mesiac
Utorok, 23.4.2024
Meniny má Vojtech

Láska a vzťahy - 

Láska vs spriaznenosť duší

neznámy
neznámy | 16.8.2015 09:00
Vopred sa ospravedlňujem za asi dosť hlúpu otázku, snáď sa vyjadrím správne. Keď tak, aspoň sa takto z rána pobavíte :-).

Zaujímal by ma Váš názor na to, ako je to s dvoma "druhmi" vzťahov.
Na jednej strane párik, ktorý je do seba po uši zamilovaný, ale obaja sú povahovo rozdielni a okrem lásky, ktorá ich drží pokope, si veľmi nesedia. Čo si o tom myslíte, má to budúcnosť? Ja viem, kompromisy, tolerancia atď atď. Ale dlhodobo? Na celý život?
Potom tu je druhá dvojica, ktorá nie je do seba bezhlavo zamilovaná, ale sú proste spriaznené duše. Vo všetkom si vychádzajú, majú rovnaké životné postoje, hobby, uvažovanie. Proste si sedia a je im spolu skvele. Mali by takíto ľudia zostať spolu? Bola by tam časom aj tá láska?

Ide mi o to, že vídam mnoho ľudí, ktorí sú nespokojní so vzťahom, resp. mnohí dnes zostávajú dobrovoľne single (ale to už je zas iná téma). Príde mi to, ako keby láska bola len náhodný jav, ktorý sa nedá ovplivniť ani naplánovať a človek sa potom zaľúbi do niekoho, kto nemusí byť ten pravý, alebo proste tento jav zažíva opakovane, pokiaľ nenatrafí na patrnera, ktorý zároveň aspoň z určitého prípustného percenta spĺňa požiadavky "duševnej spriaznenosti".
A potom sú tu dnešné zoznamky, kde si môžeme "vyfiltrovať" toho pravého partnera, na mieru, s požadovanými vlastnosťami, ktorý nám bude dokonale sedieť, ale nebude tam tá chémia, poprípade sa z neho v realite vykluje úplne iná osobnosť ...

PS: viem, ideál by bol zamilovať sa do spriaznenej duše :-).
neznámy
neznámy | 16.8.2015 10:15
Ja ti na tú otázku neodpoviem, len som chcela, že sa nemáš za čo ospravedlnovať.
Otázka je zaujímavá a určite nie hlúpa ani na pobavenie. :)
neznámy
neznámy | 16.8.2015 10:35
K ideálu sa dá priblížiť :) .................

Myslím si, že keď niekto povie "láska je - rozhodnutie" tak je ideálu veľmi veľmi blízko. Rozhodneš sa mať rád, nekladieš si podmienky. No partnerku/a na život si človek vyberá len 1! Tak napríklad ja vnímam partnerstvo baba-chlap tak, že ide predovšetkým o emočné zdieľanie, o spoluprácu (výchova detí) a to všetko na báze - priateľstva. Partnerstvo nie je boj, truc, hra .........

Na bohumilé debaty može mať človek xyz kámošov, tam nehľadať emočné zdieľanie ani sex. Človek je unikátna komplexná bytosť a aby jeden človek obsiahol celý svet iného človeka je nemožné.

Pri výbere partnera (výber je podstatný) je dobré riadiť sa tým, čo vyhovuje - tebe! a to preto, že štelovať sa do role, ktorá človeku nesedí len aby sa zapáčil je popierať seba samého, to je lepšie byť sám/a a jednoducho si počkať. Za ten čas rozvíjať svoj talent, tešiť sa zo singl života, spoznávať nové veci, nespať !! jak šípková ruženka (ženy) nezúfať si (muži) a ono to príde a príde to samo, napodiv ..........

Spoločné záujmy sú fajn ale to tiež nemusí byť absolútne, muž i žena majú mať AJ to ´svoje´ a to preto, aby bol vytvorený priestor na tenzu. O čom by sa asi tak dvaja rozprávali ak by boli spolu 24/365, to čistá ponorka)) na strane druhej ak sú záujmy totálne odlišné tak jak sa každý venuje tomu svojmu, kedy sa stretnú ?)))

Stále ide o priority a ak sa dvaja v prioritách zladia tak majú vyhrané!

PS: zoznamky sú blud, hlavne tie netové - priestor na fantáziu, ľudia sa spolu musia kontaktovať a stýkať fyzicky iba takto sa spoznajú, nijak inak. Sny sú fajn, no život nie je sen a ak aj áno tak preto aby sa sen stal životom treba niečo aj reálne urobiť.

A ešte čosi: porozumenie bez sexuálnej tenzy je ako ponúkať smadnému chlieb a sexuálna tenza bez porozumenia je ako ponúkať hladnému vodu. Aby bol človek spokojný potrebuje piť i jesť. A šťastie ? nie je len muška zlatá, ak je zdieľanie šťastia - SPOLOČNÉ.

