mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Láska a vzťahy - 

Manželstvo

huŽvak
huŽvak | 11.2.2014 13:12
Ako najosvedčenejšia forma ? Dosť relatívne. Myslím, že to že je to manželstvo, ešte neznamená, že je to naj pre deti a spolužitie. Bez urážky, ale videl som už aj deti viac poznačené "správnym spôsobom súžitia a výchovy ich rodičov" ako deti z rozvrátených rodín.
Nie som zásadne proti, ani nechcem urážať, či presviedčať, je to osobný názor, ale manželstvo je len vec prezentácie a začlenenia v spoločnosti. Ako bolo napísane, formalita.
neznámy
neznámy » huŽvak | 11.2.2014 13:21
formalita znamena formalny akt dvoch ludi, ktori chcu ist spolu v dobrom a zlom?
ano
neznámy
neznámy | 11.2.2014 14:42
otázka znela: Čo si myslíte, je manželstvo ohrozené napr. financovaním LGBT lobby (milióny eur z EÚ, ktoré sa použili aj na pretláčanie správy Estrela) a zastrašovaním väčšej časti homosexuálnej komunity, ktorá nesúhlasí s ideológiou LBGT?

Naozaj si nemyslím,že toto je ohrozenie manželstva. A prieskum nerobím. Pre koho a načo?
Súhlasím, že podstatné pre život všetkých (nielen pre ten môj) je postoj a prístup k nemu. Každý nech si žije vlastný život tak, ako mu to pasuje a ako to cíti vo svojom srdiečku. Ak nájde spriaznenú dušičku s ktorou to chce odžiť celý život v dobrom aj v zlom, nemá strach zo zlyhania seba, či partnera, ľúbi nezištnou láskou, tak nech sa sobáši.
neznámy
neznámy | 11.2.2014 15:01
Zastávam sa inštitútu manželstva, keď tu napíšem, že v ňom žijem a fungujem 33rokov v dobrom aj menej dobrom a s pocitom, že to stojí za to, a nikdy by som človeka vedľa seba nepodrazila, a ani on mňa? Že sa môžeme jeden na druhého spoľahnúť, že som vďačná za každý spoločne prežitý deň? Je to v naších hlavách, nie v úradníkoch EU
neznámy
neznámy » Gitus | 11.2.2014 15:04
prajem Ti veľa šťastia :)
neznámy
neznámy | 8.4.2014 22:02
Dora viem svoje o jj a pomaly sa udomacnuje uz aj u nas...
neznámy
neznámy » Gitus | 8.4.2014 22:38
V den me svatby bezel v televizi serial Dalas.
Svatba dopadla dobre!!!

Serial jsme stihly!!!
neznámy
neznámy | 9.4.2014 11:21
vím, viděla jsem nějaká videa, je to jako zlý sen, mám z toho depresi.

Ale to video co sem dala Anjelik? je odporné, jakoby za něco mohla sex. výchova a hoosexuálové...prostě fanatismus, který hledá vinu tam, kde žádná není.
neznámy
neznámy | 9.4.2014 11:31
Ja len toľko k tomu mala som homosexuála kamaráta raz len tak tak povedal vieš Zlatko najväčšia mafia sme my homosexuáli za pár sa nám budete podriadovat je to cca 15 rokov až teraz chápem určite veci samozrejme väčšina je zneužita na túto kampaň ale až kým sa mi nedostali do rúk materiáli z overených zdrojov som to nechápala celé. Nebyť kauzy Boorovej rovnako by som žila v sladkej nevedomosti
neznámy
neznámy | 9.4.2014 12:41
hľadanie vinníka, to je to čo nás zdržiava od riešení :)

pribúdajú u nás naozaj nebezpečné praktiky a zákony, tiež si však myslím, že podobné propagačné materiály nijak nenapomáhajú k zlepšeniu, práve naopak, šíria len viac strachu a nenávisti a v konečnom dôsledku sa z ľudí "bojujúcich" za slobodu stávajú fanatici šíriaci nenávisť voči skupinám (židom, arabom, moslimom či homosexuálom...)
neznámy
neznámy | 9.4.2014 12:43
Snad na Slovensku to este take vypukle nie je, no tu (v UK) je to dost citelne. Firma kde pracujem, mala na internetovej stranke pri popise k jednemu harddrive napisane ze je vhodny na pouzitie v rodine a umozni “share files with your wife and kids”. No po niekolkopocetnych utokoch zo strany homosexualov, to zmenili radsej na “share files with family and kids” aby sa vyhli zalobe.

No neviem si napriklad predstavit ake musi byt matuce pre deti nehomosexualnych rodicov ked budu napr. vidiet ze ine deti v triede maju dvoch "otcov” ci dve “mamy” – ci sa nahodou nebudu kvoli tomu oni citit ze ich rodina je "nenormalna".
O titulovani partner 1 a partner 2 ani nehovorim.

