mesiac
Štvrtok, 18.4.2024
Meniny má Valér

Láska a vzťahy - 

Láska vs spriaznenosť duší

neznámy
neznámy | 16.8.2015 13:44
Tváre fotografujem, nekreslím. Mám zrkadlovku, troška starší typ eosového 3D kanonu no objektívy sú skvelá vec práve na ´šmírovanie´ ľudských tvári, fotiť keď o tom ten človek nevie je tá najužasnejšia zábava. Okrem tvárí mi včul napadlo, že mám kdesi jednu veľmi milú fotku asi tak 5 ročného cigánčoka ako ho priprelo tak stiahol gate v prítmí rohu vedľa vchodu do nejakej luxusnej kaviarne, z ktorej sa zrovna ozýval bohovský jazz. Tú fotku som mala kedysi na ploche písí, jak mi bola svojho času milá ...

Kresliť nekreslím vobec, maľujem olejom na plátno a robím to systémom mrakov:
možno to poznáš z detstva, to sme si ľahli na trávu na lúke a čumeli jak plávajú mraky no a niečo nám tie mráčky pripomínali, jednému tvár inému barančeka, ducha alebo nejakú geometriu a ako sú mraky v pohybe stále sa to mení a stále je na oblohe niečo nové a tak je s tým skvelá zábava, len tak mlčky ležať a byť a pozorovať a potom dakto povie aha kukaj tam je čert! kde ??? no tam a tam a jak to opisuje a kreslí prstami do vzduchu že tam kukajte!! a potom to ostatní objavia tiež tak sa spolu smejú)))) ..

no a ja si vezmem nejakú farbu takú ktorá ma tak nejak v tom čase osloví a urobím na plátno čmuhy, beriem do rúk všelijaké štetce špachtlu a tak no a v tých čmuhách dačo "vidím" a potom to už len vypracujem a to je to zaujímavé, že keď je obraz alebo obrázok hotový tak vidím pred sebou čo sa mi odohráva v tekvici v podvedomí, chápeš :)

Je pravda, že niekedy maľujem proste hviezdy, stromy alebo letný deň, teraz mám ku príkladu vedľa seba na stojane položené rozmachlené plátno, na ktorom sedí dievča s otvorenou knihou, na ktorej sedí motýľ a v pozadí je rozbúrený oceán, na ktorom pláve plachetnica ...... tak čo by si povedala, že čo mi je haha
neznámy
neznámy » Majka01 | 16.8.2015 13:50
No, pokiaľ si vo svojich vzťahoch šťastná, tak je všetko v poriadku a netreba nič riešiť.
A tá úvaha o protichodných hodnotách - nejak si ju prekrútila naopak. Pokiaľ u neho sú na prvom mieste peniaze, zrejme bude dosť ťažko chápať niekoho, u koho nie sú. Ak je u neho vyznaním lásky to, že kúpi partnerke drahý darček, no ona by si priala iný druh vyznania, tak už to ide...
neznámy
neznámy | 16.8.2015 13:50
Rodiče nevědí že jsem rozvedený......
Jak bych jim zdůvodnil druhou svatbu?-WINKIE-
neznámy
neznámy | 16.8.2015 13:54
Rado sa stalo, dávam čo viem a mám a tak aj skúsenosť ....
Raz totiž vyletím komínom! a po mne len písmenká v astrále)))
-FLOWER-

Pesnička pre všetkých, kto už nechce lhááááááát

https://www.youtube.com/watch?v=IATDeORyZsM
neznámy
neznámy | 16.8.2015 13:57
Bože mwuoj, ženské, kde vy chodíte na to "haha"...to je desné! -WINKIE-

Nie je Ti nič, prípadne je Ti to, čo Ti bolo dané :) Zrejme talent, potreba vyjadrenia toho, čo cíti duša a srdce, to sa dostáva iným ľuďom cez ich oči zas k nim...do ich duše a srdca.

No...chcela by som vidieť Tvoje obrazy, tak ma láskavo pozvi k Tebe domov, keď nie si schopná ich tu vložiť! -WINKIE-
Mám veľmi rada obraz motýľov, aj lodí, celkovo mám rada fotografie, maľby, kresby...ale ani tak nie ľudí, skôr prírodu.
Nemám rada upravované fotky, čo je teraz obrovská vymoženosť technická, v tom som za starú klasiku. Je samozrejmé, že fotka nevyjadrí pocitovo to, čo vidí fotograf naživo, ale tie úpravy mi prídu umelé nie umelecké.
neznámy
neznámy | 16.8.2015 14:03
Ja som (mláďa) klasik -YES-

(smajl posielania pusy, pre teba s rožkami na gebulke)
haha


-PUH-

PS: všetko čo píšeš cez oči o srdcuduši je prauuda praudúúúca
neznámy
neznámy | 16.8.2015 18:12
Z psychológie je známa "teória" animy a animusa.. Myslím si, že vzťahy vyznačujúce sa "zamilovanosťou", ktorá pripomína šialenstvo, v sebe vždy obsahujú nevedomé projekcie animy a animusa. Animus/anima - čiže prototyp dokonalej ženy alebo muža, ktorý si v sebe nesieme asi všetci.. Mnohí ľudia dokážu presne popísať typ človeka, stelesňujúceho všetko, čo od opačného pohlavia očakávajú... Tieto vnútorné obrazy sa ako všetky obsahy nevedomia premietajú na skutočných ľudí, ktorí pri tom slúžia ako "návnada".
Vtedy prichádza ten zvláštny pocit spriaznenosti, súzvuku, nadšenia, búšenia srdca.. proste zamilovanosť. Po čase, keď zamilovanosť prejde a človek zistí, že "dokonalý" partner nie je až taký dokonalý, cíti sa sklamaný a oklamaný. Oklamali ho však iba jeho vlastné projekcie.. A je po zamilovanosti :)... Ľudia, ktorých tieto zložky psychiky príliš ovládajú, trpia tým, že ich nedokáže uspokojiť žiadny vzťah, pretože živí ľudia sa nikdy nemôžu v realite podobať archetypálnej postave, ktorá žije v nevedomí alebo fantázii.

Niektoré páry tú dezilúziu, ktorá príde po zamilovanosti vybalansujú, kompromismi a pod.. niektoré so znechutením idú skôr či neskôr od seba... Preto si myslím, že vzťahy založené na "spriaznenosti duší" sú oveľa hodnotnejšie, ako tie založené na zamilovanosti. Jasné, že nie sú také vzrušujúce (neobsahujú predsa qvázi ideál), ale určite sú skutočnejšie, reálnejšie a koniec koncov krajšie. Ale musí tam byť aj chémia a fyzická príťažlivosť.
neznámy
neznámy | 16.8.2015 19:51
Ďakujem ti za odpoveď :-). K tomuto názoru sa prikláňam tiež - radšej vynechať nejaké to dočasné pobláznenie hormónov, ale hľadať si "najlepšieho kamaráta/kamarátku na celý život" - spriaznenú dušu.
Adriana 72
Adriana 72 | 16.8.2015 22:50
presné !!! :-)
1limeetka
1limeetka | 17.8.2015 08:46
Fakt skvelá téma -THUMBSUP- Spolu s odpoveďami mi veľmi pomohla v mojej súčasnej situácii... Zbožňujem haluze typu, že na niečo myslím, zrazu bum a odpoveď dostanem napríklad takto :-D
Ďakujem -BOW-
neznámy
neznámy » 1limeetka | 17.8.2015 11:35
Dakujem :-). Som rád, že to bolo niekomu nápomocné :-)
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...