Ejmen.
-FLOWER-
neznámy
neznámy | 16.8.2015 10:46
Zoznamky sa niekedy ani netvária ako zoznamky. Pred nedávnom som sa zaregistrovala na Azet kvôli receptom na varenie, do sekcie Dobrú chuť.
Akurát mi nedošlo, že ono to tam je previazané všetko dokopy a ľudia to tam poňali ako jednu veľkú sex párty, alebo čo.
A tak pravidelne, keď hľadám inšpiráciu na obed, mi chodí rp, či nehľadám milenca, alebo texty, ktoré citovať radšej nebudem. :D
Takže zoznamky nielenže sú blud, ale občas aj dobre absurdný blud.
neznámy
neznámy | 16.8.2015 10:50
Každý dostáva vždy len to, čo si zaslúžil.
Pokiaľ človeka niečo prinúti, aby sa zaľúbil do niekoho, kto je povahovo úplne rozdielny alebo uznáva protichodné hodnoty, takýto vzťah ho má donútiť vzdať sa svojich hodnôt, na ktorých príliš lipne. Dokedy sa mu takí partneri budú miešať do cesty? Kým neprehodnotí svoje hodnoty, ktorých sa tak silno drží.
Spriaznená duša prichádza podľa mňa k tým, ktorí vnímajú toho druhého takého aký je a akceptujú jeho vlastnosti, záujmy, životný priestor, ... Nepotrebujú dostávať kopance za snahu meniť ho podľa svojich ideálov.
Majka01
Majka01 | 16.8.2015 11:34
Pokiaľ človeka niečo prinúti, aby sa zaľúbil do niekoho, kto je povahovo úplne rozdielny alebo uznáva protichodné hodnoty, takýto vzťah ho má donútiť vzdať sa svojich hodnôt, na ktorých príliš lipne.

ja teda nevim casto potkavam muze kteri maji na prvnim miste materiálno-práci pripadne nejaky sport ktery me nic nerika ale ja na prvnim miste penize nemam (jinak dám pri seznameni na chemii jiskru to ze ma nekdo drahe auto me zas tak nezajima kdyz je to blbec) tzn.ze se mam vzdat svejch hodnot a zacit bejt studenej čumák pozér ktereho zajimají jen penize a sex? :D
Majka01
Majka01 | 16.8.2015 11:42
jinak seznamky jsou podle me dobra vec kdyz nekdo nema moznost se nekde seznamit nemyslim na to s nekym si psat pul roku a pak je to nakonec nekdo jinej nez je na fotkach (fotky stazene z netu atd.) -LOL- proste si chvili psat pak dat dzus a pokec osobní a muze to vyjit pokud si sednou i v reálu ja na seznamkach poznala par dobrých lidí s kteryma se vidam x let ale v dnesni dobe to tam asi funguje vic jen na sex ...seznamky jsou plne zadanych/ženáčů ale je to náhoda nezavrhovala bych seznamky :)
neznámy
neznámy » Majka01 | 16.8.2015 12:22
fotky stažené z netu... keby len z netu :D Fotka veľa o človeku nepovie, i keď je jeho. Po prvé mnohí sa prezentujú upravenými naštylizovanými fotkami a po druhé sú ľudia ktorým fotka dosť pomôže, vypadajú na foto lepšie ako ako v realite, alebo naopak. A človek je oveľa viac ako 2D placka, je to vyžarovanie, mimika, gestikulácia, strašne veľa toho je už len keď hovoríme o výzore, čo fotku ďaleko presahuje.
V poslednej dobe mi chodí z jednej nemenovanej čajovne na fb tzv. zmenáreň.
Upravia nejakú ženu, ale nie len makeup, účes ale hlavne fotku, že z toho vyjde úplne nereálna osoba, ktorá neexistuje. Najviac ma tom bavia komenty, že aká je krásna a podobne. Ach jo- :D
neznámy
neznámy | 16.8.2015 12:34
-ROFL- ano o tom je umenie ale i kardinálny podfuk, čo nie je to isté -WINKIE-

Inak moja fotka je pod názvom "okamihy" čo znamená že presne takto! som vyzerala v danom okamihu a na tej fotke nie je nič upravované. S otvorenými očami, pod iným uhlom, keď sa do objektívu pozerám, škerím, usmievam alebo plačem až mi tečú sople, či ráno cestou na vécé zívam a škrabem sa na prdeli .. vyzerám malinko inak -SHAME- a som len človek a s 2D si to vystihla dokonale!
-FLOWER-

