společnosti, protože ta má i vliv na hodně zrůdné formy vztahů, z čehož si myslím vychází polyamori filozofie hodně dobře.
A tím pádem co může dlouhodobě fungovat? Snad jen to co jsi schopna a ochotna cítit a vnímat jako správné.

Třeba moje skromné přání je aby dualita skončila a vše se zase vrátilo do ničeho a všeho, kde stejně už teď je mimo čas.

Sexuální energie je jedna z nejsilnějších a to že přitahuje k sobě polarity není nutně důvodem proč ji nepozdvihnout výš než na úroveň "tradiční společnosti"?
Proto jsou podle mě vztahy které údajně nedávají smysl. Není to jen polyamori, je to homosexualita a mnohem těžší formy "lásky", které třeba nikdy fyzického naplnění nedojdou, ale to podle mě ani není účelem (duše).
Sexuální energii si musí pošéfovat každý po svém. A já smekám přede všemi kteří přestanou řešit tu "fyzickou a vnější dualitu" spíš ve prospěch řešení děr ve svém vlastním vnímání, citu, duše.
neznámy
neznámy | 5.4.2015 11:57
Fakt? Týjo...a mě ta dulita zas strašně baví :)
dodo41
dodo41 | 5.4.2015 12:32
Sa mi najviac paci, ako klasicke: kurvit sa, nahradime inym, kvazi sofistikovanym slovickom polyamory. Vlastne sa uz nekurvime, no zijeme polyamory.

Jednoduche, ospravedlnitelne, vystizne :D

Ty kokos, ako vazne, nechpem preco, sa total jednoduche veci v tejto posranej dobre, musia komplikovat. A uplne komplikovat. Zbytocne problemy, zbytocna zataz, zbytocny stres.

Mam pocit, ze zakladne jednoduche veci a pocity sa umelo potlacaju do uzadia.

Co je cele zle. A polyamory takisto, mimo ine.

Blahoslavení chudobní duchom, lebo ich je nebeské kráľovstvo
Matúš 5:3
neznámy
neznámy » dodo41 | 5.4.2015 12:35
:D
Pomenoval si to pravým menom.
dodo41
dodo41 | 5.4.2015 12:41
Toto uz ale bude generacny problem. Ten tu stale bol a bude.
neznámy
neznámy » dodo41 | 5.4.2015 12:47
Nemyslím, že je to generačný problém. Promiskuita vždy bola a aj bude.
Je to vec voľby.
Nechcem, aby to vyznelo moralizujúco. Ľudia si žijú svoje životy, každý ako vie. Aj keď za seba si myslím, že rozhodnutie pre monogamiu a vernosť je dobré rozhodnutie.
dodo41
dodo41 | 5.4.2015 12:53
Tiez som toho nazoru.
neznámy
neznámy » dodo41 | 5.4.2015 12:57
"Sa mi najviac paci, ako klasicke: kurvit sa, nahradime inym, kvazi sofistikovanym slovickom polyamory."

ja by som povedala, ze stoji za zamyslenie ako sa urcite veci rozhodla spolocnost v roznych obdobiach odsudzovat, toto je zle, hento je zle, raz sa nieco vyzdvihuje, neskor zatracuje a opat dokola....ale ak sa dvaja ludia dohodnu, ze to chcu takto, co je na tom vlastne zle? zatahuju do toho len sami seba....je to uplne ine ako keby jeden chcel byt monogamny a druhy nie

podla mna je tiez nespravnym predpokladom, ze sa zakladne veci a pocity "umelo potlacaju do uzadia", pre kazdeho je zakladne nieco ine a to, ze si nevieme my osobne taky vztah predstavit vobec neznamena, ze je to automaticky napr. neprirodzene alebo dokonca zle a tiez si nemyslim, ze je monogamia lepsia ako polygamia alebo naopak polygamia lepsia ako monogamia....je to vec preferencie a aj minulost ukazala, ze ludom vie byt prirodzeny jeden aj druhy sposob spoluzitia
neznámy
neznámy | 5.4.2015 13:07
Práveže to nikdy nie je iba o dvoch ľuďoch, vždy sú do toho zatiahnuté aj iné osoby.

Podľa mojich pozorovaní a skúsenosti to nikdy nie je bez následkov pre zúčastnené osoby, rôznych komplikácií a zranení (ktoré na druhej strane človeka môžu niekam posunúť, ale to je už na inú debatu).

Monogamia práveže nemusí byť nutne o potláčaní, môže to byť aj slobodné rozhodnutie. A v tom je sila.
Stránka:
< 2 3 4 5 6 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...