Je fajn bojovat za akceptaciu a odstranovanie diskriminacie, no mozno to raz v buducnosti vyusti do toho, ze budu diskriminovani ti, co homosexualmi nie su... ktovie
wamark
wamark | 20.4.2014 10:15
Vsetko so vsetkym suvisi, pozri sa par desatroci do zadu a teraz ako sa svet meni,myslim ze je to aj tym ze prichadza nova doba ludia sa viac zaujimaju o veci okolo seba zamyslaju sa nad nimi uz su neni ako stadecko oveciek co sa im naserviruje a oni to zhltnu :) porovnaj si ine kultury ako ziju a vychovavaju deti ale aj ludi vobec, a vsetko vsetko sa globalizuje nozno sa zavadza novy svetovy poriadok a buraju sa stare ideologie a dogmy ale vsetko sa musi robit pomalicky a postupne tak aby toho nebolo az prilis na ludi povedzme konzervetivnejsich :) veci za ktore by ta pred storocim upalili su dnes uplne bezne a tiez sa to muselo nejak casom vyvinut... mozno nastane cas ked intitut manzelstva uplne zanikne lebo nebude potrebny ... ? a deti? to je otazka na ktoru nam odpovie cas ktory mozno az neni tak daleko, pozri kolko vedcov bada na genetickej baze a ako daleko su to sa nedozvieme lebo pristup k tomu maju len vyvoleni..:) Mozno si budeme vyberat partnera len pre geneticke dispozicie :)
nechcem strasit ani vytvarat ziadne cierne mraky len skus porozmyslat nad vecami aj v sirsich suvislostiach..
Osobne manzelstvo je len medzi muzom a zenou a tak to ma byt. a predstava ze maju male dieta vychovavat dvaja gaykovia mi je tiez neprirodzena .
Ale ked manzelstvo nefunguje treba nechat detom klud a lasku a dvaja dospely by sa mali rozist pretoze ak dieta vyrasta v nervozite a napati hadkach a konfliktoch ublizi mu to viacej ako ked tato nespi doma :)
A vsetkym ktorim manzelstva vydrzali x desatroci a su spolu v ucte a porozumeni ,laske a prechchadzaju sa drziac sa za ruku im to prajem :)
neznámy
neznámy | 20.4.2014 16:04
buraju sa bariery pomyselne aj moralne mantinely,ide to pomaly ale cielene,,, mne sa zdaju ludia viac spustnuty ,,,pamatam si ako som bola vytocena znechutena a trpiaca bezbrannostou niekam s ludmi pohnut ked tu bola kauza boorova ,,tie reci urcite musela nieco spravit,fuchtla nestarala sa odieta,,,a pritom nic o nej nevedeli a ani sa nesnazili pocuvat!!veselo si sharovali psov a macky v cudnych obleckoch a s textmi na fb...ludia sa prestali zaujimat hlbsie o seba hrabu sa na svojom piesocku a to je myslim zdvihnuty prst...ze sa prave rozhodovalo aj o nasich detoch nie len boorovej ale aj tvojich mojich vasich nikoho nejak nesralo asi tak čo zmožeme ,,,pisali sme na asi vsetky institucie pre ludske prava a ďakujem za ten prípad ,nikdy by som nestretla tolko užasnych ludi na čele s našou naj ženou Maricou Pirosikovou ktora je asi fakt este jednazmala nepokrivena!
neznámy
neznámy » wamark | 20.4.2014 16:27
Moje obavy potvrdzujú príspevky Strapatej a Kvietka a pramenia aj s agresivity a zákerných praktík (napr. násilím vyňatej homosexuality so zoznamu sex. porúch, ešte pred pár rokmi to bola diagnóza) homoloby a útokmi a obviňovaním s netolerancie a homofóbie KAŽDÉHO, kto s odváži mať iný názor, ktorý je v rozpore s ich záujmami. Akú spúšť, ústiacu do sebevrážd, to narobí v detských dušičkách - mali sme v letnom tábore tínedžerku s veľkou nadváhou, obliekajúcou sa ako chalan, slovníkom kočiša, holdujúcu pc hrám a neustále vyvolávajúcu konflikty, ktorá mala poruchu identity - ani nehovoriac, čo je podľa mňa trestuhodné. Kto sa zaujíma o históriu, nech si všimne podobnosti "čisto náhodné"? s rímskou ríšou pred jej zánikom. Kolovalo to v mailoch tuším pod názvom 18 znamení pádu rímskej ríše, vysoko aktuálne čítanie - viď nárast korupcie, homosexuality, ohrozenie rodín atď. Je treba sa poučiť z histórie skôr, ako si budeme nútení ju zopakovať. S Tvojimi poslednými odstavcami s Tebou súhlasím:)
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...