PS: veľmi rada fotím ľudské tváre, práve pre tú premenlivosť
(a sú to emócie čo robia vyžarovanie a nič iné, prosím pekne)
-COOL-
Majka01
Majka01 | 16.8.2015 12:38
jo uprava fotek to mi pripomina mou známou ktera ma asi 80kg a kratsi vlasy a chtela si namasirovat ego tak sem ji upravila na jeji prani jeji real fotku kterou pouzila na FB profil pridelala sem dlouhe vlasy a udelala vosí pas s pretekajicich špeku k jejim obrim prsum to frajeri hned lajkovali a ji to velmi uspokojilo jaka by mohla byt jednou kočka -LOL-:D
neznámy
neznámy | 16.8.2015 12:56
Preto som si dala zo srandy ako profilovú fotku, selfie Mony Lisy. :)
Strašne mi to pripomína súčasnú realitu. :D
neznámy
neznámy » Majka01 | 16.8.2015 13:00
Ty si aká šikulka, urobila si jednu ženu šťastnou. :D
neznámy
neznámy » Majka01 | 16.8.2015 13:01
Aj tie tváre kreslíš, maľuješ?
Prípade aké motívy sú na Tvojich obrazoch?
neznámy
neznámy | 16.8.2015 13:01
To je Mona Lisa?
A já myslel, že jsi byla u holiče.-WINKIE-
neznámy
neznámy | 16.8.2015 13:05
Áno, bola som u holiča, dala som si oholiť bradu, fúzy a obočie aby som bola pekná. -SHAME-
neznámy
neznámy | 16.8.2015 13:18
Tomuto popravde nerozumiem..."okrem lásky, ktorá ich drží pokope, si veľmi nesedia".

Ale tu by som asi narazila zas na pojmy "zamilovanosť" a "láska", lebo neviem čo ešte viac môže byť, ako láska, ktorá nepozná hranice, rozdiely, túžby (po niekom inom), ego chcenie a podobne :)

Všetky tieto otázky a odpovede na ne, sú len dohadmi, ako by to bolo, keby....a napokon by to tak vôbec byť nemuselo.
Podľa mňa je to vždy ten pravý, či je vzťah pekný, bolestný...hocijaký. Nemôžeme predsa očakávať, že nájdeme dokonalú bytosť opačného pohlavia, ak sami nie sme dokonalými, to sa proste nedá :)

No a čo sa týka týchto vecí z pohľadu astrológie, tak aj ten najskúsenejší astrológ, ak stretne niekoho, pri kom nemá potrebu si ho "overiť" v kolečku, tak to je to, čo sa približuje k dokonalosti, tam nie je žiadne zaváhanie, to tí dvaja vedia, že patria k sebe :)
neznámy
neznámy » Majka01 | 16.8.2015 13:21
Jaj, prepáč, moja otázka k maľovaniu mala ísť pre insomniu :)
neznámy
neznámy | 16.8.2015 13:28
Dokonalé bytosti navštěvují staré vdovy na hřbitovech.-NOSMILE-
Není spřízněnější a trpělivější duše než manžela pod mramorem.-WINKIE-

....nepije, nekouří, nechodí do hospody, zabezpečí partnerce vdovský důchod a konečně má rád pravidelně vodu a kytky.....-FLOWER-
neznámy
neznámy | 16.8.2015 13:37
Mal by si sa zas oženiť, inak nebudeš nikdy dokonalý a nezabezpečíš nejakej žene vdovský dôchodok, žiadny osoh z Teba nebude!
-WINKIE-
neznámy
neznámy | 16.8.2015 13:42
Insomnia, ďakujem, za tvoje komentáre, z ktorých vždy cítim veľkú múdrosť a skúsenosť (myslím tým tvoje príspevky aj v iných diskusných témach). Škoda, že tá múdrosť sa nedá nadobudnúť aj skôr, nie len rokmi a rokmi skúseností :-).

Som rád samozrejme, aj za komentáre ostatních. S tými selfie/profilovými fotkami je to dnes tak, že je to proste "trendy", ale tak čo, svet dnes tak funguje a málokto chce vybočovať z radu a byť sám sebou (a možno sám :-)).

Taktiež bola dobrá poznámka ohľadom pojmov zamilovanosť (resp. nadržanosť :-D) vs láska. Zamilovanosť je podľa mňa zradná v tom, že človek v tom "očarení" nevníma svojho partnera objektívne, aj preto môže nastať daný prípad lásky s osobou, ktorá v skutočnosti nie je taká, za akú sme ju považovali v období zamilovanosti (a teda zahmlených zmyslov). Tu sa potom vynára aj otázka, kedy "prerastá" zamilovanosť do lásky? Prípadne, je možná láska na prvý pohľad (ak o danom človeku ešte nič neviete)?